Autor Wątek: Wydawnictwo Lost In Time  (Przeczytany 469993 razy)

Offline amsterdream

Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Odpowiedź #2070 dnia: Cz, 12 Wrzesień 2024, 10:17:44 »
Czytał ktoś tego Local Mana? Wygląda intrygująco, ale jak to Seeley to boję się, że będzie dużo woke i SJW.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline Konrad

« Odpowiedź #2071 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 18:04:16 »
Pierwsza październikowa zapowiedź - Ernie Pike
https://www.casterman.com/Bande-dessinee/Catalogue/ernie-pike-integrale/9782203196995
https://www.bedetheque.com/serie-75949-BD-Ernie-Pike-Casterman.html
⚡ ZAPOWIEDŹ ⚡
Klasyka, klasyka i jeszcze raz klasyka, czyli... "ERNIE PIKE" jako 1⃣ październikowa zapowiedź! 😍
Héctor Germán Oesterheld ("El Eternauta", "Mort Cinder") i Hugo Pratt ("Corto Maltese") pięknie opowiadają słowem i obrazem!
-------------------
👉 Tytuł nisko rabatowany.
-------------------
Ernie Pike to korespondent relacjonujący ważne wydarzenia II wojny światowej, od Pacyfiku po północną Afrykę. Zawsze na pierwszej linii, jak nikt inny opowiada o solidarności, braterstwie i bohaterstwie żołnierzy, ale też o zdradzie oraz najmroczniejszych ludzkich stronach.
Wielokrotnie Ernie Pike pokazuje się osobiście czytelnikowi jako narrator, co oznacza, że jest bezpośrednio wplątany w relacjonowane wydarzenia, a my zaczynamy postrzegać go jako rzeczywistego człowieka.
We wspólnym dziele mistrzowie komiksu, Héctor Germán Oesterheld (El Eternauta, Mort Cinder) i Hugo Pratt (Corto Maltese), opowiadają o życiu, niepokojach i lękach anonimowych żołnierzy, o zapomnianych aktach heroizmu, o małych osobistych tragediach i o odwadze, którą od tchórzostwa często dzieli tylko cienka linia.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉 Tytuł: Ernie Pike
👉 Tytuł oryginalny: Ernie Pike - Integral
👉 Scenariusz: Héctor Germán Oesterheld
👉 Rysunki: Hugo Pratt
👉 Kolory: Patrizia Zanotti, Laura Battaglia, Maru Leone
👉 Przekład komiksu: Tomasz Pindel
👉 Przekład wstępu: Grzegorz Gryc
👉 Redakcja: Marcin Grabski
👉 Korekta: Agata Bogusławska
👉 Skład: Piotr Margol
👉 Liczba stron: 364
👉 Format: 215x290 mm
👉 Oprawa: twarda
👉 Papier: kredowy
👉 Druk: kolor
👉 Wydawnictwo: Lost In Time
👉 Wydawca oryginalny:
👉 Data wydania: 28 października 2024 r.
👉 Cena okładkowa: 180 zł
👉 ISBN-13: 978-83-67270-96-0

« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Październik 2024, 18:07:59 wysłana przez Konrad »

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2072 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 18:07:03 »
Cena gruba ale i wydanie gruuube ;)

