Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #375 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 16:38:16 »
Dla przykładu Gal Gadot za Wonder Woman z 2017 r. dostała marne 300 tysięcy dolarów, zresztą tyle samo za Ligę sprawiedliwości i BvS. Za sequel Amazonki zgarnęła już 10 baniek. To pokazuje, że na początku gaże aktorek są słabiutkie.

Dokładnie takie same "marne 300 tysięcy dolarów" dostał Evans za pierwszego Kapitana Amerykę. Więc tu nie chodzi o płeć tylko o ryzyko finansowe, które niesie ze sobą pierwsza część potencjalnej serii.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #376 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 18:11:10 »
Dokładnie takie same "marne 300 tysięcy dolarów" dostał Evans za pierwszego Kapitana Amerykę. Więc tu nie chodzi o płeć tylko o ryzyko finansowe, które niesie ze sobą pierwsza część potencjalnej serii.

Evans był tak samo mocno popularny przed Capem jak Gadot przed WW. Oczywiście, że ryzyko istnieje, ale Gadot musi mieć niesamowitego pecha, że w trzech filmach emitowanych w ciągu 1,5 roku miała te same marne 300 tys. dolarów. Myślę, że gdybyś zapytał np. Scarlett Johansson, czy zarobki są zróżnicowane ze względu na płeć, otrzymałbyś konkretną odpowiedź. Kiedy RDJ zaapelował do włodarzy MS, by zrównali gaże pozostałej "wielkiej szóstki" Avengers do jego uposażenia, to został wyśmiany. Taki film nigdy by na siebie nie zarobił.

Offline death_bird

« Odpowiedź #377 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 20:15:19 »
Kiedyś była tutaj już dyskusja gdy ktoś wrzucił artykuł nt owych nierówności w odniesieniu do bodajże E. Stone i M. Wahlberga (jeśli mnie pamięć nie myli). Gdy zestawić ile zarobiły filmy tych dwojga z danego roku okazuje się dlaczego jedno zarabia tyle a drugie tyle.
"Wiń" publiczność, która widocznie daje więcej zarobić facetom.

Kiedy RDJ zaapelował do włodarzy MS, by zrównali gaże pozostałej "wielkiej szóstki" Avengers do jego uposażenia, to został wyśmiany. Taki film nigdy by na siebie nie zarobił.

Widocznie RDJ był największą gwiazdą tej serii, zapewniał największy zysk i dlatego dostawał największy kawałek tortu. To się nazywa kapitalizm. Gdyby taki Lewandowski zaapelował do szefów Bayernu żeby wszystkim zawodnikom podwyższyć gaże do jego poziomu to pewnie też by go wyśmiali. Film to biznes a nie hipisowska komuna.

P.S. Jeszcze jedno: jak Gadot zdążyłem polubić jako WW tak jeśli chodzi o warsztat aktorski to to są dolne stany średnie. Jeżeli nie poprawiła się od pierwszego filmu to te 10 baniek dostanie wyłącznie na fali popularności postaci.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Sierpień 2020, 20:25:03 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline R~Q

« Odpowiedź #378 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 17:48:20 »
DC Fandome już dzisiaj. Niestety strona nie domaga. Oby samo uczestniczenie było możliwe. https://www.dcfandome.com/

Panel ZSJL o 23:30 naszego czasu.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #379 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 18:56:43 »
« Ostatnia zmiana: So, 22 Sierpień 2020, 19:42:31 wysłana przez Gieferg »

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #380 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 19:02:38 »
"DC Fandome", co byśmy sobie o tym historycznym przedsięwzięciu nie myśleli, jakich opinii byśmy o nim nie mieli, zdaje się wyrastać ono do rangi gigantycznego wydarzenia, które może okazać się czymś dużo więcej niż ,,trafionym pomysłem". "DC Fandome" zostało solidnie spolaryzowane - program, który event prezentuje wygląda solidnie i konsekwentnie; mówiąc łopatologicznie: ,,będzie dużo, długo i konkretnie". Najbardziej hypogennie jednak wyglądają dwa panele: "HallOfHeroes" i "WatchVerse". Infografika tej mega geekowskiej uroczystości prezentuje się następująco:

Dla mnie wciąż otwarte pozostaje pytanie, czy tego typu popkulturowy event, jak "DC Fandome", który nie zamyka się wyłącznie w obrębie ,,pierwocin komiksowych", a obejmuje swą rozległością wszystkie dziedziny i formy przekazywania treści, w których ,,porusza się" Uniwersum wydawnictwa "DC Comics", to ,,jednostrzałowiec" - wydarzenie zorganizowane z uwagi na okoliczności Pandemii Koronawirusa, czy początek wspaniałej tradycji realizowanej przez pokolenia, tak jak to było kiedyś, przykładowo, z pierwszym "San Diego Comic-Con" bądź "Star Wars Celebration". Wobec tej imprezy miałem jedno małe marzenie, aby jakiś polski oddział stacji telewizyjnej / kanału, np. Canal +, transmitował imprezę na żywo, aby widz mógł włączyć Canal +, i oglądać poszczególne segmenty tego wydarzenia z polskim tłumaczem, jednocześnie będącym znawcą tudzież krytykiem kultury popularnej, który by tłumaczył i komentował wszystko to, co na bieżąco się rozgrywa.. Ach, marzenie ściętej głowy...

