Autor Wątek: Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 8  (Przeczytany 88787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jaxx

Odp: Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 8
« Odpowiedź #885 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:00:26 »
No to leci zagadka i powodzenia!

Offline Remy LeBeau

« Odpowiedź #886 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:01:04 »
LL Dyliżans ?

Offline Toranga

« Odpowiedź #887 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:01:30 »
Byłeś szybszy. Gratuluję.

Offline Remy LeBeau

« Odpowiedź #888 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:02:33 »
W tym stresie to pewności nie mam czy to dobra odpowiedź  ???

DOWN:
Ale na 99% dobra ;)
« Ostatnia zmiana: So, 14 Sierpień 2021, 20:08:32 wysłana przez Remy LeBeau »

Offline Toranga

« Odpowiedź #889 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:08:04 »
No to na wszelki wypadek
LL Wrażliwa Stopa

Offline Jaxx

« Odpowiedź #890 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:16:47 »
LL Dyliżans ?

Poszedłeś trochę na skróty z tym "LL", zyskując cenne sekundy na napisanie tytułu, ale nie mogę powiedzieć, że nie wiem, o jaki komiks i serię Ci chodzi. Samo "Dyliżans" też w sumie mogłoby się kwalifikować do uznania. Więc nie ma co przedłużać, punkt i trzecie miejsce dla Ciebie. Gratulacje, dałeś radę :) Toranga - przykro mi, że tak to się skończyło, ale i tak wielkie gratulacje i dla Ciebie - za walkę do samego końca. Musisz się odkuć w kolejnej edycji ;)

Ostatnia tabela tej edycji:

20 pkt - Motyl [1 zw.]
20 pkt - Lyricstof [2 zw.]
20 pkt - Remy LeBeau [3 zw.]
19 pkt - Toranga
17 pkt - kierpic [mod.]
12 pkt - Leyek
7 pkt - Edgar
5 pkt - pokia
5 pkt - Kadet
5 pkt - Konrad
5 pkt - brvk
4 pkt - Jaxx
4 pkt - death_bird
4 pkt - misiokles
3 pkt - MarcusSz
2 pkt - Necr09
2 pkt - Rafa
2 pkt - vision2001
2 pkt - wilk
1 pkt - srogin [mod.]
1 pkt - JonasCrow
1 pkt - MODZEL
1 pkt - HaVoK
1 pkt - muaddib [mod.]
1 pkt - BosMan
1 pkt - Koalar
1 pkt - Death
1 pkt - Chmurny

Z mojej strony wielkie gratulacje dla zwycięzców 8 edycji - Motyla, Lyricstofa i Remy'ego LeBeau. Tak samo, gratulacje dla wszystkich pozostałych uczestników oraz powodzenia wszystkim w kolejnej edycji.

Kierpic - dajesz ze statystykami ;)
« Ostatnia zmiana: So, 14 Sierpień 2021, 20:34:04 wysłana przez Jaxx »

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #891 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:30:58 »
@Remy - Gratulacje
@Toranga - Dzięki za grę

Emocje do końca. Podziękowania dla wszystkich graczy.  8)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Remy LeBeau

« Odpowiedź #892 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:33:02 »
Ufff... Udało się ;)

Gratuluję i dziękuję wszystkim graczom, a przede wszystkim Torandze, za walkę do końca. Byłeś godnym przeciwnikiem!

Było bardzo fajnie i mam nadzieję, że zobaczymy się w komplecie w kolejnej edycji!

A teraz ze spokojem mogę wyłączyć komputer i wreszcie zabrać się za czytanie :)

Offline muaddib

« Odpowiedź #893 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:35:39 »
Gratulacje dla zwycięzców i wszystkich graczy!

Szczególne gratulacje dla Motyla, który zrobił to w iście snajperskim stylu :)

Edycja pełna emocji, ale przebiegająca w duchu fair play i bez większych kontrowersji (uff...). Walka trwała do ostatniej chwili i dopiero pojedynek dwóch rewolwerowców wyłonił ostatniego zwycięzcę! W kolejnej edycji Toranga musi być już 1 miejsce!

Chciałbym podziękować też kierpicowi i sroginowi za wspólne moderowanie. Było to wyzwanie, ale w takim towarzystwie zmieniło się to w miłe i ciekawe doświadczenie :)

W najbliższych dniach będę się kontaktował w sprawie nagród, a te sponsoruje nasz ulubiony wydawca czyli Studio Lain.

Stos nagród ciągle imponuje, ale wiadomo, że najważniejsza jest sława, chwała i dobra zabawa :)

Do zobaczenia w przyszłej edycji!

Offline srogin

« Odpowiedź #894 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:45:09 »
Gratulacje, Chłopaki! Było fajnie.

Offline Edgar

« Odpowiedź #895 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:48:54 »
Walka na finiszu fantastyczna. Gratulacje dla wszystkich zwycięzców. Toranga czwarte miejsce, ale też dawał czadu.
W następnej edycji na pewno mnie nie zabraknie. Mój wynik - siódme miejsce i siedem punktów wydawał mi się nieosiągalny na początku zabawy, ale jakimś cudem go osiągnąłem. Ciężko będzie to przebić w następnej edycji, ale będę się bardzo starał. :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #896 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:55:21 »
Podziękowania dla wszystkich uczestników konkursu. Gratuluję pozostałym graczom na pudle za emocjonującą rywalizację i końcówkę, a szczególne gratulacje dla Remy'ego LeBeau za fantastyczny pościg. Toranga, nie łam się, następnym razem będzie lepiej :) Moja ostatnia zagadka była dla Ciebie, pamiętasz? Można powiedzieć, że była decydująca. Mam nadzieję, że zapał do walki ci nie minie :)

Offline kierpic

« Odpowiedź #897 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 20:58:53 »
Kierpic - dajesz ze statystykami ;)
Robi się! ;)

Zanim spróbuję w skrócie podsumować konkurs, na początek suche fakty dotyczące kowbojów, którzy walczyli do samego końca konkursu. Byliście świetni!

Toranga rozwiązał zadania od 8 graczy:
4x kierpic (Bajki Ezopa; Batman 1/95; Piper; Mega Marvel 3/96: Avengers Ex post facto 2)
3x Motyl (Mega Marvel 1/94: Ghost Rider; Whitout Odwilż; Spider-Man 12/1991)
3x Lyricstof (Super Naukoledzy: 2099; Żelazo i kamień; Kryształowy Miecz - wydanie zbiorcze)
3x Leyek (WKKM Kapitan Brytania: Zakręcony świat; Komisarz Ueberschaer 1 - Tajemnica Świętego Benedykta cz. 1; Łasuch 1
3x Remy LeBeau (Liga Sprawiedliwości. Podróż złoczyńcy. Tom 2; Komiksowe wprowadzenie do filozofii; Daredevil - Nieustraszony!, tom 5)
Konrad (Andromeda, czyli długa droga do domu)
brvk (Stuck Rubber Baby)
Edgar (Quantum and Woody 1 - Najgorsi superbohaterowie na świecie)

Został odgadnięty przez 11 graczy:
4x Lyricstof (Niesłychane losy Ivana Kotowicza 1; Dzicy; Wielki Martwy 1; Chicanos 3 - Czy krew jest czerwona)
3x Motyl (Superman 9/1993; Battle Royale tom 3; Wolverine: Geneza II)
3x Remy LeBeau (Piękna ciemność; Punisher 3/97; WKKM 152 Kaczor Howard)
2x Edgar (Inspektor Akane Tsunemori 1; Deszcz)
Leyek (Smert' Lachom)
misiokles (Imperator)
Kadet (Kroniki Francine R.)
pokia (Opowieści z hrabstwa Essex)
MODZEL (Runaways 1)
Death (Latarnia)
srogin (Opus)

Remy LeBeau rozwiązał zadania od 12 graczy:
3x Jaxx (Vasco 1; Borgia: Krew dla papieża; LL Dyliżans)
3x Toranga (Piękna ciemność; Punisher 3/97; WKKM 152 Kaczor Howard)
2x brvk (Saga o potworze z bagien tom 1; Zabić drozda. Powieść graficzna)
2x Edgar (Mój nowojorski maraton; Doman - wyd. zbiorcze)
2x Motyl (God Country; Green Lantern 3/94)
2x kierpic (Misty Mission; Superzłoczyńcy Marvela 1: Red Skull )
Leyek (Velvet 3)
Kadet (Jessica Jones: Puls)
death_bird (Lazarus tom 3)
vision2001 (Tytus, Romek i A'Tomek Księga XI)
Necr09 (Absalom Duchy Londynu)
srogin (X-Men 3/97)

