Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231764 razy)

Offline Pan M

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #615 dnia: Wt, 16 Marzec 2021, 10:00:57 »
Ale już Titans/Doom Patrol/Swamp Thing to całkiem udane produkcje. Jak dla mnie mogliby pójść w tym kierunku. Niestety - Bagniaka uwalili.

Doom Patrol widziałem wszystkie dotychczasowe odcinki i jak najbardziej się zgadzam. Co innego, że masie ludzi te seriale umknęły, bo "nie łączą się" jak MCU, czy Arrowverse, co w dzisiejszych czasach dodaje serialom większego szumu. Chociaż był występ Patrol w TT, ale większość seriali spoza Arrowvesre nie ma jakiś szczególnych, większych powiązań.
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Marzec 2021, 10:19:07 wysłana przez Pan M »

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #616 dnia: Wt, 16 Marzec 2021, 23:17:21 »
Film "Justice League: The Snyder Cut" - niech taka nazwa dla ,,moderki" Ligi Sprawiedliwości (2017) Snydera się przyjmie, mimo iż nie jest ona oficjalna - w postaci najnowszego ,,doładowanego" zwiastuna, pokazał tę prawdziwą ,,truelly special power" moc! Dał nam maksimum wydźwięku, w którym pompatyczna superbohaterska energia aż rozrywała kadry materiału odpowiednio dobranym dźwiękiem, jak i obrazem! Coś super-duper niesamowitego: starcie herosów z odwiecznym apokaliptycznym zagrożeniem, które w porównaniu do Thanosa, nie będzie się pitoliło, robiąc cimci rimci z uzyskaniem balansu energii i życia we Wszechświecie poprzez ,,akt miłosierdzia" kasujący połowę życia we Wszechświecie. Sięgnie ono skali wiekopomnego zjawiska, jakiegoś niewyobrażalnego mitu, czystej tytanicznej potęgi!

Te kilkanaście sekund najnowszego zwiastuna snyderowskiej Ligi Sprawiedliwości, na którym ukazano przez moment krótko i dosadnie to, co Darkseid planuje uczynić... bez żadnej taryfy ulgowej, dla nikogo, nigdzie, na żadnym ze światów, wstrząsnęło mną w tak epicki sposób, że może i zabrzmi to kontrowersyjnie, ale Thanos przy takim Darkseidzie (oby nie miał on równania anty-życia przy sobie; oby nie było ono w jego zasięgu) wydaje się być niczym więcej jak tylko irytującą pchłą.

I ten wizerunek Darkseida ze Snyder Cut, tak mogę podsumować. Bo tak zaprezentowano mocarza Apokolips: ,,I am Entropy, I am Death, I am Darkseid"!  I koniec kropka; ocenami recenzentów nie mam zamiaru się w tym przypadku (czy ogólnie, dla czegokolwiek popkulturowego) sugerować - film/serial i tak po części to zjawisko subiektywne; nigdy nie było i nie będzie ,,obiektywnej" recenzji, czy też opinii... czegokolwiek. Bo tak się nie da ocenić żadnego dzieła. Żadna recenzja nigdy nie powinna być czynnikiem, który będzie nas kierował na przychylną ocenę danego dzieła, czy na negatywną. Ma ona ,,coś określać", ale nie decydować za przyszłego widza, czy ma mu się to coś spodobać, czy nie.

Offline Pan M

« Odpowiedź #617 dnia: Śr, 17 Marzec 2021, 00:07:25 »
Film "Justice League: The Snyder Cut" - niech taka nazwa dla ,,moderki" Ligi Sprawiedliwości (2017) Snydera się przyjmie, mimo iż nie jest ona oficjalna - w postaci najnowszego ,,doładowanego" zwiastuna, pokazał tę prawdziwą ,,truelly special power" moc! Dał nam maksimum wydźwięku, w którym pompatyczna superbohaterska energia aż rozrywała kadry materiału odpowiednio dobranym dźwiękiem, jak i obrazem! Coś super-duper niesamowitego: starcie herosów z odwiecznym apokaliptycznym zagrożeniem, które w porównaniu do Thanosa, nie będzie się pitoliło, robiąc cimci rimci z uzyskaniem balansu energii i życia we Wszechświecie poprzez ,,akt miłosierdzia" kasujący połowę życia we Wszechświecie. Sięgnie ono skali wiekopomnego zjawiska, jakiegoś niewyobrażalnego mitu, czystej tytanicznej potęgi!

