Ten reboot TMNT wygląda smakowicie, widzę że po sukcesie Spider-Verse animatorzy dostali furtkę do odważniejszych kreacji niż generyczne 3D.
Odświeżonej wersji April nie skomentuję, bo tu są pewnie inne wątki od tego 
Aktualnie odświeżam sobie wszystko to, co opisuje audiowizualnie
Uniwersum TMNT, jednak najpierw w wersji animowanej (tak, nawet mam w planie watching Trylogii filmowej TMNT zrealizowanej w ,,vhsowym" niskobudżetowym stylu - kwintesencja lat 80/90-tych XX w!). Co ciekawe, Wojownicze Żółwie Ninja to na tyle specyficzny Świat, że doczekał się... 4 głównych seriali animowanych, każdy reprezentujący na swój sposób plastyczny styl i techniki dostosowane do trendów kulturowych epok, odbiorcy i możliwości technologii, która dla specjalistów od animacji jest istotna. Tego ,,naj... naj"-starszego serialu niestety nie oglądałem - końcówka lat 80-tych XX wieku, nawet nie zamierzam startować, gdyż nie ma wszystkich odcinków, są urywki, a osobiście nigdy nie oglądam czegoś, czego nie ma w całości. "TMNT (2003-10)" mam już za sobą - piękna kreska, pełna ,,tuszowania", z mocnym kolorem, no i z arcy-dobrą, jak na ,,Żółwie" fabułą (9/10! - ocena serialu). Obecnie oglądam "TMNT" z 2012 roku - chodzi o serial, który zaczął się dekadę temu, trwał przez kilka lat, do 5 sezonów łącznie; jestem na połowie 1-ego sezonu, muszę powiedzieć, że jest trochę zbyt śmieszkowo, ale Splinter, Shredder, Krangowie - ich wątki, wszystko co z nimi związane wyszło dość dobrze. Sam Splinter stanowi do naszych śmieszków mocny kontrast; a choreografia sztuk walki, bomba! Graficznie serial reprezentuje - jak na moje gusta i doświadczenie - stylizację i konwenanse typowe dla animacji trójwymiarowej, komputerowej od Studia/Stacji Nickeloden, np. jest podobnie jak w "Pingwiny z Madagaskaru". Tą serię o ,,Żółwiach" sprzed 10 lat aktualnie ocenię na: 8.5/10 - śmiesznie, ciekawie, z dobrą muzyką w tle... A ta wejściówka... Damn it! Bombastico! <3<3:
"Batman kontra Wojownicze Żółwie Ninja (2019)" - a, obejrzyjcie również i to! Konieczność! To, co tam się odwala na krejzola... Michelangelo! xD