Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 589745 razy)

Offline Gustavus_tG

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2520 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 10:00:17 »
Czekam aż pojawi się na tego Cappę akcja jak swego czasu na Ernie Pike.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2521 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 22:20:32 »
Chyba pierwsza od dawna premiera do LiT która mnie chyba nie zainteresuje. Portfel się cieszy ;)

Lipcowe zapowiedzi czas zacząć! Na pierwszy ogień nowy komiks autorów "Króla rozpustników" i "Republiki czaszki".🙃
Vincent Brugeas, Ronan Toulhoat, Yoann Guillo zabiorą Was prosto w szranki!
 -------------------
👉Wydanie zawiera dodatkową krótką historię pt. "Soirée Mancelle", pierwotnie opublikowaną w limitowanej edycji na zamówienie księgarni Bulle z Le Mans.
👉Na naszej stronie możecie zapisywać się do powiadomień o starcie przedsprzedaży lipcowych premier.
-------------------
Josselin i Jehan to dwóch wędrownych rycerzy. Od turnieju do turnieju, czy pada, czy wieje, próbują oni zarabiać na życie, zwyciężając swoich przeciwników. Jak wielu innych poszukują bogactwa oraz chwały, jednak wyróżnia ich pewien szczegół: pod kolczugą Jehan okazuje się młodą niewiastą...
Josselin marzy o pokonaniu Czarnego Rycerza, anonimowego wojownika, który nigdy nie zdejmuje hełmu, trzyma się z dala od wszystkich i nie zna porażki. Przy okazji turnieju, organizowanego
przez hrabiego Joigny, ma nadzieję wreszcie go zwyciężyć. Czy dokona tego wyczynu?
Znani z "Republiki czaszki" i "Króla rozpustników" Vincent Brugeas oraz Ronan Toulhoat, a także towarzyszący im Yoann Guillo, zabierają nas do świata turniejów i rycerstwa, ukazanego z wesołością oraz empatią. Stworzona ze swadą, ekscytująca wizja średniowiecza znajduje się na pograniczu mangowego gatunku shōnen i klasycznej historii przygodowej.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Rycerz Psi Łeb. Księga 1
👉Tytuł oryginalny: Tête de chien, livre 1
👉Scenariusz: Vincent Brugeas
👉Rysunki: Ronan Toulhoat
👉Kolory: Yoann Guillo, Anaïs Blanchard
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja i korekta: Izabela Rutkowska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 168
👉Format: 215x290 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Dargaud
👉Data wydania: 24 lipca 2025 r.
👉Cena okładkowa: 110 zł
👉ISBN: 978-83-68346-26-8

Offline Death

« Odpowiedź #2522 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 23:23:58 »
A ja bardzo ten komiks chcę. :)
Ten piracki i Rozpustnik były naprawdę fajne.

Offline deFranco

« Odpowiedź #2523 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 00:33:30 »
A mnie póki co ten tytuł nie przekonuje. Jak na razie jeśli chodzi o 2025, to u mnie LiT słabuje.
Hawkmoon - przeciętne czytadło na raz
Długi Juan - takie tam śmieszkowe (a jednocześnie mało zabawne) piractwo. Najgorszy komiks od tego duetu.
Fafhrd i Szary Kocur - wysublimowany komiks dla specyficznego odbiorcy. Ja odpadłem.
Świat Arkadiego 2 - jak wyżej
Prorok - niezły ale coś tam mi zgrzyta
Ergun Tułacz - spore rozczarowanie
Frank Cappa - no niestety nie jest to poziom Ernie Pike'a. Pierwsze opowiadania niezłe. Potem coraz gorzej.
Pendragon - trochę ratuje
Fox - dobry klasyczny frankofon

Czyli jak mawiał poeta, szału nie ma. Dużo kapiszonów.
Przede mną Druidzi i Czarna seria.
Ale jak w drugiej połowie roku wydawnictwo nie odpali z jakimiś petardami, albo przynajmniej mocnymi solidniakami,
to pierwszego miejsca u mnie na pewno nie obroni.

Offline eridraven

« Odpowiedź #2524 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 09:10:55 »
Zapraszam do wysłuchania rozmowy z Marcinem Martyniukiem. Oprócz Thorgala jest parę nowych zapowiedzi i cała masa ciekawostek:
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Online PabloWu

« Odpowiedź #2525 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 10:00:39 »
Faktycznie też mało wziąłem od Lostów w tym roku .
"Jednoręki i sześć palców" było bardzo dobre, czytanie "Proroka" przerwałem gdzieś w połowie bo też mi coś nie pasowało, Toppi i Caza przeczytane ale w tych przypadkach było wiadomo że to zajebioza. I tyle. Lubię poczytać frankofońskie komiksy środka ale wychodzi mi na to że póki co konkurencja ma dla mnie ciekawszą ofertę. Nad Foxem jeszcze się zastanawiam ale ten Dufaux mnie trochę odstrasza. Z nowości to "Czarna seria" zapowiada się interesująco i póki co tyle dla mnie ale wierzę że mają jeszcze w zanadrzu niejedną niespodziankę.

Online Lobo

« Odpowiedź #2526 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 11:11:57 »
Narzekacie na słabsze tytuły i poniekąd się zgodzę bo również uważam że ubiegły rok obfitował w ciekawsze pozycje.
Ale obaj nie wymieniliście Cesarzowej Charlotty który to komiks uważam za najlepszy tego roku od LiT

Online PabloWu

« Odpowiedź #2527 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 11:51:59 »
Narzekaniem bym tego nie nazwał bo to żaden powód do narzekania, miesięcznie wychodzi naprawdę mnóstwo znakomitych komiksów i po prostu w porównaniu z zeszłym rokiem konkurencja ma ciekawszą ofertę. Jak mam do wyboru na przykład nowego Jasona i Długiego Juana to wybór jest prosty i tu nie ma się nad czym zastanawiać  :)
A Cesarzową Charlottę nawet chciałem kiedyś kupić ale nie wiem po co to ładują na twardo i w powiększonym formacie no i szybko mi przeszło  :)

Offline Masonna

« Odpowiedź #2528 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 11:52:32 »
Dobre recenzje ma ten Psi Łeb na Bedetheque. W pierwszym momencie skreśliłem, bo regału brakuje, ale skoro mam Króla Rozpustników i Republikę Czaszki, no i recenzje pow. 4, to jednak wezmę.
Ekologia, głupcze!

Offline Konrad

« Odpowiedź #2529 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 16:30:02 »
Zapraszam do wysłuchania rozmowy z Marcinem Martyniukiem. Oprócz Thorgala jest parę nowych zapowiedzi i cała masa ciekawostek:

Cztery nowe zapowiedzi zdradzone w wywiadzie:

Dystopolis - one-shot na 160 stron - kryminał w futurystycznym świecie z mordercą kanibalem
https://www.goodreads.com/book/show/219279033-dystopolis
https://scratch-books.com/portfolio-item/dystopolis/

Sphères - autorska trzytomowa seria (pierwszy mający 64 strony wyszedł we Francji w lutym) od Alaina Briona (rysownika Excalibur: Kroniki), która zostanie wydana w pojedynczych albumach (było zainteresowanie innych naszych wydawnictw, więc stąd taka decyzja)
https://www.bedetheque.com/serie-91792-BD-Spheres-Brion.html
Pierwsze 15 stron do obejrzenia:
https://www.bdgest.com/preview-4344-BD-spheres-brion-ouverture.html

Barbaric od Vault Comics. Seria trwająca mająca w tej chwili 4 tomy (odpowiednio 112, 160, 160 i 176 stron) i jeden poboczny (112 stron). LIT będzie wydawać pojedynczo i na miękko.
https://www.goodreads.com/series/323799-barbaric-collected-editions
https://vaultcomics.com/products/barbaric-vol1

L'Âge d'ombre Cazy - one-shot 112 stron
https://www.humano.com/album/38070

Online Szekak

« Odpowiedź #2530 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 16:47:04 »
Jak zacząłem czytać o tych zapowiedziach, chciałem napisać, że Dystopolis zapowiada się zajebiście, ale oglądając kolejne widzę, że wszystkie zapowiadają się zajebiście.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline donT

« Odpowiedź #2531 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 17:05:10 »
Caza i Dystopolis bankowo bedzie brane. Akuma z toporem do schowka. Spheres raczej nie.
Super zapowiedzi.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online vision2001

« Odpowiedź #2532 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 20:05:56 »
W lipcu wybierzemy się na tajemniczą wyspę w komiksie Mathieu Lauffraya, inspirowanym opowiadaniem Roberta Howarda ("Conan")!
 -------------------
👉Dwie okładki: regularna (pomarańczowa) i limitowana (niebieska).
👉Na naszej stronie możecie się zapisywać do powiadomień o starcie przedsprzedaży lipcowych premier.
-------------------
ROK 1666, MORZE KARAIBSKIE.
Raven, niefrasobliwy i rycerski pirat, jest zdolny zarówno do nadzwyczajnych wyczynów, jak i do potknięć urastających do miana legendy! Dlatego jego spotkanie z bezlitosną lady Darksee okaże się iście wybuchowe, a przy tym da początek żywiołowym potyczkom, zaciętej rywalizacji, fałszywym sojuszom i zdradom.
Komu uda się odnaleźć zaginiony skarb z Chichén Itzá? Kto wydobędzie drogocenne kamienie z trzewi Czarciego Grzbietu – przeklętej wyspy, na którą nikt nie chce się zapuszczać? Kto opuści ją żywy?…
Mathieu Lauffray ("Prorok", "Long John Silver") zabiera czytelników na piracką przygodę w komiksie inspirowanym opowiadaniem Roberta E. Howarda ("Conan") pt. "Black Vulmea’s Vengeance".
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Raven. Wydanie zbiorcze
👉Tytuł oryginalny: Raven, tomes 1-3
👉Scenariusz: Mathieu Lauffray
👉Rysunki i kolory: Mathieu Lauffray
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja: Katarzyna Kamieniarz
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 200
👉Format: 240x320 mm
👉Oprawa: twarda
👉Papier: kredowy
👉Druk: kolor
👉Wydawnictwo: Lost In Time
👉Wydawca oryginalny: Dargaud
👉Data wydania: 24 lipca 2025 r.
👉Cena okładkowa: 135 zł
👉ISBN: 978-83-68346-27-5
👉ISBN wyd. limitowanego: 978-83-68346-28-2

Offline bocik

« Odpowiedź #2533 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 22:33:22 »
I do wszystkich tych, którzy nie mogli uwierzyć wcześniej w wątku Studia Lain, Raven to ten przykład że kupię dla samej okładki (bez znaczenia której, obie są wyśmienite)

Online Szekak

« Odpowiedź #2534 dnia: Śr, 11 Czerwiec 2025, 22:40:45 »
Dla mnie podstawka.
Piękno jest w oczach patrzącego.