Te kilkanaście sekund najnowszego zwiastuna snyderowskiej Ligi Sprawiedliwości, na którym ukazano przez moment krótko i dosadnie to, co Darkseid planuje uczynić... bez żadnej taryfy ulgowej, dla nikogo, nigdzie, na żadnym ze światów, wstrząsnęło mną w tak epicki sposób, że może i zabrzmi to kontrowersyjnie, ale Thanos przy takim Darkseidzie (oby nie miał on równania anty-życia przy sobie; oby nie było ono w jego zasięgu) wydaje się być niczym więcej jak tylko irytującą pchłą.

I ten wizerunek Darkseida ze Snyder Cut, tak mogę podsumować. Bo tak zaprezentowano mocarza Apokolips: ,,I am Entropy, I am Death, I am Darkseid"!  I koniec kropka; ocenami recenzentów nie mam zamiaru się w tym przypadku (czy ogólnie, dla czegokolwiek popkulturowego) sugerować - film/serial i tak po części to zjawisko subiektywne; nigdy nie było i nie będzie ,,obiektywnej" recenzji, czy też opinii... czegokolwiek. Bo tak się nie da ocenić żadnego dzieła. Żadna recenzja nigdy nie powinna być czynnikiem, który będzie nas kierował na przychylną ocenę danego dzieła, czy na negatywną. Ma ona ,,coś określać", ale nie decydować za przyszłego widza, czy ma mu się to coś spodobać, czy nie.

Tyle, że Thanos
Spoiler: PokażUkryj
ostatecznie w Endgame decyduje się wykasować całe istnienie z rzeczywistości kiedykolwiek
więc gdzie to jego miłosierdzie? Darkseid jako taki jest chyba dużo bardziej potężny od Thanosa, ale to mi w kontekście tego filmu lata trochę koło czterech liter. Jak to nie będzie dobrze rozpisany złoczyńca, to żadnej grozy i lęku nie będzie wywoływał, będzie tylko wyłącznie bossem do ubicia jak z jakiegoś hack and slasha.

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #618 dnia: Śr, 17 Marzec 2021, 00:41:42 »
Tyle, że Thanos
Spoiler: PokażUkryj
ostatecznie w Endgame decyduje się wykasować całe istnienie z rzeczywistości kiedykolwiek
więc gdzie to jego miłosierdzie? Darkseid jako taki jest chyba dużo bardziej potężny od Thanosa, ale to mi w kontekście tego filmu lata trochę koło czterech liter. Jak to nie będzie dobrze rozpisany złoczyńca, to żadnej grozy i lęku nie będzie wywoływał, będzie tylko wyłącznie bossem do ubicia jak z jakiegoś hack and slasha.

Sprostowanie do mojego powyższego wpisu: rzecz jasna chodziło mi o Thanosa z "Avengers: Infinity War"; możliwe, że tyran z Tytana z "Endgame", to Thanos z innej linii czasowej/wymiaru... Twórcy z MCU tego nie wytłumaczyli; bronią się od tego naprostowania, o co według nich chodzi w tych ,,paradoksach czasowych". Zwycięstwo Darkseida typowane przeze mnie, to tylko początkowa koncepcja - surowe zestawienie: bez analiz i innych zabiegów porównania i wyliczania typu ,,co, kto, gdzie i jak". Jestem zdania, że gdyby Darkseid miał do dyspozycji wszystkie zasoby Mother Boxów i równanie anty-życia pod sobą (tak, wiem, że są to inne Uniwersa Komiksowe), wygrałby z Thanosem, ale z jaką przewagą, to nie mogę tego powiedzieć (ale, gdyby nie miał on skompletowanej Kamieniami Rękawicy Nieskończoności... chociaż ::)).

