Autor Wątek: Wydawnictwo BestComics  (Przeczytany 2106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Konrad

Wydawnictwo BestComics
« dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:12:09 »
Wydawnictwo BestComics, za które odpowiada Maciej Pietrasik (Taurus) i Bronisław Furmańczyk (Elemental) wydało w tamtym roku Brom XXX oraz wznowiło 1 i 2 tom serii.

Natomiast teraz zapowiedzieli na maj komiks Cienie Lasu tom 1. Premiera na Komiksowej Warszawie, cena okładkowa 59zł, 192 strony, miękka oprawa.
https://www.bestcomics.pl/cienie-z-lasu-blade-widmo,3,14006,16224

Będą oni też wydawcą polskiej edycji Czarnego Serca Łukasza Godlewskiego.

Offline Leyek

Odp: Wydawnictwo BestComics
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:37:41 »
Czarne serce już dawno wsparte na Kickstarterze.

Ale te Cienie lasu to żałość graficzna niezła. Choć może zaślepionym w Bromie podejdzie :) Takie rzeczy powinny zostać jako webkomiksy, szkoda papieru.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 15:34:15 »
Czarne serce pojawiło się w przedsprzedaży na Gildii
119 zł - 200? stron - format 180x260 mm - miękka oprawa - 16.12.2024
https://www.gildia.pl/komiksy/630275-czarne-serce

Czarne Serce opowiada historię dwóch sióstr - Victorii i Claire. Ich życie sprowadza się do rutyny: praca, dom, praca. Victoria dodaje do tego imprezy. Ale czy obfitość może wypełnić wewnętrzną pustkę? Powtarzalność i monotonia frustrują Victorię. Jej siostra przychodzi jej z pomocą i próbuje zainteresować ją nietypowym, nie do końca legalnym hobby.
Jak to wpłynie na siostry? Dokąd zaprowadzą je pragnienia? Dołącz do tej podróży z ulic Detroit do gorących, dusznych Indii. Nielegalna aukcja, starożytny artefakt, ukryty wymiar…
Inspirowane współczesnym horrorem i starożytną historią Indii, a także dziełami takich mistrzów horroru, jak C. Barker i D. Simmons, W.H. Hodgson.

Offline michał81

« Odpowiedź #3 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 17:17:10 »
a tak wyglądają wydrukowane komiksy, które będą niedługo rozsyłane do wpierających

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #4 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 00:17:06 »
@Konrad: dokładnie 224 strony.
nieważne ile razy BezczelnaKasia wysmaruje elaborat w obronie wydawców.... Ważne są fakty. Patologia.

Offline Leyek

« Odpowiedź #5 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 00:26:19 »
a tak wyglądają wydrukowane komiksy, które będą niedługo rozsyłane do wpierających

Moja paczka już dziś wyszła, więc liczę, że jutro już dotrze :)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #6 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 19:16:23 »
@Leyek: daj koniecznie znać, jak wrażenia! Sam komiks ma chyba poniżej 200 stron, reszta to (po raz kolejny już, bo przy Malarzu też tak było) obszerne dodatki. Jestem bardzo ciekawa, jaki będzie ich odbiór, bo tym razem w nieco innej konwencji ;)
Miałam przyjemność prowadzić ten projekt redaktorsko :)
nieważne ile razy BezczelnaKasia wysmaruje elaborat w obronie wydawców.... Ważne są fakty. Patologia.

Offline Death

« Odpowiedź #7 dnia: Pt, 29 Listopad 2024, 21:32:31 »
Fajne te rysunki, no ale to nie nowina, lubię styl Godlewskiego. Szkoda tylko, że kolory na każdej planszy te same. Gdyby tam się zmieniały barwy jak w Saint-Elme Peetersa, to byłoby ciekawiej. :) Ale to może tylko ja, bo skończyłem dwa dni temu czytać tę serię i mam teraz kolorystyczne zboczenie w kierunku Peetersa. Lepszego operowania kolorem niż w Saint-Elme nie pamiętam. Swoją drogą jeśli ktoś znowu się boi, że nowa seria Peetersa nie dowiezie zakończeniem (tak jak spierdolił ostatnim tomem absolutnie genialną w pierwszych dwóch tomach i dobrą w trzecim Aamę), to może spać spokojnie, Saint-Elme jest świetne od pierwszego do ostatniego tomu. Jeszcze chciałem napisać, że miałem wczoraj przeczytać tylko 100 stron W ułamku sekundy przed snem i sobie zostawić na dzisiaj drugie 100, ale nowy Delisle jest taki zajebisty, że skończyłem późno w nocy i miałem 3h50min do budzika w telefonie...i dzisiaj chodziłem w pracy do tyłu. Ale nie mam czasu tego napisać, bo zmniejszam kupkę wstydu. Kupujcie Saint-Elme, nowego Delisle i Jonathana, bo to zajebiste komiksy. To byłem ja, kapitan dygresja, teraz znikam czytać nowego Wiedźmina. Tak tylko o tych kolorach w Czarnym Sercu chciałem napisać. Oczywiście kupię ten komiks. Tym bardziej, że BezczelnaKasia redaktoruje, więc Micheali się nie spodziewam. ;)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #8 dnia: So, 30 Listopad 2024, 01:49:41 »
@Death: BezczelnaKasia uspokaja, kolory są ważne w tej opowieści. I ciekawie się układają poza spektrum czarny vs. czerwony :D

I fajnie, że te pozostałe komiksy, o których pisałeś... fajne :)