Autor Wątek: Wydawnictwa kontra kolekcje  (Przeczytany 245744 razy)

Offline Dracos

Odp: Wydawnictwa kontra kolekcje
« Odpowiedź #1365 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 13:56:55 »
Ile to jeszcze potrwa? Do emerytury? Do śmierci? TK w Egmont Polska jak papież w Rzymie?

Ja jestem za, ładnie to wyartykułowałeś :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1366 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:01:58 »
Nie pluje jadem na nikogo, tylko wytykam błędy, które mnie denerwują. Jakby Egmont ich nie powtarzał przy kolejnych zapowiedziach, w kolejnych komiksach, to bym złego słowa na nich nie powiedział.

Po prostu zwróciłem uwagę na fakt że TK szefuje polskim oddziałem naprawdę długo. A to w firmach w których szef nie jest właścicielem rzadko się zdarza. Przy zmiennej sytuacji na rynku wydawniczym utrzymywanie odpowiednich wyników finansowych i znajomości przez tak długo jest zadziwiające i mało spotykane.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1367 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:05:11 »
Po prostu zwróciłem uwagę na fakt że TK szefuje polskim oddziałem naprawdę długo. A to w firmach w których szef nie jest właścicielem rzadko się zdarza. Przy zmiennej sytuacji na rynku wydawniczym utrzymywanie odpowiednich wyników finansowych i znajomości przez tak długo jest zadziwiające i mało spotykane.

Masz link do tego badania? Jaka była próba?

Offline michał81

« Odpowiedź #1368 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:08:38 »
Nie pluje jadem na nikogo, tylko wytykam błędy, które mnie denerwują. Jakby Egmont ich nie powtarzał przy kolejnych zapowiedziach, w kolejnych komiksach, to bym złego słowa na nich nie powiedział.

Jeśli szefuje tak długo to znaczy, że bardzo dobrze się sprawuje skoro nie został jeszcze zmieniony i jego ocena sytuacji rynku komiksowego oraz decyzje muszą być bardzo trafne.

I jakie to błędy pan Kołodziejczak popełnił? Że wydaje dużo komiksów? Że rozwija rynek? Że nie popiera jednolitej ceny?

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1369 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:13:54 »
I jakie to błędy pan Kołodziejczak popełnił?

Nie wydaje tego, co chce Bazyl...

Offline kubisz

« Odpowiedź #1370 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:16:49 »
TK szefuje polskim oddziałem naprawdę długo
(...)
Przy zmiennej sytuacji na rynku wydawniczym utrzymywanie odpowiednich wyników finansowych i znajomości przez tak długo jest zadziwiające i mało spotykane.
Bardzo chciałbym, żebyś rozwinął tę myśl. I dodatkowo napisał, dlaczego to jest zarzut. Bo że jest, to nie mam wątpliwości.

Offline xanar

« Odpowiedź #1371 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:22:29 »
Bazyl a jak ty pracujesz i (zakładając) przynosisz firmie zyski i firma z roku na rok się rozwija i co za tym idzie ty też więcej zarabiasz, to powinni cię zwolnić bo za długo już pracujesz czy nie ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #1372 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:31:30 »
Bazyl a jak ty pracujesz i (zakładając) przynosisz firmie zyski i firma z roku na rok się rozwija i co za tym idzie ty też więcej zarabiasz, to powinni cię zwolnić bo za długo już pracujesz czy nie ?
Tylko jak go zwolnią to skąd on weźmie pieniądze na te komiksy co to kupuje na tony od pana Kołodziejczaka?

Aż tak mu źle nie życzmy, bo jak przestanie kupować, to może zachwiać wtedy posady finansowe Egmontu.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1373 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:46:42 »

A co jak Bazyl popełni błąd? Od razu papier?

Offline xanar

« Odpowiedź #1374 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:53:22 »
Nie wiem, Bazyl powinni cię wtedy zwolnić czy nie ?

Offline Kandor

« Odpowiedź #1375 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:56:19 »
Nie wiem, Bazyl powinni cię wtedy zwolnić czy nie ?
Coś tam ostatnio nie pisaliście na forum, że raz Bazyl mieszka w tym mieście, to potem w jakimś jeszcze innym? Może coś jest na rzeczy z tym częstym zmienianiem pracy? ;-)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1376 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 14:59:02 »
Nie wydaje tego, co chce Bazyl...
I w taki SPOSÓB w jaki Bazyl chce (o "paskarskich"* cenach nie będę wspominał) :-)

[*Bazyla określenie, nie moje]

Offline xanar

« Odpowiedź #1377 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 15:08:16 »
Coś tam ostatnio nie pisaliście na forum, że raz Bazyl mieszka w tym mieście, to potem w jakimś jeszcze innym? Może coś jest na rzeczy z tym częstym zmienianiem pracy? ;-)
Mozę tak być, to zupełnie jak z jego obecnością na różnych portalach czy też forach  :)

Offline Adolf

« Odpowiedź #1378 dnia: Pt, 10 Marzec 2023, 06:25:44 »
Ja dobrze rozumiem, typ zwany Bazyl robi aferę, bo kolekcja spowodowała problem z serią Ultimate Spider-Man, a Egmont ładnie chce naprawić ten problem i Bazyl się wścieka, że Egmont rzekomo robi problem, bo dubluje materiał z kolekcji, która pierwsza spowodowała problem i zamieszanie???

Nie wspomnę już, że Ultimate Spider-Man mógłby ukazywać się u nas dużo WCZEŚNIEJ, tylko te tomy z kolekcji opóźniły porządne wydania od Egmontu?

Mam nadzieję, że ktoś spotka Bazyla na Komiksowej Warszawie i przekaże mu ode mnie środkowy palec.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1379 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 20:44:08 »
Było już Ci tłumaczone, że zawartość 13 tomu  USM to 1 do 1 zawartości omnibusa Ultimate Spider-man Death of Spider-man. Masz z tym problem? Nie kupuj, masz przecież wydanie z kolekcji.

Ja mam z tym problem, bo uważam, że gdybym było w (prawdopodobnie) ostatnim 12-14 zeszytów jak we wszystkich poprzednich 12 tomach, to mógłbym tego komiksu po prostu nie kupować. Jak jest 22 zeszyty to już za dużo tracę treści. Powtarza się sytuacja z Imperatywu Thanosa. Ten komiks powinien być podzielony na pół - 150-160 USM w jednym i Ultimate Fallout i Avengers w drugim albumie. Wtedy nie musiałbym płacić za to co już mam na półce.