Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231842 razy)

Offline Piterrini

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1155 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:36:33 »
Takie trzy wnioski/domysły na szybko, po tych zapowiedziach DC...

1. Chcą zaprezentować jak najwięcej nowych, nieprzeniesionych dotychczas na ekran postaci/grup ze świata DC, moim zdaniem kilka lat za późno (jakby z tym ruszyli zaraz po Marvelowym Infinity War to idealnie wpisałyby się te projekty w tą 'niszę', bo piszecie że teraz u 'konkurencji' idą w kolejną 'epicką' rzecz z Kangiem[?]). Chociaż cel myślę sensowny - wprowadzić do świadomości widowni te postaci czy motywy, jak się sprzeda to dobrze, jak nie to nie (jak widać dotychczas ze znanymi już postaciami nie przeszkadzało to produkcjom w ostatnich latach), ale przynajmniej to wszystko się jakoś zakorzeni i jak za 10, 20 lat będzie pomysł na te same postaci, to już w świadomości jakiejś będą one obecne.

2. Wnioski z tych zmieniających się Batmanów/Supermanów, tj. zmieniających się aktorów - trochę odsunąć postaci - 'pewniki sprzedażowe' od głównej linii fabularnej (jeśli taka będzie), dzięki temu i główna linia i osobne filmy spoza tej linii zarobią lepiej (tak zakładam). Tak, widzę że Superman jako pierwszy, ale widać z zapowiedzi że to nie będzie film w 'tonie' poprzednich.

3. Związane z pkt. 2 nie wplatanie w ten plan 'głównych' postaci, nie robienie kolejnego Batmana co roku czy co 2 lata, myślę że tu nauczyli się na 'błędach', ale czy to wyjdzie na dobre finansowo to ciężko mi stwierdzić. Chodzi mi o to, że jakby w tym planie był jeden film o nowych postaciach, drugi o Batmanie, trzeci o nowych, czwarty o Batmanie itd. to mogłoby to negatywnie rzutować na popularność całości (co drugi film byłby oglądany przez wielokrotnie większą ilość ludzi, a tak ciężko prowadzić łączącą filmy linię fabularną). Z kolei Marvel pokazał, że da się robić tak jak wyżej, czyli przeplatać znane postaci z tymi 'mniej znanymi', a że DC uczy się na błędach miałem na myśli, że już próbowali naśladować ten model i się nie udało, ten nowy plan o ile np. mnie nie 'ekscytuje', to może mieć sens i w jakiś sposób ugruntować to co budują w tym DC.

PS. odnośnie Latarni to podzielam co było wspominane, tj. że akcja osadzona na ziemi zdaje się sugerować zapychacz, wspomniane wyżej, że może w kolejnych sezonach by się 'rozkręciło' na inne światy itp. - no może, ale nie 'męczą' Was produkcje, gdzie pierwszy sezon to niby tylko 'teaser', a drugiego sezonu albo nie ma, albo jak już powstanie to zawodzi itd.? Zmierzam do tego, że podejście 'to dopiero pierwszy sezon, jest potencjał na dalsze sezony' itp. to nie najlepsze spojrzenie, bo potencjał jest już teraz, niech ten pierwszy sezon go pokaże 8)

Offline zombie001

« Odpowiedź #1156 dnia: Cz, 02 Luty 2023, 23:49:38 »
Latarników osadzono na Ziemi raczej ze względów praktycznych tj. finansowych... I to jest bardzo dobra decyzja. Jakoś specjalnie nie widziałem ich kosmicznych przygód w formacie TV. To za dużo by kosztowało. A na Ziemi też da się zrobić dobre wprowadzenie tych bohaterów w postaci 2-3 sezonów.