Offline R~Q

« Odpowiedź #619 dnia: Śr, 17 Marzec 2021, 16:01:14 »
Film "Justice League: The Snyder Cut" - niech taka nazwa dla ,,moderki" Ligi Sprawiedliwości (2017) Snydera się przyjmie, mimo iż nie jest ona oficjalna
Kolego, denerwujesz mnie swoimi wymysłami. Nikt nie będzie "przyjmował" nazwy, którą tylko ty sobie wymyśliłeś. Potocznie mówimy Snyder Cut, ale nazwa filmu to "Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera" i jeśli już masz jakąś nazwę pisać oficjalnie w cudzysłowie, to tę. Twoje uporczywe pisanie jakiegoś swojego "Justice League: The Snyder Cut (2021)" oraz insynuowanie, że to będzie jakiś miniserial, są pozbawione szacunku. No i co to za tekst o "moderce" LS z 2017? Już nawet hejterzy wiedzą, że ZSJL to całkiem nowy film, a tobie się dalej wydaje, że to jakaś modyfikacja kupy Whedona z 2017?

Wracając do rzeczywistości: macie już zaplanowany jutrzejszy dzień? Wzięliście wolne, czy oglądacie po pracy? Pokój z największym w domu ekranem zarezerwowany? Jedzonko naszykowane/zamówione? Chałupa idealnie wysprzątana? Rytualna ablucja przeprowadzona? ;)

Obejrzeliście pozostałe części DCEU przed ZSJL? Ja tak, ale na spokojnie, weekend po weekendzie. Najpierw MoS, potem BvS, na końcu ten ogryzek Suicide Squad, który dostaliśmy w 2016. Co ciekawe - "główny zły" tego filmu, Incubus, wygląda naprawdę podobnie do Steppenwolfa (wersji metalicznej - hologramu z końcówki BvS). Wygląda na to, że właściwa, ayerowa wersja filmu była już prawie całkiem ukończona, a VFX zostały tylko trochę przerobione. No i nie zapominajmy, że zniszczenia, które się dokonały w SS (zniszczenie wszystkich ziemskich satelit, instalacji wojskowych itd.) mają znaczenie dla ZSJL: przygotowały one Ziemię na inwazję z Apokolips.

Offline Gazza

« Odpowiedź #620 dnia: Śr, 17 Marzec 2021, 18:34:51 »
Michael_Korvac trendsetterem fandomu 😉
Średnio mu się to udaje bo Grogu z The Mandalorian próbował też wylansować na jakiegoś pimpusia czy coś w ten deseń. 🙂

@R~Q - ja na spokojnie. Tzn cieszę się i jaram ale premiera w tygodniu nie ułatwia. Stara ale jara Bravia 40’ Full HD musi wystarczyć. Chyba, że w weekend u zioma na jego gigantycznym ekranie ale tam pewnie spotkanie w melanż się przerodzi. 😉 Liczę na dobry seans. Jak by nie patrzeć to moi ulubieni trykociarze więc nie oceniam przed seansem i jak ktoś napisał wcześniej - gorzej nie będzie więc i tak jako widzowie-fani wygrywamy. Życzę Wam udanego i satysfakcjonującego seansu!

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #621 dnia: Śr, 17 Marzec 2021, 18:38:15 »

Twoje uporczywe pisanie jakiegoś swojego "Justice League: The Snyder Cut (2021)" oraz insynuowanie, że to będzie jakiś miniserial, są pozbawione szacunku. No i co to za tekst o "moderce" LS z 2017? Już nawet hejterzy wiedzą, że ZSJL to całkiem nowy film, a tobie się dalej wydaje, że to jakaś modyfikacja kupy Whedona z 2017?

