Autor Wątek: Wydawnictwa kontra kolekcje  (Przeczytany 244584 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Wydawnictwa kontra kolekcje
« Odpowiedź #585 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 15:02:49 »
Czekam aż mkolek/majkelus/Talibo znowu wyskoczy i zacznie krzyczeć - na pewno się nie ukaże. :) Ja ciągle wierzę w restart i moja mocna wiara jest silna. Bo tak samo malkontenci krzyczeli, że nie będzie WKKDC PL, SBM PL, Conana PL...

@DOWN
:(
« Ostatnia zmiana: Nd, 13 Październik 2019, 16:22:17 wysłana przez Bazyliszek »

Offline xanar

« Odpowiedź #586 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 16:07:43 »
Ale wtedy TK nie był w swojej szczytowej formie, także już teraz nie będzie musiał "brutalnie przerywać" tylko po prostu zablokuje  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

John

• Gość
« Odpowiedź #587 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 16:21:58 »
Ale jednak Bazyl, malkontenci też krzyczeli że nie będzie kolejnego przedłużenia WKKDC, i...

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 16:34:02 »
Ale jednak Bazyl, malkontenci też krzyczeli że nie będzie kolejnego przedłużenia WKKDC, i...

... i że kolekcje Asteriksa i Lucky Luke'a nie ruszą?

Offline pawlis

« Odpowiedź #589 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 18:36:29 »
Nie znam się, ale na nosa obstawiam, że tak długo jak Egmont nie rusza na serio ze starszymi przygodami Pająka to szanse na kolekcję są. Najpoważniejsza niewiadoma jak dla mnie to sprzedaż tomu McFarlane`a. Jeżeli Todd sprzedał się dobrze to znaczyłoby, że Egmont może czekać na ostateczną decyzję Hachette.
W każdym razie tak sobie tylko głośno myślę.

Ja tam wolałbym, by to Egmont wydał stare Pająki w integralach niż była blokująca zabawa w kolekcyjne rozmemłanie.

« Odpowiedź #590 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 19:45:10 »
Identycznie, nie chcę już żadnych rozchechłanych kolekcji Spidermana i Batmana po 160 stron. Niech Egmont rzuca już zbiorcze wydania po 400-500 stron całymi seriami i jedziemy z tym koksem. Może i ominęłoby nas sporo fajnych klasycznych historii sprzed lat dziewięćdziesiątych, ale mówi się trudno z czegoś i tak trzeba rezygnować. Zresztą wcześniej czy później one też zostaną wydane.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #591 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 20:10:24 »
@UP

Tak, tak, tak. Problem jest w tym, że poza wybranymi, nowszymi seriami z MN, ANAD N52 i Rebirth, staroci Egmont wam całości nie wyda. Albo zajmie mu to dekadę. Patrzcie jak się męczy z Lucky Lukiem, Ultimate Spider-Manem czy Daredevilem, a do końca jeszcze daleko.

Jasne - WKKM i SBM to tylko wybrane fragmenty. Ale już Conan i Transformers to całości, komplety, których nikt inny w Polsce tak by nie wydał. Spider-Man to coś pomiedzy - nie jest to wszystko z AMS, ale naprawdę dużo. Jeśli Kolekcja skupia się tylko na jednej postaci a nie jest antologią, to jest bezkonkurencyjna. 2.5 roku i sprawa załatwiona. I właśnie dlatego na nią czekam.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #592 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 21:33:37 »
Niech Egmont rzuca już zbiorcze wydania po 400-500 stron całymi seriami i jedziemy z tym koksem. Może i ominęłoby nas sporo fajnych klasycznych historii sprzed lat dziewięćdziesiątych, ale mówi się trudno z czegoś i tak trzeba rezygnować. Zresztą wcześniej czy później one też zostaną wydane.

Już widzę ten wysyp historii ze Spider-Manem wydanych przez Egmont. Żeby tylko miejsca na półkach nam wystarczyło.

Bazyl - gwoli ścisłości - Egmont nie zapowiadał nigdy wydania całego DD i po Millerze z pewnością skończy. Być może byłyby jakie szanse na run Soule'a w ramach MN 2.0, choć wydanie tego bez dwóch poprzednich runów, zwłaszcza Waida jest bezsensowne. Ale jak wiadomo fantazji w sposobie wydawania komiksów i doborze tytułów Egmontowi nie brakuje, więc kto wie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #593 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 21:39:46 »
Egmont nie zapowiadał nigdy wydania całego DD i po Millerze z pewnością skończy.

A zapowiadał, że po Millerze skończy?

Wręcz przeciwnie, padło pytanie o DD na jednym z ostatnich spotkań i TK co innego stwierdził.

Ale jak wiadomo fantazji... Egmontowi nie brakuje, więc kto wie.

Jak widać, nie tylko Egmontowi fantazji nie brakuje 8)

Offline Marvelek

« Odpowiedź #594 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 21:42:42 »
A zapowiadał, że po Millerze skończy?

Wręcz przeciwnie, padło pytanie o DD na jednym z ostatnich spotkań i TK co innego stwierdził.

Jak widać, nie tylko Egmontowi fantazji nie brakuje 8)

Na tym spotkaniu TK powiedział, że DD chodzi mu po głowie tak wiele innych komiksów, więc masz rację - nie tylko Egmontowi fantazji nie brakuje 😊

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #595 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 21:45:30 »
Naprawdę trzeba ci tłumaczyć rzeczy oczywiste? Nie powiedział konkretów, bo jeszcze nie zdecydowali co będą wydawać. Serio myślisz, że ot tak sobie rzucił, w rzeczywistości nie planując dalej go wydawać? Jednak dla mnie, słowa TK więcej są warte, niż jakieś bezpodstawne czarnowidztwo zawiedzionego czytelnika.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #596 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 21:52:12 »
Naprawdę trzeba ci tłumaczyć rzeczy oczywiste? Nie powiedział konkretów, bo jeszcze nie zdecydowali co będą wydawać. Serio myślisz, że ot tak sobie rzucił, w rzeczywistości nie planując dalej go wydawać? Jednak dla mnie, słowa TK więcej są warte, niż jakieś bezpodstawne czarnowidztwo zawiedzionego czytelnika.

Jeśli dla Ciebie stwierdzenie, że wiele komiksów do wydania chodzi komuś po głowie jest równoznaczne z potwierdzeniem wydania to spoko - wiara to prywatna sprawa każdego czlowieka.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #597 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 22:05:53 »
Jeśli dla Ciebie stwierdzenie, że wiele komiksów do wydania chodzi komuś po głowie jest równoznaczne z potwierdzeniem wydania to spoko - wiara to prywatna sprawa każdego czlowieka.

Możesz zacytować, o jakich jeszcze wielu komiksach TK mówił, że "myśli wokół niego krążą"?

Bo ja ci mogę wymienić kilka tytułów o które przez lata był pytany i póki nie miał konkretów, to mówił podobnie. Aż w końcu je wydał. A nie mógł wcześniej wydać z różnych przyczyn, jak choćby to, że czekał na materiały do Yansa, czekał co będzie z Conanem z DH w Marvelu itp.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #598 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 22:13:41 »
Możesz zacytować, o jakich jeszcze wielu komiksach TK mówił, że "myśli wokół niego krążą"?

Bo ja ci mogę wymienić kilka tytułów o które przez lata był pytany i póki nie miał konkretów, to mówił podobnie. Aż w końcu je wydał. A nie mógł wcześniej wydać z różnych przyczyn, jak choćby to, że czekał na materiały do Yansa, czekał co będzie z Conanem z DH w Marvelu itp.

Odpowiadając na pytanie o DD powiedział, że mu chodzi po głowie zresztą jak wszystkie komiksy. Jedyną milczącą zapowiedzią był Punisher - powiedział, że fani mogą spać spokojnie więc wierzę, że cos będzie wydawane.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #599 dnia: Nd, 13 Październik 2019, 22:18:03 »
Ach, czyli tak sobie jeb**ł... a ja głupi myślałem, że po runie Millera będą kolejne komiksy z DD. Dzięki, że podzieliłeś się ze mną swoją wiedzą popartą argumentami.