Autor Wątek: Wypożyczanie komiksów z biblioteki  (Przeczytany 11043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nori

Odp: Wypożyczanie komiksów z biblioteki
« Odpowiedź #45 dnia: Pt, 02 Wrzesień 2022, 10:44:58 »
Arteteka to oczywistość i przepiękne zasoby, tyle że tragedia z dostaniem się, a kawałek spory mam, więc szukam bliższej alternatywy, a Arteteka na pozycje których już tam nie będzie. Na Bieżanowie trzy biblioteki i wszystkie z tragicznymi zasobami.
8studs blog o klockach LEGO, komiksach i filmach.

Offline mandioca

« Odpowiedź #46 dnia: So, 03 Wrzesień 2022, 14:51:03 »

Offline Death

« Odpowiedź #47 dnia: Śr, 25 Styczeń 2023, 19:40:05 »
Komiksy coraz droższe, ale przecież są biblioteki. Szczególnie w bardzo dużych miastach. Ale o dziwo nie tylko. Do tej mam zaledwie 10 minut samochodem:

Byłem w szoku jak mi to wyskoczyło na Facebooku.

Osobiście uważam, że instytucja biblioteki to najlepsza rzecz na świecie. Przecież nie trzeba mieć na własność każdej książki i komiksu. A jeśli ktoś powie, że gdyby ludzie przestali kupować albumy i zaczęli korzystać z bibliotek, to wydawnictwa by upadły, to odpowiem, że kiedyś ktoś tak napisał chyba autorowi Łaumy czyli KRL-owi, który kiedyś pracował lub może nadal pracuje jako bibliotekarz i on odpowiedział, że gdyby każda biblioteka kupiła 1 egzemplarz Łaumy, to nakład byłby o wiele, wiele większy. :)

Jak mieszkałem jeszcze we Wrocławiu, to przeczytałem mnóstwo komiksów z biblioteki, a trochę ich tam jest i zbiory
są bardzo duże. Ale skoro od 6 lat mieszkam w małej miejscowości, to sobie zacząłem wszystko kupować sam. A tu się okazuje, że nawet w takim średniej wielkości mieście można wypożyczyć 47 strun, Przy dźwiękach Fado czy komiksy z uniwersum Sandmana.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Śr, 25 Styczeń 2023, 19:46:45 »
Co do meritum się zgadzam, ale coś mi się wydaje, że z tych, które posiadasz masz więcej nieprzeczytanych niż przeczytanych. Więc po co Ci jeszcze biblioteka? :D

Offline Death

« Odpowiedź #49 dnia: Śr, 25 Styczeń 2023, 19:55:53 »
O sobie to tak akurat średnio pisałem, bo faktycznie zdążyłem zebrać tyle komiksów, że oni w tej bibliotece tylu nie będą mieć za 5 lat, a mam dużo nieprzeczytanych. :D Meritum jest takie, że poszukajcie w swoich małych miastach i miasteczkach bibliotek, bo mogą was zaskoczyć. :)
Ale mylisz się. Tak na oko mam 2, a może nawet 3 razy tyle przeczytanych co nieprzeczytanych. A są jeszcze takie, które właśnie przeczytałem z biblioteki, a sobie ich potem nie kupiłem. Oraz takie, że miałem swoje, ale sprzedałem. Trochę mnie to przytłacza, a są osoby, które mają dużo więcej niż ja.

Online hansior

« Odpowiedź #50 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 08:45:32 »
Mnie ostatnio zaskoczyło ilość i jakość komiksów z biblioteki w Katowicach na Ligocie. Kilkadziesiąt pozycji bardzo zróżnicowanych tematycznie. Teraz będę walczył ze sobą, co przeczytać - komiks z kolekcji czy z biblioteki? :)

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #51 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 11:19:09 »
Mnie ostatnio zaskoczyło ilość i jakość komiksów z biblioteki w Katowicach na Ligocie. Kilkadziesiąt pozycji bardzo zróżnicowanych tematycznie. Teraz będę walczył ze sobą, co przeczytać - komiks z kolekcji czy z biblioteki? :)

Fajnie. Jakiś czas temu sprawdzałem dostępność komiksów w Bibliotece Śląskiej. Jestem wielkim fanem bibliotek.
Nawet podczas urlopu odwiedziłem bibliotekę.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Death

« Odpowiedź #52 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 11:29:29 »
Ja też. Zawsze jak jestem w jakimś dużym mieście, to jeśli w centrum jest biblioteka, to bankowo sprawdzę jakie mają zbiory. Uwielbiam biblioteki.

Offline muaddib

« Odpowiedź #53 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 11:49:13 »
Jakiś czas temu sprawdzałem dostępność komiksów w Bibliotece Śląskiej.
BŚ odwiedzam regularnie i zawsze oddając pożyczam kolejne 10 komiksów. Niestety ciągle dużo kupuję, przez co moja kupka wstydu tylko rośnie, bo przecież komiksy z półki mi nigdzie nie uciekną :)

EDIT: Pozdrowienia dla osoby, która zarezerwowała "Kilka dni lata/Wysepka szczęścia" - jeszcze dziś oddam ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 26 Styczeń 2023, 11:53:22 wysłana przez muaddib »

Offline greg0

« Odpowiedź #54 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 12:20:38 »
Ja też. Zawsze jak jestem w jakimś dużym mieście, to jeśli w centrum jest biblioteka, to bankowo sprawdzę jakie mają zbiory. Uwielbiam biblioteki.

Taaa.
Biblioteki są fajne.
Ważne żeby narzekać...

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #55 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 12:39:48 »
W Bielsku-Białej jest solidnie zaopatrzona biblioteka.

https://opac.ksiaznica.bielsko.pl/search

Prowadzę też kanał na YouTube gdzie mam  cykl: "przeczytane z biblioteki"
https://youtube.com/playlist?list=PL2eO2g8FkI5594TzEKikDrNNM3UuTSZem

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Death

« Odpowiedź #56 dnia: Cz, 26 Styczeń 2023, 13:43:30 »
W tym temacie można by zrobić ciekawą mapę dobrze zaopatrzonych komiksowo bibliotek. Wierzę w to, że wyniki wypożyczeń mają wpływ na kolejne zakupy komiksów. :)