Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231621 razy)

Offline HugoL3

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1470 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 16:24:36 »
Ogólnie jestem w szoku, że komuś się podobały te filmy Snydera. Dla mnie każdy był gniotem. I nie ważne czy pierwsze Justice League czy Snyder cut, oba były słabe.
Od Snydera najbardziej podobali mi się Watchmen.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1471 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 17:09:49 »
Nigdy nie zrozumiem bólu odwłoków o twórczość Snydera. Facet robi filmy inaczej, mi się to podoba, czuję ten klimat znakomicie.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Kyms

« Odpowiedź #1472 dnia: So, 25 Listopad 2023, 00:00:27 »
Ogólnie jestem w szoku, że komuś się podobały te filmy Snydera. Dla mnie każdy był gniotem. I nie ważne czy pierwsze Justice League czy Snyder cut, oba były słabe.
Od Snydera najbardziej podobali mi się Watchmen.
Dla Ciebie gniot, co nie znaczy, że w rzeczywistości ten film taki musiał być, żeby miał nikomu nie podpasować. Fanem tej produkcji nie jestem, dostrzegam w niej sporo wad, ale widzę kilka zalet (m.in. Batman) i styl, którego sumiennie trzymał się Snyder i rozumiem, że może się podobać. Plus dla Snydera, że trzymał się obranego kierunku i realizował go konsekwentnie. A "Mos" czy Ligę (tę właściwą) dobrze oglądami się, Watchmen również.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline michał81

« Odpowiedź #1473 dnia: So, 25 Listopad 2023, 00:38:17 »
BvS wizualnie może jest petardą, ale ma po prostu durny scenariusz i rozwiązania fabularne, które kładą cały film.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1474 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 21:31:53 »
Już abstrahując od wszystkiego innego, ktoś tak z ręką na sercu jest w stanie powiedzieć, że Superman, który miał się stać zły i dołączyć do Darkseida bo Lois by się zmarło to taki fajny super pomysł? Przypominam, że mówimy cały czas o czymś co miało być głównym kanonem filmowym. Może i było to odważne, ale robienie z eSa postaci pokroju Anakina ze star wars jest kuriozalne. Niech sobie będą te wszystkie Homelandery, Supki z 3 rzeszy, Injustice ale główny kanon robiący z Supermana taką postać to się nadaje do zsypu. Zresztą inne pomysły też były dziwaczne jak Batmana zaczynający jak Punisher, by potem przejść przemianę w turbo pozytywnego tęczowego misia z misja. Jedno i drugie nie pasuje do Batmana. Generalnie Snyderverse strasznie dało ciała z zaprezentowaniem laikom filmowych inspiracji ikonami komiksów DC. Ja wiem, że to nigdzie nie były ekranizacje jakiegokolwiek komiksu, podobnie jest w Marvelu, ale tam generalna sylwetka postaci w tamtym DC była totalnie rozjechana względem uniwersum z kreskówek, komiksów etc. Żeby nie było w mcu, też są takie przypadki gdzie zrobiono sobie z danej postaci przysłowiowe kpiny. Thor był spoko do czasu aż Waititi w Love and Thunder nie odkleił się na całego i zrobił z niego po prostu głupka,, Ultron do dziś to chyba najbardziej zmarnowany złoczynca w mcu. Przykłady można mnożyć.

W ogóle to stare filmowe uniwersum DC było bardzo kuriozalne z wieloma innymi  decyzjami jak np. uczynienie Jokera autentycznie żywiącym uczucia do Harley. Nigdzie nie oczekiwałem dosłowne adaptacji, ale takie zmienianie materiału wręcz robiące z niego jakiś dziwny fanfik w stosunku do faktycznego komiksowego świata było mocno meh.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1475 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 22:27:23 »
generalna sylwetka postaci w tamtym DC była totalnie rozjechana względem uniwersum z kreskówek, komiksów etc.

Wisi mi to zupełnie.

Już abstrahując od wszystkiego innego, ktoś tak z ręką na sercu jest w stanie powiedzieć, że Superman, który miał się stać zły i dołączyć do Darkseida bo Lois by się zmarło to taki fajny super pomysł?