Online OokamiG

« Odpowiedź #381 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 21:40:18 »
Suicide Squad:
Zapowiada się przednio.

« Odpowiedź #382 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 21:54:43 »
Bo ja wiem? Strasznie dużo tych postaci, już w pierwszej części nie wszyscy dostali dostatecznie dużo "czasu antenowego" a przecież było ich sporo mniej. Raczej za pewnik możemy uznać, że na ekranie będzie brylowała Robbie, więc niektórzy samobójcy dostaną chyba po dwa zdania do wypowiedzenia.

Offline Pan M

« Odpowiedź #383 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 00:08:01 »
 James Gunn może  zagra na oczekiwaniach i odstrzeli dość szybko połowę tych postaci  ;)

Offline R~Q

« Odpowiedź #384 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 00:17:37 »
Coś nie wyszło z super multimedialnym doświadczeniem, miało być trójwymiarowe interaktywne środowisko, gdzie widz (gracz?) miał chodzić z użyciem WSAD i wchodzić do poszczególnych "sal" z panelami. Coś na silniku Web Unity czy coś w tym stylu. Jednak skończyło się na streamie Hall of Heroes i niczym więcej. Nie ma co jednak narzekać. Panele, mimo że krótkie, dały nam trochę info. Głównym punktem programu był oczywiście panel Zacka Snydera. Muszę przyznać, że był nudny. Pytania "od fanów" i "do fanów" były nieciekawe, a odpowiedzi na nie pozbawione pasji. Fajnie było zobaczyć Fionę, ale tego Dextera w ogóle nie kojarzę - a Zack gadał do niego, jakby był przedstawicielem całego ruchu #releasethesnydercut. Lepiej byłoby zaprosić np. Joela Ketchuma, Nerd Queens albo któregoś z tych Hindusów grafików - ale spoko.

Teaser ZSJL wyciekł parę godzin wcześniej, a teraz miał premierę oficjalną. Widać mocne Work In Progress, ale już teraz, ten 2-minutowy teaser dał więcej uczuć i artystycznych wrażeń, niż 2-godzina Josstice League. Co ciekawe - składał się W CAŁOŚCI ze scen, których nie było w Josstice League. Kolory, slow-mo, efekty - wszystko właściwe. Zaszokowała mnie scena "rozwalenia" Silasa Stone'a. Zdziwiła ta z Cyborgiem kopiącym w grobie gołymi (w sensie metalowymi no nie xD) rękami. Zafascynował nowy, właściwy, wygląd Steppenwolfa. Zaintrygował mnie statek kosmiczy (?), do którego Liga zamierza wsiąść na samym końcu. Wszystko jest jak należy, Dzieło jest na horyzoncie.

Technikalia: WB pracuje nad modelem dystrybucji dla całego świata (możliwe, że nie we wszystkich regionach będzie to na HBO Max). Film będzie w formacie 1.43:1, co średnio mi się podoba, bo będą czarne paski po bokach, a przecież w IMAX-ie nie zamierzają tego wyświetlać. Film będzie na HBO Max jako 4 1-godzinne części - czyli chyba będzie należał do kategorii "miniserial" albo coś. Szkoda, że nie 6 1-godzinnych części... ;) ale może Zack i WB jeszcze zaskoczą fanów.

Online OokamiG

« Odpowiedź #385 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 01:21:38 »
Black Adam:
Bo ja wiem? Strasznie dużo tych postaci, już w pierwszej części nie wszyscy dostali dostatecznie dużo "czasu antenowego" a przecież było ich sporo mniej. Raczej za pewnik możemy uznać, że na ekranie będzie brylowała Robbie, więc niektórzy samobójcy dostaną chyba po dwa zdania do wypowiedzenia.
Dużo, żeby było kogo uśmiercać. Naprawdę w większości zaprezentowanych przypadków nie potrzebuje rozwinięcia psychologicznego czy wewnętrznych monologów, tylko widowiskowych scen śmierci.
Wszystko to podlane humorem Gunna. Nie zdziwię się też, jeśli z pewną liczbą postaci pożegnamy się przy jakimś pierwszym wybuchu. Naprawdę nie muszę poznawać bliżej postaci Capaldiego, wystarczy mi, że ma antenki na głowie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Sierpień 2020, 01:31:12 wysłana przez OokamiG »

Offline Koalar

« Odpowiedź #386 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 01:51:31 »
No dobra, może James Gunn ogarnie tych samobójców.

pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Online OokamiG

« Odpowiedź #387 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 03:03:57 »

Offline Lukop

« Odpowiedź #388 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 05:24:54 »
Zaszokowała mnie scena "rozwalenia" Silasa Stone'a.
To wyglądało jak scena narodzin Dr Manhatana w Watchmen. :P
Zaintrygował mnie statek kosmiczy (?), do którego Liga zamierza wsiąść na samym końcu.
Wydaje mi się, że to zwykły odrzutowiec Batmana, którym przylecieli na bitwę w kinowej JL.

Offline misiokles

« Odpowiedź #389 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 09:53:48 »

Niedawno ktoś napisał, że filmu DC nie są brudne, że Endgame jest najbardziej zfiltrowanym filmem wszechczasów ;)