Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 501403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #2445 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:24:51 »
Mandioca właśnie zapowiedziała nowe wypasione wydanie Drogii.

DROGA - MANU LARCENETA W NOWYM WYDANIU!

Nie ulega wątpliwości, że ten komiks będzie zgarniał wiele nagród i wyróżnień. Licencje do kolejnych krajów sprzedawane są co rusz.

Zgłaszaliśmy francuskiemu wydawcy pewne pomysły dotyczące samego wydania.

Oficjalnie mogę potwierdzić, że będzie TRZECIE WYDANIE tego kapitalnego komiksu.

Większe! 265x332 mm wobec 245x305 mm
Na nowym, droższym papierze offestowym o większej gramaturze 150g vs 140.
Z 16 stronami dodatków z wersji B&W.
Z (uwaga, nowość!) ex librsem.
Z nową okładką.
Z materiałowymi wykończeniami i tłoczeniami.

Słowem WYPAS!

I to jest druga, po Alacku Sinnere II, zapowiedź na IV kwartał 2024. 

Dla mnie super wiadomość.

Mnie to nie zaskakuje, a nawet na to liczyłem. Nie miałem ciśnienia na ten komiks i go nie kupiłem, ale tak sobie myślałem, że pewnie wyjdzie kolejna super edycja i jeśli będzie wypasiona, to może kupię dla samego wydania. Nie spodziewałem się tylko, że nastąpi to tak szybko.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #2446 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:36:41 »
Więc jednak biznes.

Offline parsom

« Odpowiedź #2447 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:38:34 »
Krew i honor!!!

Offline Death

« Odpowiedź #2448 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:41:06 »
Krew, honor i komiksiki.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2449 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:54:06 »
Nawet szkoda komentować. Rozwiązanie a'la polski cfaniak. Sprzedać naiwniakom produkt (i ciągle nakręcać sprzedaż tym, że już koniec, koniec nakładu, a więcej nie będzie), a kolejnym zaraz potem zaoferować lepszy.

"No przecież teraz bonusy będą w wersji kolorowej, więc o co chodzi? No i Wy macie gorszy papier i mniejszy format."

Offline michał81

« Odpowiedź #2450 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 17:54:24 »
Tu limitowanej jak widać z opisu nie będzie, a widać marudy forumowe już chcą zakładać nową ankietę ;). Przecież ci co chcieli mieć "limitowaną edycję" nadal ją mają. Nadal będziecie "lepsi" od reszty, która będzie miała tylko większy format, inną okładkę czy zdobienia. O co wam chodzi? Możecie przecież kupić sobie to nowe wydanie i być podwójnie lepsi od innych ;).

Offline Leyek

« Odpowiedź #2451 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:11:14 »
Oj Michał, Michał, a Ty dalej swoje jak katarynka. Już widziałem Twoje radosne wpisy na FB. Sam nie kupisz, ale jak można innym do*ebać to radość pełna. Mi to wisi, nawet może dzięki temu kupię sobie normalną wersję kolorową od kogoś taniej. Po prostu tak się nie traktuje swoich klientów.
Ale widzę, że Ty nadal nie potrafisz zrozumieć, że ludzie mieli pretensje nie dlatego, że chcieli się czuć "wyjątkowo", ale dlatego, że byli (z dużym prawdopodobieństwem celowo) wprowadzani w błąd.

Offline michał81

« Odpowiedź #2452 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:20:09 »
Serio Leyek, będziesz bronił wydawcy dodruku? Zamykajmy się bardziej w bańce. Nie dopuszczajmy innych którzy chcą kupić komiks. A potem piszmy na forach, że janusze biznesu zabiją ten rynek bo chcą nie wiadomo jakich pieniędzy na rynku wtórnym. Naprawdę trzeba być ograniczonym do własnej dupy, żeby tego nie rozumieć. jprd

Offline Leyek

« Odpowiedź #2453 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:25:00 »
Ta zabraniam. Jutro jadę pod ich siedzibę protestować. Wyluzuj.

Niech sobie dodrukowują i 2 Tiry i niech wszystko sprzedadzą. Ale wypadałoby to zrobić w normalnej jakiejś wersji, a nie superduper wypasionej 3 miesiące po sprzedaży wcześniejszej wersji niby limitowanej ("już, już ją zamawiajcie bo ostatnie egzemplarze").

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2454 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:30:40 »
To nie jest zwykły dodruk, poczuli piniądz w temacie kolekcjonerskim i jadą z tematem.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2455 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:33:49 »
A dla mnie ta adaptacja jest słaba i mam ją w nosie XD Larcenet to nie jest autor którego potrzebuje na półce.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2456 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 18:57:35 »
Nadal będziecie "lepsi" od reszty, która będzie miała tylko większy format, inną okładkę czy zdobienia. O co wam chodzi? Możecie przecież kupić sobie to nowe wydanie i być podwójnie lepsi od innych ;).

Naprawdę trzeba być ograniczonym do własnej dupy, żeby tego nie rozumieć. jprd
;)

Offline michał81

« Odpowiedź #2457 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 19:07:24 »
Prawda jest taka, że gdyby nie jęczy dupy, które zabraniały wydawcy dodruku, to cała ta sytuacja z nowym wydaniem/dodrukiem/edycją deluxe nie miałaby miejsca. Więc jak mają ból dupy to tylko ze swojej winy, ale mogą się pochwalić że mają w kolekcji limitowane wydanie. 😃😉

Offline Murazor

« Odpowiedź #2458 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 19:11:20 »
Chłopie dajże już spokój. Kręcisz jakieś aferki, przypierdalasz się do innych w innych wątkach. Nikt się nie spiął jakoś wielce, dopóki nie zacząłeś o marudach forumowych.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2459 dnia: Cz, 04 Lipiec 2024, 19:12:47 »
Nie bardzo rozumiem jaki jest problem z nowym, lepszym wydaniem. Wydawca nie obiecywał, że kolejnego nie będzie. I nie obiecywał, że nie będzie lepsze niż pierwotne czy limitowane. Jak dla mnie ok. Nie kupię, bo mi się te kolory nie podobają.