Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 232190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kyms

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1560 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 22:03:05 »
Nowy Superman w pełnej okazałości

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1561 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 23:23:42 »
Serio?  ;D
Wygląda to raczej jak kombinezon motocyklisty z przypiętą peleryną.

Offline Juby

« Odpowiedź #1562 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 08:35:56 »
Gieferg, mówisz masz 8)

Beznadzieja po całości. I Superman, i zdjęcie. Dobrze, że i tak nie czekam na ten film za to, jak postąpili z Cavillem, bo pewnie byłbym wkurzony na taki first look.

Kilka fajnych komentarzy na temat logo, które Gunn wybrał do swojego Supermana (mi również się nie podoba, nie jestem fanem wzoru z Kindom Come, które powinno się pojawiać wyłącznie w wersji alternatywnej z czarnym środkiem).

Superman: Nie zapytasz mnie co oznacza to "S"?
Lois: To jest "S"?!

;D

Lois:

Superman:

the end ;D

No i najlepsze, jak zapisywać tytuł filmu Gunna z tym ukośnikiem na klacie: \uperman ;D

Offline SawiK

« Odpowiedź #1564 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 14:32:07 »
Kurde ten eS wygląda jak z CW 😜 ale czekam na więcej.

Offline komiks

« Odpowiedź #1565 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 16:03:32 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Pan M

« Odpowiedź #1566 dnia: Śr, 08 Maj 2024, 13:22:32 »
Wygląda to średnio... ale to może serio jest kombinezon motocyklisty z dopięta peleryną? W sensie, że wiecie eS będzie biegał jakiś czas w takim pół amatorskim stroju coś jak Spider-man Raimiego, zanim będzie miał dostęp do fortecy samotności i jej technologii. Superman nawet biegał w komiksach w T-shircie z dopięta pelerynką z braku laku  przez jakiś czas w  serii Action Comics w trakcie NEW 52, więc tutaj wszystko jest możliwe.

Co do Cavilla. Chłop ma bardzo pozytywny vibe i zwyczajnie go lubię, ale przy tym szczerze wątpię, żeby Gunn i reszta WB go wyrzucili poza nawias projektu z jakiejś złej woli. Facet ma 41 lat, to całe nowe DC nawet jeszcze nie ruszyło a oni widać szukają kogoś na lata, jeżeli ten projekt ala MCU faktycznie wypali. Jasne facet ma super formę, ale zwyczajnie może założeniem tutaj jest młody, dopiero zaczynający Supek? Jasne możecie argumentować, że przecież RDJ zaczął rolę Starka w wieku 43, tyle, ze mam wrażenie, że jednak Superman wymaga większej tężyzny fizycznej niż Iron Man i może też  nikt zwyczajnie nie chciał narzucać Cavilowi trzymanie jakiejś ścisłej formy do tego 60 roku życia nawet.

Poza tym ja się serio cieszę, ze  Cavill  odbił od tych wszystkich wielkich uniwersów kinowych bo dzięki temu poszedł sobie do Amazonu robić serial z Warhammera, którego jest zresztą wielkim fanem.

BTW Od logo to się odczepcie, bo żeby hejtować ukłon w stronę "Kingdom Come" to już trzeba mieć masę złej woli  ;D

Offline Adolf

« Odpowiedź #1567 dnia: So, 11 Maj 2024, 03:41:18 »
Strój podobny do tego jaki nosił Superman z CW i... To wcale nie musi być zły pomysł. Cavill nosił pancerz, majestatycznie wyeksponowane kryptońskie wzornictwo, posągowy styl i Bóg Wśród Ludzi. Gunn ma wyraźnie inną wizję. Chce by wszystko było przyziemne. Superman ma być jednym z nas. Ma być ludzki. Ma zakładać buty jak każdy z nas - scena genialna w swojej prostocie. To tak jakby pokazał Clarka siedzącego na kiblu. Gunn jest fanem serialu Tajemnice Smallville, gdzie Clark był do bólu ludzki, zmagał się z podobnymi problemami co my. Dzięki temu tak dobrze dopasował się do świata, że zdołał ukryć się w nim, choć biologicznie nie jest jego częścią. Jest kimś lepszym, doskonalszym, ale jego więź z ludźmi, wychowanie na farmie i obdarzenie go miłością przez państwo Kentów, sprawiło że jest właśnie tym Supermanem. To nie Injustice, czy snyderowskie wypatrzenie, gdzie Clarkowi odbiera się to wszystko co czyniło go Supermanem jakiego znamy i stawia go na piedestale.

Mam wrażenie, że James Gunn rozumie lepiej postać niż większość z nas. Nie zapomniał on kim tak naprawdę był odziany w czerewień i błękit prosty chłopak z Kansas, gdy obecnie jego obraz jest mocno zniekształcony. Jego wizja jest prosta do bólu. Jestem przekonany, że w filmie zobaczymy Clarka robiącego superzwyczajne czynności, coś na wzór Peter Parkera. Nie będzie tu przebierania się w strój w magiczny sposób "w budce", czy "z wiru". Podejrzewam, że Clark będzie nosić przy sobie "torbę na siłownię", bo przecież peleryna się nie ukryje pod koszulą.