⚡ ZAPOWIEDŹ ⚡
Klasyka, klasyka i jeszcze raz klasyka, czyli... "ERNIE PIKE" jako 1⃣ październikowa zapowiedź! 😍
Héctor Germán Oesterheld ("El Eternauta", "Mort Cinder") i Hugo Pratt ("Corto Maltese") pięknie opowiadają słowem i obrazem!
-------------------
👉 Tytuł nisko rabatowany.
-------------------
Ernie Pike to korespondent relacjonujący ważne wydarzenia II wojny światowej, od Pacyfiku po północną Afrykę. Zawsze na pierwszej linii, jak nikt inny opowiada o solidarności, braterstwie i bohaterstwie żołnierzy, ale też o zdradzie oraz najmroczniejszych ludzkich stronach.
Wielokrotnie Ernie Pike pokazuje się osobiście czytelnikowi jako narrator, co oznacza, że jest bezpośrednio wplątany w relacjonowane wydarzenia, a my zaczynamy postrzegać go jako rzeczywistego człowieka.
We wspólnym dziele mistrzowie komiksu, Héctor Germán Oesterheld (El Eternauta, Mort Cinder) i Hugo Pratt (Corto Maltese), opowiadają o życiu, niepokojach i lękach anonimowych żołnierzy, o zapomnianych aktach heroizmu, o małych osobistych tragediach i o odwadze, którą od tchórzostwa często dzieli tylko cienka linia.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉 Tytuł: Ernie Pike
👉 Tytuł oryginalny: Ernie Pike - Integral
👉 Scenariusz: Héctor Germán Oesterheld
👉 Rysunki: Hugo Pratt
👉 Kolory: Patrizia Zanotti, Laura Battaglia, Maru Leone
👉 Przekład komiksu: Tomasz Pindel
👉 Przekład wstępu: Grzegorz Gryc
👉 Redakcja: Marcin Grabski
👉 Korekta: Agata Bogusławska
👉 Liczba stron: 364
👉 Format: 215x290 mm
👉 Wydawca oryginalny:
👉 Cena okładkowa: 180 zł
👉 ISBN-13: 978-83-67270-96-0

Offline Midar

« Odpowiedź #2073 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 18:38:53 »
@Dalthon, publikujesz 3 minuty później to samo, co inny użytkownik i tego nie widzisz?
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Październik 2024, 18:40:36 wysłana przez Midar »

Offline Brvk

« Odpowiedź #2074 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 18:49:54 »
@Dalthon, publikujesz 3 minuty później to samo, co inny użytkownik i tego nie widzisz?
Myślę, że dubel zapowiedzi takiej armaty można wybaczyć. Zapowiada się... gruby komiks 😃

Offline vision2001

« Odpowiedź #2075 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 19:16:15 »
Ale 56 sekund przed edycja posta przez Konrada. A kto wie, co w tym poscie bylo lub nie bylo. Chyba tylko obaj uzytkownicy.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2076 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 19:23:42 »
Po świetnych Skorpionach Pustyni kolejny must have od Pratta. Cieszy bardzo, a załączone strony tylko zaostrzają apetyt.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2077 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 09:29:26 »
Myślę, że dubel zapowiedzi takiej armaty można wybaczyć. Zapowiada się... gruby komiks 😃

Dubel posta - tego jeszcze na tym forum nie było...

W sensie jak Bazyl czytał pierwszego to drugi jest dubel, a jak przeczytał tylko pół bo mu bateria siadła, to drugi powinien być rozbity na dwa posty? Chyba, że Bazyl nie czytał pierwszego posta, to wtedy drugi nie jest dublem. No ewentualnie, jak był bardzo dawno temu napisany i większość o nim zapomniała, a Bazyl czytał, to jest dubel, a tak naprawdę nie dubel...

Edit: Literówki

Miłego dnia :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Październik 2024, 09:31:06 wysłana przez dreamer36 »

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2078 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 15:16:25 »

Chyba logiczne że jakbym widział to bym dubla nie zrobił? Dziwna sprawa bo zawsze jest komunikat że pojawił się post w trakcie pisania odpowiedzi - tutaj go nie było a nie przewijałem potem ekranu (bo post długi). Normalnie bym go przecież skasował jakbym widział.

Offline Midar

« Odpowiedź #2079 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 17:31:27 »
Dlatego właśnie się zdziwiłem, bo sam miałem takie sytuacje, ale zawsze było to info, że ktoś w między czasie coś opublikował. Ale spoko, tak jak pisali wyżej koledzy, nic się nie stało.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2080 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 20:43:52 »

