Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 232367 razy)

Offline Szekak

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #645 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 08:45:32 »
Spoiler: PokażUkryj
ale jakim dzialaniem flasha? Tak jak w bvs nie dalo jej sie logicznie wytlumaczyc tak i tutaj, ale najwiekszym bolem jest to, ze ona totalnie psuje odbior filmu. Zack zjebalnniepotrzbne dwa filmy, gdyby nie te sceny to imo jego trylogia bylaby najlepszymi filmami sh ever. przezywam, bo sama wizja snydera pomijajac wlasnie te koszmary o przyszlym zniszczonym swieci strasznie mi podpasowala... ta druga dokrecona scenato zapewne ta z marjanskim lowca - tez totalnie niepotrzebna. ehhhhh, snyder, snyder.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Marzec 2021, 09:05:17 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #646 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 09:20:06 »
Ja jestem zadowolony.
To nie jest bardzo dobry film, ale nie mógł być, gdy przeciwnikiem miał zostać jakiś kosmiczny psychol. Jak dla mnie wszystkie Thanosy, Darkseidy i inne Galactusy nigdy nie dorównają "przyziemnym" szwarccharakterom.

Podziękowania od Snydera dla fanów, którzy walczyli - fantastyczne! Widać, że facetowi zależało, dla niego te filmy to nie było zwykłe zlecenie. Szacun!!!

Wspólna scena Batsa i Jokera - kompletny czad! Leto rewelacyjny, miał potencjał na tak dobrego Jokera, jak Nicholson i Ledger.

Poza tym dużo głupot, czasem niepotrzebne zadęcie (mam przeczucie, że scena z parówkami będzie bezlitośnie wykorzystywana przez zabetonowanych marvelmaniaków ;)).
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline Gazza

« Odpowiedź #647 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 09:42:36 »
Dla mnie sceny nightmare to najlepsze sceny z tych filmów. Martwy Kilowog w wizji Cyborga!! Kapitalne! Chciałbym zobaczyć cały film w takiej rzeczywistości. I to połączenie bohaterów z arcyłotrami - czad!
A sam Leto w roli Jokera - wow! Wow, wow i wow! To jest psychol!!!

Offline michał81

« Odpowiedź #648 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:00:22 »
ale jakim dzialaniem flasha?

W pierwszej części to było dla mnie jedyne wytłumaczenie dlaczego Batman to widzi/śni. I tak masz rację jest to totalnie niepotrzebne w obu filmach. Zresztą łączy to się z nierowiazanym wątkiem Lois Lane.
Czemu ona była taka ważna? W żadnym filmie nie dostajemy ma to pytanie odpowiedzi.

Offline Gazza

« Odpowiedź #649 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:01:57 »
Odpowiedzi nie ale są wyraźne wskazówki -
była w ciąży z Clarkiem!

Offline michał81

« Odpowiedź #650 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:04:04 »
Nie przypominam sobie. Musialbym obejrzeć ponownie tą kupę jaką jest BvS. Było gdzieś to wyraźnie powiedziane?

Offline R~Q

« Odpowiedź #651 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:15:18 »
była w ciąży z Clarkiem!

Ale czy na pewno
z Clarkiem?
;>

Offline Cringer

« Odpowiedź #652 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:19:03 »
Też mam wrażenie że cały film o Knightmer byłby świetne. Swoją drogą liczyłem właśnie na to (lata temu) że Liga Sprawiedliwości w przeciwieństwie do Avengers zakończy się przegraną bohaterów i inwazją Darkseida. A potem będzie to odkręcane. A wizje przyszłości można sobie tłumaczyć tym że Bruce miał kontakt z osobą podróżującą w czasie w BvS. Taka komiksowa logika :)
Co się tyczy obecnej wersji Ligi, to jest zdecydowanie lepsza od Ligi Whedona. Chociaż nie uważam że to wina Whedona. Mam wrażenie że studio wrzuciło i Zacka i Whedona na minę. Nawet wersja Snydera jako 2 godzinny film nie wyszłaby dobrze. Chociaż usuwając slow motion z co drugiej sceny wyszłoby pewnie z 3h.
Więc to slowmo było mocno na siłę. Za to bardzo podobały mi się sceny rozmów Alfreda i Bruca albo Alfreda i Diany. Fajnie że udało się zrobić z Cyborga i Flasha interesujące postacie.
Odnośnie fabuły to mam pewno zagwozdkę.
Czy dobrze rozumiem że Darkseid był na Ziemi, zapisał/utworzył na niej równanie Antyżycia a potem wyjechał i zapomniał gdzie zapisał równanie? A gdy wrócił, lata później, podczas inwazji nie wiedział że to ta sama planeta na której wcześniej zapisał równanie? I czemu wtedy motherboxy nie poinformowały go o tym równaniu, tak jak poinformowały Steppenwolf?

była w ciąży z Clarkiem!