Kosmiczne przygody pewnie i tak zobaczymy w pełnometrażowych filmach o GL. No bo nie wierzę, że takie nie powstaną. Oczywiście o ile WB znowu nie zmieni za 3 lata planów...
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1157 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 00:41:27 »
3. Związane z pkt. 2 nie wplatanie w ten plan 'głównych' postaci, nie robienie kolejnego Batmana co roku czy co 2 lata, myślę że tu nauczyli się na 'błędach', ale czy to wyjdzie na dobre finansowo to ciężko mi stwierdzić. Chodzi mi o to, że jakby w tym planie był jeden film o nowych postaciach, drugi o Batmanie, trzeci o nowych, czwarty o Batmanie itd. to mogłoby to negatywnie rzutować na popularność całości (co drugi film byłby oglądany przez wielokrotnie większą ilość ludzi, a tak ciężko prowadzić łączącą filmy linię fabularną). Z kolei Marvel pokazał, że da się robić tak jak wyżej, czyli przeplatać znane postaci z tymi 'mniej znanymi', a że DC uczy się na błędach miałem na myśli, że już próbowali naśladować ten model i się nie udało, ten nowy plan o ile np. mnie nie 'ekscytuje', to może mieć sens i w jakiś sposób ugruntować to co budują w tym DC.
Jak dla mnie właśnie nieporozumieniem w DCEU było, że pierwszy i ostatni Superman był 10 lat temu, a filmu o Batmanie w ogóle nie dostaliśmy. A teraz po ledwie 11 filmach dostajemy Flashpoint i resetowanie uniwersum. Tak na dobrą sprawę tu nie ma czego resetować, to prędzej MCU mogłoby sobie zrobić coś takiego.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1158 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 08:09:23 »
(...)Chcą zaprezentować jak najwięcej nowych, nieprzeniesionych dotychczas na ekran postaci/grup ze świata DC, (...)
Po skasowaniu Batgirl i porażce Black Adama.... Nie jestem pewien czy oni wnioski wyciągają ze swoich wcześniejszych potknięć.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1159 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 11:06:56 »
PS. odnośnie Latarni to podzielam co było wspominane, tj. że akcja osadzona na ziemi zdaje się sugerować zapychacz, wspomniane wyżej, że może w kolejnych sezonach by się 'rozkręciło' na inne światy itp. - no może, ale nie 'męczą' Was produkcje, gdzie pierwszy sezon to niby tylko 'teaser', a drugiego sezonu albo nie ma, albo jak już powstanie to zawodzi itd.? Zmierzam do tego, że podejście 'to dopiero pierwszy sezon, jest potencjał na dalsze sezony' itp. to nie najlepsze spojrzenie, bo potencjał jest już teraz, niech ten pierwszy sezon go pokaże 8)
Takie rozwiązanie ma sens, aby w sposób przystępny zaprezentować szerszej widowni kilku bohaterów, których będą mogli lepiej poznać, może utożsamić, poznać główną robotę Korpusu. Na kolejny sezon, produkcję, skierowanie pełnego korpusu będzie rozszerzeniem. Takie podejście jest dla mnie sensowniejsze, aby na pierwszą styczność nie wywalić za dużo i przytłoczyć ilością, postaciami, możliwymi wątkami. Liga kinowa bez właściwej pobudowy, wprowadzenia, była przestrzelonym pomysłem i podobnie mogłoby wyjść z Latarniami, gdyby na pierwszy projekt wywalono pełną krasę.

Kwestie finansowe swoją drogą. Na pewno jest to brane pod uwagę skoro Zaslav liczy teraz każdą złotówkę.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Lukop

« Odpowiedź #1160 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 11:20:40 »
Jak dla mnie właśnie nieporozumieniem w DCEU było, że pierwszy i ostatni Superman był 10 lat temu, a filmu o Batmanie w ogóle nie dostaliśmy. A teraz po ledwie 11 filmach dostajemy Flashpoint i resetowanie uniwersum. Tak na dobrą sprawę tu nie ma czego resetować, to prędzej MCU mogłoby sobie zrobić coś takiego.
Oczywiście dałoby się kontynuować od miejsca, w którym uniwersum zostawił Snyder. Natomiast reset to było mocno prywatne postanowienie nowych osób decyzyjnych. Gunn nie chciał rozwódki z gromadką brzdąców. Zainteresowany był czystą kartą i pozostawieniem w pełni swojego dziedzictwa. Ja twórczość Snydera lubię, tę z DC również, choć to nie jest bezgranicznie pozytywne uczucie.

Trzeba jednak spojrzeć na fakty i obiektywnie przyznać, że wyniki finansowe DCEU były rozczarowujące. Szukając sukcesów, wskażemy raczej filmy pokroju Wonder Woman i Aquamana. Te najgłośniejsze premiery nie potrafiły dobić do miliarda dolarów, a dla wydarzeń pokroju pierwszej kinowej konfrontacji Batmana z Supermanem, czy debiutu Ligi Sprawiedliwości, to jednak był obowiązek. Toż nawet przerośnięte smurfy wykręcają po 3 miliardy. Dość powiedzieć, że BvS miał porównywalne, a JL gorsze wyniki w porównaniu do... pierwszego Suicide Squad. Ten Gunna z tej perspektywy to kompletny niewypał. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę oznaczenie Rated R, to The Suicide Squad przyniósł 0,5 miliarda mniej od Deadpooli czy Logana. Patrząc na suche liczby to Black Adam był większym sukcesem od pierwszego dzieła Gunna dla DC.

Reasumując temat, z jednej strony Gunn i spółka woleli zacząć od - niemal - zera, tym bardziej przy okazji Flashpointu za rogiem. Z drugiej przemawiały za tym także względy ekonomiczne. Co się robi w komiksach, gdy sprzedaż siada? Jak wcześniej pisałem, DC zaprezentuje nam czwartego, zarówno Batmana, jak i Supermana w ciągu około dwóch dekad, czyli kolejny reset i start od nowa z #1 na okładce.

Wracając do cytowanego posta, braki solowego Batmana i kontynuacji Supermana wzięły się na początku z gonitwy za MCU. Co do Supermana, Snyder miał zresztą plany przedstawienia jego złej wersji, toteż wystarczył mu origin story i prezentacja pierwszego kontrowersyjnego czynu bohatera. Dalej to już nie było wiele miejsca na osobną historię dla tej postaci, biorąc pod uwagę wydarzenia z BvS. Dopiero po JL byłaby okazja, ale to był czas największego burdelu w DC (i Warnerze ogólnie) oraz trwały prace nad Snyder Cut dla HBO Max, gdzie też pewnie rekordowe wyniki tej wersji w streamingu mogły nawet uratować Snyderverse.

Batman też miał swoje problemy zakulisowe z Affleckiem. Myślę, że teraz będą chcieli skorzystać na popularności Nightwinga czy Red Hooda. Gunn zapowiedział batrodzinę i pewnie po wprowadzeniu tych postaci w głównym Batmanie, dostaną one szansę na solowe historie kinowe lub - większe szanse, bo niższy budżet - streamingowe. Dziwi mnie trochę fakt, że nie anulowali tego badziewnie wyglądającego na zwiastunach Gotham Knights. Nie sądzę, by ta produkcja miała na uniwersum DC pozytywniejszy wpływ od takiej Batgirl, na którą zmarnowano przecież znacznie więcej pieniędzy, a mimo tego odcięto się od niej.

Latarników osadzono na Ziemi raczej ze względów praktycznych tj. finansowych... I to jest bardzo dobra decyzja. Jakoś specjalnie nie widziałem ich kosmicznych przygód w formacie TV. To za dużo by kosztowało. A na Ziemi też da się zrobić dobre wprowadzenie tych bohaterów w postaci 2-3 sezonów.

Kosmiczne przygody pewnie i tak zobaczymy w pełnometrażowych filmach o GL. No bo nie wierzę, że takie nie powstaną. Oczywiście o ile WB znowu nie zmieni za 3 lata planów...

Gunn przy okazji Latarni wspomniał chyba, że to one natrafią na przerażającą tajemnicę, która odciśnie piętno na całym uniwersum. Nie wiem, czy takie zagrożenie mogłoby być pochodzenia ziemskiego, bo nie znam dobrze tych postaci, widziałem jedynie film oraz całkiem udany serial animowany. Jestem do tego projektu sceptycznie nastawiony, mamy na ziemi dość detektywów, by latarniom zostawić kosmiczny rozmach.

Tylko wiesz... Z Batmanem Pattinsona to wyjdzie właśnie jeden Batman co rok, maksymalnie dwa lata. W tym roku Batman Keatona we Flashu i jego dalsze losy w sumie nie są znane (chyba że już puszczono jakieś grubsze spoilery z testowych emisji). Dla mnie uśmiercenie go we Flashu jest prawdopodobne, ale nie jest też pewne. Nawet bez niego pozostaje jednak Batman 2 w 2025 roku. The Brave and the Bold w 2026? Najpóźniej 2027, ale to i tak Batman co 2 lata i - co gorsza dla niewtajemniczonych - równocześnie alternatywne wersje. Zatem tego braku skierowania na siebie większości reflektorów przez starych wyjadaczy, nie byłbym taki pewien. Jest jeszcze jedna kuriozalna możliwość. W najgorszym dla Gunna przypadku Batman Reevesa... będzie cieszył się większą popularnością od tego z głównego uniwersum i podbierze mu widownię.

Nie zapominajmy, że w pewnym momencie na ekranach możemy mieć... trzech Jokerów. Elseworld z Joaquinem Phoenixem, elseworld u Batmana Pattinsona i wersja z DCU. Łatwo mi sobie wyobrazić, że DC zacznie zjadać własny ogon. I wtedy, gdy okaże się, że te produkcje się nie zwracają, pozostanie im już chyba tylko wrzucić wszystkich do jednego, kryzysowego filmu, gdzie Keaton, Affleck, Bale, Pattinson, ten z DCU (i może jeszcze dzieciak z serialu Gotham, jeśli Bale odmówi  :P ) będą ramię w ramię napierniczać się ze złem, na wzór niedawnego ruchu z multiwersum konkurencji DC.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1161 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 16:21:33 »
Plany na nowe DC, prawdę powiedziawszy są dość jakby nie patrzeć zaskakujące w paru aspektach. Swamp Thing? Serio to Gunn przekonał Warnera, że warto wyłożyć kasę na tą postać? Muszą mu bardzo ufać, albo wreszcie poszli po rozum do głowy, że poza Batmanem to DC ma pierdyliard interesujących postaci, które nie są Batmanem...

Authority. Wszystko fajnie pięknie, ale szczerze nie widzę tego jako projektu w głównym uniwersum Dc. Ja wiem, że w komiksach z czasem włączono to w ten sam świat gdzie mamy Supermana i resztę klasycznych postaci DC, ale moim zdaniem pomysł taki sobie i głównie napędzany tylko kultowością serii Ellisa i próbą zbicia na tym kasy. To jest cos jak analogicznie włącznie Watchmen do  tego właściwego DC. Kręcę na to nosem, bo Authority to kompletnie inny świat, o bardzo wyrazistej specyfice jednak tak inny od klasycznego DC. Jako projekt we własnym światku, który ewneutalnie mógłby się crossować np z takim Planetary byłoby to naprawdę spoko przy dobrym wykonaniu a włączanie tego do głównego świata? No dla mnie meh.

Fajnie, ze chcą znowu ugryźć temat Robina przy Batmanie. Nolan, Snyder i  Reeves tak uderzali w Batmana samotnika, że na pewno jest to jakiś powiew świeżości. Generalnie dla obrócenia torów do poprzednich filmów to dobre byłoby poświęcenie filmów i seriali całej batrodzinie i nawet chciałbym zobaczyć choć trochę Batman Incorporated. Nie chcę być źle rozumiany. Batman samotnik to klasyka, no ale ten temat był tak eksploatowany przez wiele inkarnacji filmowych, że mogą choć trochę zmienić biegun a też ewentualnie nie musi to wyglądać tak, ze Gacek będzie beigał co film z Batgirl, Nigthwingiem, Batwoman i Robinem przy boku a po prostu te postaci dorobią się własnych filmów i seriali.

Creature Commandos to specjalnie dobrze nie znam,  ale patrząc na skład tego teamu to ma być najwyraźniej coś co ma zastąpić Justice League Dark od Del Toro. 

“Waller" jedno wielkie meh. Liczyłem, że Guun sięgnie po Ratcatcher, a nie bedzie bawił się w seriale o postaciach, które nikogo na dobrą sprawę nie obchodzą. Nawet pomimo tego, zę Viola Davis to dobra aktorka.

"Lanterni" jako historia na ziemi? Wydaje się to mocno naciągane i chyba pójdą tropem Lanternów, którzy będą szukać na ziemi śladów jakiś kosmicznych, złych bytów. Szczerze to wolałbym po prostu porządną kinową serię o korpusie a nie takie rozmienianie się na drobne.

Czas pokaże jak to wszystko wyjdzie. Niektórzy zastanawiają się jak będzie działać koncepcja paru wersji tych samych postaci w kinie, bo np Batman Reevsa dalej będzie tworzony po prostu jako inny świat równolegle do tego kompletnie nowego Batmana. Moim zdaniem akurat teraz kiedy MCU oficjalnie uderzyło w multiwersum w filmach i serialach a Flash ma wprowadzić tą koncepcję do filmowego DC to akurat jest najlepszy czas, żeby robić takie rzeczy. Widzowie raczej już są z tym oswojeni albo co raz bardziej się oswajają, przez ostatniego Spider-mana, Strangea'a a kolejny Ant-man, który zaraz będzie w kinach też znowu wróci do tego zagadnienia. Oczywiście Warner może spieprzyć totalnie sprawę, ale samo robienie takich rzeczy teraz nie jest wcale głupie.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1162 dnia: Pt, 03 Luty 2023, 16:38:04 »
A teraz po ledwie 11 filmach dostajemy Flashpoint i resetowanie uniwersum. Tak na dobrą sprawę tu nie ma czego resetować, to prędzej MCU mogłoby sobie zrobić coś takiego.

Dla mnie jakiś kryzys i reset to jest konieczność. Jakoś to uniwersum funkcjonowało, więc powinno się zakończyć pewien okres. Siłą Marvela jest właśnie serialowość filmów, ich połączenia, ciągłość, budowanie na popularności znanych postaci, jedno uniwersum (choć czasem są z tym oczywiście problemy). Powinno się pokazać, że jakoś tam dba się o ten świat i powinien on dostać jakieś zakończenie, a jednocześnie widzowie dostaliby nowe otwarcie. Na tym można by zbudować i zachęcić do pozostania w świecie DC, ale i do wejścia do niego. Bez tego widzowie zostaną z poczuciem, że to wszystko włodarze mają w dupie, więc nowe projekty też będą mogły zostać urwane ot tak i nie warto się zagłębiać w ten (nowy) świat DC.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1163 dnia: Wt, 07 Luty 2023, 09:32:49 »
Dla mnie jakiś kryzys i reset to jest konieczność. Jakoś to uniwersum funkcjonowało, więc powinno się zakończyć pewien okres. Siłą Marvela jest właśnie serialowość filmów, ich połączenia, ciągłość, budowanie na popularności znanych postaci, jedno uniwersum (choć czasem są z tym oczywiście problemy). Powinno się pokazać, że jakoś tam dba się o ten świat i powinien on dostać jakieś zakończenie, a jednocześnie widzowie dostaliby nowe otwarcie. Na tym można by zbudować i zachęcić do pozostania w świecie DC, ale i do wejścia do niego. Bez tego widzowie zostaną z poczuciem, że to wszystko włodarze mają w dupie, więc nowe projekty też będą mogły zostać urwane ot tak i nie warto się zagłębiać w ten (nowy) świat DC.

Dbać o DCEU? Słusznie. Ale jak? Niech włodarze Uniwersum Kinowego DC Comics, które już sam się pogubiłem, jak to ma funkcjonować i wyglądać na ileś lat w przód, posłuchają takich narwańców i ufoków jak Ja i dadzą postać Wandala Dzikosa i Supermana: w jednym filmie takiego Uniwersum, albo na przestrzeni jakiejś trylogii, gdzie ta dwójka współpracowała by ze sobą w obliczu kryzysu, który w zależności od osi czasu zniszczył lub zniszczyłby Ziemię. Taki scenariusz między innymi zrealizowano w odcinkach "Później cz.1 i 2" Ligi Sprawiedliwych.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1164 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 10:50:24 »
Plotkowano wczoraj o kasacji "Constantine 2" z Keanu, ale na szczęście (czy też nie? okaże się) zdementowano je.
https://ew.com/movies/constantine-2-keanu-reeves-still-a-go-new-dc-slate/

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1165 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 17:22:24 »
Plotkowano wczoraj o kasacji "Constantine 2" z Keanu, ale na szczęście (czy też nie? okaże się) zdementowano je.
https://ew.com/movies/constantine-2-keanu-reeves-still-a-go-new-dc-slate/

Z cyklu ,,co by było, gdyby... ?": a co powiecie na to, gdyby istniała ,,pewna" szansa na to, aby w "Constantine 2" mogliśmy zobaczyć jednego Johna Constantine - tego z kinowego świata adaptacji DC Universe, jak i drugiego Johna Constantine - z świata seriali adaptujących to specyficzne komiksowe Uniwersum? Jak by to wyglądało? Miało by to sens realizacyjny? A czemu by czegoś takiego nie wcielić w życie? Skoro w MCU istnieją ,,uszanowanko" Multiświaty (na ten moment koncepcja ta nabiera coraz większego rozpędu), to dlaczego w budowanym przez ,,srebrnowłosego" DCEU miałoby takiej idei, czy też planu i koncepcji nie być? Gdyby w organizmie korporacyjnym Warner Bros (teraz to jest chyba Warner Bros Discovery?) istniał porządek, gdyby w końcu za ileś lat taki klarowny plan realizacyjny faz filmowych DCEU jak w MCU istniał, i te wszystkie filmy by realizowano, a nie anulowano, to Multiświat w DCEU i cały ten pomysł z dwoma Johnami Constantine naprawdę miałby rację bytu.  8)

Offline Kyms

« Odpowiedź #1166 dnia: Śr, 08 Luty 2023, 18:19:22 »
Czemu nie, jeśli miałoby to jakiś sens. Z reguły takie spotkania sensu nie mają, wiec nie nastawiałbym się na nie pozytywnie.

Offline Popiel

« Odpowiedź #1167 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 08:31:37 »
Z cyklu ,,co by było, gdyby... ?": a co powiecie na to, gdyby istniała ,,pewna" szansa na to, aby w "Constantine 2" mogliśmy zobaczyć jednego Johna Constantine - tego z kinowego świata adaptacji DC Universe, jak i drugiego Johna Constantine - z świata seriali adaptujących to specyficzne komiksowe Uniwersum? Jak by to wyglądało? Miało by to sens realizacyjny? A czemu by czegoś takiego nie wcielić w życie? Skoro w MCU istnieją ,,uszanowanko" Multiświaty (na ten moment koncepcja ta nabiera coraz większego rozpędu), to dlaczego w budowanym przez ,,srebrnowłosego" DCEU miałoby takiej idei, czy też planu i koncepcji nie być? Gdyby w organizmie korporacyjnym Warner Bros (teraz to jest chyba Warner Bros Discovery?) istniał porządek, gdyby w końcu za ileś lat taki klarowny plan realizacyjny faz filmowych DCEU jak w MCU istniał, i te wszystkie filmy by realizowano, a nie anulowano, to Multiświat w DCEU i cały ten pomysł z dwoma Johnami Constantine naprawdę miałby rację bytu.  8)

Jeśli chodzi o samą postać Constantina, to jak była budowana przez trzysta numerów komiksowej serii i na ile ludzką była - ze wszystkimi tego zaletami i wadami - wrzucanie jej w jakieś multiversum jest jednym z najbardziej poronionych i i idiotycznych pomysłów ever.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1168 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 08:45:53 »
Od początku mam przeczucie, że te filmowe multiwersa będą dla nich bagnem z którego się szybko nie podniosą. O ile czytelnicy komiksów są do nich jako tako przyzwyczajeni (osobiście nie jestem fanem), o tyle statystyczny kinoman DC czy Marvela będzie czuł się tym "przytłoczony" i szybko opuści ten (tonący?) statek.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1169 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 09:23:06 »
Od początku mam przeczucie, że te filmowe multiwersa będą dla nich bagnem z którego się szybko nie podniosą. O ile czytelnicy komiksów są do nich jako tako przyzwyczajeni (osobiście nie jestem fanem), o tyle statystyczny kinoman DC czy Marvela będzie czuł się tym "przytłoczony" i szybko opuści ten (tonący?) statek.
Dlatego DC nie brnie w Multiwersum póki co, a Flasha wykorzystają do wypracowania nowej drogi? Elseworldy są projektami na uboczu, nie łączonymi, i po nich nie widać, żeby miało im to zaszkodzić patrząć na odbiór i zarobek