Autor Wątek: Amazon Prime Video  (Przeczytany 24953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio

Odp: Amazon Prime Video
« Odpowiedź #210 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 22:40:28 »
Na razie wyskakuje "to wideo jest obecnie niedostępne" przy próbie odtwarzania, ale chyba na prime dodadzą niedługo Gwiezdne Wrota całe! ;D Moje zdjęcie z appki na konsolę:

Uniwersum i Atlantyda też tak jest

No chyba, że dadzą to na tę swoją "subskrypcję w subskrypcji" MGM za 17zł/msc, ale to i tak się ucieszę i będę płacił.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #211 dnia: Cz, 01 Sierpień 2024, 13:46:36 »
A ja tym się jaram:
Ciekawe czy tak fajnie jak w grach uda im się zachować balans między poważną fabułą główną, a niedorzecznymi pobocznymi questami. :)

Podobno rezygnują z questów pobocznych bo serial ma mieć tylko 6 odcinków.

Offline Interloper

« Odpowiedź #212 dnia: Cz, 01 Sierpień 2024, 16:35:21 »
Na razie wyskakuje "to wideo jest obecnie niedostępne" przy próbie odtwarzania, ale chyba na prime dodadzą niedługo Gwiezdne Wrota całe! ;D Moje zdjęcie z appki na konsolę:

Uniwersum i Atlantyda też tak jest

No chyba, że dadzą to na tę swoją "subskrypcję w subskrypcji" MGM za 17zł/msc, ale to i tak się ucieszę i będę płacił.
To jest jednak na subskrypcję w subskrypcji. :/

Offline Piterrini

« Odpowiedź #213 dnia: Cz, 01 Sierpień 2024, 17:42:02 »
Co do Yakuzy to mam nadzieję, że będzie "japońsko", ale dla zachodniego widza (czyli mniej melodramatu i lekko poważniej) i z zachowaniem estetyki pierwowzoru. Nie wiem czy to możliwe, stylistycznie świetnie jakby to było coś jak film z 2007, a szczerze to mnie by pasował nie tylko styl, ale i klimat, komizm, taki over-the-top - tyle że to wg fanów gier odbiegało znacząco od materiału źródłowego (sam nie wiem dokładnie dlaczego), więc... Tyle że takiego czegoś zachodni widz by nie kupił, więc strzelam że to będzie w 90% poważny, high-stakes (porzucając "questy" ;) ) serial.

Oglądam Sunny od Apple, bez żadnej znajomości materiału źródłowego, to jest mystery/conspiracy/sci-fi osadzone w Japonii, do czego zmierzam - Yakuza w nieco przerysowanej formie ma w serialu swoje miejsce, czego właściwie się nie spodziewałem, zwłaszcza że już dłuższy czas temu trend kina gangsterskiego malał na rzecz... mniej karykaturalnych i jednowymiarowych stereotypów, czyli w kierunku bardziej "ludzkim", dobro kontra zło, charaktery postaci na pierwszym planie, szokowania np. przemocą, "gloryfikowania" tego "stylu życia" już nie ma za dużo. I właśnie oglądając poprzedni odcinek Sunny pomyślałem, że w nowych produkcjach tego prawie nie ma, a tu dosłownie w tym samym czasie ww. trailer od Amazonu. W każdym razie - chciałbym żeby były kolorowe garnitury, neony i dobra choreografia walk, fabuła... Mam nadzieję że nie będzie budowana żadna "saga", bo widmo kancelacji niestety jest niemałe (z takich "zbliżonych" targetem to ostatnio Tokyo Vice, poprzednio Warrior dwukrotnie...), mimo że to niby na fali popularności adaptacji gier, ale... Yakuza to nie Fallout.

Offline Danio

« Odpowiedź #214 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 01:21:56 »
To jest jednak na subskrypcję w subskrypcji. :/
To jeszcze do przeżycia, spodziewałem się i moim zdaniem cena jest przyzwoita, tylko teraz się dowiedziałem, że nie ma polskich napisów. :(

Może za parę miesięcy dodadzą, będę sprawdzał co jakiś czas.

Online Kandor

« Odpowiedź #215 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 01:40:24 »
To jeszcze do przeżycia, spodziewałem się i moim zdaniem cena jest przyzwoita, tylko teraz się dowiedziałem, że nie ma polskich napisów. :(

Jak w to najszybciej "wejść"? Bo jak już wejdę to zdecydowanie w to wchodzę 😊

Offline Danio

« Odpowiedź #216 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 01:53:57 »
Jak w to najszybciej "wejść"? Bo jak już wejdę to zdecydowanie w to wchodzę 😊
W sensie jak zacząć oglądać Gwiezdne Wrota? Najpierw film z '94, potem serial Stargate SG-1, pierwszy sezon mi się jeszcze tak mocno nie podobał, ale potem cały świat i ekipę pokochałem. A od 8 sezonu SG-1 gdy już weszła Atlantyda najlepiej korzystać z rozpiski:

Trochę tego jest. :D

Online Kandor

« Odpowiedź #217 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 02:33:57 »
W sensie jak zacząć oglądać Gwiezdne Wrota? Najpierw film z '94, potem serial Stargate SG-1, pierwszy sezon mi się jeszcze tak mocno nie podobał, ale potem cały świat i ekipę pokochałem. A od 8 sezonu SG-1 gdy już weszła Atlantyda najlepiej korzystać z rozpiski:

Trochę tego jest. :D
Nie, rany, jak wejść w ten "abonament w abonamencie". SG oglądałem, a wiadomo że zawsze jest problem znaleźć to na legalu i w jakiejś przyzwoitej jakości.

Offline Danio

« Odpowiedź #218 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 03:20:11 »
Nic prostszego, wchodzisz w aplikację Prime Video, idziesz trochę w dół i tam masz "moje subskrypcje" i jest MGM. Albo po prostu wyszukasz sobie Gwiezdne Wrota do oglądania i tam też ci zaproponuje subskrypcję MGM przy próbie odpalenia.

Online Kandor

« Odpowiedź #219 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 04:14:18 »
Nic prostszego, wchodzisz w aplikację Prime Video, idziesz trochę w dół i tam masz "moje subskrypcje" i jest MGM. Albo po prostu wyszukasz sobie Gwiezdne Wrota do oglądania i tam też ci zaproponuje subskrypcję MGM przy próbie odpalenia.
Dziękuję. OK, już oglądam "SG1" (z polskimi napisami) :-)

Online Kandor

« Odpowiedź #220 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 04:17:16 »

Ja odpaliłem właśnie pierwszy odcinek "SG1" i MAM polskie napisy :-) Może brak w innych serialach/sezonach seriali.
Swoją drogą Robocopy też nadrobię (mam polską grę na PS5 do ogrania i planuję też zakup gierki na PS2 :-)).

Offline Danio

« Odpowiedź #221 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 07:32:43 »
Jakieś losowe odcinki mają napisy, ale zdecydowana większość nie, przynajmniej w Polsce. W 1 sezonie np. 1 odcinek ma napisy, 2, 3, 4, 5 i 6 nie, 7 i 8 ma, 9 znowu nie i tak dalej...

Offline Necr09

« Odpowiedź #222 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 09:14:31 »
Na wczorajszym gamescom Opening Night Live 2024 zaprezentowano poza grami zwiastun Secret Level. Jest to produkcja od znanego z pierwszego Deadpoola i netflixowego Miłość, śmierć i roboty Tima Millera. Serial będzie luźną adaptacją aż 15 gier, w tym m.in. Warhammera 40k, Unreal Tournamenta czy Armored Core. Premiera na Amazonie 10 grudnia.

FGO: 758,469,198

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #223 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 19:26:29 »
Drugi sezon Koła Czasu jest tylko odrobinę lepszy.

Powiem szczerze...Zaczęłam oglądać 2 sezon gdzieś w lutym. Był tak pasjonujący inaczej, że (masochistycznie) przedzierałam się fragmentami przez pierwsze 3 odcinki niczym Maczeta Tarantino przez jelita przeciwników. W tym sensie że w momencie kiedy zaczynałam umierać z nudów, kończyłam oglądanie i potem zaczynałam w tym miejscu. Jest koniec sierpnia, dotarłam do połowy odcinka 3 i...ku...a, to nie ma sensu. Serial jest tak samo rozlazły, męczący, nudny; wybitnie nieangażujący, potwornie słaby niemal pod każdym względem. Żadna postać mnie tam nie zainteresowała na dłużej niż chwilę, z villainem włącznie. Wręcz przeciwnie: wk...ają mnie tam, męczą i osłabiają prawie wszyscy bohaterowie.  "Koło Czasu" nie jest dla mnie. Ni chu chu. 🤷‍♀️
« Ostatnia zmiana: So, 24 Sierpień 2024, 19:33:39 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?