Mieli dwóch synów, i ich przygody można oglądać dalej w serialu Superman i Lois  :)

Offline kelen

« Odpowiedź #653 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:33:35 »
Nie przypominam sobie. Musialbym obejrzeć ponownie tą kupę jaką jest BvS. Było gdzieś to wyraźnie powiedziane?

Nie BvS. W Lidze Snydera jest scena, gdy otwiera szafkę i zabiera stamtąd test ciążowy. W następnym spoilerze są rzeczy z anulowanych planów na dwa kolejne filmy.

Pierwotnie Bruce miał mieć romans z Lois po śmierci Clarka, którego efektem miało być dziecko. Superman o tym miał się dowiedzieć w drugim filmie JL i być powodem konfliktu Lois z Bruce'em (Lois miała go okłamać, że nie jest w ciąży z nim, tylko z Clarkiem). Pomysł ten, jak i plany na dwa pozostałe filmy, poszły do kosza po premierze BvS i przepisywaniu oryginalnego scenariusza pierwszej Ligi. Biorąc pod uwagę, że w Snyder Cut w ogóle nie ma ani jednego, choć małego nawiązania do potencjalnego romansu między Bruce'em i Lois (na który Warner Bros w ogóle nie chciał się zgodzić, co jakiś czas temu zdradził Snyder w jednym z wywiadów), dziecko pewnie było Clarka. Całość fabuł na dwa kolejne filmy JL opisana jest tutaj: https://bleedingcool.com/movies/zack-snyder-justice-league-sequel-jim-lee/

Offline michał81

« Odpowiedź #654 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 10:54:47 »
@kelen dzięki za wyjaśnienie. Nabiera to większego sensu,
dlaczego w koszmarach Superman jest zły
, ale nie zmienia to faktu, że jest to durny pomysł.

Natomiast co do sceny
z testem ciążowy
to poszedłem zrobić wtedy sobie herbaty, stąd jej nie kojarzę.

Offline Gazza

« Odpowiedź #655 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 11:09:40 »
W scenie powrotu na farmę (przeprowadzka) podmieniono w JLZS
karton wnoszony przez Lois na koszyk dla dziecka.

Offline Cringer

« Odpowiedź #656 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 11:17:05 »
@kelen
Dzięki za linka. Słyszałem różne plotki o dokładnej wizji Snydera ale nie widziałem nigdy tego poukładanego w całość. Wygląda to świetnie. Rozumiem jednak czemu Warner się na to nie zgodził. Kto by chciał budować universum na filmie który kończy się 20-lat później?

Offline R~Q

« Odpowiedź #657 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 11:42:18 »
Jedyne uniwersum, które nie kończy się Knightmarem to to, w którym Batman poświęca się. Jednak, zgodnie z tym, co Joker mówi w epilogu, Batman nie ma cojones, by to zrobić (oczywiście Joker trochę manipuluje i pewnie jest inaczej) i próbuje ciągle odkręcać czas, tworząc nowe linie czasowe. Być może za każdym razem, jak nakrywa ich Superman, Bruce jakoś cofa czas (coś jak w tej mandze/filmie All You Need Is Kill).

W filmie są cliffhangery...
1. szykować armadę!
2. Bruce'owi cały czas śni się Knightmare
3. skąd smutek i wycofanie w oczach Bruce'a, gdy się budzi? Dlaczego czuje, że coś stracił? Dlaczego tak wychudł (tak, wiem, Affleck, ale jakieś uzasadnienie w fabule też to musi mieć)? Dlaczego patrzy na puste miejsce na łóżku, jakby kogoś się tam spodziewał? Jakie jest znaczenie obrazu nad łóżkiem? Czy wraca jego zgorzknienie?

Wszystkie drogi są otwarte, także ta z romansem Bruce'a i Lois. Snyder pozostawił możliwości, które pozwolą eksplorować każdą drogę.

Ja dzisiaj puszczam film drugi raz, by sobie leciał. #restorethesnyderverse!

sum41

• Gość
« Odpowiedź #658 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 11:58:38 »
To troche fanatyzm juz chyba.

Offline Gazza

« Odpowiedź #659 dnia: Pt, 19 Marzec 2021, 12:02:06 »
Ale pozytywny. :)

Tak, przydałaby się kontynuacja.
#restorethesnyderverse!