Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 186963 razy)

Offline Castiglione

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1575 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 02:36:31 »
Jakie 2? Jak się odpali twój profil, to na 15 ostatnich postów, w 9 jest o Snyderze. A jego nazwisko pada 34 razy, więc no nie dziw się, że jesteś kojarzony z pisaniem o nim.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1576 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 12:15:07 »
PINGWIN 2024.

Powiem tak.
Jak ktoś nie był dotąd za bardzo into kino gangsterskie, to wierzę że pilot Pingwina spodoba mu się bardzo.
Jak ktoś lubi gdy temat leci rzeką schematów, także.
Gdy woli jeśli "jest tak samo jak zawsze" - będzie zachwycony.

Spoiler: PokażUkryj
Jest gangsta maminsynek dla którego mama to skarb największy a jej slowo święte? Check.
Jest mamuśka twardsza od głazu, zawsze wspierająca synusia? Check.
Jest niezrównoważona córunia/siostrunia która próbuje być straszniejsza od wszystkich facetow w rodzinie? Check.
Jest młody aspirujący z nizin społecznych którego trzeba wziąć pod skrzydełka? Check.

I Pingwin z tym 17 letnim żółtodziobem we dwójkę zdobędą miasto...Ech, te naiwne bajeczki! 🤣

Do tego wymiędlony do granic możliwości NYC nocą zamiast klimatu Gotham.

Ja wolę gdy dostaję w materiale jakiś powiew świeżości. Coś nowego.
Tutaj nie ma nic takiego.

Czy zatem odradzam? Absolutnie nie. Sam Farrell jako  Pingwin wystarczy za zachętę.
Dla odmóżdżenia, jak najbardziej.
A nuż się rozkręci? 😊
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Archie

« Odpowiedź #1577 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 00:27:04 »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Online michał81

« Odpowiedź #1578 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 07:45:25 »
A nuż się rozkręci? 😊
W tym pierwszym odcinku który jest w sumie zamkniętą historią dostaliśmy więcej akcji, sensownych rozgrywek politycznych, ciekawych postaci i dobrego aktorstwa niż przez dwa sezony Ring of Pała.

Co więcej dostaliśmy silną postać kobiecą (Sofia Falcone), która nie była pchana widzowi na siłę w materiałach promocyjnych jak w Rings of Pała.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1579 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:00:39 »
Nie. A w Falconównie nic mnie nie ciekawi. Postać typowej italian gangsta biczówy, charakterologicznie płaska jak deska.
Ale nie dziwi mnie że to Ci się podoba. Niektórzy lubią oglądać w kółko to samo, a świeże pomysły traktują z odrazą.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Online michał81

« Odpowiedź #1580 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:44:15 »
Zacznijmy że psychopatki nie "biczówy". Ma więcej charakteru w tym jednym odcinku niż serialowa Galadiera przez dwa sezony Ring of Pała. Nie twierdzę, że ten serial będzie lepszy, może okazać się z odcinka na odcinek nieoglądalnym gunao, jednak ten pierwszy bardziej trzyma w napięciu pomimo czerpania z rodziny Soprano, czy innych gangsterskich filmów niż jakikolwiek odcinek wspomnianych Pierścieni, gdzie postacie w ogóle mnie nie obchodzą.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1581 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:55:39 »
Dobrzeee niech Ci będzie:," Baddest bitch in this town" ;D
ONA MA CHARAKTER??? Przecież to postać typu "obłąkane drewno". Oczywiście skończy w szykownych betonowych butkach które jej Pingwin sprawi.
Galadriel jest 300 razy lepiej napisana.

No i super no i świetnie. Ja mam wyjebane na wszystkie te postaci oprócz Pingwina, dla którego będę to oglądać. Bo bez Farella to ebać to.
« Ostatnia zmiana: Śr, 25 Wrzesień 2024, 17:58:59 wysłana przez Harlequinka »

Online OokamiG

« Odpowiedź #1582 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 18:16:30 »
Przecież to postać typu "obłąkane drewno". Oczywiście skończy w szykownych betonowych butkach które jej Pingwin sprawi.
Galadriel jest 300 razy lepiej napisana.

xd

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1583 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 17:14:42 »
 ;)Właśnie odkryłam; że jestem już naprawdę przeżarta motywem oklepanej gangsterki, i męczy mnie to śmiertelnie.🤷‍♀️
Ilość schematycznych, typowych, ultra płaskich szumowin na każdym rogu tego serialu nie pomaga. (Uwielbiam czarne charaktery, ale diabelnie dobrze napisane i zagrane, a nie takie coś.)
Jedyny który wzbudza sympatię w tym morzu ludzkich piranii to młody Victor, (no i Farrelowy Pingwin no ale) z tym że Pingwin już go rozgryzł; I chociaż żal mi młodego bo Pingwin wciągnął go w bagno z ktorego Vic już zapewne nie wylezie to...

SPOILERY nie spoilery bo co to za spoilery w gangsterce, pliz....

Sorry ale te guembokie inaczej motywacje: "Moja rodzina nie miała pieniędzy, byłem nikim. A ja chce mieć bardzo dużo piniędzy, być jak gangsta, mieć na dzifki i koksz", no sorry.....
ILE MOŻNA.
A Pingwin: "Moja mamuśka uważa że mieszka w norze. Ona jest już stara, zaraz umrze, a ona nie chce zdychać w norze, tylko w pałacach.Zrób wszystko żeby dać mi to. Dej mi synuś dej, nieważne koszta!! Wali mnie ilu ludzi będziesz musiał zajebać, ja chcę na starość kaszleć krwią w jedwab, a nie w cholerną szmatę za 3 dolce, ROZUMISZ TO SYNKU???".

😴😴😴
A idżta do boru, chłopcy z ferajny...
JA WYSIADAM Z TEGO WAGONIKA.
« Ostatnia zmiana: Śr, 09 Październik 2024, 17:17:06 wysłana przez Harlequinka »

Online Zakrza

« Odpowiedź #1584 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 08:16:02 »
Myślałem, że poprzedni odcinek był mocny. Ten jest MOCARNY!

Świetnie zaprezentowane retrospekcje Sofii z Arkham. Szczegółowe i sugestywne przedstawienie życia w zakładzie psychiatrycznym sprawiło, że naprawdę możnaby było utożsamiać się z bohaterką i jej współczuć. To było przerażające.

Jeśli chodzi o współczesność, to po rozmowie z lekarzem (Josephem? Julianem?) spodziewałem się, że Sofia wybije rodzinkę, a przy toaście już byłem tego pewien. Najpierw myślałem, że ich zarżnie albo zastrzeli przy stole, później, że spali chatę. Wybrała subtelnjejszy sposób. Ale to, że było to spodziewane, w żaden sposób nie umniejsza temu rozwiązaniu fabularnemu.

Mimo braku tytułowego bohatera, odcinek palce lizać!

Offline Kyms

« Odpowiedź #1585 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 12:06:26 »
Świetna jest pierwsza połowa sezonu. Wciągnąłem się i nie mam do czego przyczepić, tylko chwalić! Oby druga połowa sezonu utrzymała poziom!

Jeśli chodzi o opinię 4 odcinka
Odcinek, skupiający się na przeszłości Sofii, był jak dotąd najmocniejszy! ❤ Jej historia jest mroczna, wręcz psychodeliczna, a pobyt w Arkham nabiera głębszego znaczenia - z jednej strony widzimy rodzinne komplikacje, które umacniają pozycję Falcone'a (świetnie odegraną przez Marka Stronga, którego ton głosu dodaje postaci dodatkowej powagi), z drugiej przechodzimy przez mocnie ukazaną wewnętrzną przemianę Sofii. Odcinek serwuje mnóstwo smutnych, wręcz paskudnych scen, które budują autentyczny obraz osoby na granicy szaleństwa, a zarazem silnej jednostki jaką jest Sofia. Po tym wszystkim nie ma żadnych wątpliwości co do tego, kim Sofia stała się dzisiaj 😅

Jej doświadczenia w Arkham są naprawdę wstrząsające i oddają specyfikę tego miejsca. Żadna wcześniejsza aktorska adaptacja Gotham nie pokazała Arkham w tak wierny sposób – zarówno pod kątem szaleństwa więźniów i ich relacji, psychodelicznych doświadczeń podczas "zwykłego" przebywania w celi, jak i metod obchodzenia się z więźniami poprzez "terapie" (mocne sceny, aż głowa bolała!). W trakcie odcinka czułem się jak podczas czytania "Azyl Arkham" Morrisona, niesamowite doświadczenie na swój sposób ❤

Po tym odcinku moja sympatia do Sofii tylko wzrosła! Szczególnie urzekła mnie końcówka, która bezpośrednio nawiązuje do wydarzeń z finału trzeciego odcinka. Najlepsze zwieńczenie jej przemiany i pokaz geniuszu, który zrodził się w Arkham. Nie mam pojęcia, jak dalej potoczy się fabuła, ale jedno jest pewne – Sofia stała się królową Gotham i Oswaldowi nie będzie łatwo odebrać jej tronu! (nie mam nic przeciwko, aby serial zakończył się z królową u władzy 😁)

Delikatnie rozczarowałem się, że w Arkham zabrakło znanych twarzy czy easter eggów nawiązujących do innych postaci z Batmańskiego uniwersum. Była to dobra okazja, by delikatnie rozszerzyć świat kreowany przez Reevesa albo podbudować przyszłe projekty. Oczywiście, dostaliśmy COŚ, o czym powiem więcej za kilka dni spoilerowo, ale mogło być tego trochę więcej

Bezspoilerowe opinie poprzednich odcinków:
https://uniwersumdccomics.com.pl/2024/09/21/pingwin-odcinek-1-bezspoilerowa-opinia/
https://uniwersumdccomics.com.pl/2024/10/02/pingwin-odcinek-2-bezspoilerowa-opinia/
https://uniwersumdccomics.com.pl/2024/10/07/pingwin-odcinek-3-bezspoilerowa-opinia/

Offline Kyms

« Odpowiedź #1586 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 19:10:57 »
Superman i Krypto na nowym zdjęciu z "Superman".

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1587 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 20:16:04 »
Ale nepotyzm, Gunn wizął swojego psa do filmu  ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Październik 2024, 20:18:12 wysłana przez Kvothe »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1588 dnia: Cz, 17 Październik 2024, 14:05:46 »
Myślałem, że poprzedni odcinek był mocny. Ten jest MOCARNY!

Świetnie zaprezentowane retrospekcje Sofii z Arkham. Szczegółowe i sugestywne przedstawienie życia w zakładzie psychiatrycznym sprawiło, że naprawdę możnaby było utożsamiać się z bohaterką i jej współczuć. To było przerażające.

Jeśli chodzi o współczesność, to po rozmowie z lekarzem (Josephem? Julianem?) spodziewałem się, że Sofia wybije rodzinkę, a przy toaście już byłem tego pewien. Najpierw myślałem, że ich zarżnie albo zastrzeli przy stole, później, że spali chatę. Wybrała subtelnjejszy sposób. Ale to, że było to spodziewane, w żaden sposób nie umniejsza temu rozwiązaniu fabularnemu.

Mimo braku tytułowego bohatera, odcinek palce lizać!

Super odcinek. Bardzo podoba mi się Cristin w roli Sofii.
A po zobaczeniu jej w makijażu i fryzurze w ostatniej sekwencji 4. odcinka doszedłem do wniosku, że byłaby idealną Śmiercią w serialu "Sandman".