Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2202231 razy)

radef, isteklistek, Necr09, gregRzn, pMk_91, No153, vertogo, Rafa, Todo (+ 2 Ukrytych) i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline Pocztar

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16710 dnia: Dzisiaj o 10:57:48 »
Gdyby ktoś chciał zgłębiać temat, to polecam jeszcze sprawdzić jak wyszły adaptacje. Po lekturze komiksu idealny deser.

Co ciekawe, pierwsza część growej adaptacji próbowała pójść bardziej ambitnie. Według mnie zrobiło się za bardzo depresyjnie. Jednak sporo ludzi pokochało takie podejście i stawia ją wyżej niż wierniejszą komiksowi drugą część.

A żeś mi przypomniał. Grałem na PS3, bardzo mi się podobało. Faktycznie pierwszą część odebrałem jako ambitniejszą, trudniejszą, było więcej kombinowania. A klimat był bardzo fajny, trochę przytłaczający. Druga część bardziej komiksowa i fajerwerkowa, ale też bardzo spoko.

Online Wintermute

« Odpowiedź #16711 dnia: Dzisiaj o 11:15:01 »
W przypadku Spawna nawet jakby nie było żadnego tekstu to bym go kupił. Tak samo mam z Darkness. Komiksy z Image takie są. Kartkujesz je i cieszysz się rysunkami. Czysta przyjemność.

Offline michał81

« Odpowiedź #16712 dnia: Dzisiaj o 11:36:11 »
Cieszyć się z rysunków Roba Liefelda? To trzeba być trochę masochistą.

Online Raveonettes

« Odpowiedź #16713 dnia: Dzisiaj o 11:52:09 »
W przypadku Spawna nawet jakby nie było żadnego tekstu to bym go kupił. Tak samo mam z Darkness. Komiksy z Image takie są. Kartkujesz je i cieszysz się rysunkami. Czysta przyjemność.
To chyba mało komiksów z Image znasz.

Online Wintermute

« Odpowiedź #16714 dnia: Dzisiaj o 11:53:33 »
Cieszyć się z rysunków Roba Liefelda? To trzeba być trochę masochistą.
Liefeld, Larsen, Silvestri, Lee, McFarlane, Capullo. Lubię ten Image  8)
Masochistą się nie czuję :)

Online Wintermute

« Odpowiedź #16715 dnia: Dzisiaj o 11:56:10 »
To chyba mało komiksów z Image znasz.
Ale o co Ci chodzi?

Offline michał81

« Odpowiedź #16716 dnia: Dzisiaj o 12:00:47 »
Ale o co Ci chodzi?
Proponuję ci zapoznać się z szeroką ofertą komiksów jakie wydaje Image. Bo jak widzę z wymienionych to nie mówisz tylko o ojcach założycielach Image.

Online donT

« Odpowiedź #16717 dnia: Dzisiaj o 12:03:02 »
Zdaje mi sie, ze piszecie o dwoch "roznych" Image. Pomimo tego, ze sporo klasycznych tytulow z Image wciaz wychodzi, to obecny profil wydawniczy malo przypomina ten stary. Nacisk na "najntisowy, edgy, miesnie-majce-miesnie rozpierdol" i kolejne klony marvelowych bohaterow dawno ustapily opowiadanym historiom.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online Genzo

« Odpowiedź #16718 dnia: Dzisiaj o 12:06:24 »
Darkness fajny komiks, ale tylko do momentu jak stery trzyma duet Ennis & Silvestri, młodego Gartha w takiej konwencji czyta się zajebiscie - mafia , gangusy, gołe dupy, szybkie fury, zabójstwa i mocne teksty - zajebisty komiks jak masz 13-16 lat, za czasów mandry jarałem się ostro, ale jak Ennis odszedł, to ta seria się skończyła , nowi rysownicy też lipa , niby ksero silvestriego , ale dużo gorsze.
A co do Spawna to się naprawdę dziwię , że w 2025 ktoś chce to wydawać 😮🫨  i ludzie na to czekają !
nie wiem , może te serie poboczne jakieś lepsze są, ale seria regularna to przecież gniot całkowity, durna telenowela wiejąca nudą do przygu, o ile jeszcze pierwsze 10/20 numerów było spoko, tak później nie da się tego czytać .