Offline parsom

« Odpowiedź #2081 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 14:17:08 »
Szanowne LiT,
Ogarnijcie się. Zmieńcie drukarnię, albo nie wiem co. Przecież oni nie potrafią prosto oprawić. Wymieniałem już z tego powodu co najmniej dwie pozycje - kompletnie zwichrowana okładki, każda krawędź w innej płaszczyźnie. Ze dwa dni temu odkryłem, że nie pamiętam już gdzie kupiony "Kolekcjoner" też ma blok wklejony z zadarciem, jak nie przymierzając nie powiem co. Wcześniej nie zauważyłem, bo okładka przynajmniej prosta była. Dzisiaj odbieram "Morgana" i tragedii nie ma, ale koło winkla to to też nie stało. Niektóre wcześniejsze tomy Toppiego też pokrzywione - nie na tyle, żeby to reklamować, ale jednak.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2082 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 18:03:18 »
Ostatnia październikowa zapowiedź - Siberia 56
https://www.bedetheque.com/serie-41061-BD-Siberia-56.html
⚡ ZAPOWIEDŹ ⚡
Czas na 2 i ostatnią październikową zapowiedź, wydanie zbiorcze komiksu "Siberia 56" autorstwa Christophe'a Beca i Alexisa Sentenaca. 😎
Science fiction dla miłośników akcji oraz tajemnic ukrytych na niezbadanych planetach. 👩‍🚀 🚀
-------------------
Siberia – 56. planeta ziemskiej prekolonizacji. Jej powierzchnię całkowicie pokrywają strome góry i śnieg. Na biegunach temperatury spadają do -200 stopni Celsjusza, a lodowe wiatry osiągają prędkość 300 km/h.
W tak nieludzkich warunkach piątka kolonistów musi dotrzeć do bazy. Po pokonaniu 80 milionów lat świetlnych przez kosmos ich wahadłowiec rozbija się na białej i nieskalanej powierzchni tego nieprzyjaznego świata. Ocalałych czeka więc kolejna podróż – 250 kilometrów. Tym razem pieszo.
Pośród kąsającego zimna, burz śnieżnych i straszliwych drapieżników grasujących wokół ich szanse na przeżycie wydają się bliskie absolutnemu zeru…
-------------------
Podstawowe informacje:
👉 Tytuł: Siberia 56. Wydanie zbiorcze
👉 Tytuł oryginalny: Siberia 56 – Integrale
👉 Scenariusz: Christophe Bec
👉 Rysunki: Alexis Sentenac
👉 Kolory: Alexis Sentenac
👉 Przekład komiksu: Jakub Syty
👉 Redakcja: Izabela Rutkowska
👉 Korekta: Izabela Rutkowska
👉 Liczba stron: 160
👉 Format: 240x320 mm
👉 Wydawca oryginalny: Éditions Glenat
👉 Cena okładkowa: 110 zł
👉 ISBN-13: 978-83-67270-97-7

« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 18:12:11 wysłana przez Konrad »

Offline Szekak

« Odpowiedź #2083 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 19:03:00 »
Szanowne LiT,
Ogarnijcie się. Zmieńcie drukarnię, albo nie wiem co. Przecież oni nie potrafią prosto oprawić. Wymieniałem już z tego powodu co najmniej dwie pozycje - kompletnie zwichrowana okładki, każda krawędź w innej płaszczyźnie. Ze dwa dni temu odkryłem, że nie pamiętam już gdzie kupiony "Kolekcjoner" też ma blok wklejony z zadarciem, jak nie przymierzając nie powiem co. Wcześniej nie zauważyłem, bo okładka przynajmniej prosta była. Dzisiaj odbieram "Morgana" i tragedii nie ma, ale koło winkla to to też nie stało. Niektóre wcześniejsze tomy Toppiego też pokrzywione - nie na tyle, żeby to reklamować, ale jednak.
Z Egmontu też wszystko pokrzywione. A Leviathan, super hiper wydanie z kolorowymi bokami stron pokrzywione do kwadratu. O ile to ostatnie to bubel w przygotowaniu do druku już byl (zbyt szeroki grzbiet), tak lekkich krzywizn chyba się nie da uniknąć, taka specyfika technologii druku, że część nakładu będzie pokrzywione. Trafić ze sklepu w idealnym stanie i niepokrzywione graniczy z cudem. xd
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2084 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 19:10:49 »
A ma ktoś prostego Leviathana? Zastanawiałem się nawet czy nie reklamować, ale podobno cały nakład jest skopany.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki