Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231646 razy)

Offline sir Nick

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1650 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 23:02:52 »
Bo ktoś obił Supka tak, że aż Krypto wezwał na pomoc.

Supka obił Ultraman - czyli JamesGunnowa wersja
Spoiler: PokażUkryj
Bizzaro czyli wiadomo czyjego klona
. Głównym łotrem jest Luthor. Niestety nie będzie Brainiaca (chyba, że w jakiejś zapowiedzi kolejnej części). Chciałbym Parasite'a chociaż w cameo, albo Metallo, bo tych zawodników jeszcze nie widzieliśmy na dużym ekranie.

Bardzo dobrze się zapowiada - z duszą najlepszych historii o Supermanie. Film, który ma mieć przede wszystkim pozytywne przesłanie, jak "All-Star Superman". Nie bardzo wiem jak Gunn to zrobi, bo ja go kojarzę z mniej lub bardziej udanymi dowcipami, aczkolwiek "GotG vol. 3" był poruszający, a "The Suicide Squad" lubię bardzo. Facet jest takim trochę hochsztaplerem i lubi grać sztucznie na emocjach, ale jednocześnie miewa przebłyski geniuszu.

Aktorzy świetnie dobrani - Wendell Pierce jako Perry White to kapitalny wybór. Jestem ciekawy Houlta jako Lexa - niby średnio pasuje, ale kto by się kiedyś spodziewał, że Ledger tak nas zaskoczy, prawda? Eisenberg też nie pasował, a jak świetnie wypadł w wersji LexLuthorADHD! Poza tym Gunn ma rękę do doboru aktorów, nawet jeśli część to kumple albo rodzina. I dużo portugalskich aktorek w obsadzie, a to zawsze na plus. :D

To będzie fajny film, ale czy sprosta wybitnemu "Man of Steel" Snydera? Zobaczymy. A temat Williamsa jest fajny ale i tak nie ma startu do Hansa Zimmera. 8)
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline Pan M

« Odpowiedź #1651 dnia: Pt, 20 Grudzień 2024, 12:03:56 »
Przyjemny zwiastun.

Ciepłe kolory, dużo bezwstydnie komiksowych motywów jak wielki potwór, krypto, co jest  bardzo na plus.
Urealistycznienie Supka jest kuriozalne i kompletnie zbędne więc idzie to w odpowiednią stronę.

Jak ktoś czyta komiksy to wychwyci inspiracje konkretnymi motywami przykładowo ten dzieciak biegający z flagą supermana strasznie mi przywodzi na myśli ducha "Superman peace on earth" Paula Diniego i Alexa Rossa. Zastanawia mnie tylko jak ten film udźwignie tyle występów różnych innych postaci. Widzimy w zwiastunie Guya Gardnera, Hawkgirl, Mr Terrifica, Metampohro a przecież ma być jeszcze część członków Authority. Przypomnę tak tylko, że Batman v Superman mocno się oberwało za wplątywanie innych motywów, zwiastowanie tego i owego.

Gunn co to dużo mówić jeszcze d nie dał w kinie komiksowym. Trylogia Guariadnów to topka MCU, ba dla mnie vol 3 to najlepszy film Marvela post Endgame, Squad też strasznie lubię. Chłop ma swój styl i w przeciwieństwie od Waititego jeszcze się nie wyłożył, a tamten pan no cóż bardzo szybko się zepsuł w superhero, bo zaledwie drugi film o Thorze już mu wyszedł bardzo niestrawny.

Myślę, ze można liczyć na przynajmniej dobry film ale z pewnymi bolączkami. Oglądając zwiastun to człowiek ma nadzieję, ze to chwyci i faktycznie to nowe uniwersum kinowe DC się rozwinie, aż żal byłoby nie doczekać takiego Swamp Thinga Mangolda. Warner ma jakiś sensowny plan obecnie na to wszystko, dobrych twórców za sterami, fajnie by było jakby DC odkuło się w kwestii kinowego uniwersum i proporcje względem dominacji w kinach Marvela i DC się odwróciły. Na dobrą sprawę MCU już tak naprawdę udowodniło swoje, można uznać że do Endgame to tak naprawdę stworzyli spójną całość.

W sumie ciężko przewidywać jak to z tym będzie bo z jednej strony MCU jest w głębokim kryzysie, te filmy zarabiają co raz mniej ale były wyjątki ostatnimi laty jak GOTG vol3, Batman z 2022 nie mówiąc już o tym jaki wynik zrobił Deadpool & Wolverine.

To będzie fajny film, ale czy sprosta wybitnemu "Man of Steel" Snydera? Zobaczymy. A temat Williamsa jest fajny ale i tak nie ma startu do Hansa Zimmera. 8)

Bez żartów. Motyw przewodni Wilamsa to klasyka, dżingiel który z automatu przywodzi na myśl Supermana a Zimmer? Ja nawet nie pamiętam już jak brzmiał ten jego motyw eSa. Zimmera strasznie szanuje za całokształt, ale przez ostania lata chłop zaczął odlatywać w jakąś kakofonię, buczenie, nabzdyczenie.

To co stworzył do Dark Knight było dobre, przy kolejnym Batmanie Nolana już zaczęło się coś psuć, a do filmów Snydera to już tworzył pozbawione subtelności walenie po uszach. Na szczęście ostatnio mu się poprawiło, bo ost do Diun jest przedni, a takie Kiss the ring z Diuny 2 to piękna sprawa.

« Odpowiedź #1652 dnia: Pt, 20 Grudzień 2024, 20:51:52 »
  Kto wogóle pamięta jak brzmiał temat z Człowieka ze Stali? Już prędzej "Beautiful Lie" z Batman v Superman wpadało w ucho. Szacun dla Zimmera, ale on sporo tych melodii na jedno kopyto robi, tu walą kotły, tam grzmią trąby słuchasz i jakbyś do bitwy panzerkampfwagenem jechał, gdzie mu do Williamsa.

Freak

• Gość
« Odpowiedź #1653 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 01:05:09 »
Sporo osób pamięta, bo to właśnie utwory z Man of Steel i motyw Wonder Woman podbiły najmocniej internet. Ścieżka dźwiękowa z BvS przeszła niezauważona, i de facto Batman nie dostał tam jednego wyrazistego theme. Może poza "Fight Night". Jeśli zapytasz x internautów, większość odpowie "Superman Zimmera". Rzecz gustu, ale mnie osobiście przechodzą ciarki na "Flight", zwłaszcza na żywo:

« Odpowiedź #1654 dnia: So, 21 Grudzień 2024, 08:34:48 »
Sporo osób pamięta, bo to właśnie utwory z Man of Steel i motyw Wonder Woman podbiły najmocniej internet. Ścieżka dźwiękowa z BvS przeszła niezauważona, i de facto Batman nie dostał tam jednego wyrazistego theme. Może poza "Fight Night". Jeśli zapytasz x internautów, większość odpowie "Superman Zimmera". Rzecz gustu, ale mnie osobiście przechodzą ciarki na "Flight", zwłaszcza na żywo:

To interesujące, sprawdziłem trzy pierwsze strony w zapytaniu i nigdzie nikt nie twierdził, że cokolwiek podbiły jak było na liście to na miejscu -nastym więc z tą większością to różnie może być. Może jakiś ten bardziej undergroundowy internet podbiły? :) Kupowałem kiedyś blu-ray koncertowy na prezent i tam było coś z "Człowieka ze Stali", ale właśnie sprawdziłem nie było to "Flight".

Offline Adolf

« Odpowiedź #1655 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 00:49:11 »

Kolego, za dużo wymagasz od ludzi. To było ponad dekadę temu, a przeciętny homo sapiens nie pamięta co robił wczoraj :D Ja na szczęście pamiętam co się działo w 2013 roku. Motyw Zimmera został udostępniony w ramach kampanii promocyjnej filmu i od razu zaskarbił sobie miłość fanów. Mi się do tej pory podoba. Gdyby nie słaby odbiór obrazu, to pewnie byłby obrośnięty jakimś niewielkim kultem. W 2013 jednak filmem roku był bez wątpienia The Wolverine, z brawurową kreacją zapierającej dech w piersi Rily Fukushimy, o której pewnie też już ludzie zapomnieli. Jej koleżanka z planu, równie świetna Tao Okamoto nawet dostała rolę w BvS, gdzie muzycznie tylko motyw Wonder Woman się wybił, ale mi osobiście się on nie podoba.

Z produkcji DC najbardziej podniecił mnie motyw z serialu Titans. Clint Mansel wiedział jak złapać klimat. Nie jakieś pompatyczne utwory zrobione przez orkiestrę, ale nowoczesna elektronika. Gdyby Gunn zaprosił go do współpracy to bym się nie obraził.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1656 dnia: Pn, 23 Grudzień 2024, 16:38:14 »
Trzymając się Mansella, zdecydowanie wolę jego kompozycję do Doom Patrol.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1657 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 07:43:59 »
Oficjalnie ogłoszono prace nad filmem Clayface, premiera jest wstępnie wyznaczona na 11 września 2026 roku

https://pl.ign.com/clayface/64440/news/clayface-oficjalnie-otrzyma-film-dc-premiera-w-2026-roku

Offline Kyms

« Odpowiedź #1658 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 11:31:20 »
Wczoraj przedłużono "Creature Commandos" o drugim sezon. Animacja jest otwarcie DCU.

https://serialomaniak.com/creature-commandos-otrzymal-drugi-sezon/
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

« Odpowiedź #1659 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 13:14:58 »
Kolego, za dużo wymagasz od ludzi. To było ponad dekadę temu, a przeciętny homo sapiens nie pamięta co robił wczoraj :D Ja na szczęście pamiętam co się działo w 2013 roku. Motyw Zimmera został udostępniony w ramach kampanii promocyjnej filmu i od razu zaskarbił sobie miłość fanów. Mi się do tej pory podoba. Gdyby nie słaby odbiór obrazu, to pewnie byłby obrośnięty jakimś niewielkim kultem. W 2013 jednak filmem roku był bez wątpienia The Wolverine, z brawurową kreacją zapierającej dech w piersi Rily Fukushimy, o której pewnie też już ludzie zapomnieli. Jej koleżanka z planu, równie świetna Tao Okamoto nawet dostała rolę w BvS, gdzie muzycznie tylko motyw Wonder Woman się wybił, ale mi osobiście się on nie podoba.

