Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231792 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kyms

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1260 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 23:12:43 »
Mocny kandydat do nieoglądania.
Dlaczego?  :)
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Kandor

« Odpowiedź #1261 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 23:49:24 »
Z tym, że on napisał "kandydat". Może "wygra" inny tytuł i on nie obejrzy właśnie tej rzeczy, miast "Blue Beetle'a"? Może urzekną go liczne pozytywne recenzje, marketing szeptany, Ulubiony Polityk objawi mu się we śnie? Któż to wie, do 19 sierpnia wszak jeszcze daleko? :-)

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1262 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 02:28:03 »

Bo wygląda jak randomowy, tandetny i do tego tani (nawet jeśli nie jest, cholera wie, teraz już filmy po 200 baniek potrafią wyglądać tanio) niby-DC-ale- marvel-wannabe-superhero-nr-4453678 i rzygać mi się chce na sam widok?
« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Kwiecień 2023, 02:36:35 wysłana przez Gieferg »

Offline Lukop

« Odpowiedź #1263 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 07:26:40 »
To jeszcze nam napisz czego sobie  nie kupisz i komu ręki nie podasz.
Dosłownie jeden post wyżej masz lakoniczną wiadomość o treści "Idę do kina". Jakoś nie odpowiedziałeś "To napisz nam, na co jeszcze pójdziesz i czy kupisz popcorn". Dwie praktycznie takie same, krótkie wstawki jedna po drugiej, ale atak skoncentrowany na jednej osobie, bo się nie wybiera na film?

Oczywiście na film też się nie wybieram. Nie jest to nic, za co chciałbym dopłacić, by zobaczyć  szybciej. Pewnie z ciekawości włączę na HBO MAX, bo paczkę i tak posiadam. Nie sądzę, by ta produkcja zrobiła na tyle oszałamiające wrażenie wizualne, że trzeba ją koniecznie obejrzeć na gigantycznym ekranie, albo przed innymi w obawie o spoilery. Sceny takie jak ta, w której strój może wykreować, co sobie posiadacz wymyśli, a kończy się na dwóch małych mieczach, połączonych w jeden duży, rodzi wątpliwości odnośnie kreatywności twórców. Przy tylu filmach i serialach superbohaterskich, ile pewnie wielu z nas widziało (myślę, że od 50 w górę), trudno czymś zaskoczyć i taki zwiastun wygląda jak miks scen, które już się widziało gdzieś indziej. Tym bardziej, że to kolejna geneza postaci, więc chwilę poczekamy, aż akcja się zawiąże. Dodając do tego poglądy modne w DC i Warnerze, które pewnie w jakiejś formie trafią do filmu, mój portfel głosuje na "nie".

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1264 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 08:35:47 »
Z tego co pamiętam Blue Beetle miał być produkcją na HBO Max, później stwierdzili, że jednak puszczą w kinach. Ale to nadal wygląda jak produkcja na streaming, tani generyczny origin bohatera DC. Pewnie większość sobie odpuści, jak Shazama.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1265 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 09:24:57 »
@Lukop @Gieferg Mam nadzieję, że kolejna materiały promocyjne zachęcą Was do obejrzenia filmu. Może przyczynią się do tego pozytywne recenzje, o ile takie będą. Czas pokaże. Zwiastun nie obiecuje świeżego powiewu w temacie, wręcz potwórkę z rozrywki, ale ta wydaje się dobrze podana.

Wczorajszy zwiastun podobał mi się. Pozytywny odbiór zostaje po którymś już obejrzeniu materiału. Przyjemny, lekki zwiastun nie owijający w bawełnę - kolejny generyczny film superbohaterski nastawiony na rozrywkę. Ze zwiastuna płynnie lekkość, zabawa koncepcją i humorystyczne podejście, co pasuje do nastoletniego bohatera. Aktor znany z Cobra Kai wydaje się idealnym wyborem do roli szczególnie sprawdzający się w przegadanych scenach (a tych nie mało) i walki (nie brakuje im dynamiki i dobrej choreografii wykorzystujące złożone moce postaci).

Zwiastun przypomina mi pierwszą część "Shazam". Pojawia się tu nowy superbohater, w rozwoju którego dużą rolę będzie grała rodzina. Bliscy towarzyszą Jamie'mu, kiedy udaje się pierwszy raz do roboty, biorą czynny udział w akcji. Zawsze przyjemniej patrzę w stronę produkcji łączących akcję z obyczajówką, ponieważ prostymi zabiegami tworzy się kino familijne wyróżniające ten film od maści innych.

Pozytywne wrażenia rosną dopasowaną muzyką w myśl futurystycznych klimatów, lekko cyberpunkowych. Do tego mamy film ładnie wyglądający wizualne - jasny (a to ważne przy filmach DC!), żywe kolory, ładne CGI mimo kilku gorszych momentów. Czekam na film. Zostaje mieć wiarę w lepszy marketing niż przy "Shazam. Gniew Bogów".

Offline death_bird

« Odpowiedź #1266 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 09:44:43 »
@Lukop @Gieferg Mam nadzieję, że kolejna materiały promocyjne zachęcą Was do obejrzenia filmu.

Ok. Nie łapię.
Dlaczego masz nadzieję, że ktoś obejrzy jakiś film?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1267 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 10:41:02 »
A mi się podoba. Pójdę do kina oczekując dobrej zabawy.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1268 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 11:01:47 »
"Batman to faszysta".
Dżizas fuck, serio? Ten dialog mi wystarczy. DC dalej całe w ekstrementach.

Te ujęcia, jak go podrzuca pod sufit to widziałem już chyba w 40 różnych horrorach i SF. Lądowanie nad wodą ala Mission Impossible. Tych zgapionych od kogoś innego patentów jest tu pewnie jeszcze więcej.
I ta współczesna moralność Hollywoodu: o, kurwa, przekroiłem autobus na pół z ludźmi w środku. To jest to, co teraz robią superbohaterowie, prawda? No niech se kupią nowy autobus, ci (zapewne) faszyści z Ratusza.

Ten trailer sugeruje, że będziemy mieli do czynienia z najczystszą definicją filmowej kliszy i totalną kliszą SH.

Udanego seansu, ja se poczytam komiksy w tym czasie.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1269 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 11:20:08 »
Ok. Nie łapię.
Dlaczego masz nadzieję, że ktoś obejrzy jakiś film?
Już spieszę z odpowiedzią  :) Ponieważ po zwiastunie uważam, że czeka nas przynajmniej przyzwoity poziom na DC, który może być dobrą i luźną rozrywką. Właśnie z powodu dobrego odebrania zwiastuna przeze mnie mam nadzieję, że jak najwięcej osób skłoni się do obejrzenia i ocenienia go wtedy zamiast ignorowania :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1270 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 12:33:49 »
Przyznam szczerze, że to podejście zupełnie do mnie nie przemawia.
Sam planuję wybrać się na "GotG 3" i liczę na przyzwoitą rozrywkę, ale żeby na tę okoliczność publicznie wyrażać nadzieję, że inni zamiast ignorować ten tytuł również się wybiorą celem samodzielnej oceny? No wybacz, ale to brzmi po prostu dziecinnie. Co mi do tego czy ktoś inny postanowi film obejrzeć czy go zignoruje? Po seansie najwyżej będę mógł napisać, że wg mnie albo warto albo i nie warto. Ale żeby werbalizować nadzieję, że inni podejmą konkretną decyzję (dodatkowo korespondującą z moimi odczuciami) w kontekście wyjścia do kina?  ::)

Natomiast faktem jest, że jak wcześniej nie planowałem, tak pod wpływem tej dyskusji postanowiłem mimo wszystko obejrzeć zwiastun i generalnie podzielam opinię, którą tutaj wyraził Martin Eden.
Jeżeli scenarzysta filmu o jakiejś trzecioplanowej postaci uważa, że z niego jest taki kozak, że może sobie pozwolić na określenie konia pociągowego wydawnictwa/wytwórni mianem "faszysta" (Swoją drogą to ciekawe: Batman jest faszystą, bo jest dziany, czy jest faszystą, bo jest biały? Czy może to działa wyłącznie w koniunkcji i "jedynie" dziane białasy to faszyści?) to ja dla takiego bufona mam tylko jeden komentarz, a mianowicie taki, że moich ciężko zarobionych 7-8 $ on nie zobaczy.
Zwł., że w zakresie komiksowym "wychowałem się" na trochę innych zasadach i frazach i jeżeli miałbym do wyboru film o nastolatku, który ratuje skład metro pełen ludzi, bo wujek nauczył go, że "Z wielką mocą wiąże się wielka odpowiedzialność" a taki o nastolatku, który ekscytuje się, bo przeciął na pół autobus pełen ludzi, to wolę już trzymać się tych wstecznych, dziaderskich historii niż tracić czas na gostka będącego produktem obecnego układu hollywoodzkiego.
Także dzięki, ale nie. Mnie akurat ten zwiastun skutecznie zniechęcił.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1271 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 13:15:00 »
Przyznam szczerze, że to podejście zupełnie do mnie nie przemawia.
Sam planuję wybrać się na "GotG 3" i liczę na przyzwoitą rozrywkę, ale żeby na tę okoliczność publicznie wyrażać nadzieję, że inni zamiast ignorować ten tytuł również się wybiorą celem samodzielnej oceny? No wybacz, ale to brzmi po prostu dziecinnie. Co mi do tego czy ktoś inny postanowi film obejrzeć czy go zignoruje? Po seansie najwyżej będę mógł napisać, że wg mnie albo warto albo i nie warto. Ale żeby werbalizować nadzieję, że inni podejmą konkretną decyzję (dodatkowo korespondującą z moimi odczuciami) w kontekście wyjścia do kina?  ::)
Czepiasz się  :) Nic złego nie miałem na myśli, a kręcisz z tego taką sytuację jakby zrobił się z tego problem. Więcej luzu  ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #1272 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 13:20:23 »
Ten tekst Batman to faszysta już nie raz i nie dwa mi gdzieś mignął, to nie jest wymysł autorski scenarzysty tylko taka narracja panuje w niektórych środowiskach. Raczej chodzi o to że on wymierza sprawiedliwość, łamiąc prawo, poniewierając przestępcami bez wyroku sądu i takie tam. Fakt że jest białym, hetero mężczyzną i do tego bogatym to tylko wisienka na torcie :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1273 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 14:11:16 »
Czepiasz się  :)

No masz babo placek. A ja naiwnie sądziłem, że polemizuję.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1274 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 14:30:23 »
No masz babo placek. A ja naiwnie sądziłem, że polemizuję.
Nie ma w tym nic złego, każdemu czasem się zdarza. Cieszę się, że mogłem pomóc  :)