Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cringer

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #600 dnia: Śr, 10 Marzec 2021, 09:47:24 »
Up
Marvel boty i yt amemby mają już z tego polewkę i kolejny pretekst do kontynuacji hejtow 😒
serio? Nie spodziewałbym się że takie coś może być pretekstem do hejtowania. :(

Offline misiokles

« Odpowiedź #601 dnia: Śr, 10 Marzec 2021, 09:49:32 »
Pewnie jakiś jeden youtuber ten fakt 'zhejtował' i pod wpisem dostał 20 lajków i w świat poszło, że to 'ameby hejtujo' ;)

Offline SawiK

« Odpowiedź #602 dnia: Śr, 10 Marzec 2021, 09:59:47 »
A zasugerowales może że skoro historycznie kolor skóry aktora nie ma znaczenia a liczy się tylko talent i black panthera mógłby zagrać np. Patinson ?
Tak tylko ze nie Pattison tylko Zacka Efrona na Czarna Pantere obsadziłem  8)
Foty Chrystiana Bele'a jako Obame też pousuwał i bany poszły. A dzień później pisał że trzeba mieć "grubą skórę" i "banuje śmieci" tam  u Slelmaszka jest grubo 💩💩💩pod zwichrowaną kopułą 😂

Pewnie jakiś jeden youtuber ten fakt 'zhejtował' i pod wpisem dostał 20 lajków i w świat poszło, że to 'ameby hejtujo' ;)
Hejtuja Hejtuja dzieje się, a jak maszinne zdanie to banik 😅

Tom & Jery też chcę obejrzeć, moim dzieciaka pewnie bardziej przypadnie do gustu a chyba Nasze HboGo nie będzie puki co tego dystrybuować a kina dalej w czarnej d...

Offline Szekak

« Odpowiedź #603 dnia: Śr, 10 Marzec 2021, 10:05:49 »
Sawik, ogarnij jakies podstaeowe zasady pisowni...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline SawiK

« Odpowiedź #604 dnia: Śr, 10 Marzec 2021, 10:15:06 »
Mam pajęczyna na ekranie ale to żadna wymówka, j.p i ortografia zawsze leżała 😅

Offline Pan M

« Odpowiedź #605 dnia: Cz, 11 Marzec 2021, 15:37:07 »
Wiem, że pojadę truizmami, ale zadziwia mnie jak dużo ludzi wierzy w jakość tego projektu. Te 4 h na papierze i tak wygląda słabo. To tak jakby 4 filmem Marvela było Endgame i 5-godzinna wersja miała coś zmienić. Dużo lepiej już wyglądało DC Animated Movie Universe pomimo oczywistych wad w postaci pozostawiającej wiele do życzenia jakości animacji, budżetowości, która wyraźnie woła, że to produkcje, które nie mogłyby wylądować w kinie.

Projekt poszedł też w paru przypadkach drogą na skróty, gdzie część bohaterów pojawia się od tak bez sensownego wprowadzenia
Spoiler: PokażUkryj
choćby Hawkman, Marsjanin , John Stewart
i nie odgrywa żadnej istotnej roli czy
dużo gorszym plot twiście w Hushu względem jego komiksowego pierwowzoru
Brak też filmów solowych dla paru istotnych postaci jak Hal Jordan, Shazam, ikonicznych przeciwników Batmana jest za mało, ba, prawdę mówiąc, pomimo i tak kilkunastu filmów animowanych można powiedzieć, że projekt mógł być jednak nieco dłuższy. Jednak jest tam zdecydowanie lepiej uchwycona esencja postaci. Batman z finału "Hush" przypomina Batmana bliżej, niż cokolwiek co sobie tam ulepił Snyder. No i to nie jest tak, że to całkowicie święty Gacek, bo
zabija nieumarłych
ale podejście w stosunku wobec ludzi jest raczej zgodne z duchem Batmana, jakiego znamy z komiksów ostatnich dekad.
Śmierć Supermana dużo mocniej chwyta odbiorcę, przez takie smaczki jak JL na pogrzebie, relacja z dużo mniej irytująca Lois niż wydanie Amy Adams
czy to, że Superman nie przypomina krzyżówki Homelandera z Doktorem Manhattem. Teen Titans są tam sobą- ja się aż boje wersji tych postaci, jaką wysmażyłby Snyder. No i Flashpoint Paradox daje radę.

W sumie kreskówki DC na czele z uniwersum Bruce'a Timma- imo najlepsza nie komiksowa interpretacja uniwersum DC- biją na łeb, na szyje Snyderverse. Tam każda postać miała swoje 5 minut i nie miało się wrażenia obcowania z projektem gnającym na łeb, na szyje. Wszystko było stopniowo i konsekwentnie wprowadzane od bardziej  ograniczonego do Gotham Batman TAS po Justice league unlimited, gdzie wprowadzono iście ogromną galerię postaci  przeżywająca przygody w rozmaitych zakamarkach uniwersum. Ba powiedziałbym, że Timmverse długo przed MCU bawiło się w łączone uniwersum poza komiksami i mogło też stanowić inspirację dla Marvel Studios i jest jego konkurencją w dobrym znaczeniu tego słowa.

