Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231780 razy)

Offline Gieferg

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1350 dnia: So, 24 Czerwiec 2023, 09:38:14 »
wiec mysle ze predzej Flash trafil do innego swiata niz ten glowny

Zasugerowali, że zrobił coś z kamerą w sklepie, więc pewnie namieszał i to już nie jest ten "właściwy" świat. A jak film zrobi klapę (a raczej zrobi), to i tak już tego Flasha pewnie więcej nie zobaczymy, więc nie ma się co przejmować Clooneyem.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1351 dnia: So, 24 Czerwiec 2023, 10:05:44 »
Spoiler: PokażUkryj

Dla tej postaci, tego angażu, takiego nawiązania do jednej z teoretycznie (gdyby to rzeczywiście się wydarzyło) najbardziej nieszablonowych ,,supermenowych" interpretacji w dziejach, pójdę i z tysiąc razy do kina! Kinematograficzne: ,,na koniec świata i jeszcze dalej"... Reżyser/scenarzyści "The Flash" mogli teoretycznie podejrzewać, że film nie zarobi mamony, że być może będzie stratny, dlatego napakowali easter-eggów i cameo w pewnej sprytnej scenariuszowo sekwencji!

Batmanowy "Brave and the Bold" ląduje w reżyserskich ,,łapskach" Muschiettiego... ale, to będzie jak na moje wyczucie cholerne ryzyko. I nie widzę nikogo innego poza Andym Sambergiem w roli Damiana/Robina, a np. Russella Crowe'a czy Gerarda Butlera lub Cloneya jako Batmana.

I tak, Flash Millera wylądował (gdy spotkał Clooneya jako Batmana w omawianym filmie) w innej rzeczywistości/linii czasu - jak tłumaczył Bruce Keatona w filmie mniej więcej mówiąc: ,,inna odnoga rzeczywistości, to ten sam punkt przecięcia, a różna przeszłość i przyszłość".

P.S. A tak nawiasem mówiąc: największe szanse na porządny ponad-miliardowy zarobek w GBO ma w oknie wakacyjnym najnowsze Mission Impossible, realizowane w całości ponoć kamerami IMAX i innymi najnowszymi technologiami optycznymi etc. Widziałem materiał dedykowany tego filmu w formacie IMAX nieraz już (na pewno 5, 6 razy): jakieś kilka minut taśmy IMAX, które pokazują jak przygotowywano pewną scenę do filmu; samo to ,,kilka minut" robi pierońsko mocne wrażenie.  8) 8)

Offline Motyl

« Odpowiedź #1352 dnia: So, 24 Czerwiec 2023, 11:13:01 »
Zasugerowali, że zrobił coś z kamerą w sklepie, więc pewnie namieszał i to już nie jest ten "właściwy" świat.

On nic nie zrobił z kamerą. To byłoby bezsensowne.

On zmienił położenie puszek z dolnej półki na najwyższą, aby twarz jego ojca sięgającego po puszkę została uchwycona przez kamerę.

"The Flash" może okazać się finansową wtopą - w Global Box Office (i tu robię poprawkę) przewiduję maksymalnie 350-400 mln. filmodolarów dla tego dzieła.

Flash nie zarobi więcej niż Black Adam, a jest szansa, że ledwo dociuła te 300 milionów. W Stanach w ten weekend ma już prognozowany ogromny spadek popularności sięgający 75%. Według Deadline, może zarobić jedynie w okolicy 15 mln dolarów i po drugim weekendzie będzie miał na koncie około 87 mln dolarów. Spadek popularności będzie nawet gorszy niż w przypadku Green Lanterna z Reynoldsem. Przy takiej postawie filmu to finalne wpływy w USA, jeśli Warner nie zdejmie filmu szybko jak Shazama 2, będą w okolicy 110-115 mln dolarów.

Cytat: Koalar

Możliwe, że Gunn coś wyciśnie więcej, ale może być ciężko, to chyba kryzys kina (całego i superbohaterskiego).

