Na początek chciałbym podziękować wszystkim - tak biorącym udział, jak i szukającym obrazków w komiksach i obserwującym.
Toranga - dzięki za walkę, przez moment przypomniało mi się jak to jest mieć ambicję z młodości i walczyć do końca

Chociaż i tak wiedziałem że nie wygram.
Bo ...
Toranga otrzymuje ode mnie nowy przydomek: NIEZMORDOWANY (in.wytrwały, nieugięty).
Niezmordowany Toranga pokazał klasę i walczył do końca o to co mu się słusznie należało
Rodrigues - super opisy przebiegu walk w etapach, aż chciałoby się żeby tego było więcej

Największe wrażenie zrobił na mnie
Leyek - tu bym dodał przydomek: NIESAMOWITY.
Może dlatego że co wszedłem tu coś zobaczyć to
Niesamowity Leyek jak tylko zobaczył jakiś kadr z komiksu to szybko zgadywał.
Przypominało mi to gościa z "Jaka to melodia", który po jednej nutce zgadywał nazwę utworu i wykonawcy (rekord tam to chyba 7 piosenek w 3 sekundy).
Srogin podobnie zgadywał, lecz nie było punktu w etapie 2 ? (może brak czasu, nie wiem, bo nie obserowałem).
Oczywiście nie należy zapominać także o:
srogin, Jaxx, kierpic, muaddib, Koz, Lyricstof, Rodrigues - to klasa światowa.
A także:
komiks, kadet, roble, Alexandrus888, Saruto, PabloWu, Pestak, Spiff, starcek, pokia, michał81, Darth_Simon, Death.
komiks - mam wrażenie, że odpuścił bo wydaje mi się że mógł tu namieszać w walce o lokaty.
Jaxx - to samo, bo z początku walczył z Leykiem jak równy z równym (potem już srogin go wyprzedził - to chyba etap 3).
Dziękuję
Rodriguesowi i Jaxxowi za zagadki, które odgadłem (przynajmniej od nich zapamiętałem).
Co do mnie: niestety w poprzednich etapach nie brałem tak udziału z kilku powodów:
- brak czasu - wolę czytać jak mam czas, przede wszystkim nie mam takiej wiedzy jak czołówka (za dużo komiksów wychodzi i nie czytam już polskich i komiksów z mniejszych wydawnictw tak jak kiedyś)
A słabe komiksy staram się szybko zapomnieć, bo nie chcę zawalić swojego twardego dysku w głowie niepotrzebnymi danymi

Lecz już sobie zapisałem kilkanaście tytułów do przeczytania

Ciekawy konkurs, chociaż nie wiem czy nie warto by było lekko go zmodyfikować, by więcej osób miało szansę powalczyć.
Tzn nie piszę o sobie, bo ja brałem udział z doskoku bardziej, lecz o większej ilości osób.
Wiadomo - im więcej osób tym lepiej.
np. podzielić jeszcze bardziej kategorie, by było 12 lub wprowadzić 6 nowych np wg wydawcy,dc,marvela lub coś podobnego.
To tylko takie luźne propozycje - zwycięzcy i tak mogliby brać pod uwagę np z 2 etapów razem (jakby było podwójnie) lub z klasyfikacji generalnej.
A może tak tylko mi się pisze, bo jednak poziom był wysoki ?
Przydałoby się też może wypisywać wcześniej o której będzie zagadka lub zadawanie zagadek od godz. ... do godz. ... - tu chodzi mi o inne osoby, bo od 24:00 do 23:59 to na sen ciężko znaleźć czas

To tylko propozycje, nawet tego nie musicie czytać.
Ten etap z mangami to znowu jakieś nieporozumienie - 30 części jednej mangi, 50 drugiej i jak człowiek ma zgadnąć w którym tomie jest ten kadr ? : D
Także
muaddib - szacunek

Czy będę brał udział w przyszłości ? Być może, lecz jak już to tak jak teraz - z doskoku.
A teraz wracam do czytania

Najlepsi (tylko trójka, reszta w tabeli głównej Rodriguesa):
1 miejsce: 20 pkt. -
Leyek2 miejsce: 20 pkt. -
srogin3 miejsce: 13 pkt. -
muaddib