Autor Wątek: Amazon Prime Video  (Przeczytany 42717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harlequinka

Odp: Amazon Prime Video
« Odpowiedź #285 dnia: So, 24 Maj 2025, 19:04:39 »
Czarny Pan nie dzieli się Władzą...chyba że z blond Złosnicą; hehe.

"Koło Czasu" skancelowane po 3 sezonie...

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/the-wheel-of-time-canceled-amazon-prime-video-1236229110/

W związku z tą sprawą jest mi osobiście żal wyłącznie fanów WOT dobrej woli. 😋 I TAKICH SZCZERZE TULĘ. 🫂🫂

Mówiąc "fani dobrej woli" mam tutaj teraz na myśli tych pozbawionych jadu dla ROP; bo właśnie duże grono rozczarowanych zaczyna wylewać wiadra pomyj na mój ulubiony serial...Dla tych z kolei przesyłam standardowy; międzynarodowy znak pokoju i miłości!😛

PS. Bo jeśli chodzi o samo WOT; to wybaczcie ale dla mnie jest to tak jakby Uwe Boll zadzwonił do Filoniego, (tego ze Star Wars Ahsoki):

- Elo, ziom; zrobisz ze mną serial fantasy? Nabazgrolimy razem na kolanie scenariusz; a potem na zmianę bedziemy stawać za kamerą i krzyczeć co kilka minut: "Szybciej. Dłużej. Bardziej intensywnie." Wchodzisz w to?
- Nom.

A Bezos to w chwili niepoczytalności finansowo przyklepał.😅
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Online Xmen

« Odpowiedź #286 dnia: So, 24 Maj 2025, 22:50:13 »
Chyba z jakiegoś powodu są rozczarowani? Może serial jest słaby?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #287 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 20:27:01 »
Xmenie, tak.
Fani "Koła Czasu z LGBT+ są wściekli.🙃 Krzyczą o podwójnych standardach; stąd przelewanie jadu w stronę "Pierścieni Władcy"; i płacze o niesprawiedliwość...Imo Bezos pozbywa się po prostu tego całego diversity i queerowych treści...Raz: że to najprawdopodobniej niezbyt rentowne, a dla miliarderów tylko to się liczy. Dwa - Trump nie znosi, a Bezos nie chce denerwować kolegi, który może mu przeszkadzać w zarabianiu kolejnej rzeki miliardów.

Oba seriale są fantasy; jeden mocno luźno oparty na Legendarium Tolkienowskim; drugi na cyklu niejakiego Roberta Jordana; z 40 mln czytelników...
Największa różnica między WOT A ROP jest taka:

Żarcik, hehe.😉

Różnica jest tego typu że tylko kancelowane "Koło Czasu" jest prawdziwie woke i pełne treści lgbt+. Pierścienie [do których prawa streamingowe Bezos właśnie sprzedaje innym platformom] tego nie mają; ale ludzie którzy się na tym nie znają wrzucają je do jednego wora bo: "OLABOGA! WIDZĘ [jednego] CZARNOSKÓREGO ELFA!!! AAA MOJE OCZY! I KTO TO WIDZIAŁ MOKRĄ GALADRIELĘ Z NOŻEM W RĘCE. MATKO BOSKO TOLKIENOWSKO GDZIE TAKIE NIESTOSOWNE RZECZY. Poza tym myśmy się przyzwyczaili i Peter Dżekson nauczał że LOTR to w centrum akcji STREFA TYLKO DLA BIAŁYCH MĘŻCZYZN, a nie jakaś baba (i to jeszcze mało słodka) się będzie się kręciła pod nogami dłużej niż 5 minut..."🤭

W Kole Czasu zaś jest cała zgraja Super Mocnych bi/lub/lesbijskich Feministek = Zakon Wiedźm; których to jednym z ulubionych zajęć jest dosłowne pozbawianie Mocy mężczyzn.

ROP!Galadriel silną elfką jest [jak przykazał Tolkien] ale skacze tylko tak wysoko jak pozwalają jej na to otaczający ją mężczyźni;  [jej podwładni; bliscy przyjaciele:Elrond/Gil-Galad; czy mający do niej dużą słabość Sauron.] I jest to bardzo ładnie i wyraźnie pokazane.
W Kole Czasu jest mnóstwo osób o niebiałym kolorze skórze; w Pierścieniach znakomita większość obsady jest biała. [Naprawdę jest sens lamentować nad elfią randomką o skośnych oczkach która biega po ekranie całą minutę zanim zostanie wyeliminowana?] I poza jedną Galadriel liczą się w zasadzie tylko samcy. 😛
W ROP masz na ekranie tylko hetero normatywność; w Kole Czasu masz inaczej.

Przy czym tak naprawdę wszystkie te rzeczy które wymieniłam jeśli chodzi o Koło Czasu nie byłyby dla mnie problemem jeśli:
- postaci były intrygujące i dobrze zagrane
- gdyby związki lesbijskie czy inne były przekonująco zagrane; o widocznej chemii między aktorkami; ja tego nie widzę dla mnie są one na siłę
- są też związki hetero ale jezuuu; są chyba nawet bardziej na siłę; sztuczne i nijakie. Zero przyciągania; niczego.
- gdyby fabuła i tempo oraz akcja były na poziomie.
Z mojej perspektywy nie ma w "Kole Czasu" niczego takiego. Jeden z najbardziej męczących seriali jakie miałam nieprzyjemność śledzić.
PS. Udało mi się skończyć 2 sezon, ale zajęło mi to rok mordęgi i masochistycznego przedzierania się. 😅 Liczyłam że chociaż złole się rozwiną z czasem ale niestety. Nadal mnie szokuje że Bacho z "Czarnobyla" nie nadaje się na Diabła; haha. Teoretycznie powinien być idealny; a w praktyce...meh.🤣
Spoiler: PokażUkryj
Bieda pseudo Zła Yennefer;
to samo.

Zaś "Pierścienie Władzy"...Cóż, tutaj, teraz; raczej nikt mnie nie poprze😂 ale imo są świetne.😁 Istnieje wielkie prawdopodobieństwo że za x lat zostaną docenione jak należy. Ale to fandom zakręcony na punkcie uświęconej; ponad 20 letniej wizji Jacksona musi ochłonąć; przestać przyjmować postawę oblężonej twierdzy; wyluzować...Myślę że się tego doczekam. KIEDYŚ.🤣
« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Maj 2025, 20:29:29 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #288 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 22:53:07 »
Oba seriale są fantasy; jeden mocno luźno oparty na Legendarium Tolkienowskim;
W końcu to przyznałaś, że ROP to nie jest świat Tolkiena, tylko fanfic.

Poza tym myśmy się przyzwyczaili i Peter Dżekson nauczał że LOTR to w centrum akcji STREFA TYLKO DLA BIAŁYCH MĘŻCZYZN, a nie jakaś baba (i to jeszcze mało słodka) się będzie się kręciła pod nogami dłużej niż 5 minut..."[/i]🤭
To nie Dżekson tylko Tolkien tak wymyślił. To jakby narzekać, że Smerfy mają tylko jedną smerfetkę, albo że krasnoludki z Królewny Śnieżki nie mają żadnej krasnoludki.

Zakon Wiedźm;
Zakony wszelkich wiedźm mają krótki żywot :D

ROP!Galadriel silną elfką jest [jak przykazał Tolkien] ale skacze tylko tak wysoko jak pozwalają jej na to otaczający ją mężczyźni; 
Za to jest mistrzynią w pływaniu i spadaniu z urwisk, mało?

Istnieje wielkie prawdopodobieństwo że za x lat zostaną docenione jak należy.
Potrafię to sobie wyobrazić. Świat post-apokaliptyczny, w którym ocalały tylko 3 taśmy filmowe, ROP, Koło Czasu i Akolita.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Xmen

« Odpowiedź #289 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 23:06:48 »
Top jest krytykowane bo to podobno straszny kupsztal, nie z powodu innego serialu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Pan M

« Odpowiedź #290 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 22:25:29 »
Tymczasem w świecie gier wideo Baldurs Gate 3 jest wychwalane pod niebiosa a gra ma od groma treści jak możliwe romanse homo. Cyberpunk 2077 po wszystkich poprawkach, to też naprawdę dobry tytuł a wypchany czarnymi, transami, postaciami spoza spektrum hetero. Nikt na to nie narzeka, bo pięknie wpasowuje się w to wizję Cyberpunkowej, dystponijnej rzeczywistości. Świat na którym bazuje gra- papierowy róg bodaj z lat 90 taki jest a Śródziemie Tolkiena absolutnie nie.

