Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231725 razy)

Online michał81

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1740 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:09:18 »
@Yorki uczepiłeś się tego Jor Ela, dawaj ten konkretne przykłady z filmu, bo zaczynasz już męczyć bułę. Co jest nie tak z tym nowym Supermanem?

Offline Yorik

« Odpowiedź #1741 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:10:45 »
Naprawdę nie czytałeś nic co pisałem. Właśnie to znów udowodniłeś. Odniosłem się do tego wyżej...

bo zaczynasz już męczyć bułę.

Skończ sobie robić ze mnie jaja, bo ignorujesz moje odpowiedzi i zadajesz to samo pytanie. Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Jak mam dyskutować z kimś i czymś, gdy drugiej strony w ogóle nie interesuje co i o czym piszę. Nie da się. Produkuje się, wytłuszczam Ci akapity. Wyjaśniam. I to wszystko jak krew w piach, bo nie wiem co - przyszedłeś porobić sobie jaja? Bo jak ja mam inaczej rozumieć sytuacje, w której to co piszę Cię nie interesuje i każesz mi wyjaśniać zarzuty, których nie postawiłem?
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:15:36 wysłana przez Yorik »
"Go ahead....I've had to deal with worse."

« Odpowiedź #1742 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:16:09 »
 To forumowy SI. Specyficzny gość, nie dogadasz się. Ale już skoro Cię tak boli ta zmiana w lore a mnie boli w sumie też, to tam jest furtka zostawiona żeby się z tego wymiksować i prawie napewno będzie wykorzystana jakoś bo inaczej po co by była?

Online michał81

« Odpowiedź #1743 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:17:44 »
@Yorik konkrety? Podasz jakieś?

@SkandalistaLarryFlynt odnośnie lore bo już to przerobiliśmy:
@Yorik nie czytaj trzeciego kadru bo Ci ci komiksy z Supermanem rozwalą kanoniczność komiksów z Supermanem.

« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:20:28 wysłana przez michał81 »

Offline Yorik

« Odpowiedź #1744 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:21:55 »
To forumowy SI. Specyficzny gość, nie dogadasz się.

No ja już się poddałem. Raz, drugi, trzeci, ale wygląda na to że nawet jeśli napiszę 100 razy to samo, to nie dotrze. Nie wiem tylko jaka jest geneza takiego zjawiska u kolegi, bo wczoraj pisaliśmy na streamie Filmożerców i była to normalna rozmowa.

@SkandalistaLarryFlynt, nie ma po co bym odnosił się do zacytowanego przez Michała kadru, ale wcześniej się na jego temat wypowiadałem w toku dyskusji, dlaczego dialog Johna Byrne'a nie jest zupełnie tożsamy z pomysłem Gunna. Zakładam że jeśli znasz ten komiks, to też to wiesz.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:25:26 wysłana przez Yorik »

Online michał81

« Odpowiedź #1745 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:23:54 »
A obejrzałeś chociaż w końcu ten film?

« Odpowiedź #1746 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:27:06 »
@Yorik konkrety? Podasz jakieś?

@SkandalistaLarryFlynt odnośnie lore bo już to przerobiliśmy:

Dobrze wiesz, że to zupełnie co innego niż było w filmie.

Offline Yorik

« Odpowiedź #1747 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:30:02 »
Pewnie wie, ale fajna beka jest ze mnie, to będzie brnął dalej.

Online michał81

« Odpowiedź #1748 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:31:34 »
  Dobrze wiesz, że to zupełnie co innego niż było w filmie.
Jaki jest ten lore? Na ten temat też dyskutowaliśmy. W AC#1 nie ma wzmianki całkowicie o papie i mamie Kent. Tam Superman zostaje wychowany w sierocińcu i sam decyduje się czynić dobro. Więc jakie jest to właściwe lore? Twoje, @Yorika, a może oryginalnych twórców?

Online michał81

« Odpowiedź #1749 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:34:02 »
Pewnie wie, ale fajna beka jest ze mnie, to będzie brnął dalej.
Stary ten czas na pisanie tych bezproduktywnych postów mogłeś wykorzystać na pójście do kina i zobaczenie filmu. Miałbyś chociaż konkretne argumenty do tej dyskusji. Bo na razie żadnego konkretne nie podałeś.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:36:46 wysłana przez michał81 »

Offline Yorik

« Odpowiedź #1750 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:39:47 »
Podałem całą masę argumentów na temat rzeczy, o których pisałem, bo jak zaznaczałem wielokrotnie, na jaki temat się wypowiadam, i bynajmniej nie był to film którego nie widziałem. SkandalistaLarryFlynt zajrzał z doskoku, i od razu zrozumiał o co chodzi. Nie musiałem mu cytować kilkukrotnie tego samego z wytłuszczeniem. Widzisz miał te minimum dobrej woli, zamiast porobić sobie jaja moim kosztem gdy muszę stukać w te klawiaturę, gimnastykując się żeby wyjaśnić komuś coś, co i tak ma w dupie, czego bym nie napisał. Film wcześniej kojarzył mi się z zaoraniem Jor-Ela, teraz kojarzy mi się ze zmarnowanym czasem i frustracją na forum, ale przemogę się i przejdę się do kina, by mieć już spokój i móc napisać to samo - bo opinia na temat samego filmu, jak doskonały by nie był w innych aspektach, nie ma związku z tym co sądzę na temat podejścia Gunna do elementu kryptońskiego dziedzictwa.

« Odpowiedź #1751 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:40:29 »
Jaki jest ten lore? Na ten temat też dyskutowaliśmy. W AC#1 nie ma wzmianki całkowicie o papie i mamie Kent. Tam Superman zostaje wychowany w sierocińcu i sam decyduje się czynić dobro. Więc jakie jest to właściwe lore? Twoje, @Yorika, a może oryginalnych twórców?

Dyskutowaliście powiadasz? Zdaje się mniej więcej taki jaki uważają czytelnicy i do jakiego stosują się aktualne serie czyli to co zostało ustanowione po Kryzysie na Nieskończonych Ziemiach. O ile dobrze mi się wydaje nikt od czasów Byrne'a specjalnie w tym nie mieszał, co najwyżej dopisywano różne rzeczy do tych już istniejących.

Offline Yorik

« Odpowiedź #1752 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:44:05 »
Nawet gdy Bendis wyskoczył z tym Mr. Ozem, czyli jakimś sposobem żyjącym Jor-Elem, to jakkolwiek dziwnie go nie napisał wciąż pozostał przy jego klasycznym wartościom - Oz/El był zniesmaczony ziemią, wojnami, totalitaryzmem i nieszanowaniem planety, i chciał zabrać Supermana z rodzinką z niej w inne miejsce. I nawet podczas tak głupiego wątku, Jor-El miał szacunek do Lois i Jona, nie pytał syna czemu nie ma Haremu tylko dziecko z jakąś ziemianką.

« Odpowiedź #1753 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:49:47 »
 A racja, zapomniałem o Mr. Ozie i tej bzdurze z Doktorem Manhattanem.

Online michał81

« Odpowiedź #1754 dnia: Pn, 14 Lipiec 2025, 21:56:15 »
Czyli jednak ten lore się zmienia.