Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231600 razy)

sum41

• Gość
Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1365 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 22:45:30 »
Ja tam Snydera lubilem bardzo bo wizualnie robil piekne rzeczy a tego oczekuje od tych filmow.

Moze kiedys go wiecej osob doceni jak w przypadku Hobbita i SWPrequeli po tym jak wyszly ostatnie dziela a że wcześniej hejtowali kogo to przecież ostatnio w modzie jest zbiorowa amnezja...

Offline Cringer

« Odpowiedź #1366 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 08:55:55 »
Moze kiedys go wiecej osob doceni jak w przypadku Hobbita i SWPrequeli po tym jak wyszly ostatnie dziela a że wcześniej hejtowali kogo to przecież ostatnio w modzie jest zbiorowa amnezja...
mam wrażenie że to "docenianie" to w większości głos pokolenia które na danym filmie się wychowało. W końcu jeśli film A jest słaby i pojawia się się film B który też może być kiepski to film A z automatu nie staje się dobry.

A co do "hejtowania" to nie można już zwyczajnie czegoś nie lubić?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1367 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 09:18:33 »
No to Hobbit i SW prequele to jakis nagle fenomem sie stal, bo wczesniej wlasnie byl hejtowany.

Mozna czegos nie lubic, spoko, lubie np SW ale stara trylogia jest spoko ale nic pozatym wole od zawsze prequele bo maja rozmach jak przystalo na film w nazwie GWIEZDNE WOJNY a nie Male Potyczki  :)

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1368 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 11:14:24 »
Nie wiem, czy ktoś porównywał to, co Gunn stworzył dla Marvela i DC pod względem czarnego humoru, brutalności itp. spraw, które mogą się nie podobać szerszej publiczności. Nie jestem pewien, ale w SS miał raczej większą swobodę niż w Strażnikach i jakby nie spojrzeć czasem było jechanie po bandzie. O ile Gunn się nie zmienił mocno i dostał więcej swobody, to wydaje mi się, że nadchodzące tytuły spod jego ręki mogą jechać jeszcze mocniej po bandzie i w tym będzie problem, bo włodarze zobaczą kogo zatrudnili. On świetnie opowiada historię, ale bez "swoich" elementów one są trochę mniej wyraziste - porównanie SS i Strażników pod tym względem, bo wydaje mi się, że oba tytuły pod względem budowania relacji miedzy postaciami są na wysokim poziomie.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1369 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 13:05:44 »
Bardzo cieszę się z wyborów 🙂 Corenswet aparycją pasuje do Supermana. Nie oszukujmy się, on nawet wygląda jak młodszy brat Cavilla 😃

Brosnahan wyłącznie mogę ocenić wizualnie. Pod tym kątem pasuje mi. Natomiast słyszałem od bliskich osób, że jest świetną aktorką i jako przykład podawany jest serial "The Marvelous Mrs. Maisel" - tyle mi wystarczy, żeby cieszyć się z jej wyboru. Co prawda "House of Cards" oglądałem, ale nie pamiętam jej 😕

77%, żeby to ująć kąśliwie w kierunku specyficznej decyzji Gunna i reszty grubych ryb o świńskich oczkach z WB Discovery, a wiemy że taka jest prawda: taka właśnie ilość w stosunku procentowym fanów, zażartych poświęcających się Uniwersum DC Geeków, nie ma pojęcia kim są aktorzy wybrani do ,,nowych" ról Supka i jego kobitki, Lois. Wygląd zewnętrzny wybranych aktorów - przykładny, praktycznie idealny... Ale kto to... k***a jest? ;D Jesteśmy ludźmi, mimo swoich popkulturowych pasji, nie jesteśmy w stanie wiedzieć wszystko i oglądać wszystkiego z filmów i seriali. Na lepszy, bardziej obiecujący ,,kasowo" start DCEU Gunna potrzeba twarzy do ról kultowych herosów i złoczyńców znanych, ale młodych, na fali sukcesów, nietuzinkowych. A tu... powiem to jeszcze raz... kto to k***a jest?  8) 8)

Jak dla mnie nawet "Blue Beetle" ma bardziej ogarnięty angaż aktorski, bardziej znane twarze również w stosunku do rodzaju publiczności do której film będzie kierowany.  :-[ :-[

