0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Surrealistyczna podróż w głąb ludzkiej (pod)świadomości, w której nie do końca wiadomo, co jest prawdą, a co wizją schorowanego umysłu. Krótka, ale jakże treściwa historia mężczyzny opiekującego się ojcem. A może właśnie historia pogrążającego się coraz głębiej w chorobie mężczyzny, którego syn z każdym dniem ma mniej siły, by się nim opiekować?Komiks, stworzony w 2014 i wyszperany z odmętów archiwalnych dysków, zawiera w sobie spory ładunek emocji. Jest tu wiele tematów do przemyślenia: choroba, która zabiera wspomnienia i świadomość, samotność, codzienna walka o bliską osobę i rezygnacja, gdy w przebłysku świadomości do jednego z bohaterów dociera, że może być ciężarem…
Z tej okazji mamy dla Was prezent w postaci rabatu 40% na absolutnie wszystkie nasze publikacje*Wystarczy, że podczas zamówienie w miejscu kuponu wpiszecie hasło: urodziny.No to co! Do dzieła! Wszystkim życzymy stu lat.*Promocja obowiązuje do końca poniedziałku (6.09.2021), więc spieszcie się
Przygotowując komiksy do antologii Wydawnictwo Granda przetrząsnąłem archiwa i znalazłem dwie ostatnie sztuki pierwszego wydania premierowego zeszytu serii DOM ŻAŁOBY, pisanej przez Dominik Szcześniak i wydanej przez Timof Comics w latach 2006-2013! Pierwszy zeszyt był flipbookiem zawierającym dwa odcinki: pierwszy zilustrował Hubert Ronek a drugi wymęczyłem ja, z pewnym wsparciem inkerskim Huberta. W antologii "Komiksy o smutnych chłopakach" znajdzie się mój epizod potraktowany jako oneshot, częściowo zremasterowany i POKOLOROWANY, czyli zaprezentowany inaczej niż w wydaniu zeszytowym.