Autor Wątek: FILMY i SERIALE - nasze kolekcje  (Przeczytany 9222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Odp: FILMY i SERIALE - nasze kolekcje
« Odpowiedź #60 dnia: Nd, 23 Lipiec 2023, 14:53:55 »
Daredevil z Affleckiem w wersji DC > Daredevil Netflixa.

Kiedyś się nawet o nim trochę rozpisałem: https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-119-daredevil-2003-ben-affleck-marvel-recenzja-opinie
Rzadko się zgadzam z Giefergiem, ale w tym wypadku muszę przyznać mu rację. Serialowy dd to zafilerowana nuda z wkurzający mi postaciami ta Karen to by się tylko do Mody na Sukces nadawała. W dodatku beznadziejny czarny kostium, gdyby to była kominiarka plus jakieś ochraniacze zaakceptował bym go ale nie to czarno szmatę rodem ze szmatexu. W dodatku ta serialowa lichota udaje kadrą a nawet nie próbuje wytłumaczyć za co oni ta kancelarię utrzymują.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #61 dnia: Pn, 24 Lipiec 2023, 02:09:01 »
Netflixowego Daredevila zmęczyłem z trudem 7 odcinków i nie tknę tego więcej nawet kijem i przez szmatę.
Dyskutować o tym też nie będę, bo niby po co? Komu się podoba, niech sobie ogląda, dla mnie póki co istnieje jeden Daredevil i jest nim Affleck, a za co go lubię to napisałem w artykule i nie będę się powtarzał.

Jesli Cox zagra kiedyś Daredevila w filmie kinowym, to może obejrzę, ale rozmemłanych seriali MCU mam dość i nie zanosi się, bym jeszcze po nie sięgał.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Lipiec 2023, 02:32:49 wysłana przez Gieferg »

Offline Pan M

« Odpowiedź #62 dnia: Pn, 24 Lipiec 2023, 19:00:14 »
Rzadko się zgadzam z Giefergiem, ale w tym wypadku muszę przyznać mu rację. Serialowy dd to zafilerowana nuda z wkurzający mi postaciami ta Karen to by się tylko do Mody na Sukces nadawała. W dodatku beznadziejny czarny kostium, gdyby to była kominiarka plus jakieś ochraniacze zaakceptował bym go ale nie to czarno szmatę rodem ze szmatexu. W dodatku ta serialowa lichota udaje kadrą a nawet nie próbuje wytłumaczyć za co oni ta kancelarię utrzymują.

Gdzie ten filler
Spoiler: PokażUkryj
Caly pierwszy sezon jest skupiony na walce z Kingpinem, dwojka to bardziej Punisher plus watek Elektry i troszke Hand a trojka to Bullseye plus Kingpin
Serial jest spojny tematycznie  i tyle, to nie sa zagadki csi gdzie kazdy epizod jest o czym innym.
Zreszta tam jeden sezon ma po kilkanascie epizodow, wiec to zafilerowanie to jest dosc slabo mozliwe.

Na jedna Karen  przypada Punisher, Kingpin, nawet postaci drugoplanowe jak Wesley daja radę. Moze wkurza jeszcze nieco Elektra ale wiekszosc jest zdecydowanie na plus.

Giefreg lubi byc pod prad i tyle, wcale mnie nie zdziwi jak kiedys napisze, ze Mroczny rycerz to gowno a gacki Schumachera to co najmniej wybitne filmy  ;D
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Lipiec 2023, 19:09:32 wysłana przez Pan M »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #63 dnia: Pn, 24 Lipiec 2023, 19:18:12 »
Weź pod uwagę, że piszesz do gościa, którego jara "W11".

Offline Gieferg

« Odpowiedź #64 dnia: Wt, 25 Lipiec 2023, 14:16:46 »
Giefreg lubi byc pod prad i tyle, wcale mnie nie zdziwi jak kiedys napisze, ze Mroczny rycerz to gowno a gacki Schumachera to co najmniej wybitne filmy
TDK ma u mnie ciągle 10/10 ale gacki Schumachera (którym do wybitności bardzo daleko) stawiam jednak wyżej niż szrota od Matta Reevesa :P

Więc, żeby było bardziej na temat, nabytki z lipca:
« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Lipiec 2023, 14:23:18 wysłana przez Gieferg »

Offline Motyl

« Odpowiedź #65 dnia: Śr, 09 Sierpień 2023, 19:17:54 »
Kilka nowości, które wpadły do kolekcji na przełomie miesiąca, cieszy dorwanie starszych blu-rayów w dobrej cenie. No i z sentymentu Władcy ognia, fajna obsada, miło wspominam seans w kinie, więc warto odświeżyć po latach.

Wakacyjny wypad również zakończony zakupem kilku dvd na pchlim targu za symbolicznego piątaka. Cieszy mnie Długie pożegnanie z Elliotem Gouldem (znany u nas z trylogii Ocean’s Eleven: Ryzykowna gra) w roli detektywa Marlowe'a. Za kamerą oczywiście nie mniej sławny Robert Altman. Genialna ekranizacja Historii przemocy - dzieła twórcy Sędziego Dredda - rzecz jasna w interpretacji Davida Cronenberga (to jeden z moich ulubionych filmów tego reżysera), aż dziw, że jeszcze nikt tego komiksu u nas nie wydał. Na dokładkę sensacyjny Wesley Snipes jeszcze przed Blade'em, czyli Morderstwo w Białym Domu oraz Regulamin zabijania (mocna obsada jak na tamte czasy) - jedno z późniejszych dzieł twórcy Egzorcysty, nieodżałowanego Williama Friedkina, który zmarł w poniedziałek.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Śr, 09 Sierpień 2023, 19:28:35 »
Historia przemocy sztos. Zwierzęta nocy też bardzo lubię, choć pretensjonalny trochę.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Śr, 09 Sierpień 2023, 20:33:35 »
Historia przemocy sztos. Zwierzęta nocy też bardzo lubię, choć pretensjonalny trochę.

Trochę tak, ale szacun dla Toma Forda, który na codzień jednak robi coś zupełnie innego.  Oba filmy jak na amatora jednak wyszły mu lepiej, niż niejednemu wyjadaczowi. Choć A Sinngle Man jednak chyba trochę lepszy.

Offline Popiel

« Odpowiedź #68 dnia: Śr, 09 Sierpień 2023, 21:27:57 »
"Długie pożegnanie" niedocenione, a to fajne spojrzenie na Chandlera, obok klasycznych filmów, świetna interpretacja. A "Miami Vice" to w ogóle geniusz nad geniusze. Super zakupy!

Offline Gieferg

« Odpowiedź #69 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 15:36:53 »

Offline Motyl

« Odpowiedź #70 dnia: Nd, 10 Wrzesień 2023, 11:17:33 »
Przybyło ostatnio trochę nowości i starości. Kilka urodzinowych niespodzianek, a także fajnych okazji wygrzebanych w necie. Szczególnie cieszy Postrach nocy (bardzo lubię oryginał, więc i remake wpadł do kolekcji) za dyszkę, podobnie jak Zakładnik z Wall Street, a także za dwie dyszki Iron Man 2 (miałem jednopłytowe wydanie, ale postanowiłem wymienić na wydanie specjalne, które się tanio napatoczyło), Obecność 3, 300, Dracula i W tajnej służbie jej królewskiej mości. Przygody agenta 007 powoli się kończą, jeśli ktoś kiedyś planował zebranie kolekcji. Trudno dostępne stają się polskie wydania blu-rayów z Rogerem Moore'em, Zabójczy widok lata już po 150 zł, Ośmiorniczki też brakuje w pierwszym obiegu, a coraz gorzej jest z dostępnością jedynego Bonda z Lazenbym. Warto polować, bo niektóre filmy można dostać za grosze.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Nd, 10 Wrzesień 2023, 16:24:25 »
Dracula 👌

Offline Gieferg

« Odpowiedź #72 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 11:34:31 »
Wrzesień:

Wyspy Piratów nie widziałem od lat 90-tych, ciekawe jak wejdzie...

Offline Gieferg

« Odpowiedź #73 dnia: Pt, 27 Październik 2023, 23:24:14 »
Październik:

W sumie większość z tego to filmy, których pewnie bym nie kupował, jakby  nie to, że były po dyszce.
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Październik 2023, 23:28:24 wysłana przez Gieferg »