Śródziemie to nie Ameryka żeby komuś wmawiać, że czarny elf jest normalny- i nie chodzi o drowy- Śródziemie to też nie jest zamerykanizowane d&d. Ponad to obydwie gry dają też możliwość grania postacią hetero, ot pełen rolpej.

Tak naprawdę konsumenci przetrawia jakieś tam lewicowe treści, jeśli tylko te są logiczne wkomponowane w świat przedstawiony i co najważniejsze produkt w którym występują broni się jakością historii. Te dwa seriale to maja  bardzo umowną jakość.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Maj 2025, 22:27:00 wysłana przez Pan M »

Offline komiks

« Odpowiedź #291 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 22:47:57 »
Bo ta cała różnorodność, jest de facto zaprzeczeniem różnorodności. Jeśli w każdym filmie będzie taki sam mix nacji i orientacji, to przestaje to być różnorodne, a staje się jednolite. Różnorodność jest wtedy, gdy masz do wyboru filmy seriale z różnego spektrum. Przykładowo D&D ma inny świat niż Tolkien, Koło czasu ma inny niż Wiedźmin, itd. Tymczasem obecnie w większości filmów jest to samo.

Online Xmen

« Odpowiedź #292 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 23:44:38 »
Top jest krytykowane bo to podobno straszny kupsztal, nie z powodu innego serialu.
*ROP

Offline komiks

« Odpowiedź #293 dnia: Wt, 01 Lipiec 2025, 18:43:43 »
Tom Holland jako James Bond, co o tym pomyśle sądzicie?  ;D

Offline Pan M

« Odpowiedź #294 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 22:52:48 »

Pierwszy sezon był wyborny, moja ulubiona adaptacja gry wideo.

Offline Yorik

« Odpowiedź #295 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 23:22:34 »
W końcu to przyznałaś, że ROP to nie jest świat Tolkiena, tylko fanfic.

A filmy Jacksona nie są fanficem?

co można o tym sądzić...

Spoiler: PokażUkryj
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #296 dnia: Wt, 19 Sierpień 2025, 23:25:00 »

Absolutnie nie. Holland ma 30 lat a wciąż wygląda jak licealista. Jako Bond prezentował by się po prostu śmiesznie. To że jest mega popularnym bożyszczem nastolatek nie znaczy że trzeba go wszędzie wciskać i pasuje do każdej franczyzny.

Offline Dracos

« Odpowiedź #297 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 08:36:11 »
Pierwszy sezon był wyborny, moja ulubiona adaptacja gry wideo.

Uuu zapowiada się dobrze tyle nawiązań do New Vegas że hej, aż strach się bać jak fani na jakieś odstępstwa od lore zareagują ;D Też czekam, pierwszy sezon był naprawdę dobry może nie wybitny ale w kategorii adaptacja gry video na pewno był jednym z lepszych.

Offline Yorik

« Odpowiedź #298 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 14:19:03 »
Dla mnie to że Holland zgłaszał się tak aktywnie do roli Bonda pachnie narcyzmem. Aktorzy chyba jak i my, mają jakąś racjonalną ocenę swoich predyspozycji wizualnych. Holland mógłby faszerować się testosteronem, a i tak nie miałby wciąż "tej" urody na 007. Daniel Craig może i nie był przystojny, właściwie mógłby zagrać w którymś filmie Pasikowskiego o gangsterach i by się nie wyróżniał, ale miał w sobie ten pierwiastek samca i twardziela, który go w takiej roli uwiarygadniał, nawet jeśli odstawał od poprzedników Playboyów. Dobrym przykładem jest tu Michael Keaton, czyli zdaniem wszystkich dżentelmenów i ludzi kultury, najlepszy Batman. Facet miał 173cm wzrostu, czyli z 15cm za mało na Batmana, wujkowe zakola, ale była w nim ta Iskra, która pozwoliła mu sprzedać jego Wayne'a. Holland nie ma tego czegoś. Ma chłopięcą twarz i głos, szokuje mnie że ma o sobie takie mniemanie startując na Bonda. Masa lepszych aktorów by nie była tego pewna, ale widać po paru Spider-Manach uważa się za tę samą półkę co Robert Pattinson.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Xmen

« Odpowiedź #299 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 14:37:06 »
Mógł startować na Harrego Pottera, prędzej by się dostał ;)