Offline Kyms

« Odpowiedź #1370 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 14:27:22 »
77%, żeby to ująć kąśliwie w kierunku specyficznej decyzji Gunna i reszty grubych ryb o świńskich oczkach z WB Discovery, a wiemy że taka jest prawda: taka właśnie ilość w stosunku procentowym fanów, zażartych poświęcających się Uniwersum DC Geeków, nie ma pojęcia kim są aktorzy wybrani do ,,nowych" ról Supka i jego kobitki, Lois. Wygląd zewnętrzny wybranych aktorów - przykładny, praktycznie idealny... Ale kto to... k***a jest? ;D Jesteśmy ludźmi, mimo swoich popkulturowych pasji, nie jesteśmy w stanie wiedzieć wszystko i oglądać wszystkiego z filmów i seriali. Na lepszy, bardziej obiecujący ,,kasowo" start DCEU Gunna potrzeba twarzy do ról kultowych herosów i złoczyńców znanych, ale młodych, na fali sukcesów, nietuzinkowych. A tu... powiem to jeszcze raz... kto to k***a jest?  8) 8)

Jak dla mnie nawet "Blue Beetle" ma bardziej ogarnięty angaż aktorski, bardziej znane twarze również w stosunku do rodzaju publiczności do której film będzie kierowany.  :-[ :-[
Ale co 77%? Do czego się odnosisz? Kilkukrotnie czytam Twój wpis i nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi. Strasznie zamotane to jest. Jedynie, co udało mi się wyłapać, to przytyk w brak rozeznania aktorów. Zdajesz sobie sprawę, że Gunn nie wyciągnął no name'ów z kapelusza tylko tu się kłania indywidualny brak rozeznania w produkcjach? Każde z nich ma na swoim koncie dobre produkcje, więc mamy wgląd co potrafią itd. Najlepsze wybory z kandydatów
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Czerwiec 2023, 14:29:24 wysłana przez Kyms »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Pan M

« Odpowiedź #1371 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 16:18:09 »
Dobrze, że Evans i Hemsworth byli gwiazdami wielkiego formatu przed angażem w MCU... zaraz jednak nie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1372 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 17:55:38 »
Kilkukrotnie czytam Twój wpis i nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi.
I nie zrozumiesz, nawet nie nie ma sensu próbować, on ma taki styl wypowiedzi.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1373 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 18:33:58 »
No przecież pisze:
77%, żeby to ująć kąśliwie w kierunku specyficznej decyzji Gunna i reszty grubych ryb o świńskich oczkach z WB Discovery, a wiemy że taka jest prawda: taka właśnie ilość w stosunku procentowym fanów, zażartych poświęcających się Uniwersum DC Geeków, nie ma pojęcia kim są aktorzy wybrani do ,,nowych" ról Supka i jego kobitki, Lois.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1374 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 20:16:04 »
No przecież pisze:

SWAG... Mega pocieszność! XD... Opór plax! Hue hue. Łopatologicznie: wymagający geek od popkultury pragnie nazwisk, stylu, renomy aktorów, którym proponuje się role w kinie rozrywkowym, dynamicznym, pełnym akcji. Ja je****eeee, na kiego grzyba ,,góra" WB. Discovery godziła się na wybory Gunna: typiara i kolo z seriali i filmów dramatycznych, które większość ludzi ma w dupalku? To nie przejdzie. To nie gra o Oscary. Gunn wpadł w ciąg tych swoich wymysłów - to nie Marvel Studios, w którym mu się po prostu wszystko udawało. Wolałbym aktualnego serialowego Supermana i Lois z serii odcinkowej od CW, gdzie w sezonie trzecim, aktualnym, jest naprawdę wiele aspektów solidnie egzekwowanych.

Srebrnowłosy zrobił świetnego "Scooby-Doo", wolę cieszyć się nostalgią tego filmu niż patrzyć na jego dalsze prace w DCEU.

« Odpowiedź #1375 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 21:51:49 »
  Pies z kulawą nogą nie słyszał o Henrym Cavillu przed Człowiekiem ze Stali tak samo jak i o reszcie aktorów wcielających się w tę postać. Żaden Superman nie był znany przed występem w swoim filmie/serialu a co najśmieszniejsze na dobrą sprawę po nim też przestawał być znany.  Trochę inaczej miała się sprawa z aktorkami wcielającymi się w Lois Lane, każda z nich to była wschodząca gwiazda (może z wyjątkiem Amy Adams, która już była gwiazdą na pełen etat) z conajmniej jedną dużą rolą na koncie i tutaj Brosnahan też wpisuje się w schemat. Nie wiem jak on, ale ona to bardzo dobry wybór, jest świetna.
  Niepokoi mnie trochę ten Gunn na stanowisku szefa, lubię go jako reżysera (chociaż wielkim fanem Strażników Galaktyki to ja nie jestem), ale na dobrą sprawę każda produkcja w której maczał palce była po części komedią. Mam nadzieję, że nie będą wciskać wszędzie tych sucharów kopiując Marvela. Jedną z niewielu a o ile nie jedyną zaletą Snyderverse było to, że nie było co 5 minut jakiegoś (najczęściej słabego) żarciku i przynajmniej starały się (mniej lub bardziej udolnie, częściej mniej) udawać coś z poważniejszym konfliktem dramatycznym. Dobór nowych tytułów interesujący, natomiast nie rozumiem dlaczego oni pchają się w rzeczy wymagające sporo efektów w stylu Green Lantern czy to o drużynie potworów skoro są kiepscy w tym temacie?
  A przyczyny katastrofy Flasha nie upatrywałbym chyba specjalnie w dziwolągu w roli głównej bo filmy nie z takimi czubkami odnosiły sukcesy czy tam nawet w tym zamieszaniu w uniwersum, bo taki Spider-Man kosił miliardy a niby był w MCU niby nie, że już nie wspomnę o Venomie, który przed premierą wydawał się kompletnie nonsensownym projektem a w tym, że ich filmy są szczerze mówiąc przeciętne. Ja tam je lubię osobiście, ale tak z czystym sercem to jako filmy dobre właśnie jako filmy to wskazałbym jedynie nie powiązane z niczym Jokera i The Batman.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1376 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 22:12:48 »
No przecież pisze:
Dzięki za doprecyzowanie. Teraz to ma jakiś sens. Szkoda, że po wykreśleniu znaczącej części zdania.

