Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 232314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #660 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 12:43:04 »
Też mam wrażenie że cały film o Knightmer byłby świetne. Swoją drogą liczyłem właśnie na to (lata temu) że Liga Sprawiedliwości w przeciwieństwie do Avengers zakończy się przegraną bohaterów i inwazją Darkseida. A potem będzie to odkręcane. A wizje przyszłości można sobie tłumaczyć tym że Bruce miał kontakt z osobą podróżującą w czasie w BvS. Taka komiksowa logika :)
Też sobie tak wkręcam, ale raz, jak bardzo można być naiwnym nawet jak się chce, a dwa - to rozwala klimat i spójność obu filmów. Ja do momentu kolejnego snu/wizji dawałem 10/10 nowej wersji JL, a teraz? Sam nie wiem... z BvS to samo - gdyby wyciąć 20 minutowy totalnie niepotrzebny materiał to  film byłby bardziej spójny, miałby lepsze tempo i ogólnie by lepiej wypadał. Same w sobie są to fajne momenty i wizje, ale nie jako część tych filmów. No szkoda, co nie zmienia faktu, że nowa JL jest lepsza od poprzedniej znaaaaacznie, wszystko się bardziej klei, jest bardziej spójne, bardziej się lubi bohaterów itp.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Marzec 2021, 12:46:44 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline R~Q

« Odpowiedź #661 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:03:39 »
To troche fanatyzm juz chyba.
żeby dużo odtworzeń było

Offline Pan M

« Odpowiedź #662 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:27:11 »
"Snyderverse" to chyba najlepsza okazja, żeby wprowadzić ideę multiwersum do filmowego DC. Flashpoint mógłby w swoisty sposób rozbić uniwersum, stworzyć różne linie czasowe, odmienne rzeczywistości. Przy okazji Warner pokazał by większe cojones od Marvel Studios w tej kwestii bo
Spoiler: PokażUkryj
 po rozwiązaniu z fałszywym Pietro z WandaVision, do którego specjalne dla trollingu  ściągnięto aktora z Foxowych X-menów zaczynam wątpić czy MCU kiedykolwiek na serio podejdzie do tematu multiwersum i nawet na tego Doctora Strange'a 2 patrzę już sceptycznie w tej materii. Przy czym generalnie nie wiem po cholerę tak się cackają i trolluja z tym tematem, kiedy w Endgame powstały już inne linie czasowe
No ale robi mi się z tego offtop w stronę Marvela, a to temat DC. Wracając do DC to jest ich czas na takie rozwiązania, a zapowiedz Keatona w Flashpoincie pewnie już będzie na serio znając zresztą inną politykę tych filmów od Marvela. Oglądałbym Flashpointowego Batmana w wykonaniu Jeffrey Dean Morgana, szczególnie mając w pamięci jego Comediana z Watachmen.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Marzec 2021, 13:47:47 wysłana przez Pan M »

Offline Gieferg

« Odpowiedź #663 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:37:41 »
Skończyłem.

Lepsze od wersji kinowej pod każdym względem... oprócz muzyki.
Tzn oczywiście jest fajnie, gdy słychać co ciekawsze motywy z MoS/BvS i te zdecydowanie powinny się znaleźc już w wersji kinowej, ale poza tym jest przeważnie wybitnie nijaka (może tylko wielka scena Flasha wypadała pod tym względem dobrze, no i Nick Cave oczywiście) - może byłoby inaczej gdyby wziął się za to Zimmer, a nie sam pierdoła-Junkie.

Ogólnie film ma duzo lepszy flow, sceny w wersji nieobsranej przez Whedona lipnymi dokrętkami wypadają płynniej i po prostu lepiej. Slo-mo może miejscami za dużo, ale mi to az tak bardzo nie przeszkadza.

Mocne 8/10, jutro pewnie obejrzę jeszcze raz.

#restoreTheSnyderVerse

PS.
Martian Manhunter
zupełnie bez sensu.

Offline michał81

« Odpowiedź #664 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:42:59 »
"Snyderverse" to chyba najlepsza okazja, żeby wprowadzić ideę multiwersum do filmowego DC. Flashpoint mógłby w swoisty sposób rozbić uniwersum, stworzyć różne linie czasowe, odmienne rzeczywistości. Przy okazji Warner pokazał by większe cojones od Marvel Studios w tej kwestii
Ale już to zrobił w Crisis on Infinite Earths. Łącząc nie tylko uniwersum filmowe ale też i serialowe w jedno multiwersum. Coś czego Marvel/Disney nigdy nie powtórzy u siebie, bo nie godzi się, aby seriale Netflixa funkcjonowały w tym samym świecie co disneyowskie.

Offline R~Q

« Odpowiedź #665 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:43:54 »
U was też muzyka była taka... cicha? Czy to wina mojego TV? Podczas walk itp. słyszałem głównie uderzanie mieczy o zbroje i podobne. Nawet nie miałem okazji dobrze się przysłuchać muzie Junkiego.

Offline Gazza

« Odpowiedź #666 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:55:29 »
Oglądałem w słuchawkach (żeby mi babiniec seansu nie psuł) i wszystko było ok moim zdaniem. Zgadzam się z Giefergiem, że muza trochę nijaka jest. Zdecydowanie najlepiej pod tym względem wypada MoS. Zatrudnianie kompozytorów pokroju Jxl to błąd moim zdaniem.

Offline Szekak

« Odpowiedź #667 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 13:58:07 »
PS.
Martian Manhunter
zupełnie bez sensu.
Na sile wepchniety watek widac.

Ja sie jaralem tez ZSJL dlatego, ze czekalem wlasnie na wytlumaczenie tych wizji z BvS, a tu taki ****. Tak sie zastanawiam, czy w kolejnej czesci byloby to jakos wytlumaczone, czy Zack to wcisnal ot tak, nie majac nawet na to zadnego wiekszego pomyslu.

Jako, że jest to moja 3000 wiadomość, to chciałem podziękować mojej mamie, rodzinie i dziewczynie. Bez nich tego by nie bylo!
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Marzec 2021, 13:59:57 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Pan M

« Odpowiedź #668 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 14:14:18 »
Ale już to zrobił w Crisis on Infinite Earths. Łącząc nie tylko uniwersum filmowe ale też i serialowe w jedno multiwersum. Coś czego Marvel/Disney nigdy nie powtórzy u siebie, bo nie godzi się, aby seriale Netflixa funkcjonowały w tym samym świecie co disneyowskie.

Chodziło mi bardziej o stricte multiwersum w kinowym światku, które ograniczałoby się do wyjaśnienia, że Snyderverse, Nolanverse i cała reszta leżą sobie w jednej siatce multiwersum. Crisis on Infinite Earths było góra stać na Supermana z filmu Singera ;)

Offline Gazza

« Odpowiedź #669 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 14:21:26 »
Ciekawostka, acz fani i tak wiedzą - współproducentem JLZS jest również Christopher Nolan. ;)

Offline Chmielu

« Odpowiedź #670 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 14:45:38 »
A tymczasem... w Multiversum na Ziemi 036 właśnie odbyła się światowa premiera trzeciej części "Justice League" Snydera. Duży sukces kasowy części drugiej przekonał Warner Bros, aby jednak zaufać Snyderowi i pozwolić mu skończyć to co zaczął. Otwarcie jest znakomite, niektórzy nieśmiało piszą o nagrodzie Akademii dla Leto za rolę Jokera. Ale na Ziemi 036 pieniądze nie są najważniejsze, a wirus nie zdemolował wszystkiego jak leci.
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline kelen

« Odpowiedź #671 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 15:27:49 »
Ciekawostka, acz fani i tak wiedzą - współproducentem JLZS jest również Christopher Nolan. ;)

To nie jest w sumie nic nowego, on jest producentem/producentem wykonawczym każdego filmu Snydera z DC od Man of Steel zaczynając.

Offline Pan M

« Odpowiedź #672 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 16:57:43 »
Abstrahując totalnie od wartości tego filmu, to ciekawi mnie jak tak duża premiera wpłynie na rynek serwisów streamingowych. Kinowe JL ma na imdb prawie 400 tysięcy głosów, a SnyderCut  ma na ten moment ponad 60 tysięcy. Tak dużej premiery chyba tego  typu platformy nigdy nie było, Netlix ze swoimi oryginalnymi filmami poza "Irlandczykiem" może się schować. To jest na pewno wydarzenie bez precedensu i to w momencie, w którym niestety kina mają jeszcze ogromne problemy z zachowaniem swojej podmiotowości, bo praktycznie większość dużych hitów jest znacznie przełożona w czasie. Nie sugeruje tutaj masowego produkowania filmów takich jak JL dla serwisów streamingowych, bo to chyba jednak finansowo rzecz nie na takie miejsca, ale zakładam, że jakiś wpływ na tego typu serwisy takie przedsięwzięcie będzie mieć.

Offline michał81

« Odpowiedź #673 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 17:08:38 »
Chyba najbardziej wyważona opinia jaką słyszałem. Zarówno o plusach jak i minusach JL Snydera.

« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Marzec 2021, 17:24:37 wysłana przez michał81 »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #674 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 17:32:02 »
Obejrzalem i jest dobrze/bardzo dobrze. Nie rewelacyjne ale przynajmniej wiadomo o co chodzi głównemu złemu. A teraz dla porównania oglądam wersję kinową i jestem w szoku jak tam zepsuli postać Flasha. Zrobili z Niego całkowicie niekompetentnego kretyna. Na pewno jeszcze raz obejrzę na spokojnie po 2 rozdziały za jakiś czas. Dobrze że ta wersja powstała i aż by się chciało kontynuację.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker