Nie rozumiem analogii jakimi Ci ludzie się kierują, troll jak postać z Breaking bad...ale w sumie Ci sami goście porównywali Saurona do Tony'ego Soprano.
To jest jakiś gigantyczny absurd co Ci goście wygadują o najbardziej klasycznym z uniwersów fantasy, oni chyba myślą, że śródziemie to jakiś materiał na serial typu " Dexter".
Hola, hola.
On ma na imię Damrod, a znany jest jako "Zjadacz Smoczych Kości". I zapewne nie tylko smoczych; warto zwrócić uwagę na liczne
zawieszone u jego pasa. 😏
Skoro twórcy dokonali porównania do gościa z BB - to znaczy że musi być coś na rzeczy. 🧐 I raczej nie oburzałabym się o podobne porównanie.
Najprawdopodobniej Damrod należy do tej wyjątkowej rasy trolli; specjalnie przystosowanej do walki. Wyhodowana przez Saurona, który podbił ich wartość bojową do maksimum. Są nie tylko najsilniejsi, najwytrwalsi, ale też najkrwawsi i najbardziej brutalni spośród innych trolli. Przewyższają też całą resztę swego gatunku inteligencją i podstępnością. Jedynym językiem jakim się posługują to Czarna Mowa. Jeśli w ogóle przyjdzie im ochota by się odezwać
Niestraszne im promienie słońca.
Nasuwa się oczywiste podejrzenie, że sam Damrod jest kimś w rodzaju lidera, 'Króla' trolli; tak jak absolutnie wyjątkowym "Okazem" wśród orków okazał się były sauronkowy pupil, Adar. Stojący zresztą przed rzeczonym Damrodem na załączonym obrazku, z mieczem w ręku...
A nawet najzacieklejsi krytykanci ROP byli w stanie stwierdzić, gdy się ich przyciśnie 😂, iż Adar jest jednym z najlepszych elementów serialu.
Niesamowicie charyzmatyczny, ponadprzeciętnie inteligentny, niezwykle świadomy. Tak daleki od obrazu "typowego orka", (tego który nam był serwowany do tej pory); jak to tylko możliwe. Przewyższający innych przedstawicieli swojego gatunku wręcz niebotycznie.
Dlatego sądzę, że Zjadacz Smoczych Kości stanowi podobnie unikalny egzemplarz. ☺
I emmm, co do stu tysięcy poziomów Pustki jest złego w porównaniu Saurona do Tony'ego Soprano?
Twórcy ROP stwierdzili właśnie że jeśli kazano by im wymienić 1 powód; dla którego zdecydowali się na stworzenie 5 sezonowego serialu za 1 mld łącznie, to była nią chęć opowiedzenia historii Saurona. Historii Władcy Pierścieni, który dotąd był traktowany raczej po macoszemu. Zwłaszcza jeśli chodzi o jego wersje ekranowe.
Uważają możliwość przedstawienia postaci Czarnego Pana za fascynujące, i są wdzięczni że pozwolono im wypełnić tę lukę.
Zaznaczyli też, że 1 sezon "Pierścieni" to był taki zaledwie przedwstępiczek. Spokojniutkie, bezstresowe wprowadzenie. Żeby tylko delikatnie zarysować kto, co, gdzie i jak.
I osobiście bawi mnie szalenie że Sauron już w 1 sezonie wyszedł im jako lepsza, fajniejsza, bardziej zawadiacka i o niebo ciekawsza wersja
; a facet nawet rąk nie zdążył umyć.🤷♀️
Aczkolwiek, założyć należy że teraz samozwańczy bóg śmierci i Następca Morgotha przestanie się już pieścić...😂
A ja na to czekam!
"Śródziemie to materiał na serial typu Dexter"?
ALEŻ TAK!
Ja wiem, że te family friendly wersje Jacksona spaczyły nas odbiorców trochę. ☺ I zdaje się nam, że LOTR to urocza bajka dla dzieci z morałem.
Z tym że Śródziemie ma też swoją inną, brudną stronę. To też bardzo krwawe i brutalne historie, pełne obrzydlistwa. Może dlatego Tolkien życzył sobie by "Simarilion" I inne mroczniejsze teksty nigdy nie ujrzały światła dziennego?
Dlatego podwójnie się cieszę z podniesienia ratingu przez Amazon!😋😈