"Willow" to był piękny film. Bang , bang! Veni, vidi, vici - widziałem to tylko raz, jednak nie mogłem uwierzyć, że to był aż tak dobrze zrobiony (oczywiście genialnym dziełem to nie było, ale na pewno imponowało tą fantasy-przygodową opowieścią, mimo skromnego budżetu, chyba że na takowy ,,skromny" miał wyglądać) produkt! I to sam papa Lucas maczał w tym projekcie ponoć palce - najpierw, o ile pamiętam to, co miało być związane z "Willow" miało wyglądać tak, że: George Lucas miał stworzyć jakiś zakon zwany "Willowowie", i oni mieli być powiązani jakoś z Jedi'ah i z Mocą. Nie wiem jak to inaczej napisać, ale w każdym razie Warwick Davis i inni aktorzy karlego wzrostu dali ogromną ilość ciepła temu filmowi! "Willow (1988)": 8/10!
@Up
A'propos filmu pt. "Duchy Inisherin", który dołączono do oferty Disney+. WoW, nie spodziewałem się że to właśnie Disney+ na swojej platformie, praktycznie z dnia na dzień będzie wstawiać coraz to więcej i więcej filmów pokroju ,,Duchów" właśnie (oraz seriali), które nie dość że z tym ,,korpo światem" nie mają nic wspólnego, to reprezentują światowy poziom kinowej myśli ludzkiej! Ha! Coraz więcej kina dramatycznego oraz seriali z tych nieco cięższych gatunków na ,,uszanowanko" Disneyu! No i oto chodzi! No i dobrze, że zaistniała jakaś swego rodzaju ,,fuzja" STAR z Disney, bo dzięki usłudze STAR właśnie ta platforma streamingowa zaopatruje nas w nieco poważniejsze i bardziej zróżnicowane treści!