Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 232231 razy)

Online michał81

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1755 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 22:00:21 »
Podałem całą masę argumentów na temat rzeczy, o których pisałem, bo jak zaznaczałem wielokrotnie, na jaki temat się wypowiadam, i bynajmniej nie był to film którego nie widziałem. SkandalistaLarryFlynt zajrzał z doskoku, i od razu zrozumiał o co chodzi. Nie musiałem mu cytować kilkukrotnie tego samego z wytłuszczeniem. Widzisz miał te minimum dobrej woli, zamiast porobić sobie jaja moim kosztem gdy muszę stukać w te klawiaturę, gimnastykując się żeby wyjaśnić komuś coś, co i tak ma w dupie, czego bym nie napisał. Film wcześniej kojarzył mi się z zaoraniem Jor-Ela, teraz kojarzy mi się ze zmarnowanym czasem i frustracją na forum, ale przemogę się i przejdę się do kina, by mieć już spokój i móc napisać to samo - bo opinia na temat samego filmu, jak doskonały by nie był w innych aspektach, nie ma związku z tym co sądzę na temat podejścia Gunna do elementu kryptońskiego dziedzictwa.
Może twoja frustracja byłaby mniejsza jakbyś zobaczył film i posiadał argumenty w dyskusji. A tak jedyną rzeczą jaką podałeś była kwestia haremu, co nie zmienia faktu, że film nie zaorał Jor-Ela jak sugerujesz. Nie zmienił też Supermana. Co więcej Superman nadal jest zgodny z przedstawieniem go w komiksie.

« Odpowiedź #1756 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 22:15:51 »
Czyli jednak ten lore się zmienia.

Może jak najbardziej, ale nie w tym przypadku przecież. Przecież to jedna historyjka, Mr.Oz sam się wykasował i wszystko wróciło do poprzedniego stanu.

Online Yorik

« Odpowiedź #1757 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 22:47:13 »
Może twoja frustracja byłaby mniejsza jakbyś zobaczył film i posiadał argumenty w dyskusji. A tak jedyną rzeczą jaką podałeś była kwestia haremu, co nie zmienia faktu, że film nie zaorał Jor-Ela jak sugerujesz. Nie zmienił też Supermana. Co więcej Superman nadal jest zgodny z przedstawieniem go w komiksie.

A Ty nadal nie czytasz co piszę, odpowiadasz na zarzuty które nie padły, a wszelkie wyjaśnienia ignorujesz, więc nie widzę kompletnie sensu Ci dalej odpowiadać, skoro nic w tej kwestii nie ruszyło. I tak, myślę że frustracja przy takiej formie "komunikacji" jest uzasadniona, święty by się w końcu oburzył.

To już kieruje do postronnych, bo do Michała nie ma sensu, sami zobaczcie - znów mamy przykład, że ignorował treść moich poprzednich wiadomości, i napisał rzecz której już zaprzeczałem dwukrotnie, jakobym takie miał zdanie. Można tak się bawić, ja będę dalej pisać to samo, druga strona dalej będzie to ignorować i pisać to samo - ale zaczyna to już przypominać rozmowę z botem:

Co więcej Superman nadal jest zgodny z przedstawieniem go w komiksie.

No mnie to już przestało bawić kilka wiadomości temu.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online michał81

« Odpowiedź #1758 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 23:17:48 »
Jak juz zostało udowodnione zmiany w lore Superman były, są i będą i żadna nawet micro zmiana związana z harem (na którą ty się tak uparłeś) nie wpłynęła na postać Supermana. Jak uważasz inaczej podaj konkretne przykład z filmu jak to Gunn zniszczył tą postać. Cały czas czekam. Napisze coś konkretnego czy będziesz się wymigiwać?

Online Yorik

« Odpowiedź #1759 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 23:27:53 »
Chłopie, to już nie jest zabawne. Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania znalazły się w poprzednich moich postach, których nie czytasz a później znów zadajesz te same pytania. Gryzę się już w język by tego dosadnie nie skomentować. Powtórzę się - jeszcze się z czymś takim w internecie nie spotkałem. Nawet w najbardziej ściekowych sporach politycznych rozmówcy chociaż odnosili się do wiadomości nad sobą.

przykład z filmu jak to Gunn zniszczył tą postać.

Nie mam siły do tego gościa, po raz ętny przytacza rzeczy których nie napisałem, i specjalnie dla niego jeszcze pogrubioną czcionką powtórzyłem kilkukrotnie, żeby dotarło. Mógłbym wymazać się sprejem, stanąć nagi z transparentem, a i tak by nie dotarło. Nie wiem o co z Tobą chodzi jeśli to nie trolling.

Napisze coś konkretnego czy będziesz się wymigiwać?