Mi to trochę przypomina fenomen The Clone Wars, które dużo lepiej od samych prequeli star wars opowiadało to i owo w tamtym uniwersum.

Nie oznacza to, że model MCU to jedyne słuszne podejście, bo jest też szkoła X-menów Foxa, ale tam jednak mocno całość dominował Wolverine kosztem braku większego czasu dla innych postaci z wyjątkiem Xaviera i Magneto. Poza tym X-meni to nie JL. Ci pierwsi to pewnego rodzaju rodzina, którą łączy gen mutacji, wspólne problemy z odnalezieniem się w świecie, nawet jak występują między nimi różnice, to łatwo to rozwiązać odnosząc się do tego, co wyżej. JL to w punkcie startowym zbiór indywidualności z różnych światów, które muszą dopiero się dotrzeć. Dlatego Snyder bez względu na to, co tam wrzucił do reżyserskiej wersji, nie ma szans jakoś sensownie zrobić to na podobnych zasadach, bo wersja reżyserska filmu< kilkanaście spokojnie prowadzących do kulminacji filmów. Nie ma tego czasu ekranowego dla każdej postaci indywidualnie i robi się sieczka.

Widziałem 300, Watchmen, Sucker Punch i jestem doskonale świadom tego, że Snyder kocha teledyskowy styl. Dlatego nie wiem, czy jest jakikolwiek sens oczekiwać spójnej i klarownej wizji.

Wiem, że są fani Snydera, którzy pomyślą, że czepiam się i wiercę dziurę w brzuchu, ale czego by w tym filmie nie było i tak już nie zmieni wiele, bo całe kinowe rozszerzone uniwersum DC posypało się, a sam kierunek kreatywny filmów Warnera jest w dziwnym, ślepym punkcie. Robią całkiem dobre solówki konkretnych postaci vide Aquman, Shazam i świetny film totalnie poza kanonem filmowym jak Joker, tylko do niczego sensownego to wszystko nie zmierza w przeciwieństwie do wyżej wymienionych projektów. Film, który może ten bałagan pozbierać do kupy to kinowy Flash- czyżby Flashpoint? Chyba że ktoś wierzy w cudowne przywrócenie Snydera do realizacji kinowych filmów DC, po tym, jak Snydercut okaże się objawieniem na miarę Final Cut Blade Runnera.

BTW Szkoda, że nigdy nie zobaczymy wizji George'a Millera z JL:Mortal. Filmowiec lepszy to i może film broniłby się dużo lepiej pomimo brak podbudowy rodem z Timmverse i Marvel Cinematic Universe.
« Ostatnia zmiana: Cz, 11 Marzec 2021, 15:48:19 wysłana przez Pan M »

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 10:07:28 »
Krutacznie obskurnie ciężkie 3 dni zostały do premiery "Justice League: The Snyder Cut (2021)", które, co ciekawe, w Polsce jest tłumaczone przez dystrybutorów jako: "Liga Sprawiedliwości Zacka Snydera". Za granicą, natomiast, bywa z tym różnie: od tytułu nadanemu produkcji, który podałem na początku, po taką oto modyfikację: "Zack Snyder's Justice League".

W końcu wiadomo, czy "Snyder Cut" będzie wyemitowany w kinach na całym świecie i na HBO Max/GO, jako czterogodzinny film, czy (na platformie streamingowej) jako miniserial: cztery epizody, każdy po około godzinie czasu trwania? Pogubiłem się z ustaleniami formy emisji tej produkcji.

Marzy się, oj marzy, aby ów film/miniserial pojawił się w polskich kinach, i aby te kina otwarto w przeciągu najbliższych kilku, czy kilkunastu dni; na "The Snyder Cut", w szczególności w formacie IMAX 2D/3D z napisami, pójdę i choćby na koniec świata, zawsze, nieważne z jakim opóźnieniem. Fanowsko życzyłbym sobie, aby snyderowska "Liga Sprawiedliwości" została wydana na nośniku fizycznym, jako film/miniserial na płycie Blu-Ray i Blu-Ray 4K w wersji polskiej, z modyfikacją zapisanego obrazu w filtrze ,,chromowanym/czarnobiałym" - jak swego czasu miało to miejsce z edycją klasyku kina sci-fi ostatnich 10 lat, filmem: "Mad Max: Fury Road".

Offline R~Q

« Odpowiedź #607 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 18:46:24 »
W końcu wiadomo, czy "Snyder Cut" będzie wyemitowany w kinach na całym świecie i na HBO Max/GO, jako czterogodzinny film, czy (na platformie streamingowej) jako miniserial: cztery epizody, każdy po około godzinie czasu trwania? Pogubiłem się z ustaleniami formy emisji tej produkcji.

