Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 503535 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Randal63

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2130 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 02:09:29 »
@parsom, o które pozycje chodzi z tym skoszeniem oładek. Zaznaczam że od LiT biorę tylko niektóre pozycje. Serii Topiego nie kupuję , a parę pozycji od nich zamówiłem i idzie mi w paczce. ???

Offline wilk

« Odpowiedź #2131 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 08:04:54 »
@parsom, o które pozycje chodzi z tym skoszeniem oładek. Zaznaczam że od LiT biorę tylko niektóre pozycje. Serii Topiego nie kupuję , a parę pozycji od nich zamówiłem i idzie mi w paczce. ???
Nie wiem czy to o to chodzi ale w swoim nierozpakowanym jeszcze egzemplarzu Morgana zauważyłem coś takiego:

Nawet nie zwróciłem uwagi czy w innych komiksach od LiT też tak to wygląda. W każdym razie akurat mi to jakoś bardzo nie przeszkadza ale na pewno warto to poprawić. Inną jeszcze kwestią jest wypaczanie się grzbietów po lekturze ale to dotyczy nie tylko komiksów od LiT.

Offline parsom

« Odpowiedź #2132 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 10:56:07 »
To powyżej to jest pikuś. "Miasto" miałem tak zwichrowane, że krawędzie przedniej i tylnej okładki kompletnie się rozjeżdżały, a do tego blok był krzywo wklejony (i z informacji od sprzedawcy wiem, że to nie był jednostkowy przypadek - musiałem czekać na nową partię). "Kolekcjoner" Toppiego miał tak wklejony blok, że przy grzbiecie oładki były względem niego wysunięte (jak trzeba), ale już przy tym boku otwieranym kartki wystawały poza krawędź okładek. I coś jeszcze miało podobny problem, ale już nie pamiętamy co. Poza tym tradycyjne mniejsze zwichrowania, ale na te już niestety nie zwracam uwagi, bo to nie tylko u nich się zdarza.

Offline Lost In Time

« Odpowiedź #2133 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 12:27:28 »
@parsom

Przekazaliśmy drukarni uwagi techniczne co do grzbietów. Natomiast skala jest niewielka - odnotowaliśmy tylko kilkanaście zwrotów na przestrzeni ośmiu albumów Toppiego.
Zapraszam na stronę wydawnictwa -> www.lostintime.pl
Facebooka -> www.facebook.com/lostintimepl/
Instagrama -> www.instagram.com/wydawnictwolostintime/

Offline Death

« Odpowiedź #2134 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 12:29:02 »

Dałbym wszystkie szekle świata, żeby to był jedyny "problem" rynku komiksowego w Polsce. :)

Offline kostuch

« Odpowiedź #2135 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 12:59:03 »
To jest w ogole problem z produkcji czy efekt uboczny niewlaciwego magazynowania

Offline vision2001

« Odpowiedź #2136 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 13:48:52 »
Natomiast skala jest niewielka - odnotowaliśmy tylko kilkanaście zwrotów na przestrzeni ośmiu albumów Toppiego.
Wrócę na chatę, to popatrzę co i jak, ale chyba limitka Morgana oraz druga limitka Hombre, które posiadam wyglądają jak na zdjęciu od @wilka. Co do Toppiego, to chyba też jakiś z posiadanych egzemplarzy tak wygląda.
Z drugiej strony, gdy zamawiałem je z bonito.pl to po prostu brałem, drugi, czy kolejny egzemplarz i wybierałem sobie taki, który mi pasuje. A nie wydaje mi się, że:
1. bonito dokonywał zwrotu takich egzemplarzy do Was
2. wydaje mi się, że na świecie jest mnie takich zj@buff jak cześć społeczności z tego forum (do której się zaliczam :P ), którzy zwracają uwagę na takie mankamenty. Ale jednak one istnieją. Gdyby przez Wasze ręce przewijała się znaczna część partii produkowanego komiksu, to pewnie też byście to zauważyli.

To jest w ogole problem z produkcji czy efekt uboczny niewlaciwego magazynowania
Wg mnie - produkcja.
« Ostatnia zmiana: Pn, 28 Październik 2024, 13:50:34 wysłana przez vision2001 »

Offline Murazor

« Odpowiedź #2137 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 13:52:40 »
kilkanaście zwrotów na przestrzeni ośmiu albumów Toppiego
Kilknascie zwrotow to ja sam zrobilem, roznych tytulow, przez rozne ksiegarnie internetowe. Kilka razy pisalem dlaczego zwracam/wymieniam, a pozniej dostawalem dokladnie takie same lub gorsze egzemplarze.

Wydaje mi sie tez, ze problem pojawil sie kilka tygodni temu? Moze pare miesiecy, a poczatkowe pozycje nie maja tych problemow.

Offline parsom

« Odpowiedź #2138 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 13:54:47 »
Ja zwracałem na pewno dwa (w tym tylko jeden Toppi), a coś mi się zdaje że był jeszcze jeden (Hombre? Nie pamiętam). Więc mam sporą pulę w tych kilkunastu. Przy czym zaznaczam, że zwracałem już wyjątkowo przegięte przypadki. Bo w zasadzie żaden z u mnie stojących Toppich prosty nie jest. A do tego - rzadko zwracam, ostatnie co pamiętam nie od LiT to "Luc Junior", który miał kilka stron źle wydrukowanych.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2139 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 13:57:31 »
Nie wiem czy to o to chodzi ale w swoim nierozpakowanym jeszcze egzemplarzu Morgana zauważyłem coś takiego:

Nawet nie zwróciłem uwagi czy w innych komiksach od LiT też tak to wygląda. W każdym razie akurat mi to jakoś bardzo nie przeszkadza ale na pewno warto to poprawić. Inną jeszcze kwestią jest wypaczanie się grzbietów po lekturze ale to dotyczy nie tylko komiksów od LiT.
Tu oczywiście zafoliowany, ale czasami komiks potrafi się tak wykrzywić po przeczytaniu (raczej te cieńsze albumy, tak do 200 stron). Ale jak się go powoli przekartkuje w drugą stronę, w większości się prostuje.

Offline Lost In Time

« Odpowiedź #2140 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 14:20:42 »
Pisząc o kilkunastu egzemplarzach chodziło nam o łączne zwroty wszystkich albumów Toppiego, jakie do nas trafiły. Jasne, zwrotów (o których sklepy nas nie informowały) mogło być trochę więcej, ale w tym sęk - trochę.

Gdyby skala była większa, to sklepy zwracałyby/wymieniały komiksy u nas przy okazji kolejnych dostaw.

Niemniej, jak pisaliśmy - przekazaliśmy informacje drukarni, żeby to zniwelować w przyszłości.
Zapraszam na stronę wydawnictwa -> www.lostintime.pl
Facebooka -> www.facebook.com/lostintimepl/
Instagrama -> www.instagram.com/wydawnictwolostintime/

Offline Randal63

« Odpowiedź #2141 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 02:07:22 »
Uff, poleciałem sprawdzić jak to wygląda u mnie na półce. Na szczęście wszystko"igła", obydwa Hombre idealne, ale brałem regularne edycje. Czekam teraz na Morgan(regularna), Dziewięć i Milenium. Ale jestem dobrej myśli, jak dotąd nie musiałem nic reklamować. ;)

Offline Warpath

« Odpowiedź #2142 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 18:59:14 »
ZAPOWIEDŹ
Pora na 3 listopadową zapowiedź. John Tango powraca! 176-stronicowe wydanie (zawierające tomy #4-6 francuskiej serii autorów "Węża i kojota") tym razem zabierze Was w podróż po Ekwadorze, gdzie czekają gangsterskie porachunki.
-------------------
Tango i Mario planowali nacieszyć się w spokoju podróżą po Ekwadorze, jednak ich turystyczny epizod nie potrwa długo.
Po sprawie Mullera Tango został bowiem namierzony przez amerykańską agencję antynarkotykową DEA, a jeden z jej oficerów anonimowo naprowadził byłych zleceniodawców mężczyzny na jego trop, żeby wciągnąć ich w pułapkę. Wkrótce dwaj przyjaciele znajdą się w centrum gangsterskich porachunków.
Wydanie zawiera tomy #4-6 serii „Tango“ autorstwa Matza i Philippe‘a Xaviera, twórców „Węża i kojota“.
-------------------
Podstawowe informacje:
Tytuł: Tango. Integral II
Tytuł oryginalny: Tango. Tome 4-6
Scenariusz: Matz
Rysunki: Philippe Xavier
Kolory: Jérôme Maffre
Przekład: Paweł Łapiński
Redakcja: Marcin Grabski
Korekta: Agata Bogusławska
Skład: Piotr Margol
Liczba stron: 176
Format: 240x320 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolorowy
Wydawnictwo: Lost In Time
Wydawca oryginalny: Le Lombard
Data wydania: 26 listopada 2024 r.
Cena okładkowa: 125 zł
SBN-13: 978-83-68346-01-5

Offline Death

« Odpowiedź #2143 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 21:34:03 »
Kurde, chcę wszystkie trzy komiksy z tego pakietu.
Toppi, Caza, Tango.
A dopiero co dzisiaj Gildia wysłała mi Pratta. Gdzie jest granica szaleństwa tego zagubienia w czasie? :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #2144 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 22:43:33 »
A Loisela nie chcesz? :) Bo czwartą zapowiedzią będzie prawdopodobnie Parszywy drań tom 2 (finałowy)