Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231114 razy)

Offline komiks

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1785 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 13:16:34 »
Cavil odchodzi do lamusa, czas na Corensweta;

Może dla Ciebie, ja czekam na Warhammera.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #1786 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 17:27:28 »
Może i ten nowy jest ok, ale w sumie na razie dla mnie jest letni. Również czekam na Warhammera z udziałem Cavila, jeśli nie będzie showrunnera w stylu Hissrich (która zarżnęła brand jak się patrzy) to wraz z jego pasją do universum może wyjść coś przyzwoitego.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1787 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 20:14:45 »
Cavill to ma pecha. Najpierw dał się pomiatać prowizoryjczykowi Snyderowi i jego następcom jak Whedon, czy Hamada. Poźniej został prowizoryjczykiem Wiedźminem.

Teraz przynajmniej robi co lubi w tym projekcie z Warhammerem.

Offline komiks

« Odpowiedź #1788 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 20:34:53 »
To się okaże, bo to robi Amazon MGM Studios, ten sam od ROP.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Yorik

« Odpowiedź #1789 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 20:40:29 »
Jakby ktoś został wprowadzony w błąd w kwestii wpływu Hamady na DC - niedziwne, bo propaganda ze strony kultystów Snyderverse i nagonka na niego była silna, to proponuje poniższy podcast. Chociaż Walter pożegnał się z DC w kiepskim stylu (Black Adam, drugi Shazam) to początkowy okres jego panowania był wtedy dla DC wręcz zbawienny. Zastał ogromny bałagan i był w stanie wyprowadzić go na ogromne sukcesy Batmana i Aquamana. Z doświadczenia wiem, że takie postaci się łatwo zapomina, czy to w showbiznesie, czy polityce.

"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Adolf

« Odpowiedź #1790 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 02:01:13 »
Walter Hamada nie był Kevinem Feige. Nie miał takiej pozycji. James Gunn dostał typowe stanowisko, szefa DC Studio. A pan Hamada po prostu dostał miotłę... Tak średnio to szło. Średnio, bo mieliśmy cały wyrzut średnich filmów. Takie Ptaki Nocy i emancypacja pewnej Harley Quinn jest właśnie wizytówką tego okresu. To trochę jak Marvel po Endgame. Celował on w niski budżet i liczył na siłę fandomu komiksowego. Największym sukcesem za jego czasów to był Joker, ale to takie dzieło przypadku. I on właśnie na takim przypadku chciał jechać. Trochę sensu to miało. Ciągnął trupa, uniwersum się nie rozsypało po klęsce JL. I właśnie brak czołowych bohaterów był tam najbardziej odczuwalny. Zapewne przez kryzysy aktorskie. Affleck nie był w stanie grać Batmana, a w międzyczasie Patinson ze swoim elseworldem przebił całe snyderversum poziomem. WW dała się zajechać słabemu scenariuszowi. Cyborg został zapomniany przez pewne sprawy. Flash... No, Flash to były akcje, pamiętamy jeszcze Ezrę jak uprowadził nastolatkę i zniknął, a wcześniej kogoś tam pobił. Aquaman został utopiony przez Amber... Black Adam mi się nawet podobał, ale tam znowu jakaś samowolka była, Hamada nie ogarniał tego co się działo. A szkoda, bo wtedy zaczynałem czuć, że może z tego uniwersum coś będzie.

Ważne, że przyszedł Gunn i zrobił porządek.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1791 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 15:27:27 »
To się okaże, bo to robi Amazon MGM Studios, ten sam od ROP.
Ten sam co popełnił niezłego FALLOUT więc to nie reguła tylko dobór ekipy.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1792 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 15:38:57 »
Dokładnie bardzo dużo zależy i od showrunnera i od scenarzystów jak będą tacy którzy będą chcieli przemodelować universum na jakieś politpoprawne baju baju dla każdego to nic z tego nie będzie. Jak będą ludzie którzy czują klimat i słuchają się fanów (niekoniecznie ultra zatwardziałych) to jest szansa na coś przyzwoitego. Pierwsze spięcia Cavila nad female custodian i (chyba?) jego zwycięstwem daje nadzieję że jednak górę weźmie profesjonalizm.