Autor Wątek: Wydawnictwa kontra kolekcje  (Przeczytany 227073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Wydawnictwa kontra kolekcje
« Odpowiedź #450 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 08:49:10 »
Ale to ja nie wchodze w to czy przedłużyli, czy tylko udawali, że przedłużyli, a tak naprawdę zaplanowali przedłużenie wcześniej, po prostu stwierdziłem fakty które były podawane czytelnikom przez wydawnictwo.
Piękno jest w oczach patrzącego.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 08:50:54 »
Jak kupili od razu 80 to żadnego przedłużenia nie zaplanowali wcześniej  :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #452 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 08:57:24 »
Ale ja mówię o tym jakie oficjalne informacje podawali, a nie o twoich teoriach spiskowych, skończ się czepiać w końcu.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #453 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 09:02:45 »
Ej, uspokójcie się bo zaraz powiem pani ;) był ktoś już dziś w "kioskach"? Test jakiś może puścili dziś?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #454 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 09:06:24 »
Ale ja mówię o tym jakie oficjalne informacje podawali, a nie o twoich teoriach spiskowych, skończ się czepiać w końcu.
Przecież to ty się czepiasz i próbujesz mieć zawsze rację na siłę.

Ej, uspokójcie się bo zaraz powiem pani ;) był ktoś już dziś w "kioskach"? Test jakiś może puścili dziś?
Już by pewnie trąbili :) Ale jak teraz ruszają kolekcje to raczej testu nie będzie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #455 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 09:20:23 »
Ja przytoczyłem jedynie fakty - kolekcja była zapowiedziana na 60 tomów, a następnie została przedłużona do 80 tomów, a ty wyskoczyłeś z tym, że oni wcale nie musieli jej przedłużać, tylko mogli udawać, że ją przedłużyli, a następnie usilnie dalej to forsowałeś mimo, że mnie to nie obchodzi bo dla mnie to możesz sobie nawet teoretyzować, że mogła być wykupiona i zaplanowana na 300 tomów, ale skrócona do 80, więc staraj się mieć rację na siłę jak zawsze gdzie indziej.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Wrzesień 2019, 09:22:50 wysłana przez Szekak »

Offline panAeL

« Odpowiedź #456 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2019, 23:05:59 »
Od początku wszyscy narzekali na papier, cienkie okładki i ogólną biedę jeśli porównało się WKKDC do WKKM. I może właśnie tu tkwi tajemnica "dziwnego" przedłużenia o 20 tomów? Grafika na grzbietach i jej podział na poszczególne tomy od samego początku nie zgrywał się z prezentacją kolekcji. Nie zgrywał się na 60 tomów, ale na 80 zgrał się idealnie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #457 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 17:46:03 »
206: Marvel Masters: Frank Miller
207: Annihilation part 1

Kolejne świetne tomy. Franka Millera nigdy za dużo. A Annihilation byłoby pewnie lepiej szyte niż wydanie Egmontu. No i tańsze.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2019, 19:47:33 wysłana przez Mateusz »

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #458 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 17:48:38 »
Jaki jest niby problem z szyciem w wydaniu Egmontu? I jak Hachette miało by być tańsze jak u nich to musi być co najmniej wydanie 4-tomowe przez górna granice stron, co sprawia że wychodzi drożej niż Egmont?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #459 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:11:38 »
Antari jedno dobrze napisał - że Egmont nigdy by tych historii nie wydał. Tylko że zaraz potem sam sobie zaprzecza pisząc ze dobrze, że Kolekcja się skończyła. No jak i dla kogo dobrze? Bo na pewno nie dla czytelników, gdyż Egmont takich historii (New Gods, Time Master, Nightwing Year One itp.) dalej nie będzie wydawał. Och przepraszam - dostaniemy Blackest Night z samego środka długiej serii. Cool.

Wy sobie piszecie że sprzedaż im spadła choć nie macie żadnych danych. Zatem ja też bez żadnych danych forsuję teorię o powodach pozaekonomicznych, skoro mamy swobodę poglądów na tym Forum. Nie wiem dlaczego któraś z teorii miałaby być lepsza, skoro i tak my nie mamy dostępu do wyników sprzedaży ani Hachette ani Eaglemoss.

Ja jednak uważam, że skoro w Niemczech WKKM spokojnie przekroczyła 170 tom i dalej się sprzedaje i podąża za brytyjską edycją (która trwa dalej), to tym bardziej spokojnie można było przedłużać WKKM i u nas. Bo mamy mniej przetłumaczonych dużych i ważnych pozycji (ONSLAUGHT DO KROĆSET!) i bardziej potrzebujemy milestone'ów z Kolekcji.

https://www.zeit-fuer-superhelden.de/vorschau/

« Odpowiedź #460 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:29:01 »
Istnieje coś takiego jak Brzytwa Ockhama, możliwe że w kolekcji Hachette "Odkryj Filozofię" dowiesz się co to jest. Porównywanie czytelnictwa komiksów na rynku niemieckim i brytyjskim z naszym ma tyle samo sensu co i przytaczanie tutaj wyników sprzedażowych ze Sri-Lanki. Tylko nie mam pojęcia po co to piszę, skoro już z pięć razy to bez sensu powtarzałem.

Offline misiokles

« Odpowiedź #461 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:31:35 »
Jaki jest niby problem z szyciem w wydaniu Egmontu? I jak Hachette miało by być tańsze jak u nich to musi być co najmniej wydanie 4-tomowe przez górna granice stron, co sprawia że wychodzi drożej niż Egmont?

Daj spokój. Bazyliszek pisze randomowe grzechy Egmontu :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2019, 19:49:56 wysłana przez Mateusz »

Offline misiokles

« Odpowiedź #462 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:37:31 »
Bo mamy mniej przetłumaczonych dużych i ważnych pozycji (ONSLAUGHT DO KROĆSET!) i bardziej potrzebujemy milestone'ów z Kolekcjo
No właśnie - jednym z czynników który mógł spowodować utrate czytelników i nakładów jest...Bazyliszek. Upiera się na jakieś randomowe tytuły (Frankencastle, Onslaught) jakie to one są milestony i ważne, po czym nabrany czytelnik kupuje, bierze do ręki, czyta i myśli....'to ja już wolę wrócić do Egmontu i Muchy' :)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:38:32 »
Daj spokój. Bazyliszek pisze randomowe grzechy Egmontu :)

Ale z szyciem to chyba po raz pierwszy wyskoczył i z tym akurat Egmont ma bardzo dobrze.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2019, 19:50:21 wysłana przez Mateusz »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #464 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2019, 18:42:38 »
Ja jednak uważam, że skoro w Niemczech WKKM spokojnie przekroczyła 170 tom i dalej się sprzedaje i podąża za brytyjską edycją (która trwa dalej), to tym bardziej spokojnie można było przedłużać WKKM i u nas.
Poczekaj może najpierw czy ten Spider-Man ruszy a potem pisz o dobrej sprzedaży WKKM. Jakby spokojnie można było przedłożyć to by spokojnie przedłużyli :)