To pytanie o koordynację tylko potwierdza to co pisałem na Forum Gildii i swoim blogu już te 8 lat temu. I potem jak ktoś mówił, że tak nie było. Teraz czekam na przeprosiny. Egmont blokował przez Panini tytuły dla WKKM i właśnie przez to przedwcześnie się skończyła. A nie przez spadającą sprzedaż. Została mi tylko satysfakcja, że miałem rację, ale to tyle. Dostaliśmy 100 numerów WKKM mniej niż w UK czy Niemczech. Nie wiem jak to jest korzystne dla czytelnika komiksów w Polsce.
Nie wiem też jak człowiek, który mówi, że zbierał dużo TM Semiców, może twierdzić, że to on zbudował rynek komiksu w Polsce? Przecież to nieprawda, bo w latach 90-tych komiksy w Polsce rozwijały się bez TK. Był naczelnym Kaczora Donalda od końca 1995 roku. Przywrócił Giganta, zaczął wydawać "Świat Komiksu". Ale czy to było aż tak znaczące? Czy to te tytuły budowały resztę rynku? Ja tak nie sądzę. A po 2000 roku rynek komiksowy już się zbudował. Superhero TMSemicowe upadło, ale przyszła Mandragora, Dobry Komiks, potem Mucha. To nie był i nie jest tylko Egmont.