Został odgadnięty przez 10 graczy:
4x Lyricstof (Przebiegłe dochodzenie Ottona i Watsona 2 – Romantyzm; Zdobywcy Troy; Jonathan 1; Smerfy - 2 - Smerf Naczelnik)
3X Toranga (Liga Sprawiedliwości. Podróż złoczyńcy. Tom 2; Komiksowe wprowadzenie do filozofii; Daredevil - Nieustraszony!, tom 5)
3x Leyek (Uncanny X-Men. Powstanie i upadek Imperium Shi`ar; Valerian; X-Men: „Era Apocalypse'a” 1: „Świt")
3x death_bird (Młodzieńcze lata "Slivia"; Thorgal "Ofiara"; Młodzieńcze lata - Berserkowie)
Motyl (Stumptown tom 3: Sprawa króla strzelców)
Edgar (Szczurołap)
Kadet (II Wojna Domowa. X-Men)
HaVoK (Ghost World)
JonasCrow (Konkwistador tom 2)
Jaxx (Lady S, tom 3 - 59° szerokości północnej)

3 miejsce zajął Remy LeBeau, który pierwszy punkt zdobył 4 lipca. No właśnie Remy, zadam pytanie które mnie nurtuje (może nie tylko mnie), dlaczego tak późno? Co ciekawe, Remy odgadł 3 z 4 (sic!) zagadek Jaxxa, co było decydujące na finiszu.

Chcę zwrócić uwagę na to, że jest mocna grupa graczy specjalizujących się w odgadywaniu kadrów z komiksów TM-Semic, których było w sumie 9 (prawdopodobnie). Temu gronu przewodzi Toranga (4 komiksy), a specami w tym temacie są na pewno również Remy LeBeau (3) i Motyl (2).

Konkurs trwał od 10.06. do dzisiaj (66 dni). W tym czasie rozwiązaliśmy 167 zagadek, co daje średnią 2,5/dzień. Udział wzięło 28 forumowiczów, z których 19 rozwiązało co najmniej 2 zagadki.

Edycję nr 8 udało zakończyć się bez skandali i bijatyk, na co wpływ miała na pewno czujność świetnych moderatorów (@muaddib, @srogin, dzięki!), którym próbowałem nie przeszkadzać.

Teraz jest czas na gratulacje i wybór nagród przez zwycięzców, którzy umieszczą cudowne fotki nagród z kwiatkami. Następna edycja na pewno nie będzie taka sama, wręcz jestem przekonany że będzie najlepsza z dotychczasowych!

Pozdrawiam wszystkich grających!
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych konkursem!
« Ostatnia zmiana: So, 14 Sierpień 2021, 21:04:02 wysłana przez kierpic »

Offline Remy LeBeau

« Odpowiedź #898 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 21:20:32 »
3 miejsce zajął Remy LeBeau[/b], który pierwszy punkt zdobył 4 lipca. No właśnie Remy, zadam pytanie które mnie nurtuje (może nie tylko mnie), dlaczego tak późno?
Wcześniej oglądałem EURO i to mnie pochłaniało w 100%. Serio :) Drugi punkt zdobyłem 10 lipca, dzień przed finałem, a od 11 zacząłem grać na poważnie, z tygodniową przerwą urlopową ;)

Potem złapałem dobrą passę, z ostatnich 10 zagadek, na które mogłem odpowiadać, to zgadłem chyba z 8.
Zwątpienie miałem po kadrze z Avengers Ex Post Facto, gdy Toranga zdobył 19 punkt. Byłem pewien, że nie dogonię. Przeszukiwałem wtedy TM-Semica przez jakieś 1,5-2 godziny, ale do Mega Marveli nie dotarłem :)
Trochę mi wtedy srogin pomógł z tym kadrem z Remy'm. Dzięki ;)

Zagadki już nie mogę zadać, ale mam fajny kadr z bohaterami mojego avatara, pasujący do zamknięcia edycji, to wrzucę:

Offline death_bird

« Odpowiedź #899 dnia: So, 14 Sierpień 2021, 22:19:21 »
Dzięki wszystkim za grę i gratulacje dla wszystkich. Dawno chyba nie było równie emocjonująco.  :)

No i fundamentalne pytanie: kiedy rusza następna edycja? ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".