Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231778 razy)

John

• Gość
Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #180 dnia: Wt, 08 Październik 2019, 20:41:30 »
Gazza, w mojej opini wygląda to tak, że słaby scenariusz świetny reżyser potrafi sprzedać, a świetny scenariusz przez fatalnego reżysera może swoje stracić, ale też się obronić. Zobacz na Batman Begins. W mojej opinii to świetny film, ale dialogi w nim? Przecież są nie mniej patetyczne co w BvS, a BvS tak za to niesłusznie gnoili. Do tego zwróćcie uwagę na jeden ważny fakt. Scenariusz nigdy nie jest dziełem jednej osoby, nawet jeśli tylko jedna jest pod nią podpisana. Zawsze są poprawki nanoszone przez różnych ludzi, w tym reżyser na niego wpływa. 

Adolf, co w mojej wypowiedzi było śmieszne? Po co tak emocjonalnie reagujesz? Ja żadnej obelgi pod Twoim adresem nie rzuciłem. Napisałem, żebyś mnie nie rozśmieszał, a nie że Twoja wypowiedź była śmieszna. Twoja opinia, ja mam swoją, i tyle. A czy w filmach DC nie było widać że Snyder to geniusz? Było, w MoS i w BvS. A w JLA, w momentach kiedy widać było że odpowiadał za nie Snyder, również poziom obrazu od razu skakał w górę, by po tym gdy wchodzą ewidentne dokrętki Whedona, spadał na dno.

Offline Adolf

« Odpowiedź #181 dnia: Cz, 10 Październik 2019, 08:20:34 »
Gazza, w mojej opini wygląda to tak, że słaby scenariusz świetny reżyser potrafi sprzedać, a świetny scenariusz przez fatalnego reżysera może swoje stracić, ale też się obronić. Zobacz na Batman Begins. W mojej opinii to świetny film, ale dialogi w nim? Przecież są nie mniej patetyczne co w BvS, a BvS tak za to niesłusznie gnoili. Do tego zwróćcie uwagę na jeden ważny fakt. Scenariusz nigdy nie jest dziełem jednej osoby, nawet jeśli tylko jedna jest pod nią podpisana. Zawsze są poprawki nanoszone przez różnych ludzi, w tym reżyser na niego wpływa. 

Adolf, co w mojej wypowiedzi było śmieszne? Po co tak emocjonalnie reagujesz? Ja żadnej obelgi pod Twoim adresem nie rzuciłem. Napisałem, żebyś mnie nie rozśmieszał, a nie że Twoja wypowiedź była śmieszna. Twoja opinia, ja mam swoją, i tyle. A czy w filmach DC nie było widać że Snyder to geniusz? Było, w MoS i w BvS. A w JLA, w momentach kiedy widać było że odpowiadał za nie Snyder, również poziom obrazu od razu skakał w górę, by po tym gdy wchodzą ewidentne dokrętki Whedona, spadał na dno.

Ty zawsze taki zaczepny byłeś, ale przynajmniej prowokujesz ciekawą dyskusję. Nie wiem co znowu wymyślasz, coś o obelgach, a tych nigdzie nie było. Napisałem, że uważam Twój post za śmieszny i jestem pewien, że jak go sobie teraz przeczytasz, to sam tak stwierdzisz. Bije z Ciebie typowe zaślepienie. Z braku dystansu, nie widzisz jak Twój fanatyzm dla Snydera zaślepia Ci prawdziwy obraz. Sam oglądałem MoS i BvS 3 razy, a Ligę tylko dwa. W obrazach potrafiłem znaleźć wiele rozrywki, ale jeszcze więcej słabej twórczości. Nie wnikam, czy to Snyder jest ofiarą słabego scenariusza. To on się podpisał pod obrazem. Nie potrafił nad nim zapanować. I parę pompatycznych scen, które mu wyszły, nie sprawią, że nagle stanę się jego fanem. Whedona też zaorali i bardzo dobrze. Może wróci do robienia dobrych seriali i przestanie mieszać w filmach.

John

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 13:40:36 »
Odpowiedziałbym na Twoje wypociny, ale już na wstępie widzę kilka prowokacji, więc zaprzestanę rozmów z Tobą.
Zgodnie zresztą z Twoim życzeniem.

Tutaj ciekawostka dla fanów Zacka:

Fani Zacka Snydera zebrali pieniądze dla fundacji zapobiegającej samobójstwom

Offline R~Q

« Odpowiedź #183 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 20:45:23 »
I Snyder to dostrzegł. Zauważyliście, że w 2017/18 bardzo oszczędnie wypowiedał się o JL? Tylko trochę zdjęć z BTS i tyle. Obecnie nie hamuje się. Ujawnia aktora Darkseida, ujawnia storyboardy z nowymi fantastycznymi wieściami, potwierdza, że ruch #releasethesnydercut działa i pomaga... I teraz już się nie kryje.

Jest otwarty w tym. Co to znaczy? Że fale historii zmieniły się. Obecnie nie unoszą już łódki z napisem "Johns, Tsujihara, Whedon". Teraz przypływ jest po stronie statku "Ann Sarnoff, Zack & Deborah Snyder". Johns odsunięty z powrotem do komiksów. Whedon kompletnie skompromitowany, nawet jego dawni fani gardzą nim za hipokryzję. Tsujihara wkrótce będzie siedział za molestowanie. Kierownictwo WB widzi, ile pieniędzy potrafią wydać fani Snydera na kampanię #rtsc i, równocześnie, na wsparcie AFSP. Widzą już, że tu są pieniądze do zrobienia. Wiedzą, że fani Snydera na właściwą JL pójdą do kina i 7 razy i kupią wydanie w home media nawet za 100 $.

Mamy też wpływowych sojuszników.

John

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 22:28:00 »
Widać też, że ludzie lżący Zacka w mediach ucichli, zajeli się czymś konstruktywnym. Kto go krytykował konstruktywnie ten wykonał swoją robotę i nikt do takich ludzi złego słowa nie powie, ale wylało się także sporo żałosnego hejtu w stronę Snydera. Obecnie robaki które robiły nic ponad smród są zajęte atakami na Brie Larson, a fani Zacka mają spokojną przestrzeń by robić swoje. Kiedyś nie wierzyłem w szansę na SnyderCut, ale to staje się coraz bardziej realne. Prawdziwe pożegnanie pracy Zacka Snydera przy filmach DC powinno stać się właśnie w reżyserskiej wersji JLA.

Offline Adolf

« Odpowiedź #185 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 05:57:42 »
Odpowiedziałbym na Twoje wypociny, ale już na wstępie widzę kilka prowokacji, więc zaprzestanę rozmów z Tobą.
Zgodnie zresztą z Twoim życzeniem.

Tutaj ciekawostka dla fanów Zacka:

Przyjacielu, nie warto się unosić gdy mamy różnicę zdań. Szanuję Twoje uczucia i nie śmieję się z Ciebie, bo lubisz Zacka. Już wyjaśniłem, że na mnie wpłynął on nieco odmiennie i z ulgą odbieram zmiany wprowadzane przez Haradę. A co do walki o wersję reżyserską - nie zależy mi na niej, ale jeśli Warner ugnie się pod wpływem tego wiralu, to sam chętnie takową obejrzę. Z czystej ciekawości.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #186 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 13:27:29 »
Ja bym się cieszył, gdyby wyszła wersja reżyserska. Jednak nie spodziewam się oszałamiającego sukcesu, bo ona też jest pewną częścią w planie Snyadera podobnie jak BvS, gdzie były pewne luki, które zostały by wypełnione, gdy dostanie się całość.... a nie zanosi się jeszcze, aby powstał kolejny film, bo wszystko już raczej zostało zamknięte i tak, czy inaczej mamy projekt, który nie został skończony.

