Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 232012 razy)

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #705 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 19:14:46 »
  Przemęczyłem. Mógłbyś więcej opowiedzieć o tym dialogu na linii superbohater-społeczeństwo i odważnej wymowie społecznej? Nie mam TV OLED 65 cali i być może dlatego mi to wszystko umknęło jakoś.

Offline SawiK

« Odpowiedź #706 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 19:16:31 »
Ile dzieciaki mają lat
Zaraz 5 i już 7, także nie chciałbym by niektóre sceny oglądały. Natomiast ta cała wiekowa R to dość naciagana.

Offline R~Q

« Odpowiedź #707 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 19:23:25 »
P.S. Przede mną druga część "Ligi Sprawiedliwości Zacka Snydera". Pozostałe dwie godziny filmu w 4K, Dolby Atmos, na TV OLED 65 cali
skąd wziąłeś film w 4K?

« Odpowiedź #708 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 19:41:39 »
z www.... zapewne. Jest u nas ale to jakaś kopia z niskim bitrate bo 25 gb.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #709 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 19:48:46 »
Zaraz 5 i już 7, także nie chciałbym by niektóre sceny oglądały. Natomiast ta cała wiekowa R to dość naciagana.

No dobra, to może faktycznie trochę za wcześnie. Wczoraj obejrzałem z córą, ale ona ma już prawie 10, a ostatnio oglądała też rozszerzony BvS.

Offline Gazza

« Odpowiedź #710 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 21:49:09 »
skąd wziąłeś film w 4K?
Podbijam. I jeszcze w Dolby Atmos!? HBO tak nie udostępnia.

Offline michał81

« Odpowiedź #711 dnia: Nd, 21 Marzec 2021, 22:07:06 »
Może ma dostęp do HBO MAX?

Offline Chmielu

« Odpowiedź #713 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 08:40:51 »
Obejrzałem jeszcze raz - na spokojnie - i jest dobrze. Pełno bzdur (ale to w superheromovies norma), dużo chwilami męczącego zadęcia, ale i tak ogląda się bardzo dobrze.

Ray Fisher - bardzo fajnie zagrał, podobnie jak Joe Morton (twórca Skynetu ;)). W ogóle wątek ojciec-syn nieźle poprowadzony.

Bats/Flash - scena z rzutem batarangiem - majstersztyk!

Bruce - "I'm rich" / "I bought the bank" - kompletny czad.

Wiedziałem, że to miał być początek, ale zapoznałem się z tym artykułem z bleedingcool, do którego Kelen wrzucił link i w sumie się cieszę, że skończyło się tak jak się skończyło. Nie zrozumcie mnie źle, chciałbym zobaczyć całość, bo to bombastyczna wizja, ale na długie lata zablokowałaby wszystko.

Na marginesie - tak jak się spodziewałem w 2016 r. - w filmie Afflecka o Batsie głównym badguy'em okazałby się Riddler, a nie Deathstroke. Wszystko się spina, zwłaszcza, że Manganiello mówił w wywiadach, że film miał klimatem i intrygą przypominać "The Game" Finchera.

I tylko szkoda, że Supermana było tak mało - kapitalnie byłoby zobaczyć w końcu Brainiaca, Toymana, a przede wszystkim Parasite'a. Może w końcu trochę klimatów życia codziennego, pracy w "Daily Planet", itd. - tego mi u Snydera zabrakło, ale częściowo go rozumiem, bo nie miał na to czasu - wytwórnia musiała cisnąć.
Niestety pozamiatali Cavilla i zaczną wszystko od początku. Słabo.
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

sum41

• Gość
« Odpowiedź #714 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 09:24:39 »
Jest jakas wersja czy mozliwosc ogladania JL w wersji Grey czy bardziej black & white, bo widzialem gdzies takie cos na FB.

Offline Gazza

« Odpowiedź #715 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 09:30:17 »
Podobno ma być na nośnikach ale - podobno.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #716 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 09:41:01 »
Obejrzałem póki co tylko dwa pierwsze rozdziały i na razie jestem bardzo usatysfakcjonowany - ale ja tam zawsze lubiłem styl Snydera, tak inny (i przez to tak bardzo potrzebny!) od MCU. Scena w muzeum z Wonder Woman świetna - w końcu babka pokazała pazura. A to, że zmasakrowała złoli na oczach uczennic, to właśnie fajny motyw - pokazała otwarcie, że dla takich osób nie można bawić się w półśrodki, a trzeba z nimi rozmawiać w ich języku. SH na innym poziomie, bez harcerzykowania i mi to pasuje :)

Na razie powstrzymam się od opinii, ale mam jedną zagwozdkę, której nie ogarnąłem:

Spoiler: PokażUkryj
Według opowieści Diany, Darkseid przybył kiedyś tam na Ziemię, uznał ją za wartościową dla swoich potrzeb i chciał ją przetworzyć Motherboxami na podobieństwo swoich światów. Ok. Dostał łomot od jej obrońców i zwiał z podkulonym ogonem, zostawiając w pośpiechu Motherboxy. Nadal ok. Ale od tego miejsca nie zrozumiałem - to Darkseid nie wiedział, gdzie był i na jakiej planecie, skoro "zgubił ją pośród biliarda anonimowych światów"? Skakał sobie na ślepo po światach, nie rejestrując ich w żaden sposób? Nie potrafił prześledzić trasy swojej floty i zlokalizować tej planety ponownie, aby odzyskać Motherboxy, tylko musiał czekać na ich przebudzenie? A nawet jeżeli tak - to dlaczego Steppenwolf mówi, że na tej planecie nie ma obrońców i łatwo ją podbije, skoro oni musieli pamiętać, w jakich okolicznościach zgubili Motherboxy i kto ich teraz pilnuje? Steppenwolf wspomina nawet, że na Ziemi nie ma Latarni, a w retrospekcji widać jednego wyraźnie (co prawda ginącego), ale już to powinno im dać do myślenia. A jakoś nie klei mi się, że Steppenwolf szukając Motherboxów nie znał okoliczności ich utracenia.

Jeżeli wyjaśni się to później, to ok, poczekam ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #717 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 09:43:59 »
Dobrze zrozumiałeś, nic nie trzeba wyjaśniać. Nie potrafił prześledzić trasy i odnaleźć ziemię. Może awaria komputera, czy coś innego, ale zwyczajnie nie potrafił.

Offline SawiK

« Odpowiedź #718 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 09:45:01 »
Mogli też bać się tam wracać po laniu jakie dostali 🤔

Offline Pan M

« Odpowiedź #719 dnia: Pn, 22 Marzec 2021, 11:17:00 »
Darkseid w uniwersum Snydera raczej odważny nie jest. Wyszedł na strasznego lamusa w tym prologu, a wystarczyło dodać, że wtedy był jeszcze Uxasem, nie miał części mocy itd. Ciekawe w ogóle czy Snyder  miał jakiś fajny pomysł na motywacje tego szwarccharakteru ala Thanos z MCU, czy miał być zły bo tak. Dobrą podbudową pod tą postać mógłby być ten zapowiadany już od długiego czasu film o New Gods, chociaż bladego pojęcia nie mam co się teraz z tym filmem dzieje, a prawdę mówiąc chętniej od "Eternals" MCU obejrzałbym film o Orionie i reszcie ekipy z New Genesis.
« Ostatnia zmiana: Pn, 22 Marzec 2021, 11:27:32 wysłana przez Pan M »