Widzę tu całkiem inny czynnik, a nawet dwa. Po pierwsze, jaki jest sens oglądania filmu, który nie daje żadnej przyszłości DCEU tylko zamyka to uniwersum, więc można poczekać na streaming. Po drugie, ludzie są wkurzeni na to, co Gunn zrobił z Cavillem i nie tylko z nim, więc nie zdziwiłbym się, gdyby zbojkotowali jego film o Supermanie. Gdzieś na FB mignęło mi, że Warner wydał na tegoroczne 4 filmy DC 1,1 miliarda dolarów (budżety filmów plus promocja), to mogą już liczyć potężne straty, bo obie dotychczasowe premiery na razie zarobiły 310 milionów dolarów, a pokazy testowe Aquamana 2 dostają komentarze w stylu, że film jest unwatchable. Jedyne szczęście Warnera, że Aquaman ma premierę w najlepszym możliwym okresie w box office, czyli święta i przerwa zimowa w szkołach w USA, gdy nawet słabe filmy trochę zarabiają. Z kolei Blue Beetle ma premierę w sezonie ogórkowym, więc to może być dla niego również szczęśliwy zbieg okoliczności, że nie okaże się totalną klapą. Warner zbiera żniwo swojej wieloletniej polityki, pasmo słabych filmów sprawiło, że widzowie nie chcą oglądać kolejnych produkcji z tandetnymi efektami specjalnymi.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Czerwiec 2023, 12:11:47 wysłana przez Motyl »

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1353 dnia: So, 24 Czerwiec 2023, 21:17:54 »
On zmienił (...)

Na jedno wychodzi.

A filmowe DC jest w czarnej dupie i w sumie mało mnie to obchodzi, po tym co Gunn nawymyślał.
Niech gniją na boxofisowym dnie.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Czerwiec 2023, 21:20:32 wysłana przez Gieferg »

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1354 dnia: Pn, 26 Czerwiec 2023, 15:33:19 »
Na jedno wychodzi.

A filmowe DC jest w czarnej dupie i w sumie mało mnie to obchodzi, po tym co Gunn nawymyślał.
Niech gniją na boxofisowym dnie.

"The Flash" - film wyjątkowy, prawie genialny, praktycznie dla mnie odpowiedni w każdym aspekcie: superbohaterskim, scenariuszowym, wizualnym i dźwiękowym. Mimo pewnych obecnych tu zniekształceń efektów VFX, w pewnych ,,chronokulowych" i speedforce'owych scenach/sekwencjach, o których dobrze wiemy, że ,,coś było nie halo", strasznie polubiłem ten film. Ba! To takie dla mnie nieoczekiwane guilty pleasure, które zrobiło ciekawą robotę z porządkiem Multiversum DCEU. Ale... poza tym obrazem, szczerze mówiąc również i mnie mało obchodzi to, co wydarzy się w DCEU/DCU. Nawet nie pamiętam, co będzie w kinach i w małoekranowych treściach tego Kinowego Uniwersum od DC. Nie tylko mnie, ale chyba i cały fandom w ogóle to nie interesuje; ano właśnie, ten film będzie do kolekcji na 4K w wersji polsko-języcznej rzecz jasna. Nie odpuszczę. 8)

Offline Pan M

« Odpowiedź #1355 dnia: Pn, 26 Czerwiec 2023, 16:45:17 »
A co takiego Gunn wymyślił? Ktoś już widział te zapowiedziane filmy, był w przyszłości?

De facto materiał źródłowy jest bardzo dobry. Authority, Swamp Thing ma potencjał co pokazuje najdobitniej run Alan Moore'a, bodaj Superman i ten Batman i Robin mają podobno czerpać nieco z Morrisonowych rzeczy o tych postaciach.

Przecież w kontekście tego, że tacy gotg, których nie znał nikt poza komiksowym nerdami a okazali się strzałem w dziesiątkę to narzekanie na rzekomo zły dobór tytułów jest po prostu narzekaniem dla narzekania.

Zresztą to tylko Giefrieg, który uważa Spiderverse i każdy komiks, którego nie zna za gówno ¯\_(ツ)_/¯

Offline Kyms

« Odpowiedź #1356 dnia: Pn, 26 Czerwiec 2023, 17:21:00 »
Nie tylko mnie, ale chyba i cały fandom w ogóle to nie interesuje
W imieniu, którego fandomu zabierasz głos? Chyba nie fandomu DC? Wielu fanów, polskich czy zagranicznych, czeka na realizację projektu Gunna i Safrana mocno im kibicując. Oczywiście nie brakuje przeciwników lub osób niezainteresowanych, ale pisanie, że "cały fandom" to śmieszne gadanie dla gadania by komuś wejść w tyłek.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1357 dnia: Pn, 26 Czerwiec 2023, 22:50:10 »
A co takiego Gunn wymyślił
Skasował to, na co czekałem i zapowiedział pełno rzeczy, które mam w dupie :>

Offline Pan M

« Odpowiedź #1358 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 06:53:03 »
Skasował Snyderverse, które miało złego Supermana i Batmana- Punishera. Normalnie jest czego żałowac  ::)

De facto Warner to sam bez przerwy kasował ciągle jakieś projekty, choćby New Gods, które miało mieć scenariusz Toma Kinga, przypadek Batgirl, która została nakręcona a nigdy nie trafi choćby na streaming to już totalne kuriozum. Tam nie było na nic planu, tylko była sraczka w postaci gonitwy za MCU co skończyło się fiaskiem z co większymi failami na czele z BvS i Squadem z 2016. Były nieco lepsze filmy jak WW i Aquaman, ale wyszło na to, ze to się nie łączy za grzyba z resztą sraki Snydera i po prostu Warner klepał filmy, które w ogóle nie działały jako część większego świata.

Co do "miecia czegoś w d" to przeciętny normik, co nie trzymał w ręce komiksu to nie miał zielonego pojęcia kto to jest Iron Man, nie mówiąc już o takich postaciach jak Ant-man czy Strange a jednak normiki to łykneły.  Postaci DC, które mają dostać te filmy w nowym uniwersum to nie jest wcale jakiś hardrorce do oporu. Swamp Thing to jest całkiem wdzięczna postać w DC, do tego przecież są też pierwszoligowcy jak Superman i Batman.

Jeżeli zrobią to dobrze, to przeciętny normik będzie się podniecał Swamp Thingiem od Mangolda, który przecież wysmażył Logana, jeden z najlepszych filmów komiksowych ever. No i własnie na nazwiska bym tutaj patrzył, bo choćby Gunn umie w mniej znane postaci.

Problem nie leży w tytułach, bo np. Authority to klasyk i w opor autorski tytuł i to jeszcze taki, który pierwotnie nawet nie był częścią tego corowego świata z Batmanem i resztą, więc rządził się własnymi zasadami i miał dużo swobody. Jak ktoś uważa to za srakę, nawet nie znawszy tytulu to niech sobie uważa, ale to nie jest żaden wyznacznik tego, ze to są srakowate rzeczy w powszechnej opinii. Problem w tym czy plan na nowe DC w kinie nie trafi na trudny grunt w postaci chyba wypalenia u widzów, chociaż są od tego wyjątki jak gotg vol 3 i i spiderverse. Nie zmienia to  faktu, ze Warner powinien skasowac ten gnój Snydera zaraz po Bvs a oni woleli dalej podlewać gównowersum pelne koszmarnych pomysłów. Można sobie zaklinać, że nie Snyder to było zloto, ale patrząc przez pryzmat tego co ten chłop wyprawiał i jakie miał pomysły to od początku było skazane na klęskę.

Serio np. ktos sobie wyobraża mcu odnoszące sukces ze smętnym Capem, który ma się stać złym kolegom Thanosa albo guaridanów w edgy wydaniu w ciemnych filtrach bez grama humoru?

Snyder miał poronione pomysły na główny kanon filmowy, zbyt na siłę, na przekór. Superman, który staje się zły, to jest dobrym materiał na elseworlds pokroju Injustice a nie corowe uniwersum filmowe.
« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Czerwiec 2023, 07:13:57 wysłana przez Pan M »

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1359 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 13:26:13 »
Poszło... Takiej kandydatury się nie spodziewałem. Hoho razy tysiąc! Nicholas Hoult to jeden z najzdolniejszych aktorów młodego pokolenia. Swój talent pokazał w filmach z serii X-Men, także w niedawnym filmie "Menu" oraz "Renfield", horrorze komediowym nieco inaczej podchodzącym do adaptacji ikon horroru, Draculi i jego ,,sługi" Renfielda. Napisałem, że ,,poszło" - dla mnie oznacza to, że news petarda poszedł w eter, co tyczy się Houlta właśnie: Nicholas jest obsadzony, jako jeden z trójki kandydatów, do roli Supermana w zapowiadanym na 2025 rok filmie Gunna o Człowieku ze Stali

+1 pkt. na konto DCEU/DCU. Może coś z tego będzie.  ;)

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1360 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 16:08:10 »
Od 2017 to już praktycznie nie oglądam żadnych ekranizacji komiksowych ale ten Flash mnie ciekawi. Powiedzcie jak dużo jest Batflecka i Keatona w filmie. I czy ten pierwszy ma udział w jakiś ciekawych scenach akcji bo w Justice League byłem zawiedziony akcjami nietoperza.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1361 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 21:17:01 »
Bylem i mega mi się podobalo, wreszcie mam top 3 z DC, ale niewiem ktore jak uporządkować wiec polete wedlug dat

Man of Steel
Aquaman
Flash

Aflecka jest troche na poczatku w scenie akcji z Flashem ale nie tylko on tam jest... a Keton potem i to duzo jak na film o Flashu.

Film wypas, pierwsza akcja również.
Cgi czasem kulalo przy twarzach bohaterów ale czesto bylo idealne, dziwne jakby różne ekipy to robily.

Cameosy mega zwlaszcza to z pajakiem!

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1362 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 21:56:48 »
Mój top-3 DCEU to do tej pory MoS/BvS/ZSJL (z czego MoS to w ogóle absolutna czołówka całego gatunku), ale teraz się zastanawiam, czy nie wcisnąć tam gdzieś Flasha.

Skasował Snyderverse, które miało złego Supermana i Batmana- Punishera.

Mi się podobało i tylko tyle się dla mnie liczy, więc szkoda czasu na pisanie elaboratów ¯\_(ツ)_/¯
A tych niezrealizowanych pomysłów Snydera nie oceniam - na oko mi się też nie podobały, nie wiem czy by podeszły czy nie, gdyby je sfilmowano, ale mozna było samego Snyder a przystopować albo nawet zwolnić, a nie spuszczać w kiblu wszystko, bo w ten sposób kasuje się zaangażowanie tej części widowni, która była zadowolona, choćby z obsady, bo ta była jak dla mnie (oprócz cyborga, który był taki se) świetna, z tym że Momoa nie powinien być Aquamanem tylko Lobo, a Harley Quinn powinna zacząć jako sidekick Jokera (i być nim przez cały jeden film zanim się zacznie tłuc filmy o niej samej).

A że Warner podejmował wciąż głupie decyzje, próbując robić rozpaczliwe korekty kursu jak tylko nie byli z czegoś zadowoleni to prawda, ale jako ostatni głupie decyzje podejmuje Gunn więc czas hejtować jego :P

No i nie wiem czy Gunn nie znalazł się w siodle w momencie, gdy dla kina komiksowego jest już ogólnie za późno, a coraz częściej odnoszę wrażenie, że moment kiedy to wszystko się posypie zbliża się wielkimi krokami.  No chyba, że tylko ja jestem tak zmęczony MCU, że już mało co z niego oglądam i nie czekam już prawie na nic tak z Marvela jak i DC.

Były nieco lepsze filmy jak WW i Aquaman
Lepsze od czego? Może od Superman Returns.

. Powiedzcie jak dużo jest Batflecka i Keatona w filmie.

Affleck
tylko na początku (w tym także w scenie akcji)
, a Keaton
przez pół filmu i jest go dużo, także w akcji
.

Przy okazji:

https://deadline.com/2023/06/superman-legacy-david-corenswet-rachel-brosnahan-cast-1235420180/

« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Czerwiec 2023, 22:17:11 wysłana przez Gieferg »

Online Castiglione

« Odpowiedź #1363 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 22:24:27 »
Skasował Snyderverse, które miało złego Supermana i Batmana- Punishera. Normalnie jest czego żałowac  ::)
Tyle narzekania na to złe DC, ale mimo wtop ja w dalszym ciągu wolę BvS, Shazama, BoP, SS Gunna i teraz Flasha od większości tworów MCU. Muszę w końcu powtórzyć MoS.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1364 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 22:30:13 »
Przy okazji:

https://deadline.com/2023/06/superman-legacy-david-corenswet-rachel-brosnahan-cast-1235420180/
Bardzo cieszę się z wyborów 🙂 Corenswet aparycją pasuje do Supermana. Nie oszukujmy się, on nawet wygląda jak młodszy brat Cavilla 😃

Brosnahan wyłącznie mogę ocenić wizualnie. Pod tym kątem pasuje mi. Natomiast słyszałem od bliskich osób, że jest świetną aktorką i jako przykład podawany jest serial "The Marvelous Mrs. Maisel" - tyle mi wystarczy, żeby cieszyć się z jej wyboru. Co prawda "House of Cards" oglądałem, ale nie pamiętam jej 😕
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/