Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 199216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1635 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 20:00:05 »
Przyjemne te dwa odcinki.

Ale ja nie widzę fabularnego restartu Uniwersum, dlatego że sam serial nawiązuje do wydarzeń z The Suicide Squad oraz Peacemakera i jest swoistą kontynuacja tych dwóch produkcji.

Jedyne co można powiedzieć, to że mrok Snydervers całkiem znikł, teraz jest bardzie Gunnverse z humorem jaki był właśnie we wspomnianych powyżej produkcjach, więc jak komuś się nie podobał, to serial też nie podejdzie. Ale jest to humor (absurdalny, czarny i trochę po bandzie) poziom wyższy od tego jaki prezentuje ostatnio Marvel, a sama akcja jest brutalna (jak na animację) i skierowana do dorosłego odbiorcy. Natomiast sama animacja jest tylko na poziomie dobry i niczym zbytnio nie zachwyca. HQ wg mnie wypadała dużo lepiej.

W sumie bez większego zaskoczenia, natomiast jedyne co mnie razi to chyba ego Gunnowi trochę uderza do głowy, bo sam pojawia się (oczywiście w postaci animowanej) w czołówce serialu, co ma chyba być taką pieczątką jego jakości., tylko po co?

Na pewno będę kontynuował, choć do wspomnianej HQ trochę mu daleko.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1636 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 15:06:59 »
Pozytywny start 😃 Fajne postacie, ładna animacja, świetna ścieżka dźwiękowa, nieskomplikowana fabuła co sprzyja wprowadzeniu do nowego uniwersum i poznaniu jego klimatów. Tylko tempo akcji trochę siada oraz przedstawienie głównego zagrożenia, ale łatwo mogą to poprawić z kolejnymi odcinkami.

Moja dłuższa, bezspoilerowa opinia dla Serialomaniaka dwóch pierwszy odcinków:
https://serialomaniak.com/creature-commandos-odcinki-1-2-opinia-bezspoilerowa/

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1637 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 17:55:05 »
A ktoś zauważył cameo Gogol Bordello?  ;)
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1638 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 21:21:39 »
A ktoś zauważył cameo Gogol Bordello?  ;)
Moja skromna osoba to zauważyła. Ogólnie podkład muzyczny bardzo na plus w tym serialu.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1639 dnia: Pt, 06 Grudzień 2024, 23:52:09 »
Łatwiej wyłapać cameo Gogola niż Shaggy'ego  :P

Offline Kyms

« Odpowiedź #1640 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 15:44:17 »
Teaser jutrzejszego zwiastuna "Superman". Jest klimacik!

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1641 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 15:49:13 »
To nie mogłeś poczekać do jutra, a nie postujesz teaser teasera.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1642 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 16:33:09 »
No i jaki w tym problem? Bo nie rozumiem skoro jest to pierwsze, konkretne wideo spojrzenie na nowy film, nikt Cię nie zmusza do jego oglądania, a w wątku nikt się nie udziela, aby to miało zakłócić czyjkolwiek przebieg dyskusji.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Grudzień 2024, 16:36:53 wysłana przez Kyms »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1643 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 19:42:28 »
Problemu nie ma żadnego. No właśnie o to chodzi, że tu nie ma nad czym dyskutować. Przynajmniej do jutra.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1644 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 15:04:56 »
Pełny zwiastun. Jak oceniacie? Szczególnie do wyrażenia opinii zachęcam @Kvothe  ;)

Jestem bardzo na tak :D Wszystko do mnie trafia z tego zwiastuna

« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Grudzień 2024, 15:34:06 wysłana przez Kyms »

Online SawiK

« Odpowiedź #1645 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 15:30:33 »
Jak dla mnie zapowiada się solidnie. Tak jak było mi obojętne to co tworzy Gunn tak teraz czekam na tego Supermana 😀

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1646 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 15:43:12 »
@Kvothe

Wieszczu lud się upomina o Twój werdykt.

A może teaser trailer to za mało i czekamy na trailer 2, które zawierają zazwyczaj więcej z fabuły   ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1647 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 17:44:19 »
Zaciekawił mnie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #1648 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 18:15:36 »
  Fajnie wygląda, tego Corensweta znam tylko z jednego filmu więc się nie wypowiadam, ale z wyglądu zwłaszcza jako początkujący "wieśniak" wygląda bardzo ok. Brosnahan jako Lois może z wyjątkiem tego, że jest odrobinę za niska jest dosłownie idealna na dodatek to świetna aktorka, trochę problem się robi w przypadku rozwoju uniwersum. Widziałem praktycznie wszystkie wersje Supermana łącznie z tą z lat 50-tych z wyjątkiem tego serialu, który zdaje się jeszcze leci i praktycznie wszędzie ją wybierali starszą niż jego i to szybko było widać. Fillion jako Guy Gardner kozak, Merced jako Hawkgirl też da radę. Hoult mi się nie podoba, to mega-zdolny aktor, ale nie ten wygląd, nie ten wiek. Najlepsza scena ta z dziewczynką w końcu Superman co chroni słabszych a nie ich zabija. Mam nadzieję, że Gunn skupi się na warstwie przygodowej i odpuści w miarę możliwości te dowcipasy. Mówcie co chcecie John Williams to KRÓL.
« Ostatnia zmiana: Cz, 19 Grudzień 2024, 18:21:02 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1649 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 19:16:36 »
Na pierwszy rzut oka wygląda zachęcająco, mamy już pokazanych kilku bohaterów. Clark wygląda bardzo dobrze, Superman ma fajny strój, Mister Terrific to samo. Zastanawia mnie jak aktorsko wypadną niektóre postacie, szczególnie Lex Luthor. Bardzo lubię Filliona, ale wydaje mi się za stary jako Guy Gardner, może to tylko pierwsze wrażenie bo widać go przez 2 sec. No i czy większość superbohaterów, to nie będą raczej cameo, bo Gunn wcisną ich sporo do filmu o Supermanie

Kyms ty jako ekspert może wiesz, głównym antagonistą jest Lex? Bo ktoś obił Supka tak, że aż Krypto wezwał na pomoc.