Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 231563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gieferg

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1020 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 11:33:03 »
Bawi mnie to oznaczanie spoilerami czegoś, o czym każdy choć trochę zainteresowany wiedział od dawna i tylko się potwierdziło.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1021 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 11:41:11 »
Mnie też, ale spoilerofobia jest żywa w narodzie i kilka awantur już tu było, a ja wolę nie obrażać czyichś uczuć religijnych.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1022 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 12:29:17 »
Bawi mnie to oznaczanie spoilerami czegoś, o czym każdy choć trochę zainteresowany wiedział od dawna i tylko się potwierdziło.

A mnie wkurwia spoilerowanie, zwłaszcza na temat filmów, które nawet jeszcze nie pojawiły się na ekranie. Zwyczajny brak szacunku do innych, ale to każdy mający choć odrobinę empatii doskonale rozumie.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1023 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 12:42:52 »
Mnie też irytuje spoilerowanie, ale bez przesady, nie w takiej sytuacji.

Offline kubisz

« Odpowiedź #1024 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 12:44:52 »
Spoilerem jest to, co Gieferg uzna za spoiler. Można się rozejść.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1026 dnia: Pt, 14 Październik 2022, 22:47:34 »
Nie wiem ale chciałbym aby plotki z eSem się potwierdziły.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1027 dnia: So, 15 Październik 2022, 11:21:39 »
« Ostatnia zmiana: So, 15 Październik 2022, 11:24:58 wysłana przez Gieferg »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1028 dnia: So, 15 Październik 2022, 19:35:22 »
No to megasnie będzie oglądane za kilka dni😀

Offline Kyms

« Odpowiedź #1029 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 09:16:00 »
Obiecujące wieści pochodzące od The Hollywood Reporter:

- W dalszym ciągu brak szefa, który miałby czuwać nad 10letnim planem filmów DC. Tymczasowo funkcję pełni Michael De Luca, który w przyszłości może zająć ten stołek na stałe.
- James Gunn negocjuje warunki nad kolejnym projektem filmowym. Byłaby to kolejna część współpracy Gunna z DC nie licząc 2 sezonu "Peacemaker" i tajemniczego projektu, w który może być zaangażowany Idris Elba.
- Matt Reeves chce poszerzyć uniwersum Batmańskie o projekty filmowe ze Scarecrownem, Clayfacem czy Profesorem Pygem. Podobno aktywnie spotyka się ze scenarzystami, którzy mogliby pracować nad nimi.
- Na ukończeniu jest scenariusz do "Wonder Woman 3", a aktualnie trwają prace nad "Flash 2" (tu pracę prowadzi David Leslie Johnson-McGoldrick)
- Zatanna dołącza do porzuconych projektów magicznych Abramsa (za dużo to nie zrealizował...).
- ...co nie oznacza, że Abrams nic nie zrealizuje ze swojej umowy z DC. Brany jest pod uwagę projekt z czarnoskórym Supermanem, którego ulokowanie byłoby poza kontinuum DC (coś na zasadzie "The Batman" czy "Joker").
- No i gratka dla fanów Henryka... prawdopodobnie doczekamy się kontynuacji "Man of Steel 2" z Henrykiem w roli głównej. Projekt jest na wczesnym etapie produkcji, obecnie trwają poszukiwania scenarzystów. Zapowiedź projektu jest wynikową z nacisków The Rocka na szefostwo WB (jak i niechęci poprzedniego zarządu).
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1030 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 14:15:53 »
Jeśli Dwayne Johnson albo twórcy „Czarnego Adama” będą mieli cokolwiek wspólnego z nowym „Człowiekiem ze stali”, to równie dobrze film można już teraz wyrzucić do kosza i Cavill niech lepiej nie wraca.

„Czarny Adam” – recenzja filmu. Fałszywy mesjasz nadchodzi.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1031 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 16:19:17 »
Czy powrót HC do roli Supermana oznacza, że Ben Affleck także przywdzieje kostium Batmana? Czy będziemy mieli jakiś restart? Czy jest w planach kolejny film, w którym Batmana zagra Pattinson?

Online Necr09

« Odpowiedź #1032 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 17:18:54 »
Ale Affleck ma wrócić jako Fatman Batman w Aquamanie 2 i z tego co dało się znaleźć w sieci miał też wrócić w Flash'u ale tu pewności już nie mam.

https://pl.ign.com/aquaman-2/51261/news/aquaman-2-ben-affleck-pojawi-sie-w-filmie-jako-batman,

co do Pattisona to Reeves ma się dopiero zabrać za napisanie scenariusza do drugiej części, ale to pewnie jesazcze trochę minie zanim zaczną kręcić.
FGO: 758,469,198

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1033 dnia: Śr, 19 Październik 2022, 17:51:24 »
A to nie było tak, że w obu produkcjach miał się pojawić Keaton jako batman, ale że coś nie zgrało się z harmonogramem i wymienili go na Afflecka? Ja pamiętam wypowiedzi Afflecka po Justice League, że już nie wróci jako batman, więc to cameo to raczej niespodziewane występy. Restartu bym się raczej nie spodziewał, dopóki DC nie znajdzie swojego 'kevina'.

Osobiście czekam tylko na to co dalej zrobi Matt Reeves, no i te projekty Jamesa Gunna.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1034 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 08:01:00 »
Czy powrót HC do roli Supermana oznacza, że Ben Affleck także przywdzieje kostium Batmana? Czy będziemy mieli jakiś restart? Czy jest w planach kolejny film, w którym Batmana zagra Pattinson?

Inaczej. W "The Flash" będzie dwóch Batmanów - w wersji Afflecka i Keatona. Pierwotnie ten pierwszy miał zginąć zamykając rozdział Batflecka w DCEU, a oficjalnym Batsem spinającym różne projekty miał stać się Keaton.

Stąd Keaton także w "Batgirl". I w "Aquaman 2".

Ale przyszedł Zaslav (szef wszystkich szefów) i Hamada (szeg DCEU) został odstawiony od korytka. Zaslav skasował "Batgirl" i doprowadził do sytuacji, że Keatona w Aquamanie zastąpił Affleck. Tak więc Batfleck raczej nie zginie w "The Flash".
Osobiście obawiam się czy ci debile (Zaslav i s-ka) nie usuną/potną roli Keatona w "The Flash" (aczkolwiek to duża rola i ingerencja w gotowy film jest już raczej niemożliwa).

Jak już kiedyś pisałem w KZ, korpotwory z Warner Bros. nie ogarniają tego co mają i - jak widać - po latach nic się nie zmieniło. Fuckup po fuckupie. Szukają swojego Pajaca w Czapeczce, tylko nie tam gdzie trzeba. Mają od cholery fanów/fachowców zarazem i Stanach i na świecie, ale ich nie interesują ludzie z wizją, tylko zawodnik drukujący dolary.

Najzabawniejszy jest w tym wszystkim Keaton, który bez ogródek mówi, że ma na to wszystko wywalone, w ogóle nie wie o co chodzi z kilkoma wersjami Batsa i jedyne co go interesuje to przelew na konto.

A Snyder siedzi w domu i chyba śmieje się z tych idiotów. Mieli coś swojego, własnego, oryginalnego i zniszczyli to w pogoni za tandetą MCU.

PS. Jest niewielka szansa, że pozostanie Afflecka w DCEU skończy się realizacją jego scenariusza, który napisał z Geoff'em Johns'em. Oficjalnie Affleck odstąpił od realizacji, bo uważał, że historia nie przebija poziomem "The Dark Knight". Myślę, że teraz, kiedy zobaczył co po ponad dwóch latach cyzelowania scenariusza Reeves wypuścił jako ostateczną wersję, nie powinien być tak skromny. ;D
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain