I dobrze, że odcinają się od tego Uniwersum Snydera, bo ono od początku nie było dobrym pomysłem.
TL;DR Dobrze, że odcinają się od wizji Snydera, bo robienie z tego Uniwersum Filmowego nie jest dobrym pomysłem.
Wiecie, BvS czy MoS czy JL nie krytykuję tak bardzo dlatego, że to złe filmy, tylko dlatego że wizja Snydera nie działała jako uniwersum. Nolan miał swoją wizję Batmana, napisał o tym fanfic, i zrobił bardzo cenione przez wielu ludzi filmy z Batmanem. I choć nie uważam je za tak dobre (szczególnie trójkę) dzieła, to mimo wszystko Nolan nie próbował z tego zrobić Uniwersum, w przeciwieństwie do Snydera. I mean, to Uniwersum gdzie:
-Ikoniczni zloczyńcy się w ogóle zachowują inaczej od pierwowzorów (Luthor), I sporo z nich jest zbyt szybko zabijana (Zod, Doomsday)
-Jedna z najbardziej znanych postaci Uniwersum DC ginie już w 2 filmie, pomimo że go ledwo poznaliśmy. Rany, film animowany o śmierci Supermana z 2018 zrobił lepiej jego śmierć, a i tak ten film był 2 razy krótszy od BvS
-masa postaci ma ginąć już w pierwszych filmach (Jimmy Olsen, właśnie Superman, chyba nawet Cyborg miał zginąć w wizji Snydera)
-Batman działa od ponad 20 lat, on sam jest kreowany na takiego starszego gościa w JL. No sorry, ale jeśli się robi budujące uniwersum no to Batman powinien działać może od kilku lat, i powinien mieć w tym czasie już z 5 Robinów i całą Batrodzinę, a w BvS ma tylko Alfreda, reszta nie jest nawet wspomniana.
Mógłbym jeszcze długo pisać, ale mi się już trochę nie chce

dobrze, że Shazam raczej będzie komediowy, bo nie wyobrażam sobie Billy'ego jako dzieciaka, który ma codziennie myśli samobójcze, jest gnębiony w szkole, a za każdym razem jak się zmienia w Shazama czuje wewnętrzny ból i nienawiść do świata.
Nie wiem na ile to jest potwierdzone, ale w Shazzamie ma być cameo Supermana bez Cavilla zatem można sobie już coś z tego wywnioskować.
A czy ostatnio Cavill nie wysylal zdjęć z kostoumem Supermana? Akurat mi jego troche szkoda, bo to jeszcze mlody aktor jest w przeciwieństwie do Afflecka, i nawet dobrze zagrał Supsa. Ale jak jiz robić retcony itp to trzeba iść na całość.