Pomysł kiepski, ale go nie zrealizowano, a te pomysły Snydera, które zrealizowano mi bardziej podchodzą niż conajmniej 90% z tego co ma do zaoferowania MCU  :P (i ten procencik z każdym ich kolejnym post-endgame'owym wysrywem tylko wzrasta).

A tak swoją drogą - obejrzałem z córą (teraz ma 12 lat ale oglądaliśmy od paru lat, większość filmów przynajmniej po dwa razy) prawie wszystko co wyszło z filmowego superhero (oprócz Blade'a, Ghost Riderów i Deadpoola) i to właśnie filmy Snydera są tymi, które lubi najbardziej (zwłaszcza BvS). Była bardzo zawiedziona, że Cavill już nie zagra Supermana.
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Listopad 2023, 22:45:33 wysłana przez Gieferg »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1476 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 23:19:12 »
No ja cały czas żałuję, że Batman Afflecka nie doczekał się solowego filmu.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1477 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 23:34:59 »
Dokładnie. Wymieniłbym na niego wszystkie filmy jakie Matt Reeves kiedykolwiek nakręcił i nakręci :P

Offline Gazza

« Odpowiedź #1478 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 08:32:02 »
Już abstrahując od wszystkiego innego, ktoś tak z ręką na sercu jest w stanie powiedzieć, że Superman, który miał się stać zły i dołączyć do Darkseida bo Lois by się zmarło to taki fajny super pomysł? (...)
Ja. Ogólnie cały koncept Nightmare był sztos i z miłą chęcią obejrzałbym cały film o zmaganiach zbieraniny herosów i złoczyńców z Darkseidem i służącym mu opętanym Supermanem. Obowiązkowo w obsadzie Cavill, Affleck, Leto i reszta. Całość spod ręki Zacka oczywiście.
Rzygam już tymi wszystkimi silącymi się na polit-poprawność i zgodność z jakimś tam "kanonem" nic nie wnoszącymi robionymi z metra ekranizacjami.
No i w dupie mam czy rozjechałoby się to z jakąś kreskówką czy komiksem albo miało podobać laikom. Historia dobrze napisana broni się sama i wystarczą do niej rozpoznawalne postaci zagrane przez świetnie dobranych aktorów. Snyder robił to właśnie.
Masy wolały zdaje się kalki i słodkopierdzenie harcerzykowatego eSa, albo Batmana co to wk..wić się nie potrafi. Od tego wprawdzie mieli swoje kreskówki i bezpieczne komiksy, ale jak widać i to już się przejada. Tłuszczy nie dogodzisz.
« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Listopad 2023, 08:33:36 wysłana przez Gazza »

Offline Pan M

« Odpowiedź #1479 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 22:41:07 »
Ja. Ogólnie cały koncept Nightmare był sztos i z miłą chęcią obejrzałbym cały film o zmaganiach zbieraniny herosów i złoczyńców z Darkseidem i służącym mu opętanym Supermanem. Obowiązkowo w obsadzie Cavill, Affleck, Leto i reszta. Całość spod ręki Zacka oczywiście.
Rzygam już tymi wszystkimi silącymi się na polit-poprawność i zgodność z jakimś tam "kanonem" nic nie wnoszącymi robionymi z metra ekranizacjami.
No i w dupie mam czy rozjechałoby się to z jakąś kreskówką czy komiksem albo miało podobać laikom. Historia dobrze napisana broni się sama i wystarczą do niej rozpoznawalne postaci zagrane przez świetnie dobranych aktorów. Snyder robił to właśnie.
Masy wolały zdaje się kalki i słodkopierdzenie harcerzykowatego eSa, albo Batmana co to wk..wić się nie potrafi. Od tego wprawdzie mieli swoje kreskówki i bezpieczne komiksy, ale jak widać i to już się przejada. Tłuszczy nie dogodzisz.

Super. Ja bym jescze zrobil z  Ww prostytutke a z Aquamana zoofila. Pasowaloby do wizji Snydera. Przeciez typ jakby mogl zrobilby tam cos takiego jak the boys a to juz bylaby aberracja wzgledem dc, lubisz takie wytwory Twoja sprawa ale mierne szokowanie i usilne przekrecanie to gowno a nie material na hity

Nikt nie mwi, ze Batman ma byc grzeczniutki ale Snyder w Bvs wrzucil Punishera a w IL-tej Snydera tez to sie zachowywal jak sw Mikolaj.

