Autor Wątek: Filmowe Lost Media  (Przeczytany 516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Filmowe Lost Media
« dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 11:01:02 »
Jakie kojarzycie filmy które widzieliście dawno temu a dzisiaj są niedostępne i ślad po nich zaginął?

W wakacje konkretnie 03.08.2005 https://staratelewizja.fandom.com/pl/wiki/03_Sierpnia_2005  oglądałem włoski film telewizyjny  na tvp 1 pod tytułem Wysoka Cena(A Caro Prezzo) wg różnych żródeł data produkcji to 1999 albo 2002.   Opowiadał  o gangu złodziei samochodów , którzy na początku filmu podczas  napadu zabili jednego gościa. Potem pobili i zabrali samochód głównego bohatera filmu a na końcu najechali jego dom i wzięli jego rodzinę jako zakładników. Główny bohater z jednym stoczył walkę i z trudem wygrał  a na końcu jednostka specjalna karabinerów pojmała jednego z bandytów, ostatni chciał odjechać z córka głównego autem ale zabił go snajper celnym headshotem. Film to była niby taka telewizyjna rutyna ale oglądało się ciekawie pamiętam jeszcze , że lektorem był Maciej Gudowski. Film zalicza się do lost mediów ponieważ nigdzie nie jest dostępny nawet króciutki fragment, nie ma nawet żadnego fotosu z tego filmu

Offline grzegorz.cholewa

Odp: Filmowe Lost Media
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 18:33:34 »
Na VHS były u nas takie filmy jak Szalona misja, Pościg z zaświatów, Trzech wesołych pielęgniarzy. Nie ma jak tego dostać. A kultowy serial Żar tropików, który oglądałem za dzieciaka? Chciałbym to mieć.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 18:46:46 »
Kiedyś było takie powiedzenie - jak czegoś nie ma w internecie, to jest na chomiku :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 21:38:18 »
A kultowy serial Żar tropików, który oglądałem za dzieciaka? Chciałbym to mieć.

Dzięki ziom. Przez 2 minuty znowu byłem w latach 90.  ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #4 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 22:43:08 »
Nie mam pojęcia czy to jest gdziekolwiek dostępne i po prostu nie potrafię tego znaleźć czy też zginęło w pomroce dziejów: w pierwszej połowie lat 90tych szła u nas zapewne telewizyjna (bo raczej nie kinowa) wersja "Jankes na dworze króla Artura" o inżynierze, który dostał zadanie stworzenie androida (swojego bliźniaka) i w jakiś przewrotny sposób wylądował na wzmiankowanym dworze. Widziałem to dekady temu (to było w jakimś paśmie dziecięcym/młodzieżowym) i od tego czasu ni dudu.
"Żar tropików" był całkiem spoko.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".