Autor Wątek: Wydawnictwa kontra kolekcje  (Przeczytany 228644 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Wydawnictwa kontra kolekcje
« Odpowiedź #1305 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 15:27:31 »
Zawsze mniej niż w Marvel Legendary. Teraz Hachette musi opchnąć nam te dwie Kolekcje co już wydaje, a potem to się zobaczy czy będą mieli chęć na kolejne.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1306 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 17:44:04 »
A Hachette nie robi ci na złość że wydaje Ligę gdzie dubluje połowę tomu po Eglomos...Jakoś w tematach kolekcyjnychych twojego hejt jadu nie uraczymy. Tego DD z uporem maniaka wypominasz ...o kolekcjach zapominasz...istne zero konsekwencji swoich przekonań , czyżby też brak charakteru 😅

Może poczytaj sobie temat o BiZ gdzie naprawdę krytykuję że w teście były same duble. Nie kupuję tych tomów, które mam już w innym wydaniu. Pisałem wyraźnie, że wolałbym np. dalszą serię Supermana a nie Man of Steel z TM Semic i WKKDC.

No i lista Kolekcji jest stała i znamy tytuły z góry na 4 lata do przodu. Bo dostają gotowca od Panini. Już się wyzłościłem na duble w ostatnich 2 latach i powoli mi schodzi. A Egmont wymyśla te wydania na bieżąco i sam je klei. Było dobrze z wydaniem Daredevila Millera - czemu nie wydali tak reszty Klasyki? Mamy jedyne na świecie wydanie Imperatywu Thanosa i Annihilatorów, które skleja razem te dwie pozycje. Dlaczego? I mamy nowy rok i dostajemy powiększone wydanie Ultimate Spider-Mana, połączone ze sobą różne komiksy, bo inaczej by się ostatniego tomu nie kupiło. Ja mam wrażenie że to nie pszypadeq.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1307 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 18:43:38 »
Wielokrotnie było napisane, że ostatni tom USM to wydanie jeden do jednego Omnibusa ze śmiercią Spider-mana. Potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1308 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 19:26:08 »
12 tomów to były podwójne trejdy. 13 tom jest trejdem potrójnym. I mi to się nie podoba, bo będzie droższy i  będzie zawierać zawartość tomu WKKM. A gdyby wyszedł jak poprzednie 12 tomów nie byłbym kuszony, żeby go kupić. Gdyby wszystkie tomy były omnibusami nie widziałbym problemu. A tak jestem zdenerwowany, że dalej nic się nie zmienia w polityce wydawniczej Egmontu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1309 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 19:36:05 »
To po prostu nie kupuj i tyle. Masz wydanie aszet i powinno Ci wystarczyć. Ja swój egzemplarz z WKKM z przyjemnością sprzedam bo wolę mieć pełne i jednolite wydanie od Egmont. Egmont wydaje Śmierć Spider-Mana na podstawie omnibusa o chwała im za to i Twoje stęki i jęli w tym temacie nic nie zmienią.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1310 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 22:44:47 »
12 tomów to były podwójne trejdy. 13 tom jest trejdem potrójnym. I mi to się nie podoba, bo będzie droższy i  będzie zawierać zawartość tomu WKKM. A gdyby wyszedł jak poprzednie 12 tomów nie byłbym kuszony, żeby go kupić. Gdyby wszystkie tomy były omnibusami nie widziałbym problemu. A tak jestem zdenerwowany, że dalej nic się nie zmienia w polityce wydawniczej Egmontu.

Ku*** dziwne jakby wydali cały run bez jego końcówki xD

Offline Cringer

« Odpowiedź #1311 dnia: Nd, 22 Styczeń 2023, 23:11:08 »
no powinni wydać bez komiksu który wyszedł 8 lat temu w kolekcji i jest nie do kupienia jako nówka sztuka. Brzmi to logicznie. Może jeszcze Egmont nie powinien wydawać pierwszego tomu bo był w kolekcji? No bo chyba nie chodzi o to aby Egmont te tomy wydał osobno, aby były droższe i aby można było narzekać jaki Egmont jest drogi?

Swoją drogą to też pokazuje zajebistość kolekcji. Wydali początek i koniec Ultimate Spidermana :D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1312 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 00:11:58 »
...czyli tyle ile było trzeba. :) Jeszcze nie czytałem swoich tomów, ale skoro 12 było tylko podwójnych, to skąd nagle potrójny. michał81 napisał że jeden trejd z zapowiedzi tego tomu, w ogóle nie łączy się ze Śmiercią Spider-Mana. Gdyby wydali normalnie podwójny tom na koniec tej serii, to nie miałbym żadnych żalów. A tak to powtarza się sytuacja z Imperatywem Thanosa, który Egmont nadmiernie rozbudował z niewiadomych powodów.

Przepraszam, że ciągle piszę o wydaniach kolekcyjnych. Ale to wydawanie polskich tłumaczeń w najgorszy dla komplecistów sposób mnie strasznie wkurza. Kolejny rok i kolejny raz. Niech Egmont przestanie, to ja słowa nie powiem. To powinno być wydane jak teraz Tajna Inwazja - powtórzone wydanie kolekcyjne i każdy spokojnie mógłby zadecydować, czy chce to kupić czy nie. Jak jest sklejak, to albo przepłacasz jeszcze raz za to samo, którego nie potrzebujesz. Albo tracisz 12 premierowych zeszytów. A to dużo.