Z produkcji DC najbardziej podniecił mnie motyw z serialu Titans. Clint Mansel wiedział jak złapać klimat. Nie jakieś pompatyczne utwory zrobione przez orkiestrę, ale nowoczesna elektronika. Gdyby Gunn zaprosił go do współpracy to bym się nie obraził.

No mam pewne wątpliwości, przez dziesięć lat ludzie zapomnieli, że dżingiel z "Człowieka ze Stali" jest taki fantastyczny, ale po czterdziestu pamiętają doskonale ten z "Supermana" i to miało by być dowodem że Zimmer>Williams? Tak nawiasem mówiąc to z tego filmu temat Wonder Woman jakoś bardziej zapadł mi w pamięć.
Żadnych Manseli, zresztą Gunn ma dobre ucho i jego filmy dobrze pod względem ścieżek dźwiękowych się prezentują fajnie jakby znowu nawiązał współpracę z Tylerem Batesem, który zdaje się w komiksowych klimatach trochę się obraca.
   Nie wiem czy czekałem na film o Clayfejsie, ale cieszy wybór Mike'a Flanagana majstra od horrorów, znak że nie będzie to wszystko walone na jedno kopyto.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1660 dnia: Wt, 24 Grudzień 2024, 22:22:29 »
   No mam pewne wątpliwości, przez dziesięć lat ludzie zapomnieli, że dżingiel z "Człowieka ze Stali" jest taki fantastyczny, ale po czterdziestu pamiętają doskonale ten z "Supermana" i to miało by być dowodem że Zimmer>Williams? Tak nawiasem mówiąc to z tego filmu temat Wonder Woman jakoś bardziej zapadł mi w pamięć.

Fantastyczne motywy Dark Knight też już ludzie zapominają, za to ten z Batman 89 pozostanie w świadomości jeszcze długo. Z kultem ciężko konkurować.

Żadnych Manseli, zresztą Gunn ma dobre ucho i jego filmy dobrze pod względem ścieżek dźwiękowych się prezentują fajnie jakby znowu nawiązał współpracę z Tylerem Batesem, który zdaje się w komiksowych klimatach trochę się obraca.

I w tym miejscu muszę się do czegoś przyznać. Aż dziwne, że nikt tego nie wyłapał. Oglądając 4 odcinek Koszmarnego Komando mignęło mi kto stworzył muzykę. Szczena mi opadła i banan na ustach. James Gunn wpisał się w moje myślenie życzeniowe. On już to zrobił! Jak ja mam go nie kochać? - oczywiście miłością skierowaną do idola, nie twórzcie teorii.

Co do Tylera Batesa to oczywiście także jestem na tak. Jestem przekonany, że Pan jest już w grze i o nim usłyszymy. Z Gunnem współpracuje od czasu rewelacyjnego Super, co dało niesamowitą synergię. Świetnie się spisał także w trylogii Ti Westa z Mią Goth. Co ciekawe, Tylera Batesa bym widział bardziej w Komando niż Mansella.

By skończyć temat kompozytorów, to widzę że do Supermana za muzykę odpowiada John Murphy. Patrzę na jego dokonania i również jestem spokojny. James Gunn bardzo poważnie podchodzi do wyboru kompozytorów. Moje zaufanie do niego wystrzeliło w kosmos.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1661 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 22:04:55 »
https://film.interia.pl/wiadomosci/news-nowy-batman-w-kinach-rok-pozniej-to-nie-jedyne-zmiany-w-kale,nId,7882626

Batman 2 w październiku 2027.

To już wygląda tragicznie. Zdecydowanie powinni do czasu premiery tego filmu umieścić na HBO jakiś kolejny po Pingwinie serial osadzony w tym świecie.

Poza tym scenariuszowy bałagan potwierdza, że Reeves musi mieć straszny brak weny twórczej.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1663 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 22:54:02 »

Och jak mi przykro XD

Weź facet idź z tym smętnym narzekaniem  i smutnym cynizmem na forum kmf- które stanowi ogromną część Twojej aktywności tak właściwie tutaj i tam.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1664 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 23:12:52 »
Sam se idź jak ci coś nie pasuje.

I nie wiem kto tu jest smutny ale na pewno nie ja, bo  tej chwili dosłownie siedzę z uśmiechem od ucha do ucha na wieśc o tym, że ten niekompetentny partacz, który swoim ostatnim tworem sprawił, że zacząłem doceniać Batmany Schumachera, nie wyrabia się ze scenariuszem 8), aż się chyba napiję czegoś konkretniejszego,  aby tę radosną nowinę odpowiednio uczcić.
« Ostatnia zmiana: Pt, 27 Grudzień 2024, 23:17:49 wysłana przez Gieferg »