Zacznij czytać, co ludzie piszą, także bezpośrednio do ciebie, zamiast wyłącznie pisać ściany tekstu na podstawie swoich wizji.

"Justice League: The Snyder Cut (2021)"
nigdzie film się tak nie nazywa

W międzyczasie: mamy ostateczny trailer! Oto on:

W minionych dniach wyszło też kilka 30-sekundowych "zwiastunów postaci", ale nie polecam, uważam, że są zbyt spojlerowe.

« Odpowiedź #608 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 19:29:16 »
  Zaczynają pojawiać się pierwsze recenzje "Ligi Sprawiedliwości" i podobno jest lepiej, ale jeżeli ktoś spodziewał się drugiej Odysei Kosmicznej to się zawiedzie bo to dalej ten sam film z podobnymi wadami. A z Jokera dalej zwała. Także ten...dobrze że nie gorzej, w weekend sobie obejrzę.

Offline SawiK

« Odpowiedź #609 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 22:05:13 »
Up
No gorzej być nie mogło, to co odstawił Whedon to wolało o pomstę do nieba.
Oglądam w czwartej po nocce i mam nadzieję że będzie już z rana 🥛🥛🥛

Offline misiokles

« Odpowiedź #610 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 22:13:09 »
  Zaczynają pojawiać się pierwsze recenzje "Ligi Sprawiedliwości" i podobno jest lepiej
Pytanie, czy gdyby przyciąć go do 2 godzin, jak film z 2017 roku, to czy faktycznie byłby lepszy.

« Odpowiedź #611 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 23:00:53 »
   Nie ma żadnego pytania, byłby właściwie taki sam. Dalej by jakieś ludziki niewiadomego pochodzenia i o niejasnych motywacjach biegały po ekranie i w sumie by się nieźle oglądało, ale widz by się zastanawiał o co tam chodzi.

Offline kelen

« Odpowiedź #612 dnia: Pn, 15 Marzec 2021, 23:07:44 »
Pytanie, czy gdyby przyciąć go do 2 godzin, jak film z 2017 roku, to czy faktycznie byłby lepszy.

W jednym ze świeższych wywiadów Snyder powiedział, że pierwsza wersja kinowa, którą zaprezentował WB, trwała 2 godziny i 40 minut.

Offline Pan M

« Odpowiedź #613 dnia: Wt, 16 Marzec 2021, 01:00:34 »
Na ten moment ma 75% z 101 głosów krytyków na Rotten Tomatoes i 54 punkty z 32 recenzji na metacritic. Fani Snydera pewnie są w ekstazie, a mi ten film w sumie tylko smutnie przypomina o straconej szansie DC na łączone uniwersum. Niektórzy mogą stwierdzić, ze to wina MUC, bo DCEU nie chciało być jak MCU, bo teraz jest presja tylko na takie kino komiksowe, ale to w sumie lekka ściema bo Joker, Logan były skrajnie innymi obrazami a były sporym sukcesem artystycznym. Ba, nikt rozsądny z perspektywy dzisiejszego MCU nie hejtuje też tych porządnych, drużynowych filmów o X-men od Foxa, które też miały zupełnie inną tonację i były dużo bardziej poważniejsze, ale też bez popadania w zadęcie. Nie będę pewnie tęsknił za interpretacją  Snydera tak jak autentycznie szkoda mi zajechania X-menów Foxa słabiutkimi Apocalypse i Phoenix, bardziej ten cały zamknięty już projekt Snyderverse wywołuje we mnie pytanie no ale w sumie co z tego? To bardziej echo przeszłości, nie ma już wpływu na to co obecne. Druga strona medalu jest taka, że zaprezentowanie w pełni autorskiej wizji danego reżysera, twórcy  jest na plus w wymiarze wolności artystycznej , ale przy okazji w tym przypadku nie będzie już możliwa taryfa ulgowa na zasadzie "twórcy nie dano w pełni wybrzmieć".

Poza tym ciekawi mnie czy Warner po tym wszystkim znów wróci do modelu "przykładamy się do "Batmanów, a reszta to olewka". Już druga WW jest dużo gorszym filmem od jedynki, trochę strach bierze na myśl o kontynuacjach Aqumana i Shazama. Może seriale z prawdziwego zdarzenia byłby szansą dla Warnera w materii DC, ale po wejściu Marvela na Disneyplus nie jestem pewien czy Warner, znów obudzi się za pózno w pewnym momencie z letargu i będzie na chama próbował gonić to co Disneyplus sobie wypracował. Tylko proszę bez analogii do seriali The CW, bo nie uważam, żeby pod kątem wyłożonych pieniędzy te produkcje były w stanie realnie konkurować.
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Marzec 2021, 01:03:16 wysłana przez Pan M »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #614 dnia: Wt, 16 Marzec 2021, 09:34:48 »
Ale już Titans/Doom Patrol/Swamp Thing to całkiem udane produkcje. Jak dla mnie mogliby pójść w tym kierunku. Niestety - Bagniaka uwalili.