Autor Wątek: Wydawnictwo Shock Comics  (Przeczytany 12123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arthaniel

Odp: Wydawnictwo Shock Comics
« Odpowiedź #15 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 11:58:35 »
I opisy komiksów wygenerowane w czacie GPT... Nie wróży to najlepiej. Tłumaczyć też chat będzie?

Offline Death

« Odpowiedź #16 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:10:08 »
Dawaj lepsze propozycje ;)
Timof i cisi wspólnicy, Kultura Gniewu, Mandragora, Siedmioróg. Można się fajnie nazywać? :)

Offline greg0

« Odpowiedź #17 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:28:18 »
Dawaj lepsze propozycje ;)
Krajowa Agencja Wydawnicza 2
...
Sądząc po nazwie - myślałem, że będą wypuszczać włoskie erotyki.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:50:36 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline Koalar

« Odpowiedź #18 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:32:41 »
Też mi się nie podobają te wstawki Comics. Może jakby wydawnictwo planowało wydawać na różnych rynkach (co w sumie nie jest wykluczone), to OK, ale jak tylko w Polsce, to to jest dla mnie głupawe (ani to po polsku, ani to potrzebne). Poza tym można wymyślić inną polską nazwę niż przykładowo "Chrabąszcz" czy "Żółć", która by ewentualnie pasowała też na innych rynkach.

Co do komiksów, to może coś tam wezmę, ale dużo się tego robi.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:46:29 »
Napiszę tak. Mad Cave ma naprawdę sporo bardzo dobrych i fajnych komiksów. Wiele ich zresztą miałem na liście do wydania. I pewnie bym wydał ale jestem zapchany. Trzymajmy więc kciuki, żeby im się powiodło :) I żeby za mocno nie odczuli prawa serii.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec
Spawn Gunslinger - kwiecień
Tablica Wenus (Roosvelt) - kwiecień

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #20 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:50:32 »
I kolejna nazwa z generatora nazw. Scream Comics, Non Stop Comics, Nagle Comics, Shock Comics.
Scream jest przecież od cytatu z Aliena, na wydaniach na pięciolecie wydawnictwa nawet wpleciono logo w ten cytat.
https://www.gildia.pl/komiksy/437925-aliens-5th-scream-anniversary-edition-vol-4-kolonialni-marines-zniwiarze

Pozostała trójka całkiem przypadkowo ze sobą powiązana, i osobowo, i lokalizacyjnie. Nawet komiksy wydają podobne (mainstream USA spoza wielkiej dwójki z naciskiem na Image i świeże frankofony z kreską raczej inną niż realistyczna + czasem jakiś klasyk). Trochę sporo tych podobieństw.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #21 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:52:07 »
https://blogokomiksach.blogspot.com/2024/12/shock-comics-startuje-nowe-wydawnictwo.html
Ice Cream Man!!! W końcu u nas. Dziękuję i kłaniam się.

Offline michał81

« Odpowiedź #22 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 12:54:06 »
Poza tym można wymyślić inną polską nazwę niż przykładowo "Chrabąszcz" czy "Żółć", która by ewentualnie pasowała też na innych rynkach.
Marcin z LiT ładnie wytłumaczył dlaczego nie powinno być polskich znaków w nazwach wydawnictw.

Offline Koalar

« Odpowiedź #23 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:06:45 »
Toć napisałem, że można wymyślić inną nazwę niż taką z polskimi ogonkami.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Xmen

« Odpowiedź #24 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:20:14 »
Shock pasuje jak najbardziej. Wystarczy zobaczyć ceny.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #25 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:26:03 »
Shock pasuje jak najbardziej. Wystarczy zobaczyć ceny.
Ceny mają zbliżone do NSC i Nagle, więc nie ma żadnego szoku.

Offline Death

« Odpowiedź #26 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:27:48 »
Ten Dewiant wygląda spoko. Ładna okładka, ciekawy opis fabuły na emejzonie i przyjemne plansze.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #27 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:46:08 »
Ceny mają zbliżone do NSC i Nagle, więc nie ma żadnego szoku.
Albo że z cenami miękko okładkowych cienkich tomów wymienione wydawnictwa przeginają.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #28 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 13:52:09 »
Z cenami w tym systemie dystrybucyjnym jest pewien problem: patrzycie na okładkowe i totalnie nie wiadomo, jakie będą rabaty... Napisałabym: "patrzcie na finalne ceny, a nie okładkowe"; ale szczerze powiem, jest to na tyle słaby system (wymuszony przez hurtownie), że de facto nie wiecie, po ile będziecie kupować te komiksy. To nie odnosi się tylko do tego wydawnictwa, ale też praktycznie wszystkich pozostałych...

Dlatego jestem i zawsze będę za urealnianiem cen; nawet kosztem tego, że ceny finalnego zakupu nie będą tak atrakcyjne, jak zdarzają się obecnie (-45%, -50%). Po co nam cena, która de facto... nie mówi nic?

Może zatem warto oceniać ceny, jak już komiksy pojawią się u detalistów? A i tak to będzie żonglerka  :D
Premiera "Kaczuszki Dab Dab" integrala 3 autorstwa Eryka K. - Poznański Festiwal Sztuki Komiksowej 2025 💙

Offline Rapanui

« Odpowiedź #29 dnia: Cz, 05 Grudzień 2024, 14:21:09 »
Dlatego jestem i zawsze będę za urealnianiem cen; nawet kosztem tego, że ceny finalnego zakupu nie będą tak atrakcyjne, jak zdarzają się obecnie (-45%, -50%). Po co nam cena, która de facto... nie mówi nic?
Najwyraźniej MałaKasia ma DużąKieszeń wypchaną kasą skoro woli wyższe ceny ale za to takie które do niej mówią... no w sumie kto bogatemu zabroni :)