Łączę się z tobą w bólu (nie dam like'a, bo na Tapatalku się nie da; chyba że innym razem zajrzę tu przez przeglądarkę, więc nie trać nadziei). Dociągnąłem The X Files do 1/3 4. sezonu.
Na trzy tygodnie przed końcem licencji (mieli ją dokładnie na 12 miesięcy) na wyświetlanie serialu w Polsce wiedziałem, że już nie będę mógł dokończyć. Pomyśleć, że tak się wkręciłem, że zamówiłem brelok do kluczy oraz dwa kubki z plakatem, który Mulder miał w swojej piwnicy w FBI - widać na nim spodek i napis I WANT TO BELIEVE. Kupiłem ponadto na Amazonie (na razie pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie) przewodnik po angielsku po wszystkich odcinkach The X Files (a przy okazji The Lone Gunmen z tego samego uniwersum oraz Millennium). Książka Roberta Shearmana zat. Wanting to Believe; często cytowana na ang. Wikipedii. Z pięciogwiazdkowym systemem ocen.
Na szczęście ostatnim odcinkiem, który udało mi się obejrzeć, były Wspomnienia Palacza (04x07). Na resztę poczekam. Jestem cierpliwy.
Cieszę się, że zdążyłem obejrzeć 7-sezonowy The Shield, zanim zdjęli. Miałem po Scully i Mulderze jeszcze sprawdzić 24, ale też wygasła licencja. No i zrezygnowałem z subskrypcji, a tu takie myki. Za 49 złotych rocznie to oczywiste, że wracam.