Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 456199 razy)

Offline Midar

Odp: Wydawnictwo Mandioc
« Odpowiedź #2700 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 21:17:36 »
Bo egzemplarz sygnalny, normalnie mają być numerowane. Tu masz porównanie do poprzedniego limitowanego.

Offline Death

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2701 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 21:48:58 »
No nie wiem, jakieś takie zwyczajne, nielimitowane.....
I niehonorowe. :P

Offline Kadet

« Odpowiedź #2702 dnia: So, 26 Październik 2024, 11:53:18 »
Skoro nie robią dodruku edycji limitowanej, tylko nowe wydanie, to chyba honor uratowany...

W każdym razie. Na swoim profilu FB Mandioca zapowiedziała w przyszłym roku "Makbeta" braci Brizzich, który właśnie powstaje. Będzie do kompletu z "Don Kichotem" i "Piekłem".
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Death

« Odpowiedź #2703 dnia: So, 26 Październik 2024, 12:50:53 »
Don Kichot to bardzo dobry komiks jest. Tak naprawdę, to znałem tę postać chyba tylko z kreskówki ze studia Hanna-Barbera. Zawsze myślałem, że oryginał to też taka humorzasta opowieść o starszym człowieku, który zwariował. I jest tak w istocie. Ale o wiele większy nacisk kładziony jest tam na dramat (a przynajmniej tak wynika z komiksowej wersji lub też moje były takie odczucia). Ludzie z Don Kichota szydzą, bawią się jego kosztem, ale też mu współczują. I zakończenie też chwyta za serce. Poza tym komiksowa wersja jest też pięknie narysowana. I Mandioca wydała to aż przesadnie dobrze. Czekam na Piekło, a potem na Makbeta.

Offline michał81

« Odpowiedź #2704 dnia: So, 26 Październik 2024, 15:41:38 »
Skoro nie robią dodruku edycji limitowanej, tylko nowe wydanie, to chyba honor uratowany...
Opinie nadal są podzielone. Wstawiona ankieta na forum jednoznacznie nie odpowiedziała na pytanie biznes czy honor.

Online Konrad

« Odpowiedź #2705 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 22:56:03 »
Mandioca zdradziła wszystkie 7 zapowiedzi na I kwartał 2025:
- Alack Sinner tom 2 (ostatni)
- Raport Brodecka w nowym wydaniu
- Le combat ordinaire (Codzienna walka) w nowym wydaniu
- In. - Will McPhail
- Kililana song - Benjamin Flao
- Planeta Rojo - Lucho Olivera
- Le dernier des Mohicans - Cromwell

Offline Midar

« Odpowiedź #2706 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 17:30:33 »
Dla mnie tylko Codzienna walka i może zdubluję Raport, jeśli to będzie różne wydanie, jak przy Drodze. Alack Sinner mocno mnie rozczarował, kolejne epizody stawały się coraz bardziej męczæce, a kreska, która na początku mnie urzekła, w miarę czytania zaczęła irytować.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2707 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 19:31:33 »
U mnie Planeta, mimo wszystko Alack i Cromwell, którego wcześniej przegapiłem.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2708 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 20:22:19 »
7/7

Offline Midar

« Odpowiedź #2709 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:06:46 »
No dobra, jeszcze Cromwell.

Offline Death

« Odpowiedź #2710 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:54:23 »
Wszystkie są bardzo interesujące. Raczej nie będę kupował drugi raz tych samych Larcenetów, więc będzie 4-5/7.
Sinner, Indianin, Song na pewno. In. pewnie też. Rojo być może.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Listopad 2024, 21:56:31 wysłana przez Death »

Offline Brvk

« Odpowiedź #2711 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:55:49 »
Cromwella widziałem na blogu Marka Turka. Mogliby go przejrzeć w poszukiwaniu dalszych inspiracji, było tam kilka rzeczy, które chyba wpasowałyby się dobrze w katalog Mandioki.

Offline Midar

« Odpowiedź #2712 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 12:25:24 »
Nowe wydanie Drogi jest przekozackie. Najlepsze dla mnie jest to, że zawiera zupełnie inne dodatki niż wcześniejsze wydanie czarno-białe.

Offline roble

« Odpowiedź #2713 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 12:32:48 »
Nowe wydanie Drogi jest przekozackie. Najlepsze dla mnie jest to, że zawiera zupełnie inne dodatki niż wcześniejsze wydanie czarno-białe.

Też wczoraj dostalem :) i zgadzam się z Tobą calkowicie, zrobił na mnie wrażenie, Mandioca umie wydawać.
Szkoda tylko że wydawca obraził się na nasze forum..  :-\

« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Listopad 2024, 12:34:30 wysłana przez roble »

Offline Death

« Odpowiedź #2714 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 13:51:00 »
Serio inne? Mnie się wydawali, że kiedyś była gadka, że będą takie same. To w sumie dobrze. :)

Mandioca nie powinna się obrażać na nasze forum, bo jest dość powszechnie uznawana za topowe wydawnictwo w Polsce. Także przez osoby, które krytykowały problemy z zakładkami, próbę dodruku limitowanej Drogi oraz inne. Jakby nam nie zależało na tym wydawnictwie i ich komiksach, to byśmy tyle czasu Mandioce nie poświęcali.
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Listopad 2024, 13:54:54 wysłana przez Death »