Gdyby Egmont 13 tom USM wydał jak do tej pory wydał 12 poprzednich, to bym położył na nim krzyżyk, bo wystarczyłoby mi to co już mam na półce. Jak widać wydaje się, że TK myśli podobnie jak ja, bo to będzie jedyny potrójny tom w tej serii.

Offline xanar

« Odpowiedź #1313 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 00:25:41 »
Ty komplecisto kolekcji ;D Nikogo nie obchodzi kawałek runu, który był wydany 7 lat temu i był dostępny przez, nie wiem może parę miesięcy.
Egmont powinien to wydać w dwóch książkach, żeby większość osób, które chcą to kupić zapłaciła więcej bo tak byłoby drożej  ;D
Ja na twoim miejscu obraziłbym się na Egmont, że tak brzydko z tobą pogrywa i nie kupowałbym nic od nich  ;D ;D ;D ale ty napiszesz znowu milion postów jaki to Egmont zły a potem wrzucisz filmik z akupów pełen Egmontów  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1314 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 00:37:49 »
Bazyl, skoro tego nie czytałeś to po co komentujesz? Ja akurat przeczytałem 9 tomów USM, reszta na mnie czeka. Lektury nie żałuję, świetny restart z szacunkiem do materiału źródłowego. Fakt, że im bliżej końca tym gorzej, ale to wciąż stary dobry Bendis.

Offline michał81

« Odpowiedź #1315 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 00:38:15 »
...czyli tyle ile było trzeba. :) Jeszcze nie czytałem swoich tomów, ale skoro 12 było tylko podwójnych, to skąd nagle potrójny. michał81 napisał że jeden trejd z zapowiedzi tego tomu, w ogóle nie łączy się ze Śmiercią Spider-Mana. Gdyby wydali normalnie podwójny tom na koniec tej serii, to nie miałbym żadnych żalów. A tak to powtarza się sytuacja z Imperatywem Thanosa, który Egmont nadmiernie rozbudował z niewiadomych powodów.

Przepraszam, że ciągle piszę o wydaniach kolekcyjnych. Ale to wydawanie polskich tłumaczeń w najgorszy dla komplecistów sposób mnie strasznie wkurza. Kolejny rok i kolejny raz. Niech Egmont przestanie, to ja słowa nie powiem. To powinno być wydane jak teraz Tajna Inwazja - powtórzone wydanie kolekcyjne i każdy spokojnie mógłby zadecydować, czy chce to kupić czy nie. Jak jest sklejak, to albo przepłacasz jeszcze raz za to samo, którego nie potrzebujesz. Albo tracisz 12 premierowych zeszytów. A to dużo.

Gdyby Egmont 13 tom USM wydał jak do tej pory wydał 12 poprzednich, to bym położył na nim krzyżyk, bo wystarczyłoby mi to co już mam na półce. Jak widać wydaje się, że TK myśli podobnie jak ja, bo to będzie jedyny potrójny tom w tej serii.
Nie zasłaniaj się słowami kogoś innego, że masz swój ból dupy. Jakby Egmont wyciął to o czym pisałem to byś pisał, że coś ci wycieli, albo zdublowali z kolekcji. TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE. Nie czytałeś tego, więc tak naprawdę sam nie wiesz.

Offline Brzon

« Odpowiedź #1316 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 02:54:20 »
Kurwa jego mać, kiedy wypierdolicie z forum tego chorego człowieka? Ile można???

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1317 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 06:32:48 »
Kolejny raz się zapytam, jaki z Ciebie komplecista? Skoro interesują Cię tylko wycinki runów z kolekcji, a gdyb Egmont chce wydać pełne wydanie to jokczysz bo fragment wyszedł 8 lat temu i obecnie jest nie dostępny. Człowieku zejdź na ziemię, świat nie kręci się wokół Ciebie i Twoich kolekcji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1318 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 07:50:03 »
Tom Kolekcji wyszedł 2 lata przed 1 tomem USM od Egmontu, kiedy nikt nie wiedział, że Egmont Polska zacznie wydawać Ultimate Spider-Mana. A nawet gdyby wtedy wyszedł 1 tom, nie byłoby wiadomo czy Egmont dociągnie go do śmierci ultimate Petera Parkera.

Ja po prostu chcę by Egmont wydał to jak wcześniej DD Millera tom 1, Wojnę Domową, Zimowego Żołnierza czy teraz Tajną Wojnę. Nie wiem co w tym złego, że nie chcę półdubla i przepłacania za treści które już mam.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1319 dnia: Pn, 23 Styczeń 2023, 08:10:23 »
Nie chcesz półdubla? Nie kupuj, proste jak konstrukcja cepa. Komiksy z kolekcji są niedostępne chyba, że chcesz przepłacać za używkę. Wydanie Egmontu jest bardzo dobre, wychodzi taniej jakby mieli to wydawać w pojedyńczych albumach. 99% osób na forum to rozumie tylko nie Ty. Może najwyższa pora dostosować się do większości? A nie płakać jaki Egmont jest zły?