Wracając do rzeczywistości: macie już zaplanowany jutrzejszy dzień? Wzięliście wolne, czy oglądacie po pracy? Pokój z największym w domu ekranem zarezerwowany? Jedzonko naszykowane/zamówione? Chałupa idealnie wysprzątana? Rytualna ablucja przeprowadzona? ;)

Bądźmy ludźmi, szanującą się społecznością fanów. Oh, Mein Gott! Zejdźmy na ziemię, spuśćmy z tonu, no i wrzućmy niższy bieg! A wszystkie plugastwa, ten krutaczny jad, który na siebie wyrzucamy... odrzućmy w kąt, zjedzmy na kolację bądź przepijmy setką mocniejszego trunku wyskokowego. Bo najważniejsza jest teraz "Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera"; tym też powinnyśmy się fanowsko-geekowsko przejmować, tzn. być w nastrojach na watching i dyskusję po seansie filmu.

Forumowiczoniunie (Marcin Daniec kiedyś używał podobnej końcówki zdrobnienia)... Keep calm and watch "The Snyder Cut" (stosowanie cudzysłowów prostych jest jak najbardziej właściwe, nawet jeśli odnosi się to do mojej modyfikacji nazwy tego filmu Snydera, więc nie jest to błędem)!

Ave Darkseid! Entropio Apokolips... Powstań! One Day! I tylko chwała lorda Darkseida będzie się liczyć!

P.S. Takiego Darkseida oglądałbym w każdym filmie, w każdej grze, kreskówce... Gdziekolwiek, wszędzie, zawsze. Zdobywca, niszczyciel, przeciwieństwo życia... Bang! Ultimate power!

Offline SawiK

« Odpowiedź #622 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 10:07:52 »
HBO GO niby już jest ZSJL, niby już można odpalić, a tu klops. Jest jakieś przeciążenie czy co, ciemny ekran 😔 też tak macie czy już oglądacie.

Offline Pan M

« Odpowiedź #623 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 12:18:09 »
"W HBO GO czas odtwarzania filmu „Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera” wyniesie 03:52 godziny. HBO nie dokonało jednak żadnych cięć ani edycji filmu. Inny czas trwania produkcji jest to wynikiem jedynie innego systemu kodowania używanego w USA i Europie. Ta zmiana nie ma wpływu na fabułę – poinformowali redakcję naEKRANIE.pl przedstawiciele HBO GO z Polski."

https://naekranie.pl/aktualnosci/liga-sprawiedliwosci-zack-snyder-czas-trwania-roznice-hbo-go-1616062007

Czyli wychodzi na inną liczbę klatek w dwóch innych wersjach regionalnych.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #624 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 12:34:52 »
Tak samo jak filmy na nc+go są krótsze od wersji kinowych.

Offline R~Q

« Odpowiedź #625 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 14:53:52 »
Ja już oglądam!!!!!

Niestety kompresja w HBO GO jest spora, poza tym chyba muzyka jest za cicha? Ale już po Part 1

sum41

• Gość
« Odpowiedź #626 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 15:21:31 »
To podzielone to wreszcie jest na czesci czy nie?

Offline Szekak

« Odpowiedź #627 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 16:21:08 »
Jest to jeden film podzielony na cztery akty.

Obejrzałem na razie pierwszy bo na więcej nie było czasu i jest moc.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online michał81

« Odpowiedź #628 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 16:31:35 »
oj ten Snyder, udaje że tworzy kino artystyczne wypuszczając film w formacie 4:3  ::)

Offline Gieferg

« Odpowiedź #629 dnia: Cz, 18 Marzec 2021, 16:35:13 »
Startuję dzisiaj wieczorem, podejrzewam, że drugą połowę zostawię sobie na jutro. Na razie rzuciłem tylko okiem na akcję z Wonder Woman i zakładnikami i jest wyraźnie lepsza niż w wersji kinowej.