Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231878 razy)

sum41

• Gość
Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1245 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:50:36 »
Ciekawy short film  z Superman em- jest klimacic :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #1246 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 19:05:58 »
Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić na ten moment kogoś "zmiennokształtnego" w serii stawiającej mocno na realizm takiej jak Batman Reevesa.

W momencie w którym przeczytałem Twoją opinię od razu do głowy przyszła myśl: Jak w "W sieci zła". Gdyby Clayface funkcjonował niejako na trzecim planie i w tle, tak, że Gacek w sumie nie wie z kim walczy i nie ma pojęcia jak się za gościa zabrać a jedyne przedstawienie Clay`a to np byłaby końcówka filmu w której Nietoperz stanąłby oko w oko z samym sobą to myślę, że dałoby się to pokazać. Inna sprawa, że kto będzie się starał zrobić Batmana na thriller...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1247 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:19:17 »
Clayface to moja ulubiona postac zaraz po Mr Freeze, tylko obawiam się ze by chcieli by ja urealnic  i zrobili by cos ala Kameleona ze Spider-mana.

Offline Cringer

« Odpowiedź #1248 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 17:53:23 »
Clayface to moja ulubiona postac zaraz po Mr Freeze, tylko obawiam się ze by chcieli by ja urealnic  i zrobili by cos ala Kameleona ze Spider-mana.
Pierwsze co przyszło mi do głowy to Fantomas

Offline Kyms

« Odpowiedź #1249 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 18:46:58 »
Dziś dostaliśmy plakat "Blue Beetle", jutro ma wskoczyć zwiastun.

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1250 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 19:47:01 »
Dziś dostaliśmy plakat "Blue Beetle", jutro ma wskoczyć zwiastun.

Grafika promocyjna do "Blue Beetle" od DCEU (albo DC albo DCU czy jakoś tak... mniejsza o to, używam różnych nazw dla tego Kinowego Świata ), mimo moich ostatnich narzekań na poziom zarządzania i aktywność twórczą w Kinowym Świecie DC, prezentuje się tak oryginalnie, że wygląda na jedną z najbardziej żywych, pomysłowych, świeżych taką jak z kalejdoskopu dozą dobranych barw, grafik reklamujących filmy superheroes, czy w ogóle filmy superbohaterskie, jaką zaprojektowano w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Dla mnie plakat do "Blue Beetle", nieważne jak ten film aktorski wypadnie, jest mocarnie dobry. I coś czuję, że to może być widowisko w podobnym tonie narracji, z elementami młodzieńczego drygu, z podobną dynamiką etc., jak w "Spider-Man: Homecoming". A i jeszcze jedno: w ,,żuczku" gra Guillermo! Że go Nandor puścił, to dopiero!  ;)

"Reign of the Supermen (2019)" - animacja osadzona w Kinowym Uniwersum DC (animacje należą do tego samego Świata, co filmy aktorskie, co nie? Do DCEU?), właśnie została obejrzana po ostatnio realizowanym seansie "The Death of Superman (2018)" - 8/10. Śmiała ocena z mojej strony dla tego tytułu: 7/10. Dynamika i ciekawy pomysł na wątki nieco podwyższył wartość techniczną animacji tu stosowanej. A jej styl (ubogi kolor, ale ostry kontur i dziwny patos) nie do końca przypadł mi do gustu. Mimo wszystko chcę takich produkcji jak ,,Reign" od obecnego DCEU więcej!

Offline Kandor

« Odpowiedź #1251 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 20:26:04 »
Fiko, a słyszałeś o filmie "Freedom Fighters: The Ray" z 2018 roku? Ja przypadkiem trafiłem na niego na Allegro :-)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1252 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 22:04:06 »
To nie byl serial?

Offline Kandor

« Odpowiedź #1253 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 22:42:19 »
Tak był, chyba nawet powiązany z Arrowverse. Niemniej rzucił mi się w oczy jako wydanie DVD.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1254 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 11:06:27 »
Fiko, a słyszałeś o filmie "Freedom Fighters: The Ray" z 2018 roku? Ja przypadkiem trafiłem na niego na Allegro :-)

"Freedom Fighters: The Ray" z 2018 roku - słyszałem o tej animacji, przelotnie widziałem kilka ujęć z odcinka 1 i zwiastun od WBA. Tytuł przypominający podejście twórców animacji z Uniwersum DC do "Vixen", serialu, który niby jest tak samo serialem jak i filmem. Chodzi o fakt podzielenia "Vixen" na formę serialu, po 5 min każdy z odcinków na sezon, z dwoma sezonami po 5 albo 6 odcinków w każdym. W przypadku "Freedom Fighters: The Ray" mamy dwa sezony, łącznie 12/14 (chyba) epizodów, z długością całości tak sądzę: około 75 minut, co daje nam sumarycznie długość typowej pełnometrażówki animowanej od DC. Nienawidzę takiego pierdololo w postaci multum odcinków po 5 min każdy. Wolę ogarnąć całość skompresowaną do filmu - jak taką wersję znajdę to się ,,Freedom" obejrzy.

P.S. Ciekawa przypominajka z tym "Freedom Fighters: The Ray" z 2018 roku - mam fanowską motywację do tego, aby ogarnąć sobie wiele klasycznych filmów animowanych adaptujących komiksy DC, z lat 2000 - 2015. "Justice League: The Flashpoint Paradox" i "Justice League: War", to najlepsze, najbardziej mięsiste, najdoskonalsze z nowej linii filmów animowanych od DC dzieła. Te jeszcze nowsze, po 2015 roku, nie mają do nich startu.  8) 8) ;D

Offline Kyms

« Odpowiedź #1255 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:08:26 »
Pojawiły się kolejne zdjęcia z planu "Joker: Folie à Deux"

Więcej fotek na Fanpage:
https://www.facebook.com/UniwersumDCComics/posts/pfbid02j2v1H69UCL66Z2WpaCkGNkAgWstK73EniJa4FZaMUdSMVYNkeXjKT3R4boRdkmrSl

Offline Kyms

« Odpowiedź #1256 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 16:50:34 »
No i mamy pierwszy zwiastun "Blue Beetle". Choć film zapowiada się na sztampową produkcję w temacie to podoba mi się zwiastun od strony luźniejszego, rozrywkowego klimatu i wizualnie (ładna kolorystyka, efekty, idzie przymknąć okiem na kilka gorszych momentów CGI). Jestem kupiony, oby marketingowo tylko dowieźli
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Kwiecień 2023, 17:48:12 wysłana przez Kyms »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1257 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 19:17:43 »
Ide do kina :)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1259 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 22:45:19 »
Mocny kandydat do nieoglądania.
To jeszcze nam napisz czego sobie  nie kupisz i komu ręki nie podasz.