Piszę, ale Ty i tak nie czytasz a potem insynuujesz i zadajesz te same pytania. I tak od paru stron.

Miałem najszczersze chęci w końcu do Ciebie dotrzeć, ale się poddaje i trafiasz do listy ignorowanych. Jeśli to nie jest celowy trolling, to nie wiem jaka jest geneza takiej komunikacji z Tobą, ale ja nie mam czasu ani zdrowia na rozwikłanie tego. Skoro odwalasz takie rzeczy tutaj to będzie się to powtarzać w innych wątkach, więc to już ostatnia Twoja wiadomość którą przeczytałem Michał.

Online michał81

« Odpowiedź #1760 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 23:51:31 »
Ile razy mam ci napisać abyś odniósł się do filmu, bo to ty zacząłeś dyskusje jak to Gunn zdewastował całe to dziedzictwo tej postaci.
Piszę, ale Ty i tak nie czytasz a potem insynuujesz i zadajesz te same pytania. I tak od paru stron.
Bo do tej pory nie udzieliłeś odpowiedzi. Konkretne przykłady z filmu, jeśli masz tak go rozłożonego na czynniki pierwsze to nie powinno być trudne.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 23:59:29 wysłana przez michał81 »

Offline Pan M

Offline Kyms

« Odpowiedź #1762 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 18:27:57 »
Pierwszy plakat Supergirl z Milly Alcock w roli głównej. Premiera 24.06.2026

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Online Yorik

« Odpowiedź #1763 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 18:50:42 »
Dużo lepiej leży na niej kostium niż na kuzynie. I fajnie że zachowali spójność w wyglądzie logo, w przeciwieństwie do serialowej Supergirl której kostium niepotrzebnie udziwniali. Nie wiem czy chcieli odróżnić wizerunkowo Melisse Benoist, czy w ten sposób zaoszczędzili trochę na licencji (z takich pobudek pierwszy strój Batmana Keatona ma trochę inne logo, które obecnie wskrzesili w serii Marka Waida), ale moim zdaniem nie zdawało to egzaminu.

Offline komiks

« Odpowiedź #1764 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 20:56:51 »
Wygląda to całkiem dobrze, naturalnie, młodzieżowo na czasie, a jednocześnie tajemniczo (kolorystyka butów) i są akcenty odwołujące się do statusu rodziny (pas). Ale to tylko plakat, zobaczymy jak to się zaprezentuje w filmie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online michał81

« Odpowiedź #1765 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 21:03:55 »
Nie wiem czy chcieli odróżnić wizerunkowo Melisse Benoist, czy w ten sposób zaoszczędzili trochę na licencji
Może zacznij czytać komiksy na podstawie których są tworzone ty film DC.

Ten strój jest bezpośrednio zaczerpnięty z Supergirl: Woman of Tomorrow, komiksu który jest inspiracją do tego filmu. Nawet ten skórzany płaszcz jest z niego zaczerpnięty. Po za tym jaka licencja? Przecież to DC posiada prawa do tej postaci i jej wyglądu.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1766 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 22:07:16 »
Przecież on pisze o stroju z serialu z 2015 roku, a ty mu odpisujesz o komiksie powstałym kilka lat później.

« Odpowiedź #1767 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 22:24:57 »
Wygląda to całkiem dobrze, naturalnie, młodzieżowo na czasie, a jednocześnie tajemniczo (kolorystyka butów) i są akcenty odwołujące się do statusu rodziny (pas). Ale to tylko plakat, zobaczymy jak to się zaprezentuje w filmie.

Już się zaprezentowała, nieprzesadnie urodziwa szczerze mówiąc. Już nie wspominając o tym, że jakieś dziwne było to cameo. Wpadła pijana, powiedziała że idzie dalej pić i wyszła. Patrząc się na plakat, to może dalej kontynuuje. Mówiłem, że fajnie jakby rozróżnili te filmy gatunkowo w stosunku do Marvela, ale już komiksowe "Leaving Las Vega" mogliby sobie odpuścić.

Online michał81

« Odpowiedź #1768 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 22:27:27 »
@Castiglione Supergirl z 2015 jest na licencji DC produkowana przez CW będącego częścią Warnera, które też posiada DC. Wyjaśnij mi jak mieli przyoszczędzić na licencji jak są jej właścicielami?

Offline komiks

« Odpowiedź #1769 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 22:40:48 »
Już się zaprezentowała, nieprzesadnie urodziwa szczerze mówiąc. Już nie wspominając o tym, że jakieś dziwne było to cameo. Wpadła pijana, powiedziała że idzie dalej pić i wyszła.

Ech, rzeczywiście, średnia ona, używa wulgarnego języka i na dodatek pijaczka.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness