Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231740 razy)

Offline Gascon200

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #105 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 21:30:10 »
W przypadku tego drugiego zawiniło też wzięcie do dokończenia filmu nieodpowiedniej osoby, czyli Jossa Whedona który nie stworzył nic dobrego poza serialem Firefly. Niekompetentny wyrobnik z klozetowym poczuciem humoru któremu jakimś cudem wyszedł jeden świetny serial.

Mówisz o samych filmach i serialach? Bo choć się zgodzę o filmy(może poza Dom w głębi lasu i Toy Story), mimo wszystko niektóre komiksy też ma spoko, jak Astonishing X-Men.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Kwiecień 2019, 21:33:56 wysłana przez Gascon200 »

Offline misiokles

« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 21:37:11 »
Nie mam pojęcia gdzie skręciła ludzkość, skoro Dom w głębi lasu określa się mianem 'nic dobrego' :)

Offline Gascon200

« Odpowiedź #107 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2019, 22:01:38 »

Offline R~Q

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 07:32:05 »
SS to film całkowicie zniszczony przez studio, podobnie jak JL. W obu tych filmach tkwił potencjał, zebrały bardzo dobrą obsadę, a jednak mieszanie na chybcika w produkcji zniszczyły oba te filmy, które miały potencjał na świetne kino superbohaterskie. W przypadku tego drugiego zawiniło też wzięcie do dokończenia filmu nieodpowiedniej osoby, czyli Jossa Whedona który nie stworzył nic dobrego poza serialem Firefly. Niekompetentny wyrobnik z klozetowym poczuciem humoru któremu jakimś cudem wyszedł jeden świetny serial.

100% prawdy

Ray Porter miał grać Darkseida w filmie Justice League Zacka Snydera.

https://theexilesnetwork.wordpress.com/2019/04/09/ray-porter-was-cast-as-darkseid-in-zack-snyders-justice-league/

Dobrze. Coraz więcej informacji wypływa. Coraz więcej osób nie boi się mówić. To bardzo ważne informacje, przydadzą się przyszłym twórcom Fan Cutów.

Offline SawiK

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 07:51:26 »
The Rock sle gratulacje dla Shazam! Oraz zapowiada start zdjec do Black Adam: https://www.instagram.com/p/Bv93mu6BlNq/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1lpf65ctlnbu7&fbclid=IwAR0t0_k80gMlRhuPvZlyPnRfPToM3BhOqKlC4GdQrE8gYxPmpf15WkkHED0
Ciekawe czy w koncu doczekamy sie jego występu.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 07:54:20 wysłana przez SawiK »

Offline isteklistek

« Odpowiedź #110 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:13:14 »
The Rock już od kilku lat piszę o tym Black Adamie.  Nie mam pojęcia czego ludzie się spodziewają i dlaczego się nakręcają. Wydaje mi się, że położy rolę  Black Adama - widziałem kilka jego filmów i okazuje się, że zazwyczaj to sympatyczny napakowany mięśniak, któremu brak charyzmy, a nawet jeżeli ma grać tego złego, to ciężko wierzyć w wiarygodność. Widziałem jakieś materiały promocyjne, które nawiązują do Shazama, ale to przecież zupełnie inny typ bohatera, no chyba, że chcą zrobić dwóch śmieszków, wtedy Rock wpisuje się idealnie - niby zły, ale też ceni dobrą rozrywkę.

Mark Riddle

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 14:34:56 »
The Rock już od kilku lat piszę o tym Black Adamie.  Nie mam pojęcia czego ludzie się spodziewają i dlaczego się nakręcają. Wydaje mi się, że położy rolę  Black Adama - widziałem kilka jego filmów i okazuje się, że zazwyczaj to sympatyczny napakowany mięśniak, któremu brak charyzmy, a nawet jeżeli ma grać tego złego, to ciężko wierzyć w wiarygodność.
Film DOOM to potwierdza. Jest słaby jako zły.

A teraz marzenia ściętej głowy. Gerard Butler. Tyle, że ma niebieskie oczka.

« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 21:21:33 wysłana przez Mark Riddle »

John_

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:00:56 »
Film o Black Adamie jest po to, by DC mogło nakręcić film z The Rockiem. Chyba nikt nie łudzi się że jest inaczej. Jeśli prześledzicie historie powstawania tego projektu utwierdzicie się w przekonaniu że to prawda. Nie mówię nie - może z tego wyjść coś ciekawego, jeżeli faktycznie w opozycji do Adama miałby stanąć Hawkman. A co do braku charyzmy Johnsona to bym polemizował. Jak najbardziej posiada charyzme jednej miny.

Offline Gazza

« Odpowiedź #113 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:37:13 »
W pełni zgadzam się z opiniami o "warsztacie" The Rock'a. "Sympatyczny mięśniak" i tyle. Może położyć tą produkcję w mojej opinii. A byłoby szkoda...

Ale doleję jeszcze oliwy do ognia - ja to się nie mogę nadziwić temu hajpowi na Jokera! Dla mnie Phoenix to niezły aktor i nic ponad to. Ma kilka dobrych ról, ale polemizowałbym czy to jego kunszt, czy po prostu dobrze napisane role. Przekonująco (choć nie wiem jak było z pierwowzorem) zagrał dla mnie Komodusa, ale i tu mogę tylko stwierdzić, że wywoływał niepokój i czuć było w tej kreacji szaleństwo - na plus. Reszta portfolio aktora to filmy w których był poprawny, ale żeby mnie zachwycić i podniecać jako nowy Joker - mehh.
Nie skreślam filmu i nawet liczę, że mnie pozytywnie zaskoczy, ale zupełnie mnie nie grzeje. Mogli skupić się na rozbudowaniu Jokera w wydaniu Leto (szanuję go bardziej niż Phoenixa) i umiejscowić film w uniwersum, a nie robić to co robią....

Offline Gascon200

« Odpowiedź #114 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:57:06 »
Nie skreślam filmu i nawet liczę, że mnie pozytywnie zaskoczy, ale zupełnie mnie nie grzeje. Mogli skupić się na rozbudowaniu Jokera w wydaniu Leto (szanuję go bardziej niż Phoenixa) i umiejscowić film w uniwersum, a nie robić to co robią....

Akurat siła DC leży właśnie w tych alternatywnych rzeczywistościach i historiach, więc w sumie dobrze ze robią taki osobny projekt.
Film z Leto byłby... Ciężko mi ocenić, bo ten z SS mi się nie spodobał, ale z 2 strony to głównie dlatego, bo sporo z nim materiału z wycięto. No i widać, że chyba się odcinają od niego, skoro skasowano jego film.

John_

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 15:58:14 »
Jakich czasów ja dożyłem że ktoś szanuję bardziej Leto niż Phoenixa ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 16:04:01 »
Akurat siła DC leży właśnie w tych alternatywnych rzeczywistościach i historiach, więc w sumie dobrze ze robią taki osobny projekt.
Film z Leto byłby... Ciężko mi ocenić, bo ten z SS mi się nie spodobał, ale z 2 strony to głównie dlatego, bo sporo z nim materiału z wycięto. No i widać, że chyba się odcinają od niego, skoro skasowano jego film.
Z tymi alternatywnymi rzeczywistościami to faktycznie może być to, ale WW, Aquaman i Shazam! (dziś obejrzę) zdaje się zaczynają wreszcie układać się w coś sensowniejszego...
Co do kreacji Leto w SS - czuję, że mógł być trafionym Jokerem na miarę naszych czasów, ale tak jak napisałeś - niewiele z tego zostało.

Jakich czasów ja dożyłem że ktoś szanuję bardziej Leto niż Phoenixa ;)
Nie wiem co czasy mają do gustów, ale tak - ja szanuję go bardziej. Samym "Dallas buyers club" dowiódł, że aktorem jest pierwszoligowym - nie wiem jak na scenie muzycznej wypada bo to nie moje klimaty.

« Odpowiedź #117 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 16:38:14 »
  Phoenix - 8mm, Zatrute Pióro, Gladiator, Buffalo Soldiers, Płonąca Pułapka, Spacer po Linie, Ona, Wada Ukryta
  Leto - Prefontaine,Requiem dla Snu, Dallas Buyer Club, nic więcej.

Goście nie grają nawet w tej samej lidze.

John_

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 16:40:04 »
Zapomniałeś wymienić Blade Runnera.

Mark Riddle

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 16:43:29 »
Akurat siła DC leży właśnie w tych alternatywnych rzeczywistościach
Raczej w pomyśle do którego przyssali się alternatywnymi rzeczywistościami.