Uniwersum gdzie Superman ma robic za zloczynce jest ujowe u podstaw i nie pierdzielic mi tu o Injusice bo to jest co innego niz glowny kanon filmowy. Snyder nie mial jaj i  talentų zrobic wiarygodnego poztywnego Supka i nawet z tym nie handluj. Gosc umie tylko malpowac motywy z Dark Knigth Returns i Watchmen nawet jak sensu nie ma to za grosz.

Jak ktos serio twierdzi ze Snyderverse jest jakies niesamowicie ambitne to chyba kpi. Przeciez to tylko glupia rozrywka ale bez takiego natezenia humoru jak mcu i bardzo nabzdyczona.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1480 dnia: Pn, 27 Listopad 2023, 23:43:23 »
Powtarzasz się jak zacięta płyta, tak, wiemy, nie podobało się, ale to twoja opinia warta tyle samo co jakakolwiek inna.

Ja w takim razie powtórzę po raz kolejny, że ostatni Batman był gównianym, nudnym klocem, a jedyne co Reeves tam robił to nieudolne małpowanie Se7en. Wolę od tego nawet Schumachera  :P

Snyder > Gunn.
Lepiej nie będzie. I tyle :P
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Listopad 2023, 00:01:00 wysłana przez Gieferg »

« Odpowiedź #1481 dnia: Wt, 28 Listopad 2023, 16:15:09 »
Historia dobrze napisana broni się sama...

No właśnie i trzeba by tutaj dużej lupy użyć.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1482 dnia: Wt, 28 Listopad 2023, 19:05:02 »
Super. Ja bym jescze zrobil z  Ww prostytutke a z Aquamana zoofila. Pasowaloby do wizji Snydera. Przeciez typ jakby mogl zrobilby tam cos takiego jak the boys a to juz bylaby aberracja wzgledem dc, lubisz takie wytwory Twoja sprawa ale mierne szokowanie i usilne przekrecanie to gowno a nie material na hity
Nie no lepsze taśmowe podśmiechujki pod brandem MCU...

Oceniam filmy DC za to, czym są, a nie czym powinny według kogoś być. Co mnie obchodzi jakiś kanon.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1483 dnia: Wt, 28 Listopad 2023, 21:06:51 »
Nie no lepsze taśmowe podśmiechujki pod brandem MCU...

Oceniam filmy DC za to, czym są, a nie czym powinny według kogoś być. Co mnie obchodzi jakiś kanon

Sa gownem gdzie gacek bije sie z Supkiem bo min Luthor napuscil ich na siebie przez kaleke i lisciki. Najlepszy detektyw swiata i genialny kryptonczyk... Dwoch debili.
Powtarzasz się jak zacięta płyta, tak, wiemy, nie podobało się, ale to twoja opinia warta tyle samo co jakakolwiek inna.

Ja w takim razie powtórzę po raz kolejny, że ostatni Batman był gównianym, nudnym klocem, a jedyne co Reeves tam robił to nieudolne małpowanie Se7en. Wolę od tego nawet Schumachera  :P
Snyder > Gunn.
Lepiej nie będzie. I tyle :P

Gunn zrobil z trzecioligowego teamu ulubiencow publiki,Snyder z Supermana Doktora Manhattana. Koles ma obsesje z parafrazowaniem Millera i Moore'a, a ze przy nich to cienki bolek to wychodzi to jak 5latkowi nasladujacego Matejko. Koles jest odklejony jak.Waititi z Thorem ale w druga strone.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Listopad 2023, 21:10:31 wysłana przez Pan M »

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1484 dnia: Wt, 28 Listopad 2023, 22:21:10 »
Whatever.

Wciąż wolę każdy film z DC reżyserowany  przez Snydera od każdego filmu Gunna  8)
I obawiam się, że będziesz z tym musiał jakoś żyć.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Listopad 2023, 22:24:31 wysłana przez Gieferg »