Koncepcyjnie podoba mi się. Na zwiastunie naniesione zmiany wydają się mieć sens i składać w spójny obraz, czego najbardziej się obawiałem. Wyłącznie nie przemawia do mnie motyw dwóch Barrych nie mogą wytłumaczyć tego - inny Barry powinien żyć, jeżeli właściwy wskoczyłby w istniejącą już linię, nie tworząc ją.
Nawet w zwiastunie pada, że Barry stworzył ten świat, więc obecność dwóch nie ma dla mnie uzasadnienia.
Wizualnie ładnie wygląda, efekty też. Tylko w kilku miejscach walnęło mi taniością, kiczowatością - dokładniej przy dwóch momentach z Supergirl. Sam zwiastun ukazał dość sporo slow motion czego fanem nie jestem, przypomina mi to szkołę Snydera i nadużywanie tego, oby tu lepiej wypadało choć po niektórych scenach śmiem powątpiewać. Cieszę się, że tak zaakcentowano obecność Batmana Keatona tylko... w każdej scenie jest sztywny jakby kij od szczotki włożyli mu za kostium i pokleili. Rozumiem, że kostium ma swoje ograniczenia ruchowe tylko tu jest to aż za mocno widoczne, co nie wygląda dla mnie dobrze i praktycznie dla tak dynamicznego filmu.
Mam problem z nastawieniem do filmu. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony chcę to zobaczyć ze względu na Flasha, wpływu na plany DC Studios. Z drugiej Ezra nie przekonał mnie do tej roli, zwiastunem nie poprawia wizerunku, który znam z komiksów, do tego dochodzą jego swawole z ostatnich miesięcy...