Zatem następujące pytanie do @FikoFaryzmWsteczny_DC. Skąd te 77%? Bujna wyobraźnia, w którą mamy uwierzyć na potrzeby dyskusji, czy wiarygodne źródło?
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Pan M

« Odpowiedź #1377 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 00:56:03 »
Rozumiem watpliwosci, ale to jechanie po wybiorach warnera w kwestii dc robi sie denne. Wzieli Gunna goscia, ktory potrafi robic filmy w gatunku, ba z trzecioligowej druzyny z komiksow Marvela zrobil jedne z najbardziej lubianych postaci sh posrod laikow komiksowych. Takze po takiego grzyba go wzieli. Tak Gunn i Warner musza patrzec na postepujace zmeczenie sh w kinie i na pewno maja tėgo swiadomosc.

Co do komediowosci Gunna fakt chlop no bardzo mocno to akcentuje, ale zarazem gotg vol 3 to byl jeden z bardziej chwytajacych za serce obrazow Mcu. Do tego bardzo dobrze pisze relacje miedzy postacmi. Taki Snyder mogl robic bardziej powazne filmy-chociaz ta jego powaga to i tak zwykla pozerka, szczegolnie jak zestawic jego filmy z Jokerem i Loganem-ale dawal d i to po calosci w pisaniu reacji miedzy postaciami i ciezarze emocjonalnym. Dlatego ten jego powazniejszy styl no jakos sie wyroznial ale kij z tego jak nie dzialalo tam to co najwazniejsze.

Btw Gdzies mam super znanych aktorow w roli eSa i Lois. Nie chodzi o to zeby zatrudnili Hammleta i De armas. Chodzi o to zeby to dzialalo niezaleznie kto ich gra. Cage i Affleck grali w sh i jakos to super znaczaco nie pomogll. No i tez bym watpil czy caly fandom sh czeka z wywieszonym jezorem na koniecznie wielkie gwiazdy. Takie autorytarne, stwierdzenia za innych sa dosc smieszne.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Czerwiec 2023, 00:58:11 wysłana przez Pan M »

Offline michał81

« Odpowiedź #1378 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 06:56:40 »
Niepokoi mnie trochę ten Gunn na stanowisku szefa, lubię go jako reżysera (chociaż wielkim fanem Strażników Galaktyki to ja nie jestem), ale na dobrą sprawę każda produkcja w której maczał palce była po części komedią.
Eksperyment Belko komedią? Nie.
Super komedią? Nie.
Świt żywych trupów komedią? Nie.
Może ewentualnie Robale ;)

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1379 dnia: Cz, 29 Czerwiec 2023, 09:28:04 »
ale tak z czystym sercem to jako filmy dobre właśnie jako filmy to wskazałbym jedynie nie powiązane z niczym Jokera i The Batman.

Joker tak, ale The Batman to bym akurat wskazał jako jeden z najgorszych. Takiej scenariuszowej grafomanii to ze świecą szukać. No ale to Reeves, dokładnie to samo było w przypadku trzecich małp, jego pomysły ograniczają się do tego, który ze swoich ulubionych filmów będzie kopiował (jak nie Apocalypse Now, to Se7en) a potem robi z tego coś, co zabija widza jednocześnie nudą i głupotą. Sęk w tym, że tej scenopisarskiej fuszerki wiele osób zwyczajnie nie widzi, bo się wystarczająco uważnie nie przygląda.

Jestem fanem Batmana od przeszło 30 lat, a to jest jedyny film o nim (pomijam 1966, którego nie widziałem), którego nie dołączyłem do swojej filmowej kolekcji DVD/BD i do którego nie zamierzam nigdy wracać.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Czerwiec 2023, 10:11:52 wysłana przez Gieferg »