Nie wiem, czy została zaprezentowana wizja Snydera jako całość, bo z plotek chyba było coś, że Batman ma na końcu zginąć, ale co dalej? To ma być zamknięcie, nowe otwarcie, do czego by to prowadziło? To było by ciekawe, bo raczej powrót Afflecka jest wątpliwy, to reszta obsady jeszcze jest wolna i można powiedzieć, że są w gazie. Można nakręcić następny film o S, WW zaraz będzie część 2 z 3, więc Gadot też jest, ale z tym nie można czekać, więc fani może zamiast robić kampanię, co do wersji reżyserskiej zaczęli by trochę agitować za tym, aby Snyder ujawnił swój cały plan, a może wytwórniana by za tym poszła póki jest czas.

John

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 15:56:54 »
isteklistek, wszystko co napisałeś to prawda, ale warto to uporządkować. Co zabawne, dopiero ok. roku temu dostaliśmy naprawdę soczyste konkrety jak to wszystko miało wyglądać, które bardziej to wszystko spinały w całość. Tylko postawmy jedną sprawę jasno. Zack Snyder chciał zbudować swoją serię filmów z konkretnym początkiem i zakończeniem, a nie "uniwersum filmowe" w takim rozumieniu, jakie nadał mu dzisiaj Marvel. Oczywiście, jedno i drugie może być tym samym, ale zaznaczmy jak to widział Snyder. Widział swoją epicką sagę filmową o Supermanie i Justice League na 7 filmów, a później Warner mógłby robić reboot.

Wielu ludzi wieszało psy na tym jak Zack przedstawił w swoich filmach Supermana. Przyznam że sam z początku nie byłem przekonany do smutnego i mrocznego Supermana z BvS, aż z czasem nie zacząłem dostrzegać że to układanka większej całości. Snyder przyznał w wywiadzie, że to miała być droga Clarka Kenta, od człowieka zagubionego ze swoimi mocami, podejmującego różne złe decyzje, do prawdziwego herosa i harcerzyka którego znamy. Man of Steel, BvS, i kolejne części Justice League miały być drogą ewolucji Clarka w bohatera, którego znamy z komiksów. Wszystkie jęczubuły i pożal się boże komiksowi puryści, którzy i tak z tego co widziałem głównie byli widzami kreskówek i filmów, dostaliby "klasyczynego" Człowieka ze Stali, tylko po kilku filmach realistycznej ewolucji postaci.

Scena z Flashem, która tak mierziła wielu widzów. Wszystko miało być wyjaśnione w JL, lub JL2 – Flash w scenie z BvS (która była swoją drogą nawiązaniem do historii Crisis on Infinite Earths) przeniósł się w czasie, i jak pamiętasz krzyczał o tym że Bruce Wayne miał racje co do Supermana, a Lois Lane jest „kluczem”. W JL2 Darkseid miał zabić Lois Lane i zmienić Supermana za pomocą Anti-Life w swojego żołnierza, który uległ mocy Uxasa przez traume po śmierci ukochanej. Scena z BvS, w której Batman śni o post-apokaliptycznym świecie rządzonym przez Supermana i Parademony, miał być rzeczywistością w kolejnych filmach. Batman miał mieć sojusz z Flashem i Cyborgiem. Teraz wróćmy do Flasha – w scenie z BvS, miał na sobie specjalną zbroje. Zbroja ta miała się już pojawić w finale JL, zanim Zack odszedł z projektu a zastąpił go chałturnik i pseudo-feminista hipokryta Joss Whedon.

W scenie po napisach JLA mieli się pojawić dwaj Zieloni Latarnicy – Kilowog i Tomar-Re, którzy mieli złożyć wizytę Batmanowi. Miało to być wprowadzenie do pojawienie się Green Lanterna w kolejnej części Ligi. Darkseid poza zabiciem Lois, miał także uśmiercić Aquamana i Wonder Woman, ale pamiętajmy że po to właśnie Flash cofnął się w czasie, by to tych wszystkich wydarzeń nie dopuścić. Ta wyśmiewana scena z Flashem, czy „Knightmare” z post-apo i parademonami, wszystko było tam po coś, tylko studio nie pozwoliło by dokończyć właściwą historię. Później Liga miałaby spotkać Green Lantern Corps, gdy w JL2 udaliby się na Apokolips. I tak jak powiedział Isteklistek, Batman miał się poświęcić w ostatnim filmie z JLA.
Zamiast tego ten chałturnik Whedon poucinał wszystkie kluczowe dla historii z BvS i JL wątki. Już było tu powiedziane dlaczego Whedon zniszczył film nie raz, także nie będę się rozwijać na ten bolesny i oklepany już dla nas temat.

Małżeństwo Snyderów wszystko pięknie zaplanowało, i było dopięte na ostatni guzik. Wystarczyłoby poczekać cierpliwie, nie od razu Rzym zbudowano, a MCU kiedy startowało również wypadało różnie - dobrze odebrany pierwszy Iron Man przeplatał się z kiepsko odbieranymi Incredible Hulkiem (osobiście lubie, jeden z poważniejszych filmów MCU) czy Iron Manem 2 (nędzny tak samo jak i trzecia część od Shane'a Blacka).

Offline R~Q

« Odpowiedź #188 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 21:25:51 »
1 część JL: Steppenwolf atakuje Ziemię, pokonują go, WW go zabija. Ale Supek jest ożywiony z użyciem apokolyptian tech. Lois ginie i wtedy Supek pęka. Staje się "zły". Darkesid przybywa i z pomocą Supermana podbija Ziemię. WW i Aquaman giną. Cyborg jest przepołowiony.
2 część JL: post-apo. Ziemia jest podbita przez Darkseida. Superman to jego współwładca. Batman, Flash i Cyborg tworzą komórkę ruchu oporu (nie wiemy, co z Marsjaninem). Flash z użyciem niedoskonałego Cosmic Threadmill cofa się na chwilę w czasie, by ostrzec Bruce'a, ale nie wychodzi mu. Co dzieje się dalej? Nie wiemy. Może udało im się obrócić Supermana na stronę dobra, a może wszyscy giną i to koniec sagi JL.

Tak to mniej więcej miało wyglądać według najnowszych doniesień. Nie opisałem tego bardzo szczegółowo i może nie brzmieć to całkiem porywająco, ale kiedy był reveal tego, to hype był mocny. Snyder się nie pieścił i zabił ulubieńców mas WW i Aquamana, co więcej, przedstawił Ziemię, jako zniszczony przez Darkseida martwy świat.

By poczuć klimat, polecam obejrzeć sobie to: . Co prawda wydaje się to odbiegać od wizji Snydera, ale obrazy, kolory, muzyka i omega tworzą klimat.

Offline death_bird

« Odpowiedź #189 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 21:43:13 »
Przyznam szczerze, że nie rozumiem idei dopominania się o tę wersję reżyserską. Jak dla mnie dobrze by było gdyby jej nie było. Jeżeli każdy film (dobry, średni, marny - nieważne) można będzie "poprawić" i wypuścić w kolejnej wersji (nieważne czy tylko na płytkach czy również ponownie w kinach) to nigdy nie będziemy wiedzieć czy do kina idziemy na film czy na jego półfabrykat puszczony w tryby dystrybucji tylko dlatego, że terminy goniły (bo przecież czym się tu przejmować - w razie czego i tak poprawi się go "wersją reżyserską" i przy okazji zarobi się dwa razy). To wygląda na pole do nadużyć.
Film się nie udał? Trudno. Bywa.
Chcą go poprawić i puścić jeszcze raz? Świetnie. Ale niech to zrobią za darmo. To ich wpadka i skoro zależy im na wizerunku to niech nie żerują na widzach.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline R~Q

« Odpowiedź #190 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 22:00:16 »
Przyznam szczerze, że nie rozumiem idei dopominania się o tę wersję reżyserską. Jak dla mnie dobrze by było gdyby jej nie było. Jeżeli każdy film (dobry, średni, marny - nieważne) można będzie "poprawić" i wypuścić w kolejnej wersji (nieważne czy tylko na płytkach czy również ponownie w kinach) to nigdy nie będziemy wiedzieć czy do kina idziemy na film czy na jego półfabrykat puszczony w tryby dystrybucji tylko dlatego, że terminy goniły (bo przecież czym się tu przejmować - w razie czego i tak poprawi się go "wersją reżyserską" i przy okazji zarobi się dwa razy). To wygląda na pole do nadużyć.
Film się nie udał? Trudno. Bywa.
Chcą go poprawić i puścić jeszcze raz? Świetnie. Ale niech to zrobią za darmo. To ich wpadka i skoro zależy im na wizerunku to niech nie żerują na widzach.

Oooo, jakbyś znał historię powstania JL i zbrodnie Whedona/Johnsa/Tsujihary na Snyderze to byś tak nie mówił...

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #191 dnia: Pn, 14 Październik 2019, 22:18:31 »
Nie jestem fanem Zacka Snydera ale jeśli miało być mniej więcej tak jak przedstawia to John to szkoda że nie pozwolono temu reżyserowi dokończyć serii.
Z opisu wynika, że wiele rzeczy nabrałoby sensu.

Najgorsze, że reżysera o charakterystycznym stylu (nieistotne teraz czy mi się podoba czy nie) zastąpił reżyser o stylu zupełnie przeciwnym i wyszedł miszmasz bardzo niekonsekwentny.

Gdyby na starcie ustalono że Zack S. ma zrobić 3 filmy albo nawet 5 filmów (z kompletną, zamkniętą historią) to studio nie powinno mieszać się do prac w zależności jak wiatr zawieje.

Bardzo możliwe, że w sytuacji gdyby Zack S. zrobił całkowicie te 2 następne Ligi to odbiór po latach BvS byłby inny.

Trochę szkoda że tego nie zrobiono bo ani nie mamy "spokojnej, familijnej, uniwersalnej" histoii ani do końca autorskiej opowieści. (może BvS trzeba było podzielić na 2 filmy by ująć wszystkie wycięte sceny).

Wypuszczenie SnyderCut nic moim zdaniem nie da bo będzie przede wszystkim brakować zakończenia (a takiego jakim go widział ten reżyser na pewno nie nakręcą)

To tak jakby w Marvelu w połowie Infinity War zmieniono reżyserów a ten co by przyszedł spowodowałby że Thanos nie zdąży pstryknąć bo nadleci Captain Marvel. (żeby nie było szoku dla młodego widza z powodu rozsypujących się ulubionych bohaterów)
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline death_bird

« Odpowiedź #192 dnia: Wt, 15 Październik 2019, 09:55:30 »
Oooo, jakbyś znał historię powstania JL i zbrodnie Whedona/Johnsa/Tsujihary na Snyderze to byś tak nie mówił...

Z jednej strony masz rację. Z drugiej podtrzymuję opinię nt cynizmu wytwórni i dochodzę do wniosku, że lepiej nie.
Nie każdej zbrodni da się zadośćuczynić.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline R~Q

« Odpowiedź #193 dnia: Cz, 17 Październik 2019, 08:39:02 »
Korporacyjna tuba Business Insider opisuje dość szczegółowo i rzetelnie ruch Release The Snyder Cut.

https://www.businessinsider.com/how-justice-league-snyder-cut-movement-got-momentum-joker-momoa-2019-10?IR=T

sum41

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Pt, 18 Październik 2019, 10:58:14 »