Autor Wątek: Amazon Prime Video  (Przeczytany 43691 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotkwadrat

Odp: Amazon Prime Video
« Odpowiedź #300 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 22:33:33 »
Bo dziś Bond nie ma być samcem. Ma grzecznie jechać z kobietą na skuterze jako pasażer.

Offline death_bird

« Odpowiedź #301 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 23:43:45 »
Masa lepszych aktorów by nie była tego pewna, ale widać po paru Spider-Manach uważa się za tę samą półkę co Robert Pattinson.

Holland Bondem to śmiech na sali, ale o co chodzi z tą "półką" Pattinsona to żywcem nie rozumiem...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Yorik

« Odpowiedź #302 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 00:09:49 »
Obejrzyj filmy z Pattinsonem inne niż Zmierzch, porównaj z filmografią Hollanda, to zrozumiesz.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Xmen

« Odpowiedź #303 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 00:47:52 »
O Pattinsonie często słyszę opinie, że to dobry aktor. Ja chyba jestem nieobiektywny bo jakiej roli nie gra zawsze widzę w nim blyszczącego w słońcu Edwarda ze zmierzchu. No może w Batmanie trochę o tym zapomniałem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #304 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 07:30:26 »
O Pattinsonie często słyszę opinie, że to dobry aktor. Ja chyba jestem nieobiektywny bo jakiej roli nie gra zawsze widzę w nim blyszczącego w słońcu Edwarda ze zmierzchu. No może w Batmanie trochę o tym zapomniałem.

Sam sobie odpowiedziałeś, nie ma tutaj pola do dyskusji.

Offline death_bird

« Odpowiedź #305 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 12:10:08 »
Obejrzyj filmy z Pattinsonem inne niż Zmierzch, porównaj z filmografią Hollanda, to zrozumiesz.

Z tego całego Zmierzchu nie widziałem nic.
W "Król" gość wg mnie błaznował, w "Batman" wyszło z tego jakieś stłasznie młoczne emo a w jakimś innym, którego tytułu żywcem nie pamiętam gość nie sprawiał wrażenia aktora tylko kukiełki wodzonej na sznurkach przez reżysera... (teraz będzie mnie męczyło co to za film, może później to wygrzebię)... Holland to jest taki typowy produkt di$neyowski (chociaż przyznaję, że nie widziałem "Turn"), ale Pattinson to jak dla mnie promowane na siłę drewno.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline OokamiG

« Odpowiedź #306 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 12:32:29 »
To zobacz Good Time.

Offline Dracos

« Odpowiedź #307 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 13:53:15 »
Ostatni film jaki z nim widziałem to Mickey 17 i film był tak marny (aż dziw że to reżyser Parasite wypuścił) że jednym z niewielu jaśniejszych punktów była rola Pattinsona, ale żeby tak zaraz go okrzykiwać że on takim dobrym aktorem jest to sam nie wiem. Na pewno nie jest tragiczny i można mu pogratulować że się zgrabnie odkleił od roli Edwarda, a to nie każdemu się udaje w Hollywood.

Offline Xmen

« Odpowiedź #308 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 17:56:31 »
Sam sobie odpowiedziałeś, nie ma tutaj pola do dyskusji.
Faktycznie, czytam opinie innych forumowiczów i rzeczywiście Pattinson nie daje wielu możliwości do dyskusji.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Pan M

« Odpowiedź #309 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 16:07:39 »

"Śródziemie to materiał na serial typu Dexter"?
ALEŻ TAK!

Dexter to nie jest serial, który stawia w pierwszym miejscu na makabrę rodem ze slasherów czy jakieś hardcore treści. Najbardziej hardcore to tam jest koncepcja na główną postace. Dexter to raczej historia zaburzonego człowieka z bardzo mocny naciskiem  na relacje z innymi ludźmi. Ma trochę elementów komediowych, ale też potrafi być mocno dramatyczny.

Wciąż Tokien nie ma z tym nic wspólnego.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #310 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 19:01:52 »
Zaburzony to był Suchodolski.  Dexter to był zimny, wielokrotny morderca i prawdziwy siepacz.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Pan M

« Odpowiedź #311 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 20:10:40 »
Zaburzony to był Suchodolski.  Dexter to był zimny, wielokrotny morderca i prawdziwy siepacz.

Widać, że nie obejrzałaś więcej niż kilku odcinków pierwszego sezonu.

Dex to chyba najbardziej ludzki seryjny morderca w popkulturze- tu się często pojawia zarzut zbytniego humanizowania tej postaci- ale serial też nie idzie w totalnie robienie z niego misia przytulaska.

Generalnie to obraz zimnego typa istnieje istnieje  wyłącznie na początku w głowie głównego bohatera, który jest tu narratorem przez monologi wewnętrzne a narracyjnie to wszystko sypie się przez to jak obserwujemy tą postać i później jej wyraźnie inne wnioski od tych z początku. Ergo zależy mi na siostrze przyrodniej, ergo potrafi się zakochać, ergo troszczy się o syna.

De facto chłop też gdyby był tym co przedstawiasz mordowałby jak leci, tymczasem on przez lata konsekwentnie trzyma się kodeksu eliminowania najgorszych jednostek.

Jasne jest to kontrowersyjne ale imo to  bardziej zrozumiały i jasny koncept niż dajmy na to robienie niewinniątka z Saurona, który nawet nie jest człowiekiem.

Zestawienie z majorem pominę, bo jest lekko od czapy.

Offline Adolf

« Odpowiedź #312 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 22:07:56 »
Dexter przecież spotykał na swojej drodze prawdziwych psycholi i wyraźnie się na ich tle wyróżniał. Jednak co go tatuś wychował, to wyszedł na ludzi i nawet robi dużo "dobrego" dla ogółu społeczeństwa. I to właśnie fajne. Można się z tym utożsamić. Mamy sympatycznych, łagodnych sąsiadów, a tak na prawdę nie wiemy co im w głowie siedzi, bo nigdy nie eksponują swoich zwierzęcych potrzeb. Serial był na tym oparty. Podobnie jak Breaking Bad, gdzie główny bohater wyrasta na bossa narkotykowego tuż pod nosem policji. A jak chcecie to przełożyć na elfy... To nawet by się dało zrobić, tylko trzeba by było ładnie pokazać społeczeństwo w jakim żyją.

Offline Pan M

« Odpowiedź #313 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 09:01:26 »
Dexter przecież spotykał na swojej drodze prawdziwych psycholi i wyraźnie się na ich tle wyróżniał. Jednak co go tatuś wychował, to wyszedł na ludzi i nawet robi dużo "dobrego" dla ogółu społeczeństwa. I to właśnie fajne. Można się z tym utożsamić. Mamy sympatycznych, łagodnych sąsiadów, a tak na prawdę nie wiemy co im w głowie siedzi, bo nigdy nie eksponują swoich zwierzęcych potrzeb. Serial był na tym oparty. Podobnie jak Breaking Bad, gdzie główny bohater wyrasta na bossa narkotykowego tuż pod nosem policji. A jak chcecie to przełożyć na elfy... To nawet by się dało zrobić, tylko trzeba by było ładnie pokazać społeczeństwo w jakim żyją.

Dexter to po prostu złożona postać. Równocześnie złoczyńca, antybohater, bohater i antyzloczyńca. Zależy z którego punktu siedzenia się patrzy. Na pewno gość jest dużo bardziej złożony od całej gromady postaci z rop  ;D Nie mówiąc już że reszta trzódki z Dextera to sporo sympatycznych postaci z którymi po prostu można się zrzyc.

Porównywanie Tolkiena do Breaking Bad, Soprano, Dextera to jeden z najbardziej absurdalnych dowodów na to jak  ten serial jest skazany na to czym jest czyli bycie byle czym- sami twórcy wskazywali na analogię między Sauronem a  Tony Soprano  ::)

https://screenrant.com/lotr-rings-power-sauron-sopranos-breaking-bad-villain/

Po jakiego czorta z literatury Tolkiena robić coś pokrewnego do hitów serialowych 21 wieku?

Wystarczyło zrobić dobry serial fantasy bez modernizacji. Toż to nie jest Wiedźmin, żeby "przemeblować" elfy. Najlepiej o tym co to za serial pokazuje, że nie ma postaci na miarę Waltera White, Tony`ego Soprano ani Dextera, jest za to rozwydrzona Galadriela, idiotyzm w rodzaju bitwa armii wojska o  jedna wioskę- dużo świetnych seriali w późniejszych sezonach dostawało głupotki, ale to jest już w pierwszym sezonie tego dzieła. Najważniejsze, że serial  mało kto traktuje serio, ludzie bardziej kręcą bekę kiedy Sauron zapłodni Galadriele, że Numeron stał się Wakanda. To już podzieliło los Wiedźmina by Netflix. Ja drugi sezon olałem, nie zamierzam tego oglądać bo po co jak wiem że to do mnie nie trafia. Niech nauczą się, że to widz głosuje oglądalnością. Dodawanie elfom  problemów rodem z seriali dramatycznych HBO na miarę tych dwóch "uzdolnionych" twórców ringsow to żart z dobrych seriali że streamingow.

Jakimś cudem rop nie wygrał żadnych istotnych nagród na Emmy, co najwyżej może za efekty....

Offline Yorik

« Odpowiedź #314 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 20:02:21 »

Nie znam uniwersum Szkolnej lepiej niż przez osmozę, ale czy ten człowiek nie miał po prostu problemu z alkoholem, i był wyzyskiwany i poniżany przez Kononowicza? Miałem kiedyś guilty pleasure w postaci słuchania podcastów jednego faceta, który śledził to uniwersum, i sposób w jaki opisywał Kononowicza i jego kolegę, był bliski określenia Twojego pamiętnego tematu - "Narcyzik robiący xxx". Nie była to jedyna osoba, która przedstawiała Konona inaczej, aniżeli te współczujące materiały na youtube.
"Go ahead....I've had to deal with worse."