Ja tam ufam Jamesowi Gunnowi. Dobrał świetnego aktora. Supergirl również genialny casting. Co do Lexa to mam trochę obawów, ale Holt nie jest amatorem i nie będzie błaznem, a raczej podobnie ludzkim Luthorem, jakiego widzieliśmy w Tajemnicach Smallville. Zapomnijcie o Cavillu i całej reszcie postaci, których nawet wielogodzinne filmy nie są w stanie odpowiednio ukazać. Pora by ktoś zrobił z tym porządek.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1568 dnia: So, 11 Maj 2024, 08:05:45 »
Strój podobny do tego jaki nosił Superman z CW i... To wcale nie musi być zły pomysł. Cavill nosił pancerz, majestatycznie wyeksponowane kryptońskie wzornictwo, posągowy styl i Bóg Wśród Ludzi. Gunn ma wyraźnie inną wizję. Chce by wszystko było przyziemne. Superman ma być jednym z nas. Ma być ludzki. Ma zakładać buty jak każdy z nas - scena genialna w swojej prostocie. To tak jakby pokazał Clarka siedzącego na kiblu. Gunn jest fanem serialu Tajemnice Smallville, gdzie Clark był do bólu ludzki, zmagał się z podobnymi problemami co my. Dzięki temu tak dobrze dopasował się do świata, że zdołał ukryć się w nim, choć biologicznie nie jest jego częścią. Jest kimś lepszym, doskonalszym, ale jego więź z ludźmi, wychowanie na farmie i obdarzenie go miłością przez państwo Kentów, sprawiło że jest właśnie tym Supermanem. To nie Injustice, czy snyderowskie wypatrzenie, gdzie Clarkowi odbiera się to wszystko co czyniło go Supermanem jakiego znamy i stawia go na piedestale.

Mam wrażenie, że James Gunn rozumie lepiej postać niż większość z nas. Nie zapomniał on kim tak naprawdę był odziany w czerewień i błękit prosty chłopak z Kansas, gdy obecnie jego obraz jest mocno zniekształcony. Jego wizja jest prosta do bólu. Jestem przekonany, że w filmie zobaczymy Clarka robiącego superzwyczajne czynności, coś na wzór Peter Parkera. Nie będzie tu przebierania się w strój w magiczny sposób "w budce", czy "z wiru". Podejrzewam, że Clark będzie nosić przy sobie "torbę na siłownię", bo przecież peleryna się nie ukryje pod koszulą.

Ja tam ufam Jamesowi Gunnowi. Dobrał świetnego aktora. Supergirl również genialny casting. Co do Lexa to mam trochę obawów, ale Holt nie jest amatorem i nie będzie błaznem, a raczej podobnie ludzkim Luthorem, jakiego widzieliśmy w Tajemnicach Smallville. Zapomnijcie o Cavillu i całej reszcie postaci, których nawet wielogodzinne filmy nie są w stanie odpowiednio ukazać. Pora by ktoś zrobił z tym porządek.

Ostatnio zauważyłem pewną tendencję w kwestii eSa. Ostatnio masowo na yt wstawia się takie edity

Nieprawidłowy link youtube
Sporo ludzi chyba chce powrotu do korzeni, bo te wszystkie cyniczne i nihilistyczne wariacje jak Homelander, Omin-man, Superman z Injustice o ile wniosły świeżość to stawianie tego na piedestale jest mocno dziwne, żeby nie powiedzieć głupie w  stosunku do tego kim jest Superman i co reprezentuje. Wiem, że dla wielu ludzi to jest naiwna postać, ale imo da się to ugryźć bez cringu z klasą i smakiem tak jak w Superman Tas, komiksach pokroju All Star Superman czy Superman for all seasons.

Cavill jest bardzo ok, ale miał bardzo dużo niefart grać u gościa, który nie umie robić filmów i tyle.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1569 dnia: So, 11 Maj 2024, 10:27:38 »
Miał niefart grać u gościa, który nie umie robić filmów, a mimo to zrobił lepsze filmy od 90% MCU.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1570 dnia: So, 11 Maj 2024, 10:44:24 »
Miał niefart grać u gościa, który nie umie robić filmów, a mimo to zrobił lepsze filmy od 90% MCU.

Yeah? Well, you know, that's just like uh, your opinion, man.

Jeszcze mówimy o gościu z którego swojego czasu lała masa środowisk filmowych, krytyków i widzów, a to są jakieś teksty mające z niego zrobić drugiego Nolana z jego Batmanami. Litości.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1571 dnia: So, 11 Maj 2024, 11:03:25 »
Yeah? Well, you know, that's just like uh, your opinion, man.
No, dokładnie tak samo, jak i twoje zdanie. Które w dodatku powtarzasz w kółko w każdym poście.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1572 dnia: So, 11 Maj 2024, 11:08:41 »
No, dokładnie tak samo, jak i twoje zdanie. Które w dodatku powtarzasz w kółko w każdym poście.

Dokładnie naklepałem 1221 postów na temat Zacka Snydera  ;D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1573 dnia: So, 11 Maj 2024, 11:18:34 »
Jestem w stanie w to uwierzyć.

« Ostatnia zmiana: So, 11 Maj 2024, 11:21:57 wysłana przez Castiglione »

Offline Pan M

« Odpowiedź #1574 dnia: So, 11 Maj 2024, 11:27:16 »
Jestem w stanie w to uwierzyć.

Nie no 2 posty wow. Ułatwię Ci sprawę, w ostatnim czasie od 21 kwietnia naklepałem aż uwaga 7 postów o tym panie. Manipulujące jaką zastosowałeś, jakoby w wyszukiwarka wskazywała, że każda z 92 stron postów jakie naklepałem  jest o Snyderze nie będę komentował zbyt rozlegle. Ktoś tu nie wie jak działa wyszukiwarka.

Tu prawilny sposób sprawdzania takich rzeczy, tylko, że nadal to jest całościowy wynik na forum czyli posty wszystkich a nie tylko moje.
« Ostatnia zmiana: So, 11 Maj 2024, 12